Okategoriserade

Politiker, skrivande, roadtrip och vaccin:)

Jodå, jag är här:)

Kanske har ni inte ens hunnit sakna mig? Det kanske bara är jag som saknar er… Det vore ju lite jobbigt;)

Det är mycket nu. Det mesta rullar på, men tar tid, och prioriteringar är av nöden tvungen.

Kommer ni förresten ihåg att jag kräktes lite galla över Uppsalas politiker i allmänhet, och Erik Pelling i synnerhet;)?

Nu är det såhär att antingen så sitter politikerna och googlar sig själva, eller så läser han min blogg, för det trillade in ett mail häromdagen, från herr Pelling himself.

Han ”råkade snubbla över min blogg” och ville förtydliga lite saker. Det är väl på ett sätt trevligt, men hans mansplaining lämnade en del att önska. Jag vet vad jag pratar om, och jag har många med mig som håller med. Men han förklarade som att jag var … ganska okunnig. Det är jag inte. Alls.

(Mansplain = ett sammansatt ord av man och explain. Definieras som att förklara något för någon, oftast en man till en kvinna, på ett sätt som betraktas som nedlåtande eller ringaktande.)

Jag ska svara honom personligt såklart, och fråga vidare på saker som han svarade men som inte var ett svar utan ett politikerljud;)

Men det har jag inte tid till just nu, han får vänta, och det gör ha säkerligen med spänning, eller vad tror ni;)

.

I måndags var det deadline, och nu duggar de tätt, har en ytterligare den 10 maj, sen  är det seminarier och opponeringar och sånt. Det tar aldrig slut, och på ett sätt vill jag inte det heller! För då är kurserna slut och då blir det tråkigt:)

Nog för att jag har sommarkurser men det är helt annat, med okända människor. Men de ska bli kul de med, såklart:)

Om någon sagt till mig för tio år sen att jag skulle älska att plugga, så hade jag skrattat länge. När jag slutade skolan var jag sjukt less. Jag gick grundskolan, sen en tvåårig gymnasieutbildning inom nåt jag inte ens ville, (äldrevård) men det fanns inget annat. Har man kassa betyg så har man… Eller snarare, jag hade en klass från åk 1-9 där alla genier samlats. Hur mycket jag än försökte, så var det bara medelmåttigt. Om maxpoäng var 12, så var medel 11,5, det är jäkligt jobbigt då.

I gymnasiet var jag bland de bästa, enbart för att jag hamnade i en mer normal klass:) (och kanske för att många mest var ute och söp skallen i bitar, vem vet?)

Efter det gick jag en ettårig gymnasieutbildning(barnskötare) till och sen en 22 veckors påbyggnadsutbildning(barnsköterska, alltså på sjukhus med sjuka/nyfödda barn)

Sen var jag less, och hade ändå uppnått det jag ville jobba med – sjuka barn på sjukhuset. Allra helst ortopeden, eftersom jag hade starka band dit sen mina egna operationer. Jag hamnade exakt där, och jag var en bra barnsköterska:)

Sen fick jag egna ungar och valde en annan karriär i livet. En som inte direkt ger en ett fett bankkonto, men väldigt gott samvete och massor av kärlek och livsglädje ♥

Jag skulle välja på samma vis igen vilken dag som helst:)

Även om jag idag kan känna mig underlägsen de som jobbat i ett mer accepterat yrke alla de år som jag varit hemmamamma. Men det brukar gå över efter ett tag, för jag är nöjd och trygg med att det valet var det bästa för mig och min familj. Alla får välja efter sina huvuden, som det passar dem bäst:)

Och nu är det sociala medier och plugg som gäller, hur otippat var inte det en gång i tiden:D

.

Jag älskar ju att skriva. Det är för mig ren terapi. När jag blev dumpad, så var det tre saker som höll mig vid mina sinnens fulla bruk.

Det var Barnen såklart, för deras skull måste jag ju sopa ihop spillrorna av mig själv, det var Träningen-som gav mig utlopp för alla elaka stresshormoner som rusade i kroppen, som var en stund då jag inte tänkte utan bara körde, och det var Skrivandet som lät mig fokusera på annat, som hjälpte mig sortera, eller bara få ösa ur mig all ångest och skit.

Jag har massor av dokument och utkast här på bloggen, som är skrivna i affekt, ångest och med tårarna sprutande. Det är dokument jag aldrig vill läsa igen. De har gjort sitt, jag fick sätta ord på vad det var som var jobbigt, och tro mig, det är brutalt. Jag har inte direkt varit försiktig;)

Det gjorde att jag kunde vända och vrida på det, för i texten kunde jag se saker från olika håll, även om jag fortfarande än idag inte har några konkreta svar på alla de frågor jag hade, så har jag på något vis ändå svaren. De går att utläsa ändå. Men, jag vill som sagt aldrig behöva läsa dem igen, för det skulle vara ren smärta. Det orkar jag inte utsätta mig för.

De finns där, som blomblad för vinden;)

.

Idag har mitt fokus stärkts, jag har lärt mig så otroligt mycket i Kreativt skrivande och jag har fått bekräftelse och pepp. Jag är nu helt övertygad om att jag kommer skriva klart den berättelse jag håller på med, och att den kommer bli en färdig bok. Kanske bara en bok i min dator, förvisso, men den kommer vara avslutad. Om det vill sig väl så kanske det blir en riktig bok också:)

På något sätt.

Jag har alltid vetat att jag kan skriva, det var väl ungefär det enda jag var bland de bästa på i årskurs ett till nio;) Men sen ska man ha tilliten till sig själv också, man ska våga. Att våga visa mina texter för folk, och få deras kommentarer och feedback, det var i början galet läskigt.

Nu längtar jag efter det, och det är lite av samma känsla som när jag i gymnasiet skrev en berättelse, som sen lästes allt eftersom av mina klasskamrater och vänner:D De frågade på måndagsmorgonen om jag skrivit mera, och det fick mig ju att vilja prestera.

Elaka människor, eller kanske bara människor som inte kan förstå att deras ord sårar, har kapat mina texter jäms med fotknölarna, utan att ha läst mer än det lilla jag visat er här.

Jag skrev om det i min essä, att för vissa så betyder text ingenting. Kanske är det bara en jobbig massa man ska ta sig igenom, en instruktion eller bruksanvisning. Vissa tycker att text är ett onödigt ont för att fylla ut mellan bilderna, och ja, de personerna förstår jag sågar mina texter;)

Folk som gillar poesi tycker nog inte heller om det. Kan vara så att om man ogillar action så tilltalar inte mina ord, men det är ju inte samma sak som att det är uselt?

Man har olika preferenser helt enkelt:) Det är för vissa omöjligt att förstå. Och det får stå för dem:D

Och nu blev det väldigt mycket om Att skriva:)

Nu vidare!

 

I helgen ska jag och syster yster på roadtrip!

Det ska hämtas ett förtält, som hamnade i Helsingborg i stället för var det nu var från början, Hässleholm väl?

Jag är onödigt taggad! Det ska bli så roligt att få göra något annat, även om det mest innebär mil i bil:) Vi kommer sova på hotell för det är inte så kul att köra fram och tillbaka. Det är enligt kartan 6,5 timmar enkel väg. Bara tanken på det, ett hotell med en hotellfrukost är lika spännande som att göra en weekendtrip till nåt turistställe;)

Hur utsvulten på intryck är man då? 😉

Kanske ska vi köra en instagramlive i bilen, eller inte;) Haha, men seriöst, det känns spännande!

Ni som bor i krokarna av Helsingborg får gärna berätta om det finns något kul vi kan göra, givetvis på ett coronasäkert sätt. Men nån fin promenad eller kul hinderbana till exempel. Och goda ställen att äta på! Fika alltså, äta gör vi väl som vanligt på McD, det finns väl där??

Vi hade ju tyckt att det vore grymish att kunna åka över till Danmark, men det får man väl inte ens, så det får bli en annan gång.

.

När vi kommer hem så ska husvagnen hämtas, fixas lite och så småningom dras på plats. Det känns inte det minsta lockande just nu, med regn som slår som trumpinnar på taket, vinden som ylar och rycker i allt. Men det kommer bli härligt så småningom 🙂

.

Jag har en unge hemma, inte för att hon är sjuk utan för att flera i hennes klass är det. Konstaterad corona och eftersom undervisningen just nu är lite sisådär, de försöker gå igenom saker i sakta mak för att de sjuka inte ska hamna allt för mycket på efterkälken, så känns det bättre att hålla henne hemma. Det är flera som är det av rena säkerhetskäl och skolan är helt ok med det.

Jag skulle känna mig personligen förolämpad och djupt kränkt om jag blev sjuk så här på upploppet.

På allvar alltså.

Helt uppenbart har jag klarat av att leva på ett coronasäkert sätt. Det måste man väl ändå få klappa sig själv på axeln för? 🙂

Så nu får det lov att hålla hela vägen in i mål. Till Sputnik-vaccinet eller vad det nu blir man får;) Jag ser fram emot att vakna dagen efter och tala flytande ryska;)

För den delen, syrran som är yngre än mig och inte i riskgrupp, och flera av hennes vänner i samma ålder, plus våra gemensamma vänner, alla under 50, har fått kallelse med tider för vaccinering. De kom i slutet av april.

Idag kunde man på Sveriges radio höra att det var ett misstag:) De hade fått någon slags felkod i sina journaler, hur nu det funkar? De hade blivit placerade som riskgrupp om jag fattade det hela rätt.  Syrran har inte varit till läkare och hennes journal borde ligga gömd och begraven i arkiven;) Men de skulle ändå få behålla sina tider, vilket känns helt korrekt. Palla hålla på att dubbeljobba med att ta bort dem för att sen kalla igen. Resurserna kan användas betydligt bättre.

Vi går in i fas 4 nu i Uppsala, vilket innebär att 50-59 åringar kommer kallas, och mamma kan sluta oroa sig för att jag hamnat mellan några stolar:) Det var syrran som var ett misstag;)

.

Nu ska jag sova!

I morgon är det träna och sen städa! Och skriva, och läsa:)

Vi hörs snart igen:)

Natti natti ♥

 

 

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Jag minns. Men det var ju väldigt få barn, om ens några som drabbades då. Det är ju nu på senare tid de åker på det. Men så här gör ju virus, håller på och muterar och ändrar stil och angreppstaktik. 🤷🏼‍♀️

 1. Jenny

  Välkommen till Sundets Pärla och min fantastiska hemstad. Snöra på er promenadskorna och vandra runt i centrala Helsingborg. Ta en tur ut till Norra Hamnen och Gröningen. Ta ett dopp på Tropical Beach och njut av att bada i centrala Helsingborg (obs det är svinkallt). Fika på Ebbas café och hinner ni med åk till gamla Spritfabriken i Ödåkra och titta och kanske shoppa. Ta en klassik Tura över sundet och är en röd korv och en öl ( alkoholfritt alternativ kanske). Hoppas ni får en rolig roadtrip😘.

 2. Karin

  Du kallade väl Pelling kass, stenkorkad och med ett enormt ego. Kändes inte så trevligt. Jag förstår att han mailade dig när han fick höra det.

   1. Karin

    Jag har aldrig träffat honom så jag vet inte men oavsett så tycker jag inte det var så trevligt. Tänker också att folkvalda fyller en viktig funktion. Skulle du ha sagt det direkt till honom om ni träffades?

    1. Agneta

     Jo,det får en politiker tåla.Om man bara kör över utan att lyssna ,då ska han vara glad att orden inte var värre.Det behöver du inte bli kränkt över.

    2. familjenannorlunda

     Haha ja det skulle jag. Jag skrev att han har ett enormt ego och en önskan om att det ska finnas monument över honom. Det var vad som var adresserat till honom specifikt. Och det är sant. Det skämtas vilt om att saker ska namnges efter honom, Pellingbo, Pellings gata, osv så det är allmänt känt. Jag tycker inte att det var ens i närheten av att vara elakt. Det som är elakt i det hela är att inte lyssna på folket utan driva igenom vansinniga saker. Jag skulle mest troligt få ett totalt sammanbrott om jag pratade med honom, för folk som inte kan svara på frågor utan att slingra sig klarar jag inte av. Men med det inte sagt att jag inte skulle vilja prata med honom, för det skulle vara intressant.
     Framför allt skulle det vara intressant att få veta varför han förutsätter att jag inte har koll…
     Slutligen, ett gammalt men hållbart citat” Jag gillar honom inte, jag kan typen ”

     1. Rille

      Citatet är väl från filmen ”G”? Tror att Robban säger det när skivbolagskillen Allan dyker upp.

     2. Rille

      Till rocksångaren Alexander, som är svårt imponerad av Allan.
      Nejdå, jag är inte alls filmnörd… 😉

 3. Madde

  Åk med båten till Helsingör tar bara20min enkel väg 🙂 och kom förbi på en fika i Falkenberg 🤗 då hade dottern blivit extra glad har kollat alla familjen annorlunda program 20 ggr minst

 4. Veronica

  Sweet House Café! Finns på Södergatan 18 och på Väla Köpcentrum i Hbg.Kolla deras insta, sweethousecafehbg, om ni gillar choklad och gofika!
  Pålsjö och Sofiero, som någon skrev, är också trevliga ställen att besöka.

 5. Susanne

  Hej Carola, jag har läst din blogg i många år och gillar den/dej jättemycket. Har aldrig kommenterat men känt igen mej i mycket av det du delar med dej av (vi är i samma ålder) Och idag när jag läste så kunde det varit jag som skrev om min skolgång. Jag gick en tvåårig gymnasieutbildning check på den, sen en ettårig barn o ungdomsutbildning check på den, och efter det en 22 veckors utb för nyfödda och sjukabarn check på den. En rolig anekdot bara tyckte jag. Ha en trevlig roadtrip neråt landet, själv bor jag i Norrland så kan inte rekommendera något i närheten av Helsingborg men har du vägarna uppåt så hojta till.

  1. familjenannorlunda

   Men vad kul:) Det är inte ofta man Träffar på nån som gått just den 22 veckornas kurs. Gick du 2 år Social service också så är det ju ännu bättre sammanträffande 🙂
   Tack för de snälla orden 🙂

   1. Susanne

    Näe jag gick livsmedelsteknisklinje med inriktning servitris. Men kom på att barn är betydligt roligare att umgås med än berusade på krogen… skämt å sido.

   2. Monica

    Jag har gått 2 årig social service, gick ut -90. Jobbade ca 7 år i hemtjänsten.
    Efter att ha fått 3 barn och varit hemma med den så är vården inget för mig. Jag har ändrat mig totalt på den biten, har inget att ge där men jag beundrar starkt de som jobbar i vården och i sjukvården.

    1. familjenannorlunda

     Jag hamnade på social service för att min syo-konsulent fick för sig att jag, ”med mina problem med benet” inte skulle klara av vården…?
     Och dåliga betyg då;) Men jag ville gå Barn och ungdom och dit räckte betygen så i efterhand har jag många gånger undrat vad fan han pysslade med?
     För det första- det var första gången någon överhuvudtaget talade om för mig att jag hade problem och därför inte kunde göra något. Jag hade inga problem mer än att jag haltade lite. Mamma och pappa har aldrig sagt att jag inte kan beroende på skadan, utan de har sagt Testa! Och det har jag gjort och modifierat så allt funkat:)
     Och för det andra- om mitt ben inte passar vanlig vård, varför i hela friden skulle det funka inom äldrevård? Jag ville jobba med barn, lätta små,nätta. Gamlingar- not so much. Äldrevård är tungt och slitigt.
     Han var konstig!! Men! Jag träffade en av mina bästa vänner där!! Faktiskt träffade jag ett helt gäng med kompisar som jag fortfarande umgås med så på så vis kan jag inte vara förbannad på honom. Utan hans dumhet hade jag missat dem … Och det var värt två bortkastade åt för deras skull 🙂
     Känner som du gällande sjukvården!

 6. Camilla

  Jo Carola jag har saknat dina inlägg, men den som väntar på något gott…
  Långa inlägg är det bästa jag vet när du skriver, det märks att du är bra på att skriva när du gör dina inlägg, du skriver från hjärtat.
  Välkommen till underbara Skåne! 🙂
  Ett besök till Kärnan mitt i centrum är ett tips, x antal trappor upp dit 🙂 men en underbar utsikt.
  Mc Donalds finns i Helsingborg, inne på Knutpunkten (centralstationen).
  Finns även lite mysiga restauranger centralt.
  Kram <3

  1. familjenannorlunda

   Tack!! Mest för att du saknar mig 😂😂men öven för tips:) Många trapporna ju vara en välsignelse efter tusen mil i bil:)

  1. familjenannorlunda

   Jag pluggar för att bli bättre helt enkelt. Klokare och kunnigare. För att öka min allmänbildning, och för att jag är så förbannat nyfiken på så mycket saker och vill lära mig mer:)

 7. Mia

  På rastplatsen Hörle, utmed E4:an lite söder om Jönköping finns det ett litet utegym om man vill sträcka på kroppen efter flera timmar i bil.

 8. Carin

  Välkommen till Skåne! Hoppas resan går bra! Passa på att ta en promenad i Pålsjö skog, som finns i Helsingborg, där finns olika prom-slingor och dessutom ett härligt våffelbageri. Våffelstället har dessutom goda mackor, sallader osv. Eller så går ni längs vattnet vid nåt som kallas Gröningen. Ha en fin resa!

 9. S.P

  Helsingborg är superfint! Bara ta promenader vid havet, kanske till och med ett dopp 😎
  Sen finns Sofiero, om ni vill se fina trädgårdar och växter, rekommenderas!

  1. familjenannorlunda

   Doppa tårna kanske 🙂 Men att få se havet är alltid en bonus så det ska vi såklart se till att göra:) Tack!!

 10. A

  Ja, att bli sjuk nu hade varit riktigt störigt. Träffar ca. 50 vuxna om dagen och upp till 80 barn och jag är fortfarande frisk. Känns så bra att man lyckats med alla medel. Hoppas bara på att min träning kör igång sedan när allt är över för jag utsätter mig inte för fler risker än vad jag behöver på mitt jobb.

  1. familjenannorlunda

   Nej det kan vara klokt, du har ju många runt dig hela tiden:) Snart kör allt igång som vanligt , snaaaart!!!
   Bra jobbat att ha hållit sig frisk👊🏼👊🏼

 11. Birgitta S

  Hej! Den där Erik Pelling verkar att vara ett riktigt pucko. Sitter väl o googlar sig själv på nätet som du skrev. Själv god typ med en nedlåtande attityd mot kvinnor skall inte vara politiker.
  Ser fram emot hans reaktion när du svarat honom. Tack för en bra o intressant blogg!

  1. familjenannorlunda

   Haha jag tror inte att han egentligen är nedlåtande mot just kvinnor, hoppas Iaf, utan mest är politiker uti fingerspetsarna. Slirar, svänger och svarar med ickesvar;)

 12. Mumintrollet

  Helsingborg är en underbar stad, just nu fylld med väldigt vackra blomsterarrangemang. Man kan t.ex tura, dvs. åka fram och tillbaka till Helsingør, utan att hoppa av färjan. På en biljett får man åka hur många turer man vill. Sofiero älskar jag att besöka, men anar att rhododendronen ännu inte blommar så mycket denna kalla vår. Hoppas du får en trevlig tripp!

 13. Sofia

  Hej! Jag tror du kan ”tura” över till Helsingör, men man får ju inte lämna båten.. men det är kanske inte så lockande då.

  1. familjenannorlunda

   Grejen är att vi letat efter ett förtält med rätta måtten länge, sen ska det gärna vara fräscht, hyfsat nytt, och gärna fint:) Inte helt lätt att hitta. Eftersom husvagnen är ett gammalt skrutt vill jag inte lägga ner stora summor för vem vet hur länge vagnen håller. Köper jag ny vagn är det andra mått så inte säkert det passar då.
   Så, när jag hittade detta, två säsonger gammalt, fräscht och snyggt, passar utseendemässigt till vagnen, plus att tidsbristen börjar sniffa i hasorna, det gamla tältet pallar inte en säsong till, så slog jag till:)
   Att det var en dagstripp bort kändes som en kul bonus:)
   Jag vet, lite stört men man är ju en anings utsvulten på intryck 🙂

   1. Sofia

    Aha, då är jag med. Tack för att du tog dig tid att svara. Låter som att ni kan förena nytta med nöje på er roadtrip. Mysigt ju!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing