Okategoriserade

Men sådär ja!

Jag är tillbaka i verkligheten!! Ett tag iaf 🙂

Igår hade vi seminarie med opponeringar på våra D-uppsatser och det är då en magisterexamen👌🏼👌🏼

Jag tror att jag behöver några poäng till, men antar att examen är klar. Alltså jag behöver bara ta de där poängen utan massa opponeringar och uppsatser? Eller?

Fan jag har ingen koll 🙈😂 men det var säkert nån av er? Det går att läsa sig till men sen ska man veta vad som får och inte får kombinerad också. Orka.

Men jag tänker att jag säger att jag har gjort en magisterexamen så är det väl ungefär rätt korrekt. 🤷🏼‍♀️

Vad ska jag göra med den då? Njä, inget särskilt, flasha lite med när det behövs kanske;)

Jag undrar, om jag börjat plugga efter gymnasiet, hade jag någonsin slutat? Högst tveksamt för det är så förbannat kul. Att lära sig nya saker är något jag mår bra av:)

Tänker aldrig sluta. Sverige har så bra att man kan plugga oavsett hur gammal man är, jag har kursare som är långt över pensionsåldern. För den delen ska jag komma ihåg att maila mitt examensarbete till en av dem som inte sökte vidare. Hon har följt min historia från första bokstaven och jag vill så gärna höra hennes åsikt om den🤗

Nåväl! Jag har massa annat att sysselsätta mig med, annat plugg, husvagn och det där förtältet som inte kommit upp än!! Helt sjukt men vad är det för väder?

Idag var det varmt och ok på förmiddagen, sen ett åskoväder som även innehöll hagel, sen ösregn och fult. Och nu är det klarblå himmel. Jag behöver hjälp med tältet , för jag vet att det är knöligt att få upp, öven på två. Tiden har inte funnits heller för den delen.🙈🤷🏼‍♀️

Jag har varit och tränat, det gjorde vi när det åskade och regnade som värst. Det innebär ungefär noll syre i luften, bara fukt. Herregud vad det är tufft då, jag var helt yr i mössan när vi var klara:)

Idag drog jag upp de där 90 kilona i marklyft som ett tag känts omöjliga. Det är också konstigt hur en vikt kan vara så olika tung olika dagar😂 Idag hade det kunnat vara möjligt med mer, om jag valt lite smartare. Jag är ju usel på att räkna, det vet alla. Allra helst David, vår ledare, så han smugglar på tyngre än vad jag fattar;) Jag trodde att han bytte mina 80 kilo som jag kört med, till 85, men det var nittio. 😂 Ibland har det kanske sina fördelar att vara kass på matte;)

Ungarna lagar tacos, och jag sitter och väntar. På att Jimpa och syrran ska komma och på att maten ska serveras. Tänker inte hjälpa till 🙈Jag får ändå röja efteråt så🤷🏼‍♀️

Sen Masked Singer! Så kul program ändå, lite nytt och inte massa att kändast vinner bara för att, utan här är det andra prestationer som räknas. Skitkul!

Jag har fått tid för vaccinering också. 3/6 och 15/7, så då får man hålla sig hemmavid. Det blir nog bra. Jag är inte sugen egentligen på själva vaccinet men däremot vill jag ha tillbaka ett lite mer normalt liv, med nån slags umgänge och frihet🙈 Jag är helt för vaccinering av det mesta, och gäller det en pandemi så gör det. Nu blev det motsägelsefullt ju🙈😂Haha jag menar såhär, för egen del så har jag aldrig haft en influensa. Därför tror jag att jag är immun mot alla. Även Corona. Jag är lite rädd för att vaccinet ska sabba min naturliga motståndskraft, men vet samtidigt att så inte är fallet. Det funkar inte så.

Jag kommer självklart vaccinera mig 🙌🏼

Nu kommer Jimpa och syrran! Dags att vara trevlig 🙂 Vi hörs snart!!

Kommentarer

  1. H

    Kolla med examensenheten exakt vad som saknas för att du ska kunna ta ut examen 😊 Jag krånglade massor med dem när jag skulle ta ut min, för jag hade plockat bort en 5 hp kurs och ville ersätta med en 7,5 hp. Men det gick inte eftersom examen måste vara exakt 180 / 240 / 300 etc. Nu hade jag läst fler kurser än jag behövde också, så tror det slutade med att jag tog bort en 10 och ersatte 5+10 med en 15 hp.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Examensenheten alltså:) kanske måste göra det. Hoppas de har koll på saker och ting för jag har verkligen ingen riktig koll, det är ett krångel utan dess like ju 🙈😂

      1. Anna

        Jag jobbar på en examensenhet, men inte där du pluggar. Jo, det är vi som har koll på vad som krävs för att få ut en examen. Du måste ha en kandidatexamen först, innan du kan ta ut magistern. Men det går ju att ansöka om båda samtidigt.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Får väl kolla med dem då, men måste man kontakta respektive universitet? Kanske får googla 🙂

          1. Anna

            Det är enklast att kontakta det universitet där man är student. Handläggarna på examensenheten kan se alla kurser du läst, även sånt som är läst vid andra lärosäten (förutsatt att det är lärosäten som använder Ladok).

  2. Birgitta S

    Bra jobbat. Läser din blogg varje dag med stor behållning . Nu är det snart sommar hoppas jag man vet aldrig . Har fått min 1 spruta för 3 v ser . Väntar på mess för den 2 a. Tänk att man skulle se fram emot 2 sprutor så mkt 😄 tack för trevlig blogg.

  3. Anna

    En magisterexamen är 240 hp (1 år) eller 300 hp (2 år). Du kan dock stoltsera med att du har läst på avancerad nivå och klarat magisterarbetet, likställt med en magisteruppsats! Grattis, väl jobbat!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Har en hel hög med hp men det ska ju vara på avancerad nivå en del och där tror jag några saknas, men är inte säker 🙂
      Men en magisteruppsats blir fint 👌🏼👌🏼

    2. Miriam

      Heltidsstudier är bara 60 hp per år? En magisterexamen kan man få efter att först fått en kandidatexamen, på minst 180 hp. Efter det behöver man då studera minst 60 hp på avancerad nivå för att få en magisterexamen. Det är alltså studier under minst fyra år som krävs. Jag kanske bara missförstod dig men uppfattar ditt svar som om man läser 240 hp på ett år? 🤔🙂 Efter dessa studier ansöker man sedan om examen, så det är ingenting man får automatiskt så att säga – även om man gjort jobbet! Starkt jobbat och grattis Carola! 🌼

    3. Sofia

      För att förtydliga: Ett års heltidsstudier är 60 hp.

      Kandidatexamen, 180 hp, minst 90 hp ska vara inom huvudområdet, inklusive ett examensarbete på minst 15 hp.

      För att studera på så kallad avancerad nivå måste du först ha en kandidatexamen.

      Magisterexamen, 60 hp, minst 30 hp ska vara inom huvudområdet, inklusive ett examensarbete på minst 15 hp.

      Masterexamen, 120 hp, minst 60 hp ska vara inom huvudområdet, inklusive ett examensarbete på minst 30 hp.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Blir egentligen inte klokare alls🙈Men räknade ihop mina hp till 242 högst oklart om årets kurser är med 😂. Eller räknade och räknade… jag kollade på antagning.se 😂De flesta är inom kreativt skrivande. Har du nåt att säga som gör mig klokare 🤗
        Jag bryr mig ju egentligen inte om varken hp eller titlar men alltså, har man en är det ju kul att veta det kanske 👌🏼

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting