Okategoriserade

Jag är kaxig:)

Det sägs ju att hur man reagerar på vaccin är en fingertoppsvisning av hur sjuk man skulle blivit av viruset.

Jag har mig veterligen aldrig haft en influensa, och anser mig ju immun mot allt sånt 😎 Det händer att jag får feber men så sällan att jag inte minns sist, och det händer även att jag blir förkyld men det var också länge sen.

Av vaccinet igår fick jag ont i armen på kvällen, i muskeln som ju fått ta emot det, och jag sov lite risigt i natt för att jag inte kunde ligga på den axeln. I dag var jag och tränade vid lunchtid och det gjorde småont men sen dess är det inget. Om jag klämmer på överarmen känns det ömt men sen är det bara träningsvärk, samma på båda sidor 🙂

Jag tar det som att jag är immun även mot Corona 😁😜Ta i trä:)

Jag fick alltså första dosen igår, Pfizer, det är tydligen viktigt för folk att få veta:) Det var snyggt ordnat och löpte på utan problem.

Man fick inte fota där annars hade jag kunnat bjuda på en bild av mig själv i munskydd, det är ju ändå detta årets selfie, eller hur? Haha nä, det är inte riktigt så jag gör:) Men, jag kan i alla fall försäkra er om att jag vet hur ett munskydd används. Inte sitta på örat, eller dras ner eller upp eller nåt annat. Inte pilla eller peta på det. 🙈

Vet ni då??

Jag är klar med alla uppgifterna👌🏼 och vet ni något ännu roligare? Min magisteruppsats är nu godkänd av examinator och den fick högsta betyget -VG

Det tog ett tag innan det sjönk in men nu är jag ganska mallig och stolt över det🤗

Den ska nu läggas in i DIVA, och det ska jag göra på söndag, det kommer säkert krångla lite som sig bör och jag har inte tid innan dess. Sen ska jag ta tag i mitt hus och min trädgård som förfallit deluxe. Så här års så exploderar ju trädgården, från inget gräs och bar jord i rabatterna till lårhögt gräs och kirskål överallt 🙈 Inomhus ska vinterkläder bort och sommarkläder fram och allt krockar och inget hamnar på rätt plats så det finns massor att göra.

Och i morgon kör vi ut husvagnen på plats !!

Det ska bli kul:) Jag borde hoppa i säng för jag ska köra Jordan på ett dagläger med klassen i morgon bitti, och sen försöka packa i en del i vagnen. Jag borde såklart gjort det men tiden har inte funnits.

Syrran konstaterade att jag blivit väldigt brun, och ifrågasatte om jag verkligen bara skrivit som jag sagt eller … om jag kanske slöat i solen???😁 Svaret är : båda 🙂 Jag har suttit ute och läst det som ska läsas men inne och skrivit. Försökt njuta av solen när den äntligen är här med en kopp kaffe, men sen skyndar mig in.

Men nu fördriver jag bara tid för att slippa gå och lägga mig 😂😂 Vi hörs i morgon 😘😘Natti natti

Kommentarer

 1. Gunilla

  Har lite svårt att förstå varför man ska massvaccinera foket med ett vaccin som är nödgodkänt?
  Ingen vet något om biverkningar, det ska utvärderas mars-23 .
  Ja, jag jobbar på en covidavdelning så jag har också sett en hel del.
  MEN alla dog inte av covid, utan av andra sjukdomar.
  Nej jag kommer inte vaccinera mej, har dessutom haft covid.

  1. familjenannorlunda

   Jag blir alltid så förvånad när jag hör den här sortens resonemang. Från vårdpersonal också som ju borde ha bättre koll .
   Att det gick snabbt att få fram vaccin beror på att det redan fanns, i princip. Kommer ni ihåg SARS? Covid kommer från samma stam och det ska vi ju vara överlyckliga för, ett helt nytt virus hade det tagit flera år att få fram vaccin till.
   Sen, anledningen att vaccinera alla är för att virus muterar. Hela tiden, det gör även covid. Om alla som haft covid har antikroppar som håller viruset borta på samma sätt som vaccin är det Ok. Men saken är att om vi vaccinerar säg hälften av världen, så kommer viruset mutera hos de ickevaccinerade och det innebär att skyddet inte längre finns. Varken med antikroppar eller vaccin för då blir det ett nytt virus. Som kan åstadkomma en ny pandemi….
   Jag är rätt trött på denna, på alla sätt. Och gör vad jag kan för att vi ska slippa en ny, av samma virus fast muterat, i framtiden.
   Det handlar om solidaritet och att göra det bästa för gruppen, som
   Även gynnar individen:)
   Så kan man vaccinera sig så får man lov att ta en för laget! Jag gjorde det🤗

   1. Gunilla

    Nu så har dom inte fått fram något bra vaccin till SARS på 20 år.
    Men bra att det är några i kontrollgruppen när detta vaccin ska utvärderas.

    1. familjenannorlunda

     Du jobbar med forskning av vaccin alltså? Eller? Du menar alltså att vaccinet mot covid är uppfunnet på ett knappt år… I dont think so🙈

  2. Sofia

   Håller så med dig Gunilla. Helt vansinnigt att man i ren panik nu skall vaccinera hela folket. Och som vanligt med folket så är det ingen som stannar upp och tänker efter tänker ”Vänta nu här lite..” utan alla följer med strömmen och gör som alla andra gör. Och följer man inte strömmen ja, då var man lynchad. Hur i hela friden kan folk ta något i sina kroppar som man i ren panik har fått fram. Ett sånt vansinne. Dom har inte en aning om biverkningar och annat. Så det blir naturligtvis ett nej till vaccin även från mig.

   1. familjenannorlunda

    Men det är inte framställt i panik. Läs på lite mer, och kolla källor. Det här vaccinet är framforskat under många år, tack vare att covid är en gren av SARS. Så, var inte sån. Det handlar inte om att folk är som kor som bara lallar med, eller inte ifrågasätter. Det handlar om en pandemi. Vill vi bli av med den och få tillbaka våra liv så är det vaccinera som gäller🤷🏼‍♀️ Att inte göra det är osolidariskt. Helt enkelt .

 2. Annika K

  Wiiihooooooo!!
  Stort grattis till Examen 🌸
  Hoppas också på att slippa biverkningar när jag får mina sprutor

 3. Lena

  Grattis. Har inte full koll och har heller inte läst allt. Kul med plugg, vad vill du bli när du ”blir stor”? Drömyrke?

  1. familjenannorlunda

   Jag har så många 🙂 Så mkt verkar kul! Jag vet inte, men tänker i alla fall se till att skriva så mkt jag kan. Och helst bli utgiven då:)

 4. Anna

  Grattis!!

  Ang. Vaccinationen,
  Dos 1, Astra, blev jag väldigt dålig av. Som influensa men lite värre.. Hög feber, frossa, värk i kroppen, illamående och svår huvudvärk. Dos två, Pfizer, ungefär lika sjuk tyvärr. Nu även med kräkningar. Varit sjukskriven och helt sängliggande. Fick dropp tillslut ena gången. Jag är ganska ung och sällan sjuk. Jag har några kollegor som också fått liknande biverkningar. Yngre verkar oftare drabbas tror jag. Nu hoppas jag att jag har ett jättestarkt skydd mot svår covid och att det dröjer innan den tredje dosen behövs..

 5. Mia

  Grattis till magisterexamen! Det är jättesvårt att få VG på kandidat-och magisteruppsatser enligt min dotter.
  Jag fick lite feber efter första dosen Pfizer men fick inga biverkningar efter andra dosen. 🙂

 6. Carin

  Grattis till godkänd magisteruppsats! Du är en sann inspiration som roddar runt med mängder med saker och fixar studierna så himla bra! Hejja dig!

 7. Marie

  Jag fick Astra som dos 1; var dålig i 2 veckor (huvudvärk, feber, yrsel & ont i kroppen). Fick Pfizer tidigare i veckan och börjar väl (hoppas jag) bli bättre nu (feber, ont i kroppen & huvudvärk). Är det surt att bli dålig efter vaccinationen ja, MEN skulle aldrig låta bli att vaccinera mig då jag jobbat med de svårast sjuka på covid IVA och sett hur sjuk man kan bli. Dessa biverkningar är ingenting mot hur sjuk man kan bli…

 8. Lena

  Har också fått första utan någon reaktion. Munskydd har jag full koll på, använder när jag handlar mat, är på apoteket eller i väntrummet på vårdcentralen eller tandläkaren. Vi har också munskyddstvång på jobb förutom om du sitter ensam på ditt rum.

 9. Anna

  Jag kände inte heller något efter dos 1 av Pfizer mer än lite ont i armen. Efter dos 2 fick jag hög feber och ont i kroppen i ett dygn ungefär. Men det var det såklart värt 😊

 10. Matilda

  Grattis till inlämnade uppgifter och bra betyg!! Alla som gnäller på att du ”bara” pluggar har nog aldrig gjort det själva…plugga är tuffare än arbetslivet, tycker jag iallafall. Ska snart också börja packa min husvagn, första turen blir om en vecka. Ha en fin dag🤗

  1. familjenannorlunda

   Haha ja, det ska alltid klagas 🙂
   Tänk om folk kunde låta andra sköta sitt i fred 🙈😂
   Tack detsamma:)

 11. ewa Alternäs

  Skulle väääääldigt gärna vilja läsa något som du skrivit! Ligger det kanske på Uppsala Universitet? Du är så duktig!

  1. familjenannorlunda

   Det ligger en kandidatexamen, en tidigare del av det jag skrivit nu, på DIVA . Läser på Linneuniversitetet, så det är nog där:)
   Tack!

 12. Karin

  Jag har inte hört om någon som fått mer än muskulär kortvarig smärta av dos 1. Enligt uppgift kan dock biverkningarna vara lite kraftigare av dos 2 av ditt vaccin.

 13. H

  Vad jag förstått så är korrelationen inte särskilt solklar mellan reaktion på vaccin och reaktion på sjukdom, och särskilt inte i fallet med Corona. Det kan till och med vara tvärtom. Äldre reagerar oftast inte särskilt mycket på vaccinet, eftersom deras immunförsvar inte är lika starkt som hos yngre. Men de är också de som har störst risk att dö av sjukdomen, av precis samma orsak. Sen finns det många andra faktorer som spelar in också, man kan t ex reagera starkare på vaccinet om man redan haft en infektion. Min vän hade knappt märkbar Corona men reagerade kraftigt på vaccinet med hög feber i flera dagar. Sen är det ganska mycket som är extra oklart kring just Corona. Det är såklart rätt sannolikt att du inte skulle bli allvarligt sjuk av smittan heller i och med att du är frisk i övrigt, men ville bara förtydliga att det är väldigt många faktorer som spelar in.

  1. samps

   tänkte precis skriva detsamma, mig veterligen (vad jag har hört/läst mig till iaf) så är reaktionen på vaccinet snarare ens immunförsvar som ”motar bort” (precis som vid allt annat, vissa får feber vid infektioner osv osv) det som kroppen tar emot (i det här fallet då vaccinet). efter dos 2 (pfizer) fick jag feber ca 2 dygn (knappt 38, men ligger på ca 36 annars så ändå kännbart) men är typ *aldrig* sjuk annars, möjligen en förkylning om året (oftast då kring terminsstart när jag gick i skolan, såvida ingen då ”tog med nåt hem” i form av hosta/förkylning/virus/annat). så skulle nog tro att mitt immunförsvar står på sig ganska bra oavsett mot vad, och att det då ”bara” blev lite feber lär ju kanske också vara en fingervisning på att jag inte ”behövde” (?) bli sjukare?

 14. Niobarnsmamman

  Jag är också väldigt sällan sjuk. Jag kan inte minnas att jag nånsin skulle ha haft en influensa. Förkyld var jag senast i oktober -99. Däremot har jag haft magsjuka och halsfluss några ggr.
  Jag fick också Pfizers vaccin för ett tag sen och fick inte ens ont i armen. Jag funderade lite på om det hamnat bredvid muskeln istället, men säkert gick allt rätt till. Jag har dock hört att många blir mycket sjukare efter dos 2 så det återstår att se. Jag hoppas i alla fall på att det blir lindrigt. Och att hela det här eländet snart är historia.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing