Okategoriserade

Husvagn maskros och bad:)

Började morgonen , eller förmiddagen för de flesta andra 😉 med ett telefonsamtal från campingen.

”Kan vi gå in i ditt förtält och fixa lite, det har sjunkit ihop ?”

Men jag älskar verkligen min granne tvärsöver, hon har ringt förr och hjälpt mig. Eller hennes söner tror jag det är. Det känns så tryggt att veta att hon har lite koll ❤️

Det har regnat massor och samlats på taket såklart. Det är den där bulan som Sprite har, säkert nån form av minskat luftmotstånd, men värdelös när det kommer till förtält.

Vi kommer inte åka upp förrän nästa söndag. Dels för att jag har lite saker att göra hemma, måste hämta böcker och fixa lite med den kursen jag ska läsa så jag kan slappna av sen. Och sen är det ju fotboll, som visserligen får ses hemma i soffan för restaurangerna får inte ha öppet en extra halvtimme för att visa slutet:/ Lite stelbent kan jag tycka. Fotbollsförbundet hade som förslag att stänga för insläpp kl 22 och sluta servera alkohol då men den gubben gick inte. Lite märkligt ändå. Samma människor som suttit på samma ställe i ganska många timmar, på avstånd under kontrollerade former, men en extra halvtimme går inte. Jag fattar grejen, ett undantag leder till sura miner nån annanstans och sen är karusellen igång, men när man själv drabbas är man extra partisk 🙂

Sen ska jag på fest på fredag!!! Omg! Fest! Med alkohol och umgänge🤗🙈 Hur ska det gå?? Nu är det med träningskompisarna, som är de enda som jag träffar, och det mer eller mindre dagligen 🙂 Och det är utomhus med avstånd osv.

No worries! Det kommer bli supertrevligt.

Sen åker jag och de fyra minsta ut några dagar. Det blir ju fram och tillbaka, men det är helt som det ska vara.

Jag har inte berättat att jag gjorde maskrossirap va? Men det gjorde jag! Plockade av massa maskrosor från min odling 🙈

Sen tog vi av det gula, kronbladen alltså, och kokade upp med vatten. Kokade 20 minuter och silade av. Lät svalna 20 minuter och smälte sen ner socker under omrörning.

Blev gott! Eller först sockrade sig eländet för jag råkade koka upp det, det ska bara nästan sjuda. Men jag kokade om det några dagar senare, och nu är det en härlig sirap som smakar som honung . Säkert inte det minsta nyttig men väldigt god till exempelvis glass, eller grekisk yoghurt och hallon😍

Idag, eller i morgon ska jag bjuda kidsen på pasta med kirskålspesto. Mitt nya är att omfamna mitt ogräs😂

Eftersom nu kirskål enligt min googling är en nyttoväxt som munkarna odlade på dåtiden, så har jag nu en egen klosterträdgård. Inte illa va?? Kanske ska sätta upp ett fint staket också? Och slå mig in i hantverksbranschen som alternativ gröda-odlare 🙂

Nåväl!

Igår badade jag!!! Tränade först, och åkte sen hem och hämtade de tre kids som ville med, Trixie, Jordan och Jamie. Hämtade syrran på vägen och sen drog vi en snabbis till närmaste bad. Lade ut filten, klädde av kläderna, stegade med bestämda steg ut på bryggan och hoppade i.

Det var helt okey:) Inte speciellt kallt men inte heller så varmt att man kunde vara i hur länge som helst. Förra helgen var det 14,5 grader men nu måste det vara betydligt varmare. Det blåste ordentligt så kallt vatten från det djupare blåste ju in.

Sen gick solen i moln och vi åkte med Jamie till fotbollsträning och sen och handlade. Men nu är badpremiären gjord, bara att fortsätta:)

Jag ska snart ut och köra lite. Ska försöka skaffa madrasser till lastpallarna och ge mig på dem. Vi hörs snart igen !!!

Ha en helt underbar lördag !!😘

Kommentarer

 1. Jessica J

  Finurlar på ditt förtält; om du inte redan satt dit en pinne så kanske en extra takpinne skulle hjälpa just i böjen 🤔
  Ju fler pinnar desto bättre.

  Förstod att det bara var 3 pinnar på nya tältet men kanske går det att fixa fram fler plastpåsen ( gissar att du har såna där som knipsas fast i tältskenan) och sedan använda sig av de gamla stängerna från gamla tältet.

  Mvh en gammal säsongscampare 😉

  1. familjenannorlunda

   Japp vi har kompletterat upp de tre med två till, från gamla tältet. Plus att vi satt två tvärslå-pinnar i ”bucklan ” men det verkar inte hjälpa :/

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing