Okategoriserade

Hemma igen!

Jodå vi är hemma igen:D Man skulle kunna tro att vi åkte hem mkt tidigare än tänkt, men planen var att åka i morgon.

Jag ska se fotboll inte med killarna nämligen, planerat sen stenåldern. Typ.

Men med det usla väder som. Norberg bjöd på kände jag, och ungarna, att det kan vara. Vem vill ha åskan dundrade över huvudet? Vi kom ju i söndags, och det blev senare på dagen ett gräsligt åskoväder. Jag funderade på att åka redan igår, men det var ändå ok väder. Barnen var och badade och jag klippte häcken. Jag tänkte att det blir inte så mycket, och harvade på med en pjuttig elektrisk handklippare. Den laddade ur hela tiden, och eftersom vi ändå skulle tillbaka till Biltema för att köpa grill, som jag glömde dagen innan:/ så införskaffade jag en grensax, en häcksax och en sekatör. Sen jäklar gick jag loss:D

Man ska sköta sin egen gräsmatta och buskar, så jag tänker att det var precis i linje med vad som ska göras. Det här gäller oss säsongare, inte folk som kommer några nätter så klart. Det är eländiga taggiga rosenbuskar som breder ut sig åt alla håll och kanter, och har inkräktat ganska ordentligt på min plats. Nu har jag tagit bort att gammalt och dött, och smalnat av den, och öppnade en gång genom den för att kunna gå där igenom . Jag hoppas ingen klagar, men ibland är det bättre att be om ursäkt än om tillåtelse;)

Nu ligger det VÄLDIGT mycket grenar där, som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Jag antar att jag får lov att frakta dem till återvinningen, var nu den kan ligga i Norberg? På campingen tror jag inte de har någon för trädgårdsavfall, lite märkligt ändå eftersom man ska sköta det… Jag låter de ligga och torka till nästa gång och klipper ner lite till, lägger i sopsäckar och åker iväg. Det blir nog bra.

När jag var klar var det redan kväll, och jag drog på bikinin och hoppade i sjön. Hade massa bös överallt och var svettig och eländig, men en dopp rådde bot på det. Det regnade förvisso men vad gör det.

Vi avvaktade att det skulle sluta regna för att kunna gå och laga middag, men det hände ju inte, så till sist blev det paraply och samlad tropp till köket. Lagade mat, och käkade den utanför på verandan under hällregn.

Åskan mullrade till och från, och när jag släckte lampan vid halv två, läste en så sjukt spännande bok:) så rullade den runt på avstånd. Slumrade till och vaknade halv fyra av åska, men även av att det började regna. Rätt vad det var så tystnade allt. Det blev totalt dödstyst, inte ens fåglarna sa nåt. Jag har garanterat sett för många filmer, för min tanke var: jag ”Vi är i stormens öga!” 😀

Och det var det ju, för efter några skälvande avvaktande minuter så brakade helvetet loss över oss. Blixt och dunder samtidigt och det var inga små fina, utan hela vagnen skakade. Regnet började vräka ner, och jag låg och kikade på takluckan;) Novalie och Jordan sov i tält och jag vet att hon är åskrädd, så trodde att de skulle komma in.Jag ville inte gå ut och hojta på dem, för ibland så sover man ju som bäst genom ett riktigt hejdundrande åskväder:D

Det smällde på en lång stund, innan det avtog, men kom såklart tillbaka en sväng. Normalt är jag inte rädd för åskan, mer än att jag har en hälsosam respekt för den, men när man är i en husvagn, eller tält, så är det oerhört mäktigt. Man är mitt i det, och det finns ingenstans man kan gömma sig. Regnet som smattrar på taket gör så man inte hör ett dugg, och sen åskknallarna som låter som om man befann sig på ett slagfält. Inte kul. Svårt att ignorera:D

Framåt fem, halv sex så drog sig mullrandet vidare och det gick att somna om. Alla hade varit vakna och alla sov länge sen. Det får man när man vakat;)

Vi klev upp vid elva, käkade frukost och sen slappade vi. Eftersom vi skulle ta ner tältet så ville jag låta det torka, och väderrapparna sa att det skulle vara uppehåll, men mulet. Det torkar ju snabbt, och sen fällde jag det utan större problem. Rejält blött i marken på sina ställen bara. Jag ska byta tält till nästa gång, för det här är lite för stort. Det är underbart, med full ståhöjd i både ”hall” och ”sovrum”, men vi få lov att ta det andra. Det är ett tunneltält och man får krypa in, men det är ok det med. Lite därför jag kapade buskarna, för att kunna ställa det åt sidan.

Efter att ha städat i ordning, diskat och packat in i bilen, så drog vi hemåt vid halv tre. Det tar inte mindre än 1, 45 att köra hem, och idag var det inga problem. Förrän vi kom till Uppsala. Herregud vad med folk, överallt! Jag blir tokig, så här vill jag inte ha det.

Uppsala måste växa enligt våra korkskallar till politiker och det enda jag undrar är VARFÖR?? Varför då? Kan det inte få vara den trevliga småstad fast storstad det varit? Om inte så måste man bygga typ hundra nya vägar för att få nån ordning på trafiken.

Jaja. Hemma var alla hungriga så det blev en tidig middag och nu sitter jag och väntar på att syrran ska höra av sig. Jag vill träna:)

Behöver det, efter att ha sovit halvkasst, och spenderat timmar i bilen. Jag ska byta om nu och kolla om Corrinda vill med också. Sen kanske se lite fotboll också:)

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Jag har sett den. Det är blandade känslor. Dels är jag imponerad av min fd svärmors driv, hon är en duktig affärskvinna, och dels får jag rysningar av mycket.

 1. E

  Jag blev förvånad i tisdags när Robban dök upp i pappas tält på Reko-ring Sollentuna??? Jag som läser här blir ju förvånad att pappan ens har kontakt med barnen! Men tydligen är Robert den jag ska lita till i framtiden för att få utmärkt sylt! Allt är inte som det verkar här dessutom! Flera barn har uppenbarligen bra kontakt med pappa…

  1. Karin

   Nu är jag ju visserligen inte Carola men är ganska säker på att hon vid tillfälle skrivit att t.ex. Robban jobbar i sin pappas företag ibland och således har kontakt.
   Hur som så är väl det bara positivt att barnen har kontakt med sin far tänker jag, men du kanske tänker annorlunda?

    1. familjenannorlunda

     Frågan är nog hur man definierar ”intresserad av”.
     Att säga att man får sätta umgänget på paus till efter pandemin och sen inte höras alls via sms/telefon /FaceTime är det att vara intresserad?
     Att ta in Robban i företaget är det att vara intresserad eller är det praktiskt? Det är ändå ett familjeföretag, och det ser bra ut med familj även från hans håll. Det är komplext och vrider man lite åt olika håll ser man flera möjligheter.

   1. familjenannorlunda

    Jo jag har skrivit om det flera gånger:) Robban är numera anställd på heltid, och som jag svarade E så är det en jäkla tur, för hans betyg och motivation var inte det minsta bra🙈
    Det är en ganska knepig situation att ha honom jobbandes där, veta att han träffar sin pappa, även om de oftast är på olika ställen vad det verkar, och på nytt vara inblandad i företaget😂
    Trevligt att återigen ha sylt i skåpen och nyslungad honung på bordet 😂men knepigt.
    Robban har haft kontakt till och från hela tiden, men inte så ofta. De åkte och fiskade en dag/år och sen har han jobbat på marknader.

  2. familjenannorlunda

   Haha men det är ingen hemlighet att Robban jobbar med sin pappa. Det har jag skrivit om flera gånger. När han hoppade av gymnasiet och inte hade så många möjligheter till jobb så ser jag det som tur att den möjligheten finns. Han är anställd där på heltid nu.
   Han hade aldrig kunnat hitta ett annat vettigt jobb med sina ”betyg”, 🙈och noll erfarenheter så det här är det bästa som kunnat ske. Han får jobba och får erfarenhet och kunskap. Eftersom han är rätt enkelspårig så kommer han säkert bli kvar, men möjligheten att kunna vidga sina vyer finns nu. Sen får vi se hur länge det finns jobb för honom där.
   Jag har sagt att ffa Robban haft kontakt hela tiden, då han jobbat då och då.
   Janelle har inte träffat sin pappa sen han drog. (Åtta år sen) Patricia har träffat honom i samband med att han hämtat småbarnen och på en middag med bio som de gick på för flera år sen. Corrinda har träffat honom relativt mkt i början då han var den som var engagerad i hennes basket och skjutsade på match ibland, men sen ebbade det ut. Hon kan jobba där ibland.
   Novalie var med på umgänget från början. Sen sa hon en gång att hon inte ville följa med och blev aldrig mer tillfrågad. Sen kanske 2014 har hon inte träffat honom alls.
   Trixie Lovelia Jordan och Jamie har haft ett umgänge varannan söndag 12-18, mellan januari-skolan slutar. Sen en vecka på sommaren som i praktiken blivit dagtid inga nätter, och sen hösten 15-19 på onsdagar. Detta är det schema han lämnade in till tingsrätten och fick en dom på.
   2020 träffades de som vanlig fram till mars, sen sa han : ”vi får ses efter Corona. ”
   De träffades sen kanske fem gånger under sommaren fram till andra vågen i september då var det: ”Jag kan inte bli sjuk vi får ses sen.”
   Sen september inget. Inga sms eller samtal heller. Det är nio månaders tystnad.
   Det är precis exakt som det verkar här inne. Men jag förstår att det är omöjligt att fatta för er som inte är här. 🤷🏼‍♀️ Men den här meningen bör räcka – sen september har han inte träffat något barn förutom Robban, och Corrinda som också jobbade några tillfällen i början av året.
   Läs den igen.
   Det är nio månader sen. Nio månader.
   Två barn av nio.
   Att Robban jobbar där men att inget av ”umgängesbarnen” får träffa honom kan du själv försöka tänka ut hur det känns för dem.
   Du får gärna köpa sylt därifrån för helt ärligt är den bäst på marknaden.
   Du får däremot inte tro att barnen överlag har bra kontakt med honom för så är det inte. 🤦‍♀️
   .
   Men som sagt, folk förstår inte, det är svårt att riktigt ta in. De träffas men vad är sen en bra relation? Är det att bli satt på paus? Tills efter en pandemi. Utan kontakt på annat sätt? Inte i mina ögon. Jag önskar att jag kunde förmedla så alla förstår korrekt, men det går inte.
   Jag önskar att jag med var och en av er som tänker som E, kunde få sitta ner och prata face to Face. Svara på frågor och berätta. Då krävs det inte lång stund innan poletten trillar ner och insikten är kristallklar. För det är inte vettigt.
   Men jag kan inte göra mer än att försöka förklara här. Och det utan att mer än skrapa på ytan. Den som fattar fattar, den som inte har förmågan att läsa mellan raderna eller sätta sig in i andras perspektiv kommer aldrig fatta. 🤷🏼‍♀️

   1. Agneta

    E ville nog sätta en fjäder i hatten på P. Men den blåste iväg lika snabbt som P glömde bort att han är tiobarnspappa.

 2. Camilla

  Du är med i Hänt i Veckan nr 26, ett reportage om dig och dina fina barn.
  Ha en fin midsommarhelg 🍓🌼🌻
  Kram ❤

   1. Camilla

    Dom kunde ju vara så schyssta och skickat tidningen till dig när dom får göra ett reportage om dig.
    Men tur att du har oss som kan ge dig informationen 😉
    Kram ❤

  1. Rille

   Nej, nej, nej! Det är olagligt att slänga trädgårdsavfall i skogen. Det räknas som nedskräpning och riskerar dessutom att sprida invasiva arter i naturen.

  2. Ulrika

   Du menar slänga ditt skräp i någon annans skog? Om det skulle vara okej bara för att det kommer från naturen kanske du har en gräsmatta de kan slänga det på?

 3. Pia

  Ska du till återvinningen tar du vänster ut från campingen, första höger (mot Sala) och följ den vägen tills du kommer till Davidsbo efter ett bostadsområde där tar du höger. Kan det heta Återbruket?

 4. Jessica

  Jag var på Norbergs camping för nått år sedan. Vi gick ner på en liten stig som gick mellan tomterna i tron att vi skulle komma ner till vattnet men kom bara till en komposthög, om jag minns rätt. Den kanske finns kvar?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing