Okategoriserade

Vad är Matsmart?

Jag fick en lite hätsk kommentar från nån som undrade hur man kunde handla från Matsmart för det var så dyrt.

Det fick mig att fundera och jag tror att personen blandat ihop namnen lite, det finns ju många företag med Mat i sitt namn.

Men jag tänkte förklara:

Matsmart är ett företag som köper in överblivna varor, eller varor med lite kort utgångsdatum, eller varor som exempelvis ska byta förpackningar.

Sen säljs de med upp till 90% rabatt. Inte alltid så klart, men rabatterade.

Det här är varor som annars skulle ha kastas av ingen annan anledning än att de inte kan/går att sälja pga ovanstående. Bäst-före datum på schampoo, kakor, konserver spelar ingen roll, eller hur?

Jag har köpt soltröjor, sportkläder, underkläder, och så vidare där. De har ofta specialsortiment av olika saker, ofta Pierre Robert-kläder, just nu Lollo och Bernie, barnens favoriter 🙂

Det handlar om att företag missbedömer åtgången på saker och köper in för mkt.

Då kan de sälja till Matsmart Istf att kasta och vi kan köpa med rabatt 🙂

Det är en win win win situation för alla, inte minst för miljön. Varor som tillverkas har en inverkan på vår miljö, men om de i slutänden kastas så är det helt i onödan. Så! Genom att handla hos Matsmart så sparar jag många sköna slantar. Men det går inte att gå in där med en färdig lista och bocka av, för varorna finns så länge de finns:) Sen försvinner de, så det gäller att ha lite koll för att göra de bästa klippen🤗

Som detta ⬆️⬆️

Vissa saker är det nästan samma pris som i vanliga affären, medan andra är väldigt mycket billigare.

Transporten är klimatsmart och kompenserad så det känns bra, och vill man får man det hemkört direkt till dörren. Beställer man för över 500kr blir det gratis 🙂 Det älskar jag som ofta beställer tunga varor som är jobbiga att släpa hem. Nu kommer en kille, ibland en tjej och ställer det utanför dörren 👌🏼

En del av er brukar säga att det är lätt att köpa på sig onödiga saker för att man lockas av billiga priser. Ja, så kan det vara. På samma sätt som det händer i fysiska butiker som har lockpriser😂 och man plockar på sig något man aldrig använt för att det är billigt. Man måste som vanligt ha lite självdisciplin:)

Jag tycker inte det är några problemos, och köper sällan något som inte används. Jag har en stor familj och kan med fördel köpa flera av samma, exempelvis köper jag massor av flingor och gryn för det går åt shitloads här, och även schampo, tvål osv.

Solkräm är guld! Den här kostar 69kr Istf 189kr, och jag köper aldrig någon annanstans.

Jag rekommenderar alla att kolla in mellan varven, gör det till en vana. Ni kommer spara pengar på det 🤟🏼

Ni hittar Matsmart Här

Kommentarer

  1. Jenny

    Min närmaste Ica butik (även Willys och Lidl) rear ut sådana varor som är skadade eller har kort datum 🙂 så köper hellre där. Ärligt talat tycker jag inte att matsmart blir särskilt billigt. Har kollat in där flera gånger men har märkt att deras ”ordinarie” priser ofta är dyrare än min närmsta butik så rabatten blir inte så hög 🤔
    Blir mest att man köper massa skräp man inte behöver egentligen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Alla får göra som de vill. För mig är det viktigt att hålla nere kostnaderna och att kunna göra en insats för miljön samtidigt. Hos Matsmart hittar jag saker som inte finns på mina närmaste butiker, och får de tunga sakerna hemkörda till dörren 🙂
      Jag gillar det och kommer aldrig sluta rekommendera det:)
      Men, sen får man såklart välja att handla precis var man vill 😁

  2. Em

    Kan förstå att matsmart blir billigt för dig som har många att köpa till. Men för oss som inte gör åt så mycket av varje skafferivara (Som är det de oftast har) och sen 49kr lådan frakt på det så tycker jag matsmart oftast blir dyrare än att handla i vanlig butik. Men som sagt, hade vi haft större behov av sånna saker så är det ju ett bra alternativ.

  3. K

    Mest klimatsmart vore det kanske om affärerna själva fick rea ut det som du nämner i ditt inlägg. Sånt som är på väg att gå ut eller sånt som är lite skadat.
    Jag ( men det är jag det) t r o r man
    kan köpa på sig sånt man normalt inte brukar köpa från såna ställen bara för man tror det är ett ”kap”.
    Kanhända är det bra för, som i ditt fall, stora familjer där det går åt mycket av kanske schampoo osv.
    Var och en gör ju naturligtvis som de vill men jag har förmånen att dels inte behöva handla till fler än två och dels göra det i en och samma butik som har allt det jag behöver.
    För mig är det mest ekonomisk och blir EN resa i veckan till affär och behöver inte anlita nån ytterligare som ska frakta varor igen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting