Okategoriserade

Kökssoffan omklädd!

Jag har ju inte berättat om mitt pyssel:) Min kökssoffa kom ju med huset, något jag var superhappy över för jaghar verkligen alltid velat ha en:) Då var den grön, jag tror att det kan vara så att den, och två skåp med överskåp med glasdörrar var i samma serie som mina föräldrars köksbord och stolar. En fin färg, men när vi gjorde om köket så slipade jag den och målade den vit. Ett jäkla pillergöra för det är massor av runda pinnar på den. Det märks att jag helt missade vissa ställen, som en knopp:)

Någon unge har också ritat en smiley på armstödet;) Jaja, tecken på liv får man väl kalla det❤️ Jag har klätt om dynan ett par gånger under åren, det här var en superhärlig långhårig fuskpäls från början… Nu hade den gjort sitt, på övertid dessutom. Så sliten!

Vi sitter ofta här, när bebisarna var små satt jag här och hade dem på en kudde bredvid, perfekt. Nu är det stora ungar som ligger och kollar Youtube eller spelar spel, och såklart Doris favoritplats. Hon kan sätta nosen mellan ryggspjälorna och luta hakan mot fönsterbrädan så har hon en helt avslappnad pose men med full koll på allt utanför😂

Det är förvaring under dynan, inte så djupt men tillräckligt för några formar och nåt redskap. Jag lyfte av locket och började dra ut spikarna som jag använde förra gången. Möbelspik eller vad det kan heta. Tog en jäkla tid för ibland är jag noggrann:) Det nya tyget köpte jag på nätet och extra mycket så jag även kan sy ryggkuddar. KAN sy, inte säkert ATT jag syr;) Nästa gång jag byter tyg, ska jag även byta skumgummit under, för nu har det snart gjort sitt. Jag hade lånat en häftpistol och det gick ju lite enklare med den än med hammare och spik.

Det gäller mest att se till så tyget blir slätt och rakt, och jag drar i det så det är ganska spänt. Det gick förvånansvärt smidigt, kanske läge för ett Ta i trä, för att inte jinxa något.

Jag tycker kökssoffan ser nymålad ut:) Men det är kanske så den ser ut när man slumrar av den;)

Jag vill egentligen inte ha något under, vi har hittills haft kartonger med djurens mat, och massa maskiner man inte kan leva utan, som glassmaskin, sockervaddsmaskin, juciemaskin, chokladfontän och en ångtvätt, som väl är den enda som används;)

Men, eftersom katterna har sin mat där vid gallret till höger och Doris får full tillgång till det om det inte står kartonger i vägen, så måste jag lösa det på nåt vis. Hon lägger sig på mage och ålar in och käkar upp deras mat om hon får tillfälle;) De behöver kanske två decimeters glipa för att komma in, och det skulle såklart gå att fästa en bräda eller ett likande galler där, men just nu får kartongen stå kvar. Dock en hel, utan gul tejp:)

Jag är nöjd. Det var hyfsat enkelt att borsta av tyget, det håras ju nåt så kopiöst av alla djur här hemma för tillfället. Så nu återstår att sy kuddar. Jag frågade på Instagram hur många? Jag brukar ha tre, men kanske ska det vara en lång, eller två, eller fler än tre? Snyggast är det helt utan men det är rätt oskönt. Sen har jag ofta lösa kuddar också.

Jag kom på att jag köpte tre röda julkuddar förra året, så kanske att jag inte lägger energi på att sy förrän efter nyår:)

Nå, vad tycker ni? Godkänt?

Kommentarer

 1. Ellinor

  Har en nästan likadan soffa.Den får rödrandigt tyg nu till jul men byter lite då och då,har häftpistol annars skulle jag aldrig klä om den😘Det blev jättefint hos dig,mysigt att kunna samlas många👍/Ellinor

 2. Malin

  Har också en katt som hårat nåt fruktansvärt. Nyinflyttad, våra andra har aldrig hårat så mkt. Men nu kändes det riktigt ofräscht, gick ju inte att ta i honom utan att det flög päls och ständigt håriga kläder. Gick till arken zoo och frågade vilken kam/borste som var bäst. Köpte en som är formad som en kratta typ, och har metallkamm med tätt mellan taggarna, lite som en luskam. Little bigger tror jag märket hette, blått gummihandtag. Och jösses vilken skillnad på hans päls. Blank o fin och fäller inte.

  1. familjenannorlunda

   Jag fick tips på Fällskrapa, och det är det absolut bästa någonsin.
   Men man ska använda den också:) Alla djuren älskar den till skillnad från allt annat jag testat. Doris är värst, katterna hårar men inte alls så som hon 😜

   1. Malin

    När jag googlar fällskrapa får jag upp bilder som liknar den jag köpt. Så då har du nog nåt liknande. Den drar loss under-ullen. Om man använder den vill säga,😅 liggande i en låda fyller den en helt annan funktion, platsupptagare. 😜

    1. familjenannorlunda

     Japp!! Så heter det, underull👌🏼👌🏼 haha exakt där i lådan är den bara dålig 😉 Jag har inte velat kamma Doris för allt hår har fastnat på min skalfot, eller ännu värre, krupit in under och på såren😂 Så har delegerat, och det har kammats men håras kopiöst 🙈😂

  1. familjenannorlunda

   Ja säg det? 😂 Men det är inte bara den, hela soffan är i behov av ommålning, med tillhörande slipning först, och där nånstans fallerar orken. Knoppen blev aldrig slipad förra gången, inser man när färgen försvann direkt 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing