Okategoriserade

Få sminket att sitta:)

Reklam och annonslänk för Parfym.se

Rabattkod på slutet:)

Okey, ni är många som frågat mig om settingspray. Inte det minsta konstigt att ni inte har full koll, eller kanske mer är det jäkligt skönt att inte vara den enda:) Jag har önskat mig en sådan produkt, utan att veta att den fanns 🤦‍♀️

När Patricia, som är väldigt intresserad av hudvård och smink, var i Afrika på semester, så var det kalashett. Hon träffade en tjej som hon umgicks med som hade sån flawless makeup trots att det var tusen grader varmt. Patricias smink bara rann och flöt ut. När hon frågade vad hemligheten var så hette det Setting spray.

Det är alltså en spray som man sprayar i fejset allra sist, när man är helt klar med sin makeup. Sminket fixeras och håller sig på plats, faktiskt även om det är svinvarmt eller om det stänker vatten, som typ regn:/ Eller vattenfall:)

Hon beställde direkt när hon kom hem, och jag hakade på. Den här settingsprayen från NYX blev det. Den ger en matt finish.

Eftersom den gör sitt jobb har jag inte testat någon annan utan beställer samma:) Det finns andra märken, men den här tycker jag är prisvärd. Och jag lovar – sminket sitter som gjutet. Tills du tar bort det. Jag använder inte några avancerade borttagningsmedel, oftast har jag bara en jäkligt bra liten duk av nån slags mikrofiber, som jag fått nångång. Då går det mesta av sminket bort med varmt vatten:)

Liknande de här sminkborttagnings-padsen

Jag gillar när man kan tvätta saker i stället för att slänga bort. Dels för miljötänket såklart, men också för att jag då alltid har det hemma:) De tar aldrig slut👌 Ju mer man tvättar dem ju bättre blir de.

Jag har sådana här ansiktsrengöringssvampar också.

Ofta använder jag dem med valfri rengöring, gärna Micellar cleansing water som den här:

Det här är en annan jäkligt bra produkt som man ju inte, i alla fall inte jag, ser så ofta. Blotting paper, ultratunna pappersark av japansk linnepapper som man duttar i ansiktet för att få bort det flottiga som kan bli om man har lite fet hy.

Med den här lilla tunna förpackningen i väskan så räddar man makeupen från glansighet:) Man använder den alltså på färdigsminkat ansikte om det behövs ta bort överskott av flott, kallas för sebum på ett finare språk, men det är flott:) Det här såg jag första gången i Thailand, där tjejer med tjusig makeup duttande med vad som såg ut som små ark av smörpapper i ansiktet. Sen noterade jag det även ofta i Frankrike. När jag använder settingsprayen tycker jag inte att det blir det minsta glansigt, men det är säkert individuellt. Pappren är en jäkligt bra produkt iaf:)

Jag har också alltid en primer under min ögonskugga, för annars flyter den ut och lägger sig i ett tjockt streck bara🙈 Parfym.se har flera olika att välja bland, och jag har testat flera, och tycker de är ungefär jämförbara.

Ni hittar allt inom smink, hår och hudvård hos Parfym.se

Och koden: BLACKFRIDAY ger er 5%extra på alla Black Friday erbjudanden!!

(Inte på premium brands, och så långt lagret räcker, dock senast till 30/11)

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej! Vilket bra tips . Jag är ingen höjdare på smink osv . Hårprodukter har jag koll på o köper schyssta saker . Men det där sminkandet ? Men har tagit upp verksamheten igen och en fix spray låter bra .
    Hoppas att din fot börjar att kännas lite bättre . Men det tar tid när man gjort en OP gjorde själv ett ingrepp för 10 år sen o minns att det tog sin tid . Nu är du vältränad från början så det går nog bättre . Tack för en bra o vettig blogg!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting