Okategoriserade

Tredje söndagen i advent-familjemys:)

Idag var det dags för oss att packa in de flesta i familjen i bilar och dra till Stockholm. Närmare bestämt Solna, där Janelle och Simon bor. De bjöd på adventsfika/födelsedagsfika för mig:) Underbart när man slipper hålla i sådant själv😁

Mamma skulle med, men så blev hon bjuden på en middag, och eftersom vi kommer ses hela julen så är det klart att hon ska välja den:) Trixie som tillbringar sin mesta del i kyrkan, hade nåt där att göra, så hon kunde inte heller följa med. Men resten: Patricia, Corrinda, Robban, Novalie, Lovelia, Jordan, Jamie och jag, plus Jack såklart som var kvar hos oss,vi satte oss i två bilar och drog. Kom inte ens till Knivsta, typ tre mil, innan det tog tvärstopp. En olycka som vad det såg ut som när vi äntligen kom förbi, var en pickup med sommardäck. Jojo. Då kan det bli sladdrigt. Jag personligen skulle skämmas ihjäl om jag körde åt skogen med fel däck🙈 Nu kanske det var en annan anledning förstås, men ni fattar. En sträcka som tar kanske fem minuter att köra normalt, tog idag 25. Snark. Men till sist var vi framme, och Jack visade oss vägen. Lilla gubben visste ju precis var han skulle:) När Janelle öppnade dörren stod han bakom den, kikade fram och rusade sen in i hennes famn och ropade Mamma! Så gulligt, han saknar såklart sina föräldrar även om han har superkul hos oss. Allt annat vore konstigt:)

Janelle och … eller Simon, för det är han som bakar😜, hade gjort saffransbullar, snickerskaka, sockerkaka med chokladglasyr, sen blev det kaffe, glögg, varm choklad med grädde, julmust, pepparkakor och en annan kaka. Så gott!

”Det är inte en fin bild, mamma” sa Patricia, och jag håller med:) Men det var gott! Vi åt, snackade, lekte kurragömma, skrattade och hade mysigt. Robban som var ute och svirade igår var lite sliten och tog sig en powernap mitt i allt ljud.

Det är härligt när ljud och sällskap inte stör:)

Vi hängde här i flera timmar innan det var kväll och dags att rulla hemåt. På vägen hem passade vi på att åka in på syrrans jobb för att hämta en julklapp hon fått. De har hemmakontor igen, iom de nya restriktionerna, så hon åker inte dit längre.

Vi hade en trevlig dag, och är nu proppmätta för en vecka framåt eller så:)

I morgon är det Lucia. Jamie går i fyran och det är den årskursen som går Lucia för övriga skolan, och för föräldrarna. I år får vi stå utomhus. Gosh, trodde den tiden var över, när man hade små barn och fick stå och kolla på tjocka små snögubbar istf lucior, tärnor och stjärngossar;) Jamie ska vara stjärngosse ❤️ För några år sen var Lovelia lucia och jag fick ett uppbåd över mig för att jag skrev att föräldrar inte fick kolla på uppträdandet men att jag smet dit ändå. Ibland blir man så otroligt less på folk. Skolan valde det året att inte ha en föreställning för föräldrar, men givetvis får man uppehålla sig i kyrkan bäst man vill:) Och eftersom jag var där hela tiden då eftersom jag hade barn på Kyrkis, och dessutom hade en unge som var lucia så fick jag såklart komma och titta. Det var med skolans goda minne, men jag skojade och vissa fattade inte 🤦‍♀️

I år behöver ingen klaga, för det är en föräldraföreställning:) Jag och syrran går dit, och sen ska vi möta upp Trixie inne på stan för att gå till banken. Mer om det sen.

På bordet står de fina blommorna som Jimpa kom med:)

Och kanske är burken med laktitsen som heter Svenskjävlar, slut redan:) De flesta i familjen älskar lakrits och även om den här är salt så det räcker, så går det utmärkt att mumsa i sig ett gäng.

Jag fick brandvarnare av syrran och mamma och de har jag satt upp. Mina gamla var … gamla;) och jag har nog varit utan ett tag. Men nu så. Sen fick jag doft till min Genie från Rituals, det är en doftspridare, av både syrran och Patricia och jag älskar det för då känner jag mig så rik:) Haha, de är rätt dyra så jag snålar lite på dem, men nu har jag två nya på vänt när den som sitter i tar slut – så bra! Rituals dofter är helt underbara, och står alltid på allas önskelistor:)

I morgon ska jag, förutom att kolla på lucia och roa mig på banken, även handla julklappar. Igen. Typ det eviga kvällsmötet. Jag vill också träna! Men vet inte riktigt hur jag ska få in det också. Dessutom har jag träningsvärk efter mina kilometrar på rodd och cross. 😅 Jag har faktiskt bokat in mig på ett cirkelfyspass på onsdag!! Känns lite busigt, men det är med David som vet precis allt med min fot, och som kommer kunna ge mig andra övningar om jag inte klarar av de han tänkt:) Jag måste ju prova, annars får man inte veta om det funkar.

Jag testade idag att springa…nej, okey det var att ta i;) Jag var snäppet snabbare än att gå, nerför trapporna på syrrans jobb. De hade en så bra ledstång att hålla sig i:) Jag erkänner villigt att springa ligger väldigt långt fram i tiden🙈 Det gick inte alls. Men jag kommer inte ge mig innan det funkar. På nåt vis 🙂

I alla fall, jag ser fram emot onsdag!

Nu ska jag hoppa i säng, vi hörs snart igen!

Natti natti ❤️

Kommentarer

  1. Rille

    I år skulle alla mina tre barn gå luciatåg på olika håll fredag, söndag och måndag. Men nu har alla tre blivit sjuka, så i stället får jag åka på julturné till och från vårdcentralen med covid-test. 🙄

  2. Karin

    Det låter som en riktigt trevlig helg 🤗
    Så mysigt att ni har haft Jack hemma hos er i några dagar, sånt blir man varm i hjärtat av.
    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting