Okategoriserade

Dags att ta tillbaka kontrollen:)

I annonssamarbete med @ww_viktvaktarna

Nytt år och dags för att återgå till mina gamla goda vanor. Alltså dags att skrota det sämre leverne jag ägnat mig åt några månader nu🙈 Det har varit mycket, och kosten har fått stryka på foten, vilket gör att jag inte är mitt optimala jag. Träningen sköter jag, och den räddar ju upp mycket, men kosten… Jag tycker ju att det är dötråkigt! Planera, handla, laga. Äta går ju an, men allt innan:D Som ni vet så opererade jag foten i oktober, och fick överlåta hemarbete och handling på barnen. Då kan man släppa ÄNNU mer, kan jag meddela. Att ligga på soffan och jäsa och sen inte kunna träna som vanligt är inte en bra kombo, speciellt inte ihop med julgodis och massa fika 😂 Jag är helt ur kurs och behöver hjälp att strukturera upp livet:) Så himla bra att jag vet var jag ska vända mig, för jag har ju använt mig av WW ViktVäktarna förr, med finfina resultat. 👌 Vill ni haka på? Vi kan göra det ihop ju, och jag kan erbjuda er fyra veckor gratis medlemskap, klicka HÄR.

Jag har precis kunnat börja ta hundpromenader igen, vilket är härligt de vackra dagarna, men mindre mysigt när det är ruskväder;) Det går sakta för jag är rädd att halka, men det går:)

Jag kommer alltså börja det nya året med att ta tillbaka min hälsosamma livsstil, med vettig kost och motion:) Och jag ser fram emot det så mycket! Man kan ju tycka att det vore enkelt, eftersom jag ju kan massor om det, men jag är väldigt bra på att fuska, även inför mig själv. Därför är det perfekt för mig med WW ViktVäktarnas app, där jag registrerar allt jag äter, och även motionen. Hade det varit krångligt hade jag garanterat struntat i det🙈 men nu är det otroligt easypeasy. Jag använder nästan alltid scanningsverktyget, det ni ser i övre högra hörnet, under gubben.

Då kommer allt rakt in i mobilen och omvandlas till Points:)

WW ViktVäktarna utvecklas hela tiden efter den senaste vetenskapen, och nytt är PersonligaPoints, det mest personliga programmet någonsin:) Då får man en plan som grundar sig i just den mat man personligen älskar, i mitt fall kyckling, lax och kvarg. Alltid kvarg:)

Kalorier, jätteknöligt att tänka på, och faktiskt svårt att omvandla mat till korrekt antal kalorier. Jag kan ju inte räkna, så för mig känns det skitsvårt. Men, WW ViktVäktarna räknar åt en, och omvandlar kalorierna till en enkel siffra – Points. Jag har en daglig Pointsbudget på 27 Points, som de kommit fram till genom att jag fått svara på olika kost- och motionsrelaterade frågor. Om en kanelbulle från Ikea är 11 Points, så fattar jag ju enkelt att det är nästan en tredjedel av dagens Points. Medan till exempel tomater har noll Points. Valet blir väldigt kristallklart, när man får det visuellt.

Det är enkelt att fatta, och man behöver inte lägga ner massa tankekraft på att försöka förstå aminosyror och fettsyrekedjor:)

Jag är tävlingsinriktad har jag insett med åren, inte så att jag måste vinna, men … jo. Jag vill vinna:) När det kommer till att regga mat hos WW ViktVäktarna så blir det en tävling mot mig själv. Jag vill hålla mig inom min budget, och därför låter jag bli kanelbullen. Så enkelt är det:)

Mitt mål är att ta tillbaka mitt hälsosamma liv, för att må bra, och tanken är att jag ska tappa några onödiga kilon i vikt också. Inte många, men jag samlar mitt fett runt magen, och där är det inte bra, dåligt för de inre organen som också drabbas, och för att inte nämna hur obekvämt det är när byxlinningen sitter för hårt:) Jag använder BMI och måttband som riktlinjer, vad siffran på vågen visar är inte så himla intressant för det är många faktorer som påverkar den.

Jag tränar redan så det behöver jag inte fundera så mycket på, bara fortsätta. Eftersom jag fortfarande måste hålla den på en rehab-nivå så är den mindre tuff än förut, men det går åt rätt håll. Det är kosten som ballar ur, och när jag registrerade mig hos WW ViktVäktarna så öppnade sig åter en hel receptbank med suveräna recept! Över 4000 nyttiga och hälsosamma maträtter och många av dem är enkla och går snabbt. Och! Hela familjen tycker om dem, det är nog viktigast av allt.

Det finns också en extremt bra funktion i appen som heter: ”Vad har du hemma?” Man fyller i vad man har i skåpen och får förslag efter det. Den använder jag ofta. Även veckomatsedlar finns, och de är också väldigt uppskattade här hemma, variationen är finfin, till skillnad från när jag måste tänka själv;)

Det finns så många bra funktioner hos WW ViktVäktarna att det är svårt att få med alla. Men bland annat recept, kostregistrering, massor av träningsprogram för både hemma och på kontoret, olika utmaningar som passar den tävlingsinriktade:) och framför allt är det peppande och stöttande! Som att ha en kompis med samma fokus och mål som en själv som peppar en🤗 Ni kan läsa mer HÄR

Vill ni hänga med och göra en kickstart av det nya året, så får ni testa

WW ViktVäktarna gratis i fyra veckor nu:)

Häng med mig så kör vi!!

Kommentarer

 1. Ellinor Blomqvist

  Gillar wv och tar stöd en tid👍Jättebra att hålla lite fokus på det som åker in i munnen och jag kan inte ljuga för då ljuger jag för migsjälv!Har tyvärr svårt att få i mig så mycket som dom tycker och jag promenerar ju minst en mil om dagen,dom får väl komma hem och nypa mig i örat eftersom jag äter för lite😂Har några kilos övervikt(är viktopererad) men jag är 72 år så läkaren vill att jag ska ha några kg att ta av.Gillar att ha struktur i vardagen och mår bra av det och det finns alltid utrymme för en halv semla👍😘

 2. Lm

  Gick inte att svara vid ditt svar vid min kommentar så jag skriver igen.
  Du har svårt att räkna skriver du och det har jag också. Verkligt svårt
  Men de guider och kaloritabeller och förslag på mat vid 5:2 dieten är inte svåra att ta till sig och det bästa av allt, det är gratis.
  Jag har bantat stor del av mitt liv som jag skrev och då jag det varit att kämpa med och mot ÖVERVIKT! inte nåt ynka kilo som för din del.
  Du bantar väl med vilken metod du vill men min ”point” är att jag gillar inte att nån annan ska bli rik för att folk är för TJOCKA och du är inte tjock så då reagerar jag på att de kan sponsra nån som verkligen behöver hjälp.
  Du klarar nog dina kilon samt ett sundare leverne själv om du vill det.
  För mig som verkligen haft problem med FETMA känns ditt spons i det här fallet som ett riktigt hån. Som en spark i fettet på magen.
  Inte för att det spelar dig nån större roll men jag kommer inte att läsa dig nåt mer.
  Ska även ta upp detta med Viktväktarna. Men tror ärligt det är lättare för dem få nån som inte är TJOCK att göra reklam för dem än att få de som är verkligt överviktiga på sin lista.
  Sen vill jag bara påpeka att 5:2 dieten tillåter att äta vad man vill de dagar man inte ”fastar” (fast man lär sig vara nyttig) och den metoden tar på fettet inte muskelmassan.
  Efter att jag använt mig av Viktväktarna gick jag upp det mesta tillbaks väldigt snabbt.
  Det ÄR inte detsamma att ta bort 40-50 kilo som att ta bort 3.
  Så nu säger jag tack och hej.
  Hittills har jag tyckt din blogg varit en av de bättre och ärligaste men nu tycker jag inte vare sig du eller din sponsor i det här fallet är särskilt ärligt.

  1. familjenannorlunda

   Ok, vad ska jag säga om det? Känns det som att det är en allvarlig sak för dig så får jag tacka för din tid. Men det känns för mig extremt märkligt att avsluta en relation pga att man tycker olika i något. 🤷🏼‍♀️
   Du önskar att WW ViktVäktarna ska sponsra någon tjock, och menar med det folk med för högt BMI. Det gör de ju, finns massor av reklam med större människor. Att jag samarbetar( inte sponsras) med dem är ju för att det inte i första hand handlar om att tappa vikt, utan om att få ett helhetsgrepp på sin hälsa, en hälsosam och hållbar livsstil helt enkelt. Där är jag, och många med mig, i helt rätt målgrupp. Vi som behöver lite hjälp med att strukturera upp vardagen. Jag har använt mig av WW ViktVäktarna i perioder i många år! Och jag kommer alltid tillbaka till dem när jag ramlar av banan. För jag vet att de funkar. Pga att de är enkla, och ingen späkande diet, för det är jag inte intresserad av. Jag har inga stora problem med vikten men jag har problem med att hålla mig på banan, jag har alldeles för lätt för att fastna i usla kostvanor. Antingen massa onyttigt, nu kommer exempelvis semlorna som jag skulle kunna äta fem om dagen🙈😬 eller bara kvarg. Att få tillgång till deras recept är för mig suveränt, för då lagar jag bra mat. Att regga maten hjälper mig.
   För mig är de ett hjälpmedel att äta hälsosamt. Väl uppe på banan igen, tillbaka i mina bra hjulspår så går det bra, jag mår bra och allt är bra, det handlar om hela kroppens välmående, hela livet . Att skapa hälsosamma vanor, och hålla dem. Nåt kilo hit eller dit spelar ingen roll i det stora, och det är ju inte det som är fokus, utan helhetshälsan.

   Det finns massor av dieter, program edyl och allt passar inte alla. En del behöver annat. En del gillar lågkolhydratkost, har vänner som ätit så i åratal, andra fördrar 5:2, ytterligare andra kanske tycker bäst om Gi, och andra gillar WW ViktVäktarna. Vi är olika. Och det är ju både tur och bra, för vad tråkigt det skulle vara annars:)

   Du säger att det inte är ärligt, och jag kan lova dig att det är helt och fullt ärligt! Jag gör inga samarbeten som jag inte själv tycker om, sån är inte jag. Jag tycker om WW ViktVäktarna från djupet av mitt hjärta 🤗 för mig står de för något positivt, nämligen hälsa. ❤️

   1. Lm

    Jo,du får tycka vad du vill och jag tycker vad jag vill
    Kommer väl fortsätta läsa dig ändå, var ju ändå tvungen gå in och se vad du svarade mig.
    Hursomhelst så är inte Viktväktarna nån vare sig bra eller långsiktig lösning för mig ( man går upp alltför fort tillbaka) ett bra hälsosamt liv kan man få utan att nån ska behöva bli rik på din fetma.
    Det finns ju Google och där finns en uppsjö av tips och trix och att skylla på att man inte kan räkna är ingen ursäkt för det kan inte jag heller.
    Vad jag , som varit verkligt TJOCK, mest stör mig på ändå är att personer som inte har just nån övervikt alls lägger fokus på att de som du, ska komma in i bra banor med Viktväktarnas hjälp. Det kan man göra ändå. Gratis !
    Bara för att man inte kan räkna är man ju ändå inte helt befriad från förstånd.
    Kör ditt race så kör jag mitt och med det avslutar jag mina kommentarer om detta.
    Lycka till ändå

 3. Mumintrollet

  Jag ställde min våg i garderoben för ett tag sen eftersom den var så oförskämd. Tränat har jag gjort två gånger, men det var något fel på klockan på det gymmet,, eftersom visarna inte flyttade på sig, så jag gav upp. Nu lever jag sunt och utan stress. Mina två pälsklingar tar hand om både min fysiska och psykiska hälsa.

  1. familjenannorlunda

   Haha jag hatar när det händer 😉 Använder inte heller vågen så flitigt, utan går mer på hur brallorna sitter:)

 4. Marie

  Jaha, nu börjar det på varenda blogg. Nytt år, dags att banta. Nej! Säger jag, hör upp alla kvinnor, ni är bra som ni är. Stressa inte upp er över dieten. Ät bra mat och må gott! Enkelt! Inte väga inte mäta inte bokföra, bara njuta av livet. Röra på sig, helst ute, man måste inte gå på gym. Lyssna på fåglar, titta på den vackra naturen!

  1. familjenannorlunda

   Exakt. Och det här är inte heller bantning utan det handlar om att få hälsosamma vanor. Jag behöver något att hålla mig i ibland, och då passar WW ViktVäktarna perfekt, inga förbud utan bara ett hjälpmedel att hitta de mer hälsosamma valen. Genom att regga maten så får man visuellt och tydligt en bra uppfattning om vad som är bra och mindre klokt. Man kan äta kanelbullar men det är fint om man förstår att de inte innehåller något direkt nyttigt.
   Att väga sig och mäta sig, BÖR man faktiskt göra mellan varven för att hålla sig inom sina egna ramar. Att göra det motsäger inte att njuta av livet, det ena utesluter inte det andra. Det är ett komplement och ett hjälpmedel att hålla hälsan 🙂
   Inte banta. Men, för sin hälsas skull är det viktigt med bra kost och motion, och behöver man lite hjälp på vägen ska man kunna få det, UTAN att någon säger åt en att det är fel.

   1. Lm

    Men någon tjänar grova pengar på folks fetma.
    Du som tränar vettigt och bara har nåt kilo för mycket skulle kunna använda 5:2 dieten istället, kostar noll !!
    Jag har varit en riktig tjockis och bantat med olika dieter i halva mitt liv, även Viktväktarna men gick väldigt snabbt upp igen.
    5:2 dieten är det enda som funkat här och man behöver bara ”tänka” två dagar i veckan.
    Ärligt så tycker jag Viktväktarna borde sponsra nån som ÄR tjock.
    Men för de flesta är detta för dyrt.
    Behöver inte kosta att banta och du..det är inte svårt räkna kalorier nuförtiden

    1. familjenannorlunda

     Nej, det är verkligen inte så svårt att räkna kalorier om man hittar en bra kalkylator. Dock är det siffror som jag ju inte klarar av så bra pga dyskalkuli. Men det handlar ju inte bara om det. För MIG betyder WW ViktVäktarna minst av allt bantning, utan främst massa goda recept, nya insikter, puff in på rätt bana, ett stöd. Jag gillar att tävla, och att göra det med sig själv är det bästa:) Jag är en jäkel på att fuska också, och just den detaljen undviker jag när jag reggar maten:) Då blir det en tävling med mig själv om att hålla mig inom de för mig satta pointsen. Älskar det:) Jag får så mkt ny inspiration från appen, allt från olika veckomatsedlar till motionsprogram, och det ger mig en härlig boost! Jag behöver något att hänga upp mig på när jag ska göra en förändring eller som nu, ta tillbaka min vettiga livsstil. Att det kostar en liten slant blir också det en morot, för jag vill verkligen inte kasta pengar i sjön, utan då uppfyller jag min deal av det:)
     Jag har testat 5:2 och gillar det inte, då tyckte jag bättre om att fasta helt en eller två dagar i veckan. Men jag är inte ute efter en diet, absolut inte, utan jag är ute efter att hitta tillbaka till den linje jag vet är hållbar livet ut. Lagom, allt med måtta- linjen 🙂

    2. Åsa

     Håller med dig helt och hållet just angående detta. Alla är olika. Jag har prövat Viktväktarna och mådde sjukt dåligt av själva jargongen där, att liksom via positivt grupptryck applådera i grupp åt individers viktnedgångar, nej det känns obehagligt faktiskt. Visst gick jag ned några kilo på ett par månader men sen upp lika fort igen efter att jag slutat och det var så jobbigt med pointsen, jag blev dessutom ganska fixerad vid ätande öht vilket inte kändes så bra. Fem år senare gjorde jag en GBP på inrådan av min husläkare (pga högt BMI)
     och det är det enda i hela mitt liv som verkligen funkat på riktigt (och detsamma säger vetenskapen). Så för er med BMI över 30, så är ofta en gastricBypass på riktigt som regel mer effektiv än vilka företag som helst, vars syfte huvudsakligen är ekonomisk vinst. Tror att VV är bra för vissa, men oftast inte för de allra tjockaste av oss. Detta är okej, för mig är det helt okej att se att vi funkar olika. (En intressant sak var att min ämnesomsättning mättes innan min GBPoperation och den var sjukt låg. Detta är tydligen rätt så vanligt bland långvarigt och starkt överviktiga (minns inte procenten) men det handlar om att man trots superfå kalorier per dag ändå går ned oväntat LITE i vikt. Förbränningen är liksom rubbad. Jag gissar att detta gäller just många av oss feta som uttrycker missnöje med Viktväktarna, för det funkar nämligen inte bra på oss. Kanske passar Vv oftare för ”mulliga” och inte för de riktigt tjocka? Jag tror det. Men framför allt är det en individuell sak. För mig var nog det hurtiga gruppklimatet att jubla ihop med okända pga ett hekto hit eller dit det jag hade allra störst problem med, det kändes helt sjukt för mig, som en amerikansk väckelserörelse (men jag vet att andra kan tycka att just detta är mysigt och funkar som en bra pepp). Så även där är vi människor väldigt olika.
     Ps. Idag är jag överviktig men har inte längre fetma. Det tycker jag är bra.

     1. familjenannorlunda

      Haha det skulle jag aldrig göra, just pga det du sa. Men jag vet inte om man gör så längre? Jublar i grupp, alltså? Jag har bara använt mig av deras onlinetjänster och där kan man välja precis vad man vill ha. Man kan vara med i grupper för de som gillar det, men också sköta sig helt själv 🙂 Som det var förr, med fysiska möten och vägning, skulle det absolut inte passa mig, skulle inte ens överväga det. Men de har utvecklats i en väldigt fin bana, bort från hets och mot att skapa hälsosamma vanor för livet:)

  2. Malin

   Ja men precis! Och man behöver ju inte lägga så MYCKET på tallriken. Jag har ett fysiskt krävande jobb och nu under julledigheten har min kropp reglerat själv att den behöver mindre bränsle. Jag är inte lika hungrig. Så trots mumsande på allt möjligt gott har jag gått ner 2 kg. 🤷‍♀️ inget jag varken planerat eller behövde, men så blev det. Helt utan appar o annat jox. Hade jag däremot ätit enligt en app hade jag ju fortsatt äta lika mycket som om jag jobbat o då lär jag ju gått upp istället. Obs, äger inte våg, vill inte ha, men ställer mig på mammas nån gång ibland.

   1. familjenannorlunda

    Det brukar jag också göra under jul. Fast var det hälsosamma ligger i att äta godis i stället för mat är frågan 😂Men nog går det utmärkt att gå ner i vikt på det viset. Inget att rekommendera dock, eftersom kroppen behöver bättre bränsle. Det är ju bland annat det som är tanken, att man kan se vad som är hälsosamt och gör gott för hela kroppen. Alla behöver inte hjälp, men för de som är intresserade och känner att det är skönt med ett stöd är det fint att det finns. Jag gillar inte att det ska idiotförklaras att använda sig av något hjälpmedel för att vara hälsosam😬
    Behöver inte du, låt bli bara:) du behöver inte tala om för alla andra att du tycker det är dåligt. Det är upp till var och en:)

    1. Malin

     Hmmm… jag har inte idiotförklarat någon. Men ja, det är väl precis lika mycket upp till var o en om de vill använda en app som talar om hur man ska äta, som att det är upp till var o en när man vill plocka fram och bort julsakerna. Men det hade du väldigt mycket att tycka om 🤪 där var det ju snarare du som idiotförklarade folk. Jag brukar oftast tycka att du har vettiga resonemang, men då undrade jag vilken sida du vaknat på. Kanske hade du bara fått i dig för lite energi 😜🤷‍♀️

     1. familjenannorlunda

      Haha nä, jag tycker och tänker för att annars skulle det bli vansinnigt tråkigt att läsa här 😅 Tänk om allt jag skrev var neutralt och plain… tror ingen skulle stanna här då🙈Själv skulle jag storkna av tristess att läsa någon som inte har åsikter, och kan stå för dem.
      Det jag menar, är att när man dissar en app/hjälpmedel som WW ViktVäktarna för att man själv inte tycker det behövs, så låter det som att ingen annan borde använda den heller. Så lät det på dig 🤷🏼‍♀️

 5. Emma

  Jag är också på gång med Viktväktarna (igen). Upptäckte idag att på min personliga nollpointslist är popcorn från min popcornmaskin lika nyttigt som tomat. Gissa vad jag äter till kvällsmat 🤣

  1. familjenannorlunda

   Va…? Vafan ! Det måste jag kolla!!!! Jag älskar ju popcorn!! Poppar mina i silikonskål i micro så behövs bara pyttelite olja och salt 👌🏼

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing