Okategoriserade

Corrinda på äventyr:)

Sådärja, lugnet har lägrat sig och jag har tagit en powernap i stället för en utflykt. Den blev hastigt inställd pga….ja gissa;) Covid så klart, detta evighetslånga elände. Men det gör inte så mycket, med facit i handen känns det som det var det bästa. Jag är så trött:)

I natt skjutsade jag och syrran Corrinda och en i hennes resesällskap till Arlanda. Som alltid så är det avgångar earlybirdie, den här avgick 6.30. Med de par tre timmar till godo som behövs innebar det att vi åkte hemifrån vid halv fyra på morgonen 😅 Gäsp. Som alltid så kan man ju heller inte sova när man ska iväg så här, men en hel timmes slummer lyckades jag få ihop mellan 00-01;) Sen låg jag bara och räknade minuterna. Syrran skulle följa med och köra, jag kan ju nu, men blir trött i foten, och att köra så pass långt, det tar 20 min typ enkel väg, har jag inte gjort. Plus att det är är förbannat skönt med sällskap på vägen hem, när det är mörkt, tyst, ensligt och man är trött som en nyväckt björn;) Vi hämtade upp syrran kvart i fyra och var på Arlanda kvart över kanske. Eftersom de två tjejerna ska till varmare breddgrader så skulle deras jackor med oss hem igen. Men med 12 minusgrader och en promenad utomhus gjorde att vi följde med dem in. 04.40 kramades vi hejdå, och sen gick de för att möta upp den tredje tjejen.

Där går hon ❤️ längst till vänster med den blå väskan:) Min lilla tjej!

Den fjärde tjejen i sällskapet testade positivt för covid på torsdagsmorgonen 😬så det var lite panik ett tag. Det är givetvis hon som står för bokningarna av både resa och hotell, allt annat vore ju för enkelt. Men det löste sig snabbt och bra. Hon har bokat om sig och kommer efter när hon är frisk.

Var de ska nånstans?? 🤗

Costa Rica! De ska surfa, dyka – tja först ska de lära sig det förstås;) njuta av livet, och de ska göra det i – håll i er nu – TVÅ MÅNADER😍

Två månader ska min älskade lilla unge vara på andra sidan jordklotet, och det känns såklart både läskigt, oroligt och framför allt spännande! Vad kul de ska ha! Jag har avkrävt löfte om daglig kontakt på något vis, annars kontaktar jag svenska ambassaden direkt, man chansar inte med costa ricanska skurkar🙏 Jag har ett nytt pass också så behövs det så åker jag direkt. Men, förhoppningsvis ska hela äventyret avlöpa fint och tryggt✊🏼

Man kan ha koll på lite olika vis, och jag har med intresse följt planet sen de var halvvägs:)

Nu landar de om fem minuter! I Panama, där de ska vänta i fem timmar på nästa, en lång transit. De har åkt med KLM – Arlanda – Amsterdam-Panama och sen ska de till San José. De har bokat boende första natten i San Jose och andra i Jaco, där de nog inväntar den fjärde tjejen, innan de fortsätter till Tamarindo, som är nåt slags surfers paradise:)

Och nu erkänner jag att jag suttit och glott på flightradar-appen och sett när de landat😂 En superbra app för övrigt om man vill ha koll på resor med flyg, om man har en anhörig som är på väg eller liknande.

Hon messade nyss att de landat, lokal tid där är strax före sjutton, så hon tryckte det var knepigt att det blev dag igen:) Hon har rest en del, men aldrig på egen hand utanför Europa. Hon och Robban var med mina föräldrar till Thailand när de var tolv år, men då åkte de ju bara med. Mamma och pappa hade all koll, nu ska hon ha den själv. Hon är klok, och de andra tjejerna verkar kloka de med:)

Jag skulle mer än gärna göra en liknande resa och det ska jag, men barnen måste bli lite större först:) De minsta behöver i alla fall hinna bli runt femton, sexton, men om fem sex år, då jäklar drar jag iväg några månader, nånstans:)

Och nu fick jag ett sms jag inte ville ha…😬

Jag screenshotade och skickade till syrran, som jobbar med costumer care, på SAS, för att hon ska typ lösa problemet 🙂 Det kan hon ju inte, men hon vet i alla fall vad de ska göra. Just nu letar tjejerna efter någon som pratar engelska… Det är ju inte hela världen, det kommer lösa sig, men jag vet att Corrinda är svintrött, hon har bara slumrat en timme på flyget, och sov bara nån timme i natt. Jag misstänker att hon önskar att hon hängt med lite bättre på spanskalektionerna i skolan just nu:D Hjälper inte så mycket att kunna beställa öl och berätta hur många hermanos man har. Jaja, det reder sig på nåt vis, jag önskar såklart att jag var där, men nu är jag inte det. Och nej, jag är inte så cool som jag låtsas😅

Spännande start! Fortsättning följer 🙂

Nu måste jag gå och värma min vetekudde, jag har ont i axlarna, och sen ska jag väl vänta på svar hur det går därborta. Håll tummarna:)

Allt gott! Natti natti:)

Kommentarer

 1. Ulrika

  Såg reprisen av Familjen A för ett tag sedan (den rullar ju med jämna mellanrum) och såg en liten obstinat Corrinda som minsann ville ha likadana fräcka klänningar till ett dop som sina storasystrar : ) : )
  Nu är hon ”giftasvuxen” på väg ut i stora vida välden, underbart!

  1. familjenannorlunda

   Jajamen, kaxiga damen har blivit en otroligt vänlig och omtänksam tjej:) Men fan om hon hittar drömprinsen och stannar i costarica, då får de göra plats åt mig och de små kidsen :):)

 2. Malin

  Sånt där känns ju alltid lite panikartat o jobbigt just när det händer. Men efter resan så brukar det vara de där oplanerade sakerna man minns mest.

 3. Mia

  Åh nu blir jag avis! Costa Rica är ett fantastiskt fint land. Var där 2018 och det är den bästa resan jag gjort. Det var en gruppresa med https://www.rolfsbuss.se/flyg/Costarica
  Tips på vad man kan göra/inte får missa är att kolla Rolfs resrutt. De plockar alltid ut det bästa.
  Bl.a Tortuguero http://www.lagunatortuguero.com/lodge.html?fbclid=IwAR1XXccT2eOOfAU5nzK1Kb4a6NkMaKErVM2d0XzlgvMb1AnHR9NpcShUeOE
  För att inte tala om alla varma källor man kan bada i
  Men Skulle inte vara rädd för att resa runt där själv.

  1. Mia

   Lite text som föll bort;
   För att inte tala om alla varma källor man kan bada i, Eco Termales Fortuna.
   Skulle kunna skriva hur mycket som helst och med fler länkar../
   skulle inte heller vara rädd för att resa runt där själv.
   Vill du se foton (fler tips) från resan kan du få länk till mitt album på FB😊
   Tack för en fin blogg som jag följt länge men sällan kommenterar😘

 4. Mia

  Åh nu blir jag avis! Vilken resa!
  Costa Rica är ett fantastiskt fint land. Var där 2018 och det är den bästa resan jag gjort. Det var en gruppresa med https://www.rolfsbuss.se/flyg/Costarica
  Tips på vad man kan göra/inte får missa är att kolla Rolfs resrutt. De plockar alltid ut det bästa.
  Bl.a Tortuguero http://www.lagunatortuguero.com/lodge.html?fbclid=IwAR1XXccT2eOOfAU5nzK1Kb4a6NkMaKErVM2d0XzlgvMb1AnHR9NpcShUeOE
  För att inte tala om alla varma källor man kan bada i, Eco Termales Fortuna.
  Skulle kunna skriva hur mycket som helst och med fler länkar../
  skulle inte heller vara rädd för att resa runt där själv.
  Vill du se foton (fler tips) från resan kan du få länk till mitt album på FB😊
  Tack för en fin blogg som jag följt länge men sällan kommenterar😘

 5. Kristina Å

  Oj vad jag känner igen mig! Min äldsta dotter var också ute och reste i två månader ett halvår efter studenten, Nya Zeeland, Australien och Bali. Började med att hennes ryggsäck försvann men kom fram efter två dagar, som tur var. Bra kontakt med försäkringsbolaget och ersättning direkt. Men visst var jag orolig många gånger. De hade det toppen! Min ena tvillingdotter var i Barcelona några månader för att plugga spanska. Mysig stad men jösses vad det kan hända saker! De lär sig i alla fall massor av att resa och klara sig själva. Det kommer gå jättebra för din dotter och hennes kompisar. Och så häftigt att få kunna vara med och följa resan på håll här hemma nu när alla sociala medier finns.

 6. Agneta

  Förstår om du försöker låta lite cool , men att du bara inombords vill åka dit och hjälpa nu. Men förhoppningsvis lär dem sig nåt på detta med. Är det inte du som har en tatuering, det som inte dödar härdar, typ.

  1. familjenannorlunda

   Haha jo, och det löser sig alltid 🙂 Igår fick de hotell och mat betalt av flygbolaget. Som sig bör, men man måste ju hitta nån som ger en det:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing