Okategoriserade

Life is a rollercoaster:)

Är livet som en sådär karusell som bara går snabbare och snabbare och snabbare för att till sist kasta av en i hundra blås?? Eller är det jorden som snurrar snabbare ju äldre man blir? Eller vad fan är det som gör att tiden bara försvinner? Svarta hål? Jag tycker att jag skrev här nyss, och ser att det var tre dagar sen….? 😂 Säg att jag inte är ensam!

I dag började skolan igen. Eller, delar av mina skolbarn började idag, Jamie, Trixie och Novalie. Medan Lovelia och Jordan som går på friskola börjar i morgon. De håller alltid på med sina egna lediga dagar, tror det är studiedagar de lägger i början/slutet av terminen istället för när vanliga skolan har sina. Finns säkert en anledning även om jag inte fattar varför 🙂 Mig gör det varken till eller från, det är rätt mysigt med några hemma❤️ Jag har ju haft Jack här i några dagar också, så myset har varit på topp. Hans förskola …? Öhhh, kommer inte ihåg riktigt vad det var🙈men Janelle frågade redan innan jul om han fick vara här, och det fick han såklart. Så han kom i söndags eftermiddag och åkte hem för några timmar sen.

Den lilla godingen älskar att vara här, och jag tror inte att jag är den främsta orsaken;) snarare hans mostrar och morbröder;) Han får full underhållning från början till slut och jag tror att alla uppskattar det lika mycket. Det har jagats, lekts kurragömma, kollats på film, spelats dator och andra spel och tja, det har varit mestadels glada miner. Jag behöver inte göra ett dugg, mer än möjligen assistera på toa, för där tar tydligen kunskaperna slut hos mina barn;) Jack har slutat med blöja och är superduktig på att gå på toa själv, men man får komma ihåg att fråga lite nu och då om han behöver. Imponerad, som alltid, när barn tar ett sånt där stort kliv:) Han sover som en stock, och vaknar lite onödigt tidigt, speciellt igår när det var ledigt fortfarande:) Han gled tyst ur sängen vid åtta🙈och tassade ut i vardagsrummet. Jag låg kvar och lyssnade, för även om det gått några år sen mina var små, så är instinkten att vakna precis innan något händer kvar, och jag slog upp ögonen i samma sekund som jag hörde att han vaknade:D Han var alldeles tyst så jag klev upp för att kolla vad han höll på med. Då satt han i trappan till hallen och filosoferade för sig själv, en stunds stillhet på morgonen 🙂 HEEEJ, sa han och sen var dagen igång:)

I lördags kväll så gjorde jag något jag inte gjort sen jag var tonåring… jag bakade matbröd. Vem är jag? Vem gör sånt, en lördagkväll?? Tydligen jag 🙂 Jag har ledsnat på att det är så dyrt bröd nu, gillar inte att betala shiloads för en tråkig limpa, så jag tänkte testa och se. Det är ju gott med hembakat, och jag tänkte att hur svårt kan det vara? Bestämde mig för tekakor av nån anledning, för det hade jag väl sett nånstans. Googlade ett recept och vevade ihop degen.

Jäste så fint så, och sen var det bara att putta över den i en långpanna, platta till lite, skära delar och jäsa lite till, innan den skulle in i ugnen. Jag kan inte direkt säga att de tekakor jag brukar köpa ser ut såhär, men å andra sidan är de runda och bakade en och en, inte i långpanna:)

Högt och luftigt, med en finfin skorpa på, som förvisso inte var meningen men ändå;) Vi delade på dem i stället och alltså….😍 så gott!

Doris håller med, det var så gott att hon var tvungen att tigga. Hon är normalt inte superintresserad av bröd, pålägg ja, men bröd nja. Det var enkelt, det är ju just bara att röra ihop ingredienserna och knåda lite. Jag har ingen fancy bakmaskin utan det är muskelkraft som får göra jobbet, och det gick ju fint. Sen tar det ju onödigt lång tid med all jäsning, men det är inte hela världen. Det räckte ett kvällsfika och en frukost:) Men då åt jag ensam säkert en tre, fyra rutor:D Jag äter normalt inte bröd speciellt ofta, jag gillar ju min kvarg. Så, frågan är om det är bra eller dåligt att baka själv, om jag tänker enbart på mitt eget midjemått? Inga mackor, eller Shitloads av mackor??🙈

Barnen tyckte det var gott, och jag fick lite luft under vingarna så just nu står det två limpor och gräddas. Med tanke på att jag inte bakat sånt här egentligen alls under mitt liv, så är jag rätt imponerad av mig själv ändå. Scones, thats it liksom. Men till skillnad från aptråkiga bullar som efter första jäsningen ska knådas, kavlas, smöras, rullas, skivas och sen kan man börja om med disken igen, så är det här helt ok. Ett tag, nån gång, vi får se:) Jamie hjälpte till idag, han tycker det är kul.

Jordan har börjat laga mat ofta, inga speciellt avancerade saker men han behärskar köttfärssås och spagetti, kyckling, korv, köttbullar, pasta, ris och sånt där vi äter ofta. Han tycker det är kul och det blir gott 🙂 Jag tror på att ge kidsen tillgång till köket, för hur ska man annars kunna lära sig? Jag kunde inte ett skit när jag flyttade hemifrån🤷‍♀️ och Vår kokbok var min bästa vän, till och med när det skulle kokas ägg. Däremot är jag löjligt rädd för att min häll ska gå sönder igen, den fick ju en spricka för nåt år sen så jag var tvungen att byta. Min spis är 90 cm bred och det fanns såklart inga kopior att köpa utan original för 11 tusen kronor…. Alltså, man kan köpa en helst ny spis för den summan!! Elva tusen kronor kan man ha roligare för, även om försäkringsbolaget täckte halva, så blev det onödigt dyrt. Jag vill helst inte att den ska användas, helst ska alla hålla ett säkerhetsavstånd till den på två meter. Men barnen ska hålla på att laga mat?? Så besvärligt:) Jag får andas i en påse mellan varven.😅

I dag har jag varit på ett cirkelfyspass, som är tillbaka på plats. På-plats-fys alltså. Jag gillar det, även om det vanliga är roligare. Men jag har varit ganska onöjd med att det varit mycket folk, trångt och att man ska lalla runt och pilla på alla vikter. Coronarestriktionerna har fallit mig väldigt mycket i smaken helt klart, även om jag givetvis önskar att det var av en mindre allvarligt anledning de finns. Idag var det var och en på sin plats, med sina egna vikter och inget springa omkring. Passar dessutom mig och min rehab bättre:D Jag kunde ju smita hemifrån eftersom jag hade skolbarn som ännu inte börjat, jag lämnad sju inte Jack solo, om nån undrar.

När Janelle kom och skulle hämta hem honom så ringde Corrinda på Instagram. 😍 Hon är ju där borta på andra sidan jorden, i paradiset. ”Flytta på dig så man ser utsikten” , men hon är där, i solbrillor:)

Sina favoritbrillor har hon lyckats sumpa i vågorna. Det tar ju en sekund så käkar havet upp allt man äger och har om man har otur. Det var inte ens speciellt vågigt tydligen, men så kom den där vågen, som tar saker, och vips, borta! De är i en stad som heter Jaco, bor på en strand där det är mycket backpackers, och de bor på ett hostel. Det är vad de har tänkt göra, bo billigt, och inte speciellt fancy. Så länge det inte är vägglöss och kackerlackor så spelar det inte så stor roll ju. Det är rent och fräscht, och ser alldeles alldeles underbart ut. Hon gick runt med mobilen och visade stranden och poolen och restaurangen. De har ju en tjej kvar i Sverige, den stackarn som testade positivt för covid dagen innan de skulle åka, så de håller sig i krokarna av huvudstaden där hon kommer landa på lördag. Hon är piggelin och har inga symptom alls, förutom att hon hade en liten anings känning från halsen, därav att hon testade. Det är skönt.

De hade funderat på om de skulle hyra hästar och rida i solnedgången ikväll, och det har de ju lite tid på sig att tänka på. De är sju timmar efter oss, så när hon ringde mig var klockan halv elva på förmiddagen, de hade precis käkat frukost. Eller tja, inte precis då, men ni fattar:)

Hon har det bra! Hon är superhappy och jag håller tummarna att allt får rulla på:)

Nu är mitt bröd klart! Vi hörs snart ! Inte om tre dagar, jag lovar:)

Kommentarer

 1. Karin

  Att baka ska vara enkelt om jag ska göra det. Har hittat ett recept som är kanon. Rustik limpa utan jäsning.

  10 dl rena havregryn

  3/4 tsk salt

  1 msk bakpulver

  7 ägg

  500 g laktosfri Keso

  Garnering (kan uteslutas)

  valfria frön

  GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rena havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt.

  2. Tillsätt ägg och laktosfri Keso. Rör om ordentligt.

  3. Stjälp upp degen i en limpform 1 1/2–2 liter, klädd med bakplåtspapper. Låt degen stå och dra sig i ca 10 min innan gräddning. Platta till degen lite på ytan och strö över frön.

  4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 70 min (1 timme + 10 min). Lyft upp brödet ur formen och låt det kallna på ett galler. Skär inte limpan i skivor innan den kallnat helt.
  God och nyttig

   1. samps

    skulle gissa på att receptet är allergianpassat och att ”rena havregryn” är specialframställda havregryn utan ev glutenkontaminering pga glutenintolerans/celiaki, och laktosfritt troligtvis för att någon av dom som ska äta limpan är laktosintolerant 😀

 2. Kristina Å.

  Ja det går verkligen fort, dagarna försvinner i ett nafs känns det som.
  Jätteroligt att baka men har mest bakat sött men faktiskt en del surdegsbröd. Fick en surdegsgrund av en kollega men den är tyvärr inte i livet längre. 😉 Går i och för sig ganska snabbt att starta en ny. Igår kväll satte jag en kalljäst deg och har precis nu bakat ut frallorna, jättegoda. Recept från Fredriks Fika och superenkelt, https://fredriksfika.allas.se/kalljasta-frallor-lattbakat-brod/.
  Mysigt med barnbarn, mitt är bara två månader så dröjer innan det blir övernattning.
  Låter som dottern har det bra i solen och värmen, härligt liv!

 3. Ewa

  Jag bakar vårt bröd sen många år tillbaka,grovt mörkt bröd med fil i. Festar till ibland med en ” köpebulle” till en helgfrukost!

 4. Lm

  Bakar nästan allt bröd själv och det bästa av allt är att man kan ge det ordentligt med tid att jäsa.
  De bröd man köper är ofta jästa alltför kort tid och ger ofta svullna magar ( därför tror många de är glutenallergiker helt i onödan)
  Sen är det ju roligt och alldeles jättegott också

 5. Ellinor

  Baka matbröd sparar otroligt mycket pengar,bröd är skitdyrt att köpa och dessutom doftar det ljuvligt👍Baka på❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing