Okategoriserade

Sköna söndag:)

Eller? Här hemma är det segt och lite sjukt. Sjukt är det ju överallt just nu, Lovelias basketlag stoppades i sista sekund från sina matcher i helgen. En av de skjutsande föräldrarna testade positivt, och flera i laget var redan sjuka. Med knappt ett fullt lag och ingen skjuts blev det Walkover med så kort varsel att Lovelia redan var på väg till samlingen. Shit happens. Vi skulle idag till Stockholm för att fira Janelles födelsedag, men Jack är sjuk och även Jamie så det blir framskjutet. Snark. Men men, så är det.

Jag ska snart göra mitt allra första bakbloggs-reportage! Ett hedervärt uppdrag som ramlade i mitt knä. Jag som ju bakar mitt eget bröd 😂 nu för tiden blev uppmärksammad. Av Trixie, som har en uppgift i skolan där hon ska fota nån slags projekt eller arbete eller vad det nu var. Tanken är att alla kamerans fräna funktioner ska användas, och det är nog en skoltävling om bästa reportage också. Vi skulle gjort det igår, men då hann vi inte. I stället ägnades första delen av dagen åt att byta en trasig pulka, och ett par byxor, sen resterande del och hela kvällen och en bra bit in på natten med att ta undan julen. Det tar sån förbannad tid. Varenda år. Att ta fram den är kul, och lite mysigt, man plockar lite nu och då under hela december. Att ta undan ska ske på en dag. Eller visst, man kan dela upp det, men då står det kartonger och elände i precis hela huset, så det är att föredra att göra det direkt.

Igår hade jag lite extra tur, eftersom Jimpa kom och kollade min bil, och samtidigt så snällt tog med sig mina julklappssopor, så fick jag hjälp direkt med granen. Jag brukar klippa ner den och lägga i sopsäckar, som sen står ute länge och väl, men nu försvann allt sånt direkt. Eftersom just sånt är något jag är värdelös på, åka iväg med sopor, så var det guld värt:)

Min bil ja….Patricia och Corrinda åkte till Arlanda för att hämta en av Corrindas resekompisar som kom från södra Sverige och landade vid 16.00, och nästa plan gick 6.30 så hon skulle hänga här istället. Pappas bil som vi har här hemma, var ute och körde så de tog min. Som stått still länge, mer än några svängar. Halvvägs till Arlanda messade Patricia och frågade vad det var för lampa som lyste??

Aldrig sett, men röda lampor är farliga. De letade i instruktionsboken och på nätet, utan att hitta något. Jag gjorde samma utan att hitta något, och messade bilden till Jimpa, som ju kan mycket om mycket. Han hade heller ingen aning men kollade med sin bilmek-kompis. Visar sig att det var nåt kritiskt jävla elfel. Men, eftersom den slocknade och höll på så är det troligen inte nåt värre än att den stått och blivit fuktig eller nåt. Det kollades igår, och givetjävlavis så fast verkstaden har en dator, för allt måste ju kollas via den nu för tiden, så kommer han inte åt huvuddatorn för det måste Renault själva göra. Alltså, måste jag lämna in den på verkstan. Bah. Fuck. För att bara återställa i bästa fall, eller så är det väl nåt generalfel och bara att skrota. Nä, så illa ska det inte vara, men jag har dåligt samvete över min lilla fina älskade bil. Den som alltid startar och går utan problem är väl ledsen nu när jag inte kör den. Ska genast bättra mig, men det är inte för att jag inte vill utan för att jag inte kunnat ju. Det går inte att förneka heller att det är enklare att köra automat, eller ännu bättre – åka med när nån annan kör:)

Jag har en Dacia, som är Renaults budgetvariant, och är nu sur över att jag måste lämna in den på en specifik verkstad. De tar ju väldigt mycket mer betalt än andra. Bara min service går loss på typ dubbelt så mycket som om jag gör exakt samma sak någon annanstans. OCH får stämpel i serviceboken:) Men, jag måste bara få tala om hur mycket jag gillar Dacia! Bilen alltså, för jag har haft min i snart sju år och älskar den. Jag valde mellan den, som är en Lodgy, sjusitsig, och dels en VW Sharan eller en VW Caddy, även de sjusitsiga. Min bil hade överlägset störst bagageutrymme kvar med alla sju sätena i, och det var för mig viktigt. Jag ska kunna handla med alla säten i, och även åka till husvagnen. När jag var på folkhögskolan i Hola så körde vi en Caddy, med jättestort utrymme bak, men det visade sig vara en förlängd variant som var svår att få tag i. Då, när jag skulle ha bil. Nu vet jag inte, för sånt där ändrar sig ju hela tiden, men under det halvår jag letade fanns det en, som gått typ en miljon mil som taxi, och med tanke på hur taxichaufförer kör 🙈… nä. Min fina hade gått tretusen mil och var två år gammal, eller tre? Vet inte, men tidigare ägare var bilmek på Renault:D så det kändes bra. De andra bilarna är mer gedigna, mer plåt och tyngre, och med bättre fjädring osv säkert. Men min har det jag behöver och inget massa onödigt lulllull jag ändå inte använder. Jag märker det när jag kör pappas bil, som har massa fancy saker, jag använder det inte. En sån enkel sak som automatisk avbländning, eller att torkarna går igång om det kommer vatten på dem..skitbra, men alltså… det är roligare att köra bil än att åka med. Det är verkligen inte konstigt att folk inte använder blinkers nu för tiden, de sitter ju i så moderna bilar som sköter allt åt dem, så de glömmer ju bort hur man kör:)

Jag ser det på mina egna barn som tagit körkort, de är vana vid massa moderniteter, man kör ju nya fina bilar på körskola. Jag sätter ändå en ära i att kunna köra alla bilar, speciellt utan allt fancy. Fast, jag satt ju å andra sidan i säkert tio minuter och letade efter var jag skulle stoppa in nyckeln, när jag fick låna en sprillans ny värstingVolvo från bilfirman;) SÅ jag kan inte fullt ut behärska moderniteter😂

Haha, nä det är självklart både kul och säkert säkrare med dagens självtänkande bilar, men nog fasen är det bra att kunna hantera en fullt basic bil:) Tänka själv är bra:)

Okej! Tillbaka till julen! Eller den numera obefintliga julen. Jag fick faktiskt hjälp av alla tre tjejerna igår, och det var ju tur, för trots det tog det superlång tid. Det är ju inte att leta reda på julsakerna som gömmer sig i varje hörn som tar tid, utan att få ner dem i sina lådor, och sen få in lådorna på sina platser, och sen få fram alla vanliga lampor som ska upp på plats. Eftersom jag också slutar städa den 23 december fram tills julen ska bort underlättar ju inte;) Man måste damma och torka fönsterbrädor, och sen tillkommer ju alltid, att jag måste omfördela och greja. Igår skulle jag lägga tillbaka ett stjärngosselinne som Jamie hade, och tog ner hela lådan i stället för att bara trycka in det;) Och alltså…. Hur många lusselinnen är normalt att ha? Hur många har ni? Jag slutade räkna på fjorton😂 I alla storlekar, från 74 – Medium. Samma med tomtekläder, och tomteluvor som faktiskt används av några i alla fall, hade vi garanterat 35-40 stycken. Betänk att jag i alla år, fram tills portot blev löjligt dyrt, gjorde egna julkort med barnen i tomtekläder:) Men när portot blev mer än dubbelt så dyrt som själva kortet så kändes det inte ett dugg roligt längre. Jag vek ihop allt, kastade ett par stycken och lade dem i en större kartong, i klädkammaren. Så, mina barn kommer aldrig behöva fundera på att köpa tomtekläder/lucialinnen till sina barn:) Luciakronor hade jag nio stycken 🙈 Slängde fem, som inte var helt kompletta, och packade ner resten. Japp, jag samlar på saker🤗

Mina barn har alltid ärvt av varandra. Och sen har de såklart fått en del efter egna preferenser, men aldrig att jag kastat allt för att sen köpa liknande nytt. Nope. Och faktiskt så har de i efterhand sagt att de ofta längtat till när de skulle bli stora nog att få ha storasyrrans fina tröja med Hello Kitty eller Harry Potter på:) Alltså har jag massor sparat, eftersom det hela tiden bara packats undan ett kort tag för att sen passa nästa. Men nu är alla så stora att de väljer själva, och jag spar inte speciellt mycket längre. Jag har ägnat massor av timmar åt att rensa överallt, under åren och det behövs många timmar till. Före jul resande jag klädkammaren på jackor och slängde iväg ett antal stora sopsäckar till återvinning. Jag borde, men orkar inte, lägga ut på nån köp och sälj-sida.🙈 Så allt åker till Erikshjälpen eller Röda korset. Och så hittar jag någon ny gömma med kartonger jag inte gått igenom, eller som jag tror innehåller något och så visar det sig vara nåt helt annat;). I en låda i klädkammaren som jag trodde var bara gamla tjejbyxor(rosa, utsvängda, tajta, glittriga) visade det sig vara mina fina kläder, som en fantastisk Hoodie jag sytt själv😁 som jag förvisso knappast kommer ta på mig ever again, men ändå:) Jag fick en fyra i syslöjd tack vare den;) (Kanske var det mamma som sydde det mesta, för jag tog hem den och skulle göra den hemma🙈)

Jaja, vidare! Jag har funderat på att skaffa en robotdammsugare. Med tre håriga husdjur så ligger det konstant små öar av flygande hår som ser ut som stora dammråttor. Jag fattar ju att en robot inte kommer åt överallt, men tänker att det skulle hjälpa till i alla fall. Samtidigt så dammsuger jag typ kök, vardagsrum och hall dagligen, eller bör iaf göra det;) Hallen ligger två trappsteg ner så där kommer den ju inte funka, hallen är kanske tre kvadrat mellan två trappor och trång som en garderob, skorna ligger som en extra matta över golvet och ingen robot som inte ser ut som den som bor hos Familjen Jetson skulle klara av den ytan:) Så då återstår kök och vardagsrum. Eftersom en kattfan går in och kissar lite hör och var så har vi dörrarna stängda till de fyra sovrummen… Jag fattar att det kanske inte är jordens största yta, men vafan, jag villhöver en:) Jag kan öppna dörrarna för den😂

Jag såg den här hos Kjell och compani, och eftersom jag såklart suttit och läst massa om robotdammsugare, så verkar den bra. Men alltid kul med era erfarenheter:)

Jag vet att alla älskar sina, men ni behöver inte svara om ni inte har exakt den här:D

Nu ska jag snart baka, men tydligen blev det en frisersalong i köket nu…. Massa långhåriga tjejer som klipper varandra:D

Vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Elin

    Vi hyr en robotdammsugare från Electrolux. Det kostar 79:- i månaden, plus 1:- per städade kvadratmeter utöver 79 (som alltså ingår). Nackdelarna tycker jag är att den låter ganska mycket, det tänker man ju inte på när man dammsuger själv, den gillar inte tjocka mattor och långa hårstrån rullar upp dig på borsten så man måste rensa ibland. Annars perfekt. Bra att den tar hörn.

  2. Camilla

    Robotdammsugare är jättebra det är klart att någon gång i veckan måste den vanliga tas fram.Jag har ett annat märke som kan moppa och det tycker jag ör bra.Det fastnar en del hår i den som man får ta bort jag är långhårig.

  3. Sandra

    Godmorgon och tack för dina långa inlägg! Du peppar mig varje dag! Klarar du dig själv med barnen så klarar jag mig också.
    Tack och ha en fin vecka!

  4. Jenny

    Har du testat post nords app riktiga vykort? Dina ungar kanske är lite stora nu men där kan man göra superfina egna kort för 20 kr st och då ingår portot. Superbra, skickar ofta bilder på min unge till min mormor och farmor bla. Kram och tack för bästa bloggen ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det går an när man skickar ett eller två, men jag skickade runt 50 julkort. Sista gången betalade jag 4kr för kortet och 10 kr för portot… och då kom de ändå inte fram före jul fast jag postade i god tid innan sista datumet 🥵 Postnord ligger inte jättehögt på min gilla-lista 😂

  5. Ekot

    Jimpa är en räddande ängel! Jag har lessnat på att det tar så mycket tid med julpynt, tar fram ljusstakar, stjärnor och utebelysning till första advent, det är största stämningshöjaren. Utöver det får det max finnas en låda julpynt hos mig. Några hyacinter och en röd duk funkar också bra. Men olika hur man vill göra. Loppis blir glada för julpynt och lucia-saker om man kommer med det på hösten, kanske kan du preppa en låda att skänka nästa gång du grejar med det. Förskolor och skolor vill ibland ha lucia-saker och tomtedräkter med, eller Jack. Snart kanske vi kan få se hur rum blev efter omflyttning, men kanske inte ok för dem som bor i rummen?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting