Huskurer, husmorsknepOkategoriserade

Husmor tipsar:)

Jag gillar husmorsknep och huskurer, man har ofta det som behövs hemma och varför inte testa om det funkar? Innan man går på medikamenter och läkemedel. Man ska såklart inte dissa den moderna vetenskapen, men det skadar sällan att testa ett väl beprövat husmorsknep. Använd ert sunda förnuft:)

Hosta, detta otyg, det är inte kul, och det finns inte så bra läkemedel mot det, om man inte får de knarkklassade preparaten. Kommer ni ihåg Vicks som man smordes in med på bröstet och ryggen när man var liten? Som luktar starkt av mentol, kamfer och eukalyptus, och öppnade upp snuviga näsor. Det har de kommit fram till är skadligt för små barn så använd det inte på barn under 2 år.

Jag har en annan, går under namnet Ap-balsam här hemma och kommer från Thailand.

Det heter, såg jag på baksidan: White Monkey Holding Peach balm. Alltså ap-balsam:) Det funkar som Vicks, man smörjer in det på bröst och rygg och sen ångar det upp och löser upp slem. Nu när jag hade rethosta så hjälpte det väldigt bra. Antar att småbarn ska undvika den med.

Men ett annat husmorsknep är KÅLROT. Ta en kålrot, skickar man ett barn till butiken kan det vara klokt att visa en bild på hur en sån ser ut, för annars kan det bli lite vad som helst 😉 Dela den och gröp ur den.

Sen smörjer man insidan med honung. Den drar ut kålrotssaften och så blir det en lenande hostmedicin.

Barn under ett år ska inte äta honung i någon form, det kan finnas en toxin som ger spädbarnsbotulism, en slags förgiftning. Inte vanligt, men inte bra alls, så ge inte småtroll honung. Men till vuxna är det bara nyttigt. Det smakar honung och kålrot. Inte speciellt gott men inte speciellt äckligt heller, och i bästa fall så lindrar det hostan. Man får smörja in med mer honung om det inte kommer nån saft, eller när den tagit slut. Ta en tesked lite nu och då:)

Slut på husmorsföreläsningen. Vill ni ha fler, så hojta:)

Kommentarer

 1. Ekot

  Du har pratat om att förnya i sovrummet, ny färg? Såg att IKEA har en gardin som dämpar ljud, kanske bra vid fönster där blåst ligger på? Om det inte känns för privat så kul med lite bilder både före och sedan efter. Många har jobbat hemma så länge nu att de uppgraderar, kan finnas ny stol för datorspel på blocket om den smular av sig?

 2. Helena

  Syster Märtas husapotek har fungerat för oss. Tänk också när man hade öronbarn och ” hittade” den magiska oljan på, som det hette då, nordiska apoteket

 3. Susanne

  Skiva en gul lök och lägg i en skål, häll över lite hett vatten och ställ vid sängen. Superbra mot rethosta på natten.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Alkohol skojar man inte bort 😂😂 jag tror dig, det smakar ju hostmedicin 🙌🏼 Jag älskar Jägermeister !!!

 4. Karin

  Hojt hojt 🙋🏼‍♀️
  Tack för tipset, jag tar gärna emot fler husmorstips.
  Jag har både använt mig av, och berättar vidare om ditt tips med vitlök mot öronvärk.
  Alltså jag kanske är knäpp, men jag tycker det är en skön känsla när man liksom känner hur örvärken typ dras ut ur örat av vitlöken 🤗
  Det finns så många bra och väl fungerade husmorstips 👍🏼

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting