Okategoriserade

Knastrande öron, kall ugn och zombievarning:)

Okej, jag insåg i fredags att den här coviden tog på mig:) Jag åkte iväg för att träna, ett HIT-pass, dvs det pass som ska vara tuffast. Högintensivt. Nu tränar jag ju mestadels med en och samma ledare, och han gör det alltid tre gånger tuffare, vilket pass det än är, så med tanke på det är inte HIT värre än något annat av hans pass. Jag älskar för övrigt de ledarna som verkligen pushar och pressar, det är de jag behöver för att bli bättre. Nån som står med en piska. Morot är inget för mig, jag behöver hot:D

I alla fall, det gick ju… bra;) Fast jag stod och flåsade väldigt mycket:) Nu visste han att jag varit sjuk så det kändes inte som jag fuskade, men herrejösses vad slut jag var. En av kompisarna sa efteråt att syrran såg rödblommig ut medan jag mer var blek som ett lik.😂 Liket lever, så att säga, men jag var väldigt glad över att det var syrran som körde..

Min konvalescens efter fotoperationen tog med sig kondisen, och sen har jag inte riktigt kunnat träna rent flås eftersom jag inte kan springa. Vågar ju inte ens testa i ärlighetens namn;) Jag har kört crosstrainer och rodd, men foten har hindrat mig. Nu känns den bättre, om än inte helt som vanligt men den stramar inte lika mycket, och gör inte ont på samma vis. Sen kom covid och tog resten av kondisen och dessutom den lilla pigghet jag kan uppbära så här års. Jag skulle lätt klassas som en zombie nu för tiden. En zombie som står och gungar på stället i standby-läge, och inte reagerar förrän något händer.🧟‍♀️

Passet var vid halv tolv på dagen och resterande timmar var jag så slut:) Jag käkade och duschade och gjorde inte så många knop, mer än det vanliga ni vet: röja kök, tvätta, fixa. Vi, eller jag, bestämde att vi sköt tacosen till lördag för vi hade käkat hemmagjorda hamburgare både tisdag och onsdag, och torsdag käkade jag McD… så i fredagskväll gjorde vi i stället skinkschnitzel och pommes.

Bara det att min ugn antingen bestämde sig för att lägga ner verksamheten ett tag, eller så var det min hjärna. Det senaste är inte helt otroligt för jag är om möjligt mer seg än någonsin. Häromdagen hade min cromecast lagt av, och jag kunde för mitt liv inte tänka ut hur man löser det. Den hade tappat kontakten med Wi-Fi, och det gör den ibland när det blir strömavbrott eller bara för att wifin laggar, så jag har gjort det ett antal gånger. Men nu….? Jag fick inte till det. Några dagar senare testade jag igen och då lyckades jag koppla på hjärnan så det är löst:) Att vara så off i skallen är inte kul, alls. Jag är fortfarande som täppt i öronen, det kilar till mellan varven så där som det gör när man varit ute och flugit och locket släpper delvis. Knäpper och knastrar, och jag tycker inte det hjälper med vare sig nässpray, tryckutjämning eller nåt annat. Antar att det bara är att vänta ut det, för det hör väl ihop med covidinfektionen på nåt vis.🤷‍♀️

Tillbaka till ugnen: jag slog på den, och satte in pommesen när den stått på en kvart eller så, kollade inte hur varm den var och kan inte för mitt liv komma ihåg det nu. Lät de vara där inne i 25 minuter och kollade sen, men de såg trista och vita ut. Min spis är 90 cm bred istf normala 60cm, och ugnen har alltid varit lite knepig, värmen är lite ojämn och tja, den är inte speciellt bra helt enkelt. Men den brukar göra sitt jobb. Den har en fläkt som går igång och som slås av när ugnen gått ner i värme när man slår av den. Nu slog den fläkten av och jag blev högst förvånad. Robban konstaterade att ugnen inte var varmare än 50 grader, vilket var konstigt för jag hade satt den på 225. Vi ökade upp den, och det blev inte varmare. Det KAN ha varit jag som slagit av den när jag sänkte plattan jag hade till schnitzeln, men då borde ugnen ändå blivit varm när jag ökade värmen… Vi gav upp efter en lång stund och stekte på två kilo pommes i stekpannor. Det var inte den godaste middagen, men jag var så hungrig att jag inte kunde bry mig mindre. Smakade mer som kokt potatis än pommes:)

Sur som jävla ättika, för det är inte jättelänge sen, ett eller två år sen, som jag fick en spricka i hällen som måste bytas, och det kostade 11 lax. Alltså mer än vilken spis som helst i normala 60cm. Jag googlade snabbt spisar i fredags och de kostar ju runt 6-7 tusen för en helt basic, och mer än så behöver jag inte. Men har jag lagt ut elva tusen (TryggHansa tog väl halva iofs) så är jag inte sugen på att köpa en ny för att ugnen lagt av…. F¨¨k.

Så på lördagen slog jag på ugnen, utan större hopp. Den betedde sig precis som vanligt, blev varm och fin och hade inga konstigheter för sig. Den fick stå på många timmar, och till sist smällde jag ihop en sats bröd, och stekte sen köttfärsen till tacosen i ugnen, vilket är jäkligt behändigt.

Brödet blev jämnare gräddat än någonsin och jag blev väldigt brydd. Är ugnen trasig eller hel? Tänker den jäklas mellan varven eller vad? Rent krasst så vilar sig inte elektriska saker i form, de är antingen hela eller trasiga, så jag är ytterst misstänksam mot den för tillfället.

Sen var det mello. Alltså, jag vet inte vad ni tycker men en tävling som heter melodifestivalen, eller Eurovision song contest, bör i mitt tycke handla om sång och musik. Inte om att visa upp sig som annan artist, som Youtubern som ska vara med framöver Tone Sekelius, tidigare känd som Tomas. Hon blir tydligen den första transpersonen någonsin i mello, och jag känner bara såhär 🤦‍♀️ Vem bryr sig? Vad har folks privatliv med en musiktävling att göra? Inget, men det är ett bra sätt att få röster.

Jag har barn som vill titta och de vill gärna att jag sitter med så då gör jag det:) Men kan inte säga att jag gillar det. Igår var det ändå mestadels musiker med, så just denna gång hade jag inte så mycket att klaga på, speciellt inte som Robin Bengtsson gick till final:) Men åh vad tråkigt det är, jag förstår mig nog inte på musik längre. Eller ”musik”😁

Bäst var Oscar Zia som programledare och även Eric Saade som mellanakt. Men mello överlag är inget för mig.

Däremot så kunde jag sen sjunka ner i soffan och mysa med Reacher:)

För i fredags så fick jag äntligen tummen ur och ringde Boxer. Jag har betalat nästan tusen kronor i månaden för bredband och tv, och telefoni. Det är inte klokt, framför allt inte med tanke på att vi inte ens haft telefoner inkopplade på hemtelefonin på flera år…eller använt de digitalboxar med extrakort jag betalat för…. Så 218kr varje månad har jag skänkt Boxer. Jag vet, det är så jävla dumt. Men nu har jag äntligen fixat! Syrran ringde för ett tag sen sin leverantör och sa att det var oschysst att hon som gammal kund skulle betala mer än nya, och fick ner sitt till typ inget alls. Jag gjorde nu samma sak:) Satt i telefonkö en halvtimme först, och sen sa jag att jag funderade på att säga upp allt, om de inte kunde fixa en bättre deal. Så, då gjorde han det:)

Från 965kr i månaden till 378kr i månaden. 🤗 Tack mig själv. Jag gillar inte att man som gammal trogen kund ska betala mer, jag har varit Boxerkund sen vi flyttade hit, och det är femton år sen. Det här priset gäller ett år, och kan de inte fixa ett lika bra då så byter jag till nån annan leverantör, det är inte som att Boxer är bäst, det är bara att jag inte ids kolla runt efter nån ny: ) Plus att de faktiskt har jäkligt bra tekniker som jobbar med support, och löser det mesta åt en:) Ta i trä.

Nu har jag tjänat typ 600 kr i månaden, så att då ta Amazone Prime Video a 59kr/månaden blev liksom ändå på vinstkontot:) Framför allt som de tydligen släppte hela säsongen av Reacher på en gång, jag trodde det var ett avsnitt i veckan, men nu kan jag se alla åtta avsnitt under min första gratis provapå-månad:) och kanske säga upp det tills nästa säsong, om det blir nån.

Reacher ❤️ Jag var rädd att det skulle bli töntigt eller plumpt. Att de skulle sabba min favorithjälte, men så är det inte:)

Han är cool, stentuff, lite smårolig, halvdryg, och jävligt stor:) Inte för att jag skulle reagera som folk runt honom gör, om jag såg honom, SÅ stor är han inte;) Men så har jag ett gäng långa män i min bekantskapskrets, det är inte direkt exotiskt. Jag älskar serien:) Den är helt i min smak. Det verkar som en säsong, åtta avsnitt, är en bok, och den följer relativt väl boken, vilket jag gillar. Jag ger Reacher mitt fulla stöd för fler säsonger:)

Nu ska jag byta om och åka och träna! Herrgud, håll en tumme eller två att jag pallar.

Kommentarer

  1. Astrid

    Hej, Såg på tv4 och Steffo frågade någon örondoktor som var där om något som liknade det du beskriver, att han också upplevde det efter Corona. Men öron dr sa att det kunde stämma. Ja, jag minns inte exakt…
    Hoppas ugnen håller sig i skinnet, inte kul med vitvarustrul… 😞

  2. Birgitta S

    Hej! Hoppas din Corona skit ger sig . Jag o mannen hade fått 3 sprutor tack o lov när ena sonen fick det för ca 3 v sen. Han hade haft Corona innan han fått någon spruta o då hade jag o maken 2 i oss o klarade oss. Andra sonen hade 2 sprutor i sig o nu när brorsan fick det blev han sjuk. Rejält hög feber o pulsen rusade han har koll på det då han är en tränings människa gym o springer flera gånger i veckan . Nu var han riktigt däckad . Så jag förstår om det tar tid o du mått dåligt . Hoppas det vänder snart för dig. Först OP repa sig från det o Corona ovanpå? Vilken skit!
    Alla maskiner med el osv ugn tvätt tumlare osv är ett otyg. De lägger alltid av pronto när man står med mat eller multum tvätt.
    Krya på dig !

  3. L

    ”Inte om att visa upp sig som annan artist, som Youtubern som ska vara med framöver Tone Sekelius, tidigare känd som Tomas. Hon blir tydligen den första transpersonen någonsin i mello, och jag känner bara såhär 🤦‍♀️ Vem bryr sig? Vad har folks privatliv med en musiktävling att göra? Inget, men det är ett bra sätt att få röster.”

    Fast Tone har ju tidigare sysslat med musik, ingenting som hon har fått för sig ”out of the blue”. För DIG kan det vara en piss i havet, men det finns transkvinnor där ute som mår riktigt jävla dåligt – då är det väl bara bra om Tone är med och visar att alla har ett värde. För så är det väl, tycker inte du det?
    Och ”bra sätt att få röster”, ja, hon kom ju inte ut bara för att få röster. Jag förstår verkligen inte ditt resonemang, förklara gärna 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Mitt resonemang är att i dag i västvärlden är det väl inte så besvärligt att komma ut som något, vad det än må vara 🤷🏼‍♀️ en annan sak att göra det i många andra länder. Men de lär inte kolla på mello, och bli stöttade. Mello är en musiktävling. Transpersoner har kanske inget per automatik med musik att göra? Eller? Lika lite som gaypeople per automatik har det, eller pansexuella, asexuella eller vad fasen man nu känner att man är. Jag kan inte vara ensam om att inte bry mig ett skit om folks läggning? Idag är det ju inte konstigare än att ha olikfärgade strumpor till vardags.
      Det Är ett bra sätt att få röster, antingen för att man gillar henne som youtuber eller för att man vill stötta HBTQ 🤷🏼‍♀️behöver man väl inte ens diskutera om? Så är det bara. Visar att alla har ett värde… ja det är väl så det ska vara, men kanske inte på bekostnad av riktiga musiker? Sångare och sångerskor med bra röster som inte behöver fixas med filter, autotunes osv.
      Jag säger bara att jag tycker inte att mello är en arena för att sprida massa budskap, vare sig det är transgender, politiskt eller vad det nu finns. JAG tycker schlagermelodier ska vara ren underhållning, inte ett statement🤷🏼‍♀️
      Fö så hittade jag en, eller två kanske, låtar med Tomas på Spotify, som väl handlade om att komma ut som gay. Det är inte i mina ögon att syssla med musik.
      Jag har absolut inget emot henne som person, för jag vet knappt vem det är, men för mig har alla lika värde redan. Det är något jag fick lära mig redan som liten unge. 🤷🏼‍♀️

      1. samps

        inte för att vara sån då, men måste man per automatik vara ”spotify-artist” när man sysslar med musik (hon har ju en del covers på youtube och sjunger kanske mest ”off cam” men är ju uppenbarligen fortfarande artist om hon själv ser sig som en)? hade hon inte varit sedd som ”artist” hade hon ju aldrig ens blivit tillfrågad om att vara med i mello öht (som säkerligen precis som eurovision handlar, indirekt om man så vill, otroligt mycket ändå om pengar och kanske till viss del politik – typ ”vi bojkottar eurovision i det här landet för att”, ”det här landet censurerar bla bla”, EBUs ”big 5” som betalar pengar och får kvalplatser direkt osv…). tänker lite så också att om det bara skulle vara ”artister” som redan är kända/etablerade skulle det ju inte bli så mycket mello, lite nytt skit måste väl ändå in mellan varven (som häromåret senast hon klingenström som mig veterligen var helt ”ny” och lyckas vinna hela allt med en låt som var kanske just det, ett statement?) x)
        sen att media hypar upp trans och annat (typ omajgaaaad tänk att [random idrottare/fotbollspelare/hockeyproffs/whatever, gärna manliga sådana också] kommer ut som GAY!!! wow vad MODIGT!!!”) är ju kanske lite överdrivet för ens läggning förändrar ju inte prestationen liksom?

  4. Karin

    Jag läste ett väldigt gott råd hos dig en gång i tiden, nu tipsar jag dig att prova det 😁
    Vitlöksknepet mot öronvärk, det kan absolut funka nu med, helt klart värt att prova åtminstone 👍🏼
    Kram från mig

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men jag har ju inte det minsta ont, det är bara ett tryck 😳Det luktar ju så förbannat illa om den där vitlöken så det har jag inte velat testa än😂😂 Men ger det sig inte snart så lär jag göra det 🙂
      För det är ett jäkla bra råd!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting