Okategoriserade

Bilar och parkeringar, tandläkare och sånt:)

Jag kämpar på här, med knaster i öron och trötthet från hell. Det är ju inga stora saker, jag kan sova middag eller längre på morgonen och det är tur, för annars hade jag inte orkat med dagarna:) Jag tror inte att det är något som är här för att stanna utan snarare att det är covidinfektionen som är lite sabotör, det tar lite tid helt enkelt. Men, skit samma, det är ändå en tråkig årstid;) Jag kan lika gärna sova mig igenom den😂 det är ingen större skillnad mot alla andra år.

I alla fall, så går det framåt med träningen, det blev två veckors total vila, och sen lite segt att sparka igång igen, men nu är jag på banan igen. Det är skönt. Foten känns bättre än någonsin nu, även om det fortfarande stramar i senorna, men jag tror att det ska vara så. Det är bara ovant eftersom jag inte haft något som liksom hållit emot förut. Det visar sig på torsdag när jag ska träffa läkaren.

I går hade jag tid hos min tandläkare klockan 15. Jamie hade tid hos sin tandläkare, Folktandvården, kl 16.30 så min plan var att hämta honom direkt efter skolan. Tänkte att han får haka på mig först, så gör vi några ärenden och sen tar vi hans. Palla åka fram och tillbaka. Hos min tandläkare, Lasse, är de alltid i tid. Det är en privat, och mamma har gått där i evigheter, sen började syrran och pappa med, och för kanske 15 år sen, eller om det är ännu längre…? Jo det är det, säkert 25 år sen då:) så ledsnade jag på Folktandvården och bytte jag med. Jag fick alltid olika tandläkare, väldigt olika skickliga, och framför allt väldigt olika handlag. Jag avskyr att gå dit, jag är inte rädd, men det är ju obehagligt. Och dyrt. Jag är extremt lättkväljd, så att ha saker och folks händer i munnen är oerhört jobbigt, inte minst med tanke på min emetofobi. Genom att välja Lasse så träffar jag bara honom, eventuellt en tandhygienist nån gång, men annars bara honom. Han vet vem jag är och har koll på hela min familj. Ingen aning om det är dyrare heller, men tandvård är ju dyrt överallt:/

Strax före ett igår så ringde Folktandvården och ställde in Jamies tid. Oklart varför, men det sabbade hela min planering. Jag hade bestämt med honom att hämta upp honom på parkeringen utanför skolan när han slutade, men det skulle bli en aning stressigt, beroende på var jag hittade parkering. Det är det sämsta med att ha saker inne i stan, det är ett elände med just parkeringar. Det finns, men man kan bli tvungen att snurra länge och parkera långt bort. Funkar ju om man har tid, men inte annars:) Nu kom både Novalie och Trixie hem lite tidigare så Novalie åkte med mig så släppte jag av henne vid skolan, så hon kunde möta upp honom och ta med honom hem. Det är svårt att få tag i honom på annat sätt, det är klart att det går att ringa skolan men det känns inte som att de behöver mer att göra än de redan har:)

Jag kom iväg lite tidigare än tänkt, och faktiskt så fanns det parkering ganska nära:) Bara för att jag var i tid, såklart. Lasse har sin praktik på samma gata som Friskis ligger en bit bort, och där, precis utanför ingången, där det inte brukar finnas plats när man ska träna 😂där fanns det en finfin ruta. Bara det att när man sen ska gå tillbaka så är den ena sidans trottoar avstängd pga att de bygger där, och den andra är ett torg, där det var marknad igår. Då står de nästan hela vägen ut mot gatan så det är knöligt att komma förbi. Och… min exman står precis där med sina grejor så jag var inte sugen på att gå förbi och stryka mig mot hans bord. Nån måtta får det vara;)

Eftersom jag hade en halvtimme tillgodo, och det tar fem minuter att promenera, så tog jag en sväng runt kvarteret och fick på så sätt lite luft innan det var dags att sätta sig i väntrummet. Frisk luft vete fasen, men luft:) Sen satt jag och kollade på OS…damhockey, inte min favoritgren direkt. Jag är inte superförtjust ens i herrhockey, och damerna har jag ingen större koll på. Men, de låg under med 1-0 när jag kom, mot Kina, och när jag gick så hade de sopat in en straff och ett mål, så 1-2:)

Jag skuttade in till Lasse och han mötte mig med orden:

”Du springer inte här i onödan du inte! Det är tre år sen du var här!”

Va? Näää? Men det var nästan så, om man överdriver lite;) sist var i oktober 2019. Jag hade tid i oktober nu, men hade precis opererat foten så bokade om. Han ville ha röntgenbilder, detta kräkvarningsgöra, och det fick han väl då:) Efter att noga ha studerat bilderna utan att hitta något så undersökte han tänderna. Lite tandsten lyckades han hitta och skrapa loss direkt, tog väl 30 sekunder eller så, men annars inget. Jag har två visdomständer han inte gillar, den ena ligger ner, och den andra vet jag inte riktigt hur den är, men den har ett litet hål i sig. Men det har varit samma lika i tio år, så det gör han inget åt. Om de börjar bråka så måste de väck, men så länge de sköter sig lämnar han dem i fred, lika bra. Han avslutade med att kika på bilderna igen för att om möjligt upptäcka något han fick åtgärda. Han gillar ju att borra och greja, han är ju ändå tandläkare:) Men icke. Jag hade inget han kunde fixa med, konstaterade han lite besviket, men glatt leende:D

”Vi ses om två år igen då, om inget händer.” Japp, det blir bra, jag hoppas inget händer✊🏼

Det är konstigt, men de 800kr jag betalar för det här känns som en ren vinst. Som att vinna på Lotto:)

Jag har haft massor av hål i tänderna som ung, men som vuxen har jag knappt gjort något alls. Lite konstigt, för jag har ju alltid levt ungefär lika. Ibland funderar jag på om alla de här förbipasserande tandläkarna på Folktandvården kanske hitta på lite hål för att få öva sig på att laga….men tänker att så kan det ju inte vara🙈 Jag är oavsett väldigt tacksam över att mina tänder sköter sig, jag tycker inte att jag har fina tänder, rent utseendemässigt, men det är betydelselöst så länge som de är hela och utan problem. Ta i trä:)

Jag åkte därifrån och hem igen, drack lite kaffe och jobbade en stund innan det var dags att åka och hämta Patricia framåt kvällen. Vi skulle träna. Jag hämtade henne på hennes jobb i stan, och sen åkte vi till Ekeby. David, favoritledaren, hade ett oväntat cirkelfys soft pass, ett gympapass som konverterats om eftersom den ledaren gjort illa sig. De här soft-passen är lite annorlunda. Man kan utan problem köra dem som nybörjare, eller om man rehabar, har problem av något slag, eller bara vill köra lite soft. Eller så kan man göra dem riktigt tuffa. Speciellt nu när vi fortfarande står på vår egen plats, snart hävs ju det. Det går lite långsammare, vilket gör att man kan gå djupare, fokusera mera i stället för att hetsa. I går blev det ett riktigt bra pass:)

Jag åkte med syrran hem, hade Patricias bil dit så hon kunde ta den och handla idag. Hon har inte fått nån parkering där hon bor än, utan är hänvisad till att stå på gatan, och trots att hon kan betala boende-parkering är det väldigt dyrt. Därför står hennes bil här hemma tills hon får en egen plats. Hon jobbar inne i stan nu, och kan ändå inte köra bil dit, eller kan kan hon såklart, men de har ingen jobbparkering vilket innebär att hon då får pröjsa 25kr/timmen eller så. Blir billigare att köpa busskort, eller promenera.

Så därför har jag på min uppfart fyra bilar:) Två i bredd längst in, och sen två i rad. Gissa vilken bil som alltid står innerst? Jo, den man ska ha såklart. Min stackare står där nu, vilket innebär att jag inte kör den…utan tar nån av de som står längre bak.

Nu kommer hon, så ska jag köra hem henne och sen ta tillbaka bilen:) Vi hörs snart igen!

Kommentarer

  1. Birgitta Sn

    Hej! Tandläkaren är ett nödvändigt ont. På 60 talet borra de upp varenda fläck o satte dit amalgan. Har den nutida tandläkare sagt till mig. Jag är född 61 o hade massor med onödiga lagningar . Vad händer jo de spricker o lossnar till slut. Nu för ca 7 år sen blev jag av med den sista . Men det kostar multum . Numera om det blir karies går det att hålla det borta med tandtråd o flux o noga borstning . Har 2 söner över 20 år inte en lagning . Jag har inte lagat mkt i vuxen ålder förutom de gamla uppborrade amalganen som spruckit o karies smugit sig ner där. Det bästa vore om tandläkare kunde bli som sjukvården man betalar o till slut får man ett frikort en viss tid. Även om varje besök hos tandläkaren skulle kosta 1000kr o man var tvungen att komma upp i jag vet inte 5000 under en viss tid skulle det hjälpa många . Drog bara till med något har ingen koll på rimliga belopp. Men tänder har blivit en klassfråga . Alla har inte råd så är det. Tacksam att jag själv haft ekonomi till att klara min skit men då får man dra in på annat så klart . Räkningar på 8000kr under ett år är tufft.
    Hoppas att du snart mår bättre !

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag håller helt med om att tandvård, precis som annan vård, skulle ha likande priser. Typ 250kr för ett besök, och så frikort vid vilket belopp det nu är. För det är en otrolig klassfråga och så ska vi inte ha det i Sverige .

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting