Okategoriserade

Nu hĂ€vs restriktionerna đŸ˜¶

Jag vet inte vad jag tycker om det, faktiskt. Eftersom jag ska ut och trÀffa killarna snart sÄ Àr det ju vÀldigt kul att inte behöva gÄ hem klockan 23. Eller 22, eller 20. Men förutom exakt precis det;) sÄ har jag inte haft nÄgra problem med restriktionerna. Det har varit skönt att inte behöva ha folk flÄsande i nacken i kön pÄ ICA, och det har varit luftigt pÄ gymmet, och pÄ passen. Det har varit underbart att nÀstan kunna lita pÄ att folk som Àr sjuka, i vad det Àn mÄ vara, hÄllit sig hemma. Det har sÄklart varit ett enormt meck för oerhört mÄnga mÀnniskor, folk har blivit av med jobb, företag och kanske hela det liv de var vana vid, och det Àr ju oftast trÄkigt.

MÄnga har ju bytt karriÀr, skolat om sig och trivs sÄ bra pÄ sina nya stÀllen att de inte vill gÄ tillbaka. Jag har en del flygvÀrdinnor i bekantskapskretsen som ju frÄn en dag till en annan nÀstan blev arbetslösa. Hela flygbranschen stod ju still. SÄ det Àr klart att restriktioner och nedstÀngningar har tagit olika hÄrt pÄ folk.

DĂ€rför, bland annat, blir jag sĂ„ förbannad att jag ser rött nĂ€r de hĂ€r mĂ€nniskorna som inte vaccinerat sig, nu uttalar sig. Jag lĂ€ste en bekants facebookstatus, och missförstĂ„ mig inte nu, jag gillar personen, men kan inte gilla Ă„sikterna. Det stod vĂ€l i princip att de ovaccinerade som setts som icke fullvĂ€rdiga mĂ€nniskor, nu skulle slĂ€ppas fria. Att de hade gjort rĂ€tt som inte vaccinerat sig utan lyssnat pĂ„ sin magkĂ€nsla. Att de var stolta över att inte flutit med strömmen utan envist simmat motströms, för nu visade det sig ju att de hade rĂ€tt. Man behöver inte vaccinera sig, pandemin försvinner Ă€ndĂ„. đŸ€Šâ€â™€ïž

En liten sak bara: Om inte typ hela vĂ€rlden vaccinerat sig sĂ„ hade inte pandemin dött ut, sĂ„ hĂ€r ”lĂ€tt”. Jag var tvungen att googla:) Vi Ă€r strax under Ă„tta miljarder pĂ„ jorden, och hittills har det administrerats 10,3 miljarder doser vaccin. 4,22 miljarder Ă€r fĂ€rdigvaccinerade vilket Ă€r 54,1% av vĂ€rldens befolkning. 61,6% har fĂ„tt Ă„tminstone en dos vaccin. (Data frĂ„n Our World in Data) De fattigare lĂ€nderna har en lĂ€gre vaccinationsfrekvens, vilket inte Ă€r schysst. Av övriga vĂ€rlden alltsĂ„, de kan nog inte göra sĂ„ mycket Ă„t det utan hjĂ€lp.

Var vi hade varit utan vaccin kan vi inte veta sÀkert. Men med tanke pÄ var vi Àr idag, sÄ borde man ju kunna tÀnka sÄ lÄngt som att vaccin hjÀlper. Covid har uppfört sig som ett relativt normalt virus, alla hÄller pÄ att mutera sig för att kunna spridas vidare, det Àr liksom virusets enda mission. Att smitta sÄ mÄnga som möjlig. Samtidigt vill inte viruset döda sig sjÀlv, sÄ ett 100% dödligt virus Àr, i virusets ögon, inte bra, för dÄ dör det sjÀlvt ut. De Ärliga influensorna Àr ett finfint exempel, för de muterar lite, och sÄ biter inte vaccinet fullt ut, sÄ det kan fortsÀtta sprida sig. GÀrna till de helt ovaccinerade, som inte har nÄgot skydd. DÀr kan de ocksÄ mutera vidare i godan ro.

Följande frÄn FolkhÀlsomyndigheten:

En pandemi innebÀr att en ny typ av influensavirus sprids och smittar mÀnniskor i stora delar av vÀrlden. De influensavirus som orsakat pandemier har ofta haft sitt ursprung i i virus som cirkulerat bland fÄglar, anpassats vidare till grisar eller blandats med sÀsongsinfluensa. Eftersom fÄ mÀnniskor har utsatts för ett sÄdant virus och dÀrför inte har nÄgon immunitet mot just den varianten sÄ sprids det lÀtt och kan orsaka bÄde större sjuklighet och utvecklas till en pandemi.

Ni har hört folk prata om ”asiaten” och ”HongKonginfluensan” och kanske mest om ”Spanska sjukan”? Alla de Ă€r pandemiska influensor som drabbade vĂ€rlden under 1900-talet. Spanska sjukan var först, 1918, och skördade fler liv Ă€n vad första vĂ€rldskriget gjorde. Cirka 50 miljoner mĂ€nniskor dog, varav de flesta var under 45 Ă„r. (LĂ€s det igen, det var Femtio miljoner!) Spanska sjukan Ă€r den infektionssjukdom som krĂ€vt flest liv pĂ„ kortast tid nĂ„gonsin.

SĂ„ kom Asiaten 1957, dĂ€r ”bara” 5 miljoner dog” men företrĂ€desvis yngre mĂ€nniskor. Asiaten rĂ€knas som en epidemi.

1968 kom HongKongInfluensan, som skördade 1 miljon liv det första Äret, flest Àldre. Den hÀr rackaren finns fortfarande kvar, som en sÀsongsinfluensa och orsakar en överdödlighet pÄ i medeltal 1000 Àldre personer varje Är, i Sverige.

I november 2021 rapporterade Sveriges radio att antal döda i covid i vÀrlden passerat 5 miljoner.

Det ovan var info direkt frÄn FolkhÀlsomyndigheten.

Vi har alltsĂ„ haft pandemier och epidemier förr. Och vi kommer fĂ„ dem igen. đŸ€·â€â™€ïž Det gĂ„r inte att förhindra, men det gĂ„r ju att göra det bĂ€sta av det. Om det funnits vaccin mot Spanska sjukan sĂ„ hade den kanske inte krĂ€vt femtio miljoner liv, varav de flesta under 45 Ă„r? (1920 var hela jordens befolkning 1,8 miljarder) DĂ„, i nittonhundratals början sĂ„ reste vi inte heller sĂ„ mycket som vi gör idag. Idag kan virus spridas blixtsnabbt. VĂ„rt enda försvar Ă€r vaccin.

Om inte mer Àn hÀlften av jordens befolkning vaccinerat sig, sÄ hade det inte funnits ett fungerande samhÀlle att komma tillbaka till nu. DET Àr vad de som vÀljer bort vaccinet inte begriper.

Kommer man inte ihÄg hur det var i början? NÀr döda staplades pÄ hög i fryscontainrar? NÀr det grÀvdes massgravar? NÀr döda mÀnniskor inte behandlades med nÄgon vÀrdighet, utan bara stoppades undan nÄgonstans, och dÀr man blev glad över att fÄ en sÀngplats ledig. Kommer man inte ihÄg hur sjukvÄrden slet? Hur ambulansernas sirener ekade dygnet runt? Hur man inte fick vara med sina anhöriga pÄ sjukhus, utan folk dog ensamma? Hur övermÀktigt det var?

Vad tror man hejdade denna pandemi?

Jag tycker att vÀlja bort vaccin (om man kan ta det) Àr sÄ respektlöst mot alla de som förlorat nÀra och kÀra, mot alla de som kÀmpat inom sjukvÄrden, som jobbade 12-timmars skift med gasmask pÄ, mot alla som förlorat sina jobb, mot alla de som lider av postcovid-problem, mot alla som fÄtt biverkningar med feber och frossa av vaccinet men ÀndÄ tagit dos efter dos. Det Àr sÄ respektlöst att sitta dÀr och trona, och dessutom uttala sig om att de gjorde rÀtt, för de följde sitt hjÀrta eller sin magkÀnsla.

Jag kan vÀl bara sÀga att med hjÀrtat och magkÀnslan löser man inte virologiska problem. Med hjÀrtat och magkÀnslan kan man inte betala hyran nÀr man blivit arbetslös pga en pandemi, och med hjÀrtat och magkÀnslan kan man inte fÄ tillbaka det som sÄ mÄnga mist. Jag tycker det Àr skamligt att sÀtta sig över den samlade vetenskapen, lÀkare och expertis som forskat i Äratal pÄ virus, och plötsligt, efter att ha googlat sig fram, anser sig sitta pÄ mer kunskap Àn virologerna. Jag var inte det minsta sugen pÄ att vaccinera mig, men vissa saker gör man bara. Tar en för laget.

Och visst, vi hade sĂ„klart kunnat skita i vaccin, och bara lĂ„ta covid ta vad den ville ha. DĂ„ hade vi kanske i stĂ€llet för 5 miljoner döda haft 50 miljoner, eller kanske till och med trumfat Spanska sjukan. Är det bĂ€ttre tycker vaccinmotstĂ„ndarna? Ja, det mĂ„ste de ju göra. Men mest troligt bara sĂ„ lĂ€nge det inte drabbar dem sjĂ€lva. För skulle de sen sitta med valet att ta en spruta eller dö, idag, sĂ„ skulle de allra flesta lik förbannat vĂ€lja spruta.

Och nu svĂ€vade jag ut:) Det var inte meningen, jag blev bara sĂ„ störd av den dĂ€r Facebookstatusen😅

Restriktionerna hÀvs idag. Bra eller anus?

Jag har förstÄtt att de inte har sÄ stor pÄverkan pÄ den hÀr omikron-varianten, och dÄ Àr de ju inte relevanta. Samtidigt som man tydligt sÄg hur stor skillnad restriktionerna gör i andra sjukdomar, som vinterkrÀksjuka och RS-virus. Det Àr vÀldigt skönt att alla tagit sitt ansvar och varit hemma nÀr de kÀnt sig krassliga. Jag kan inte begripa varför man som enskild person bara slÀpper det nÀr man inte har ett pÄbud att stanna hemma? Varför hÄller man inte sina smittor för sig sjÀlv, för vem vill ha dem? Vem vill vabba sina sjuka barn för att nÄn annan skitit i att vara hemma nÀr de var sjuka? Ingen vÀl?

Om alla kunde ta sitt ansvar, Àven staten och permanent ta bort karensdagarna, sÄ skulle vi ha ett friskare samhÀlle pÄ alla plan. Bevisligen!

SĂ„ vad tycker jag om att restriktionerna försvinner? Ärligt sĂ„ tycker jag det Ă€r lite lĂ€skigt. Jag hör sjukvĂ„rdspersonal som Ă€r förtvivlade och ganska uppgivna, för de har fortfarande mycket att göra. NĂ€r ska de hinna Ă„terhĂ€mta sig? MĂ€ngder av folk Ă€r sjuka i omikron och det fattas folk i viktiga led inom alla grenar. Att slĂ€ppa loss folk precis nu Ă€r kanske inte det bĂ€sta, för folk blir ju som kossorna pĂ„ koslĂ€pp – helt galna.

Men, jag lĂ€ste nĂ„nstans, mĂ„ste dubbelkolla det innan jag sĂ€ger det tvĂ€rsĂ€kert:) att det verkar som att lockdowns inte rĂ€ddat sĂ„ mĂ„nga liv, utan att Sveriges vĂ€g var den ”rĂ€tta”. Med det sĂ„ tror jag att vi gjort de klokaste valen som gĂ„tt att göra under pandemin, och dĂ„ fĂ„r jag lov att lita pĂ„ att de som kan sina saker har koll. Men det kĂ€nns lĂ€skigt, ovant, och jag Ă€r lite rĂ€dd för vad som kan komma.

Jag har alltid en god handhygien, sĂ„ den fortsĂ€tter jag med, och jag har ett naturligt obehag mot att vara för nĂ€ra mĂ€nniskor, sĂ„ mitt personliga space Ă€r alltid 1,5 meter frĂ„n nĂ„n annan, och dessutom sĂ„ har jag i hela mitt vuxna liv försökt att hĂ„lla mina smittor just mina, och inte delat med mig av dem vitt och brett. Jag fortsĂ€tter sĂ„:) Och önskar att andra gör samma sak🙏 för det Ă€r sĂ„ enkelt att visa den lilla hĂ€nsynen mot varandra, och det gör sĂ„ mycket 🙂

Okej
 det hĂ€r blev lĂ„ngt, men som sagt, jag blev provocerad. 🙈 Jag hade ett helt annat inlĂ€gg jag tĂ€nkte skriva, men ibland tar fingrarna sin egen vĂ€g;) Jag lĂ„ter det vara, och Ă„terkommer! Nu ska jag ta ut Doris pĂ„ en promenad, eller egentligen mig sjĂ€lv;) Jag har blivit sĂ„ lat med vardagsmotionen att det Ă€r löjligt! Nu Ă€r det pĂ„ med riktiga brallor och strumpor, inte gosestrumporna och pyjamasbyxor 😂 och sen en halvtimmes prommis, minst. Jag har lite knöligt att gĂ„ lĂ€ngre strĂ€ckor, blir trött i foten, och Ă€r rĂ€dd att halka, som en annan tant;) Bra att skylla pĂ„ men jag Ă€r rĂ€dd om min fot.

Vi hörs snart!

Kommentarer

 1. Eva

  SjukvĂ„rden i Sverige rĂ€cker helt enkelt inte till. VĂ„rdpersonalen gick pĂ„ knĂ€na redan innan pandemin och deras arbetssituation i kombination med en lön som Ă€r 
.ja vad sĂ€ger man
otillrĂ€cklig rĂ€cker inte. För oss som har familjemedlemmar som nĂ€stan arbetat ihjĂ€l sig inom vĂ„rden under pandemin med 12-13 timmars arbetsdagar vecka ut och vecka in och ingen semester sĂ„ lĂ„ter din tillvaro som en dröm. MĂ„ste vara tungt nĂ€r det största problemet Ă€r att man inte fĂ„r plats pĂ„ sitt favoritpass pĂ„ Friskis. Har du som utbildad inom vĂ„rden tĂ€nkt pĂ„ att du kanske hade kunnat göra en insats under pandemin? MĂ„nga pensionerade lĂ€kare och sköterskor har ju Ă„tergĂ„tt i tjĂ€nst för att behovet av vĂ„rdpersonal varit/Ă€r gigantiskt. Men du vĂ€ljer att lĂ€ser om Jack Reacher och studera för att det Ă€r kul.
  Jag förstÄr att du tycker att du blivit felbehandlad och att du mÄr dÄligt av att ditt ena ben inte ser likadant ut som det andra. Men du lever ett priviligierat liv och har sÄ mycket att vara tacksam för! Under pandemin har en Sverige byggt pÄ den redan stora stora vÄrdskulden och kön för Cancerpatienter Àr sÄ lÄng att patienter dör innan de fÄr behandling. I den bÀsta av vÀrldar skulle det finnas sÄ mycket tid och resurser inom vÄrden att alla kunde fÄ en 3e Äsikt pÄ en kosmetisk operation men sÄ Àr inte lÀget i Sverige Är 2022. Jag har ett barn som under 2021 jobbade minst 6 dagar per vecka (sjÀlvklart hela jul- och nyÄrshelgen) och hade 10 dagar ledigt totalt under hela Äret. Du fÄr ursÀkta men för mÄnga av oss framstÄr dina problem som lyxproblem och jag önskar att du anvÀnde dina sociala medier mer till att uppmÀrksamma den ohÄllbara situationen inom vÄrden och lyfta dom som jobbat ofattbart hÄrt för att ta oss igenom pandemin. Utan dem hade vÄra dödstal varit mycket högre.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Okej
. SĂ„ vad exakt skulle jag göra tycker du? Jag har skrivit om pandemin och jag har hyllat vĂ„rdpersonalen. Min blogg Ă€r inte en politisk arena dĂ€r jag avhandlar svensk sjukvĂ„rd. Det finns det andra som gör, jag har försökt vara ett litet ljus i en för oss alla ganska mörk tid, genom att skriva om vardagliga trivialiteter. Det Ă€r ack sĂ„ viktigt det med. Att hĂ„lla hoppet uppe. Att försöka underhĂ„lla och glĂ€dja.
   Jag kan Ă€ndĂ„ tala om för dig att nĂ€r pandemin slog till sĂ„ anmĂ€lde sig mĂ„nga, Även JAG, som frivillig att hjĂ€lpa till pĂ„ sjukhuset. Att de sen inte valde att ta just min hjĂ€lp kan inte riktigt jag klandras för. Eller?
   Jag kan inte förstÄ hur du kan hÀva ur dig detta till mig. Jag förstÄr att ditt barn haft det jobbigt men det Àr inte jag skyldig till. Jag har gjort mitt för att undvika covid, och jag har gjort det jÀvligt bra. En familj pÄ Ätta barn och en vuxen dÀr en fick covid första Äret, en det andra och jag och tre barn det tredje. Ingen sjukhusvÄrd krÀvdes sÄ just jag har inte bidragit till att ditt barn slitit. Ditt barn valde sjÀlv sitt yrke, kom ihÄg det. Kom inte med taskiga pÄhopp pÄ mig för att du mÄr dÄligt. Jag tar ansvar för mitt liv, du för ditt.
   Och du tror att mitt största problem Ă€r en plats pĂ„ friskis och Svettis
? My fucking god! Antar att du missat hur mitt liv varit sista Ă„ren
?
   Vad har du sjĂ€lv gjort? Vilka har du hyllat, och har du verkligen inte kopplat av en enda sekund med en bok, en serie eller ett trĂ€ningspass? Isf Ă€r det hög tid att göra det! SĂ„ kanske du skulle bli lite trevligare 😘

  2. Lm

   Svar till Eva. Bra skrivet !! Å jag visste det skulle komma nĂ„n form av ”aggressivt” försvarstal frĂ„n C.
   Jag vet Carola att du gjort ditt för att hÄlla pandemin borta frÄn dig och din familj och skyddat andra. Det Àr absolut inte fel. Men trots det var detta mycket bra skrivet av Eva och borde kunna överföras rent generellt till mÄnga andra.
   Sen nĂ€r jag Ă€ndĂ„ skriver sĂ„ undrar jag över ditt val av studier
tror du att du sen kommer att kunna försörja dig pĂ„ att skriva? Eller lĂ€ser du ”bara” för att det Ă€r roligt ?
   Varför inte vidareutbilda dig inom vÄrden för dÀr behövs folk Àven om du inte fÄtt jobb under pandemin.
   TÀck upp för nÄn under sommaren dÄ, inom hemtjÀnst eller liknande.
   Pandemin Àr inte borta för att restriktionerna plockas bort och nÀstan alla omsorgsyrken kommer fortsatt behöva ersÀttare.

   1. Profilbild
    familjenannorlunda

    Skit i mina studier du sĂ„ kanske du blir lyckligare. Du har frĂ„gat förr och jag har svarat đŸ€·đŸŒâ€â™€ïžmen uppenbart kommer du inte ihĂ„g vad jag svarat, det Ă€r dĂ„ligt.
    Jag gör vĂ€l Ă€ndĂ„ vad jag vill med mitt liv? Vem Ă€r du att sĂ€ga vad jag ska göra? Jag vill inte jobba inom vĂ„rden, Ă€r det svĂ„rt att förstĂ„? Är det ocksĂ„ svĂ„rt att förstĂ„ att jag redan har ett jobb?
    Ja tydligen sĂ„ Ă€r det sĂ„. đŸ€·đŸŒâ€â™€ïž
    SĂ€ger du Ă„t tjejen pĂ„ Ica eller killen pĂ„ IT att byta jobb ocksĂ„, och börja jobba dĂ€r du tycker det Ă€r bra? Eller det Ă€r kanske bara mig du klankar pĂ„, som du kan göra anonymt đŸ€Šâ€â™€ïž
    Sen ett litet rÄd i all vÀlmening. Trampa inte pÄ folk, deras val och deras drömmar, bara för att du inte tycker det Àr nÄgot att ha. Det Àr vÀldigt dÄlig karma i det.

 2. Ellinor Blomqvist

  Jag som förlorat man och vĂ€nner blir oerhört ledsen dĂ„ jag har en nĂ€ra person som vĂ€grar vaccin.Det betyder stora begrĂ€nsningar i mitt sociala umgĂ€nge,kĂ€nns otryggt och lĂ€skigt och jag blir bĂ„dearg och ledsen,det Ă€r nĂ„gon som jag tycker mycket om😱Jag fortsĂ€tter att hĂ„lla avstĂ„nd och tvĂ€ttar hĂ€nderna😘Jag vet att jagska dö men Ă€nnu Ă€r jag inte klar👍

 3. Therese S

  HĂ„ller med dig.
  Tycker det Ă€r anus att allt öppnar, nu blir det magsjuka och förkylningar hela vĂ„ren, tack för den. Nej det skulle vĂ€ntat kanske mars ut sĂ„ vi ”sĂ€krade upp” lite och slapp all andra sjukdomar.

 4. Lena Nyman

  du Àr mycket bra pÄ att uttrycka dig, jag hÄller med dig i detta du skrivit om. FortsÀtt vara dig sjÀlv följer med intresse dina inlÀgg.

 5. Ginger

  VÀldigt bra skrivet. Din text skulle alla behöva lÀsa. MÄnga verkar tyvÀrr tro att nu kan man ÄtergÄ till sitt gamla liv, som om ingenting hÀnt. Jag har sjÀlv tagit 2 doser vaccin och mer lÀr det inte bli, 10 mÄnader efter den andra har jag fortfarande antikroppar som om jag fÄtt 10 sprutor. Kroppen gÄr bananas och jag riskerar flera autoimmuna sjukdomar eftersom min kropps immunsystem inte hittat stoppknappen Àn, men som sagt var, jag Àr vaccinerad

 6. Birgitta S

  Bra hÄller med om allt. Jag har alltid haft fokus pÄ tvÀtta hÀnderna o överfört pÄ mina söner . NÀr man kommer hem tvÀtta hÀnderna . Sen vi hade svin influensa racet som inte gÄr att jÀmföra med detta kom handspriten in i livet. HÄllt fast vid den. Förhoppningsvis slipper jag o familjen magsjuka . Om vi nu hÄllt ut i 2 Är kanske 2 v till för att vara mera sÀker . Jag hade inte haft problem med det . Bara inte detta virus lyckas mutera o ta ett nytt omtag . Sen skall det vara vaccin pass för alla som vill gÄ pÄ konserter teater matcher osv . SÄ lÀnge det finns nötter som inte vaccinerar sig inför vaccin pass för allt. Ja förutom det fÄtalet som inte kan av olika medicinska skÀl.
  Sprita pÄ o mÄ sÄ gott!

 7. Therese

  Helt sanslöst att hĂ€va restriktionerna tycker jag. Inte lĂ€ge att ”slappna av” Ă€n pĂ„ lĂ€nge, vilket skrĂ€mmande mĂ„nga verkar ta detta som.
  Tycker det har kĂ€nts ”tryggt” med restriktioner (inte trevligt med pandemin givetvis) och kanske borde vissa delar av restriktionerna gĂ€lla allmĂ€nt i samhĂ€llet Ă€ven annars?
  HĂ„lla lite avstĂ„nd t.ex – det kan man gott göra Ă€ven annars! Hatar nĂ€r folk stĂ„r och flĂ„sar en i nacken i köer, eller helst av allt klĂ€ttrar upp pĂ„ ens rygg typ..
  Och handsprit borde finnas i entréer annars ocksÄ, finns inget dÄligt med det.
  Bara tvĂ„ vettiga grejer som alltid borde efterlevas 🙂

  1. Malin

   Ja men precis! Och rena godisslevar vid lösgodis och liknande. Obligatorisk handtvĂ€tt/spritning vid buffĂ©. Även vid varje omhĂ€mtning i buffĂ©n. Folk sitter o Ă€ter, slickar pĂ„ fingrarna, gĂ„r och hĂ€mtar lite mer o tar i slevarna, blÀÀÀ.

 8. Jenny

  SĂ„ himla bra skrivet och sĂ„ sant vartenda ord!! Du Ă€r en stjĂ€rna pĂ„ att uttrycka dig i text. Tycker precis som du men skulle aldrig kunna formulera mig sĂ„ bra som dig. För min del kunde de hĂ„llt restriktionerna mars ut iallafall. Är tillrĂ€ckligt mycket sjukdomar Ă€ndĂ„ sĂ„hĂ€r Ă„rs. Ge vĂ„rden en chans att komma ikapp ocksĂ„. Är fan katastrof just nu, min systerdotter som Ă€r tre Ă„r fick vara pĂ„ akuten i sju timmar för att lĂ€mna ett urinprov. Finns de som fĂ„r vĂ€nta över ett dygn pĂ„ hjĂ€lp, helt galet!! Kram och tack för att du skriver sĂ„ bra! ❀

 9. Rille

  HÀva restriktionerna i början av vabruari verkar inte sÄ genomtÀnkt. Det kÀnns som om det görs för att övriga nordiska lÀnder gör det. Jag tycker de kunde ha vÀntat till Ätminstone april, och lÄtit den slitna vÄrdpersonalen fÄtt ta nÄgra djupa andetag. Nu lÀr belastningen fortsÀtta för de stackarna.

 10. Ekot

  Ja, hade ju underlĂ€ttat om alla som kan vaccinerade sig, lite minder pengar pĂ„ testning i rika lĂ€nder kunde blivit vaccin i fattiga…Nyfiken pĂ„ rehab av fot, vad Ă€r tuffast, att fĂ„ tillbaka rörlighet eller bygga muskler? Vad Ă€r bĂ€st att gĂ„ pĂ„ promenad i, skor eller vandringskĂ€ngor? FĂ„r du bĂ€ttre balans nĂ€r tĂ„rna ligger mer ”rĂ€tt”?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag har ju en permanent skada pĂ„ ischiasnerven som gjort sĂ„ underbenet och foten förtvinat. Jag kan aldrig fĂ„ normal rörlighet eller funktion i foten đŸ€·đŸŒâ€â™€ïžMen det som Ă€r svĂ„rast nu Ă€r att jag blir trött i hela benet. GĂ„r bra att trĂ€na men just monotona rörelser som gĂ„ Ă€r jobbiga. Musklerna gĂ„r inte heller att bygga 😂Och jag kan inte ha andra skor Ă€n gympadojor för det gör ont att klĂ€mma ner foten i skaft som Ă€r minsta lilla trĂ„nga. Balansen Ă€r inte bĂ€ttre pga tĂ„rna men att de hĂ€nger med gör att de kommer rĂ€tt i skon, tidigare har de gĂ€rna vikt sig in under foten â˜č
   Summan av operationen Ă€r att foten hĂ€nger med bĂ€ttre vilket Ă€r superskönt, och jag Ă€r glad att den gjordes för jag slipper hjĂ€lpmedel, som gjorde ont. Men det kommer alltid synas att jag haltar och lyfter foten högre. Men! Det Ă€r bĂ€ttre ich det kĂ€nns bĂ€ttre đŸ€—

 11. AW

  JÀttebra skrivet !!! Ja man undrar faktiskt i bland under vilken grÄsten en del varit gömda under denna tid pandemin pÄgÄtt, för att sedan trÀda fram och sÀga Se vad jag sa, jag klarade ju mig !! NÀ det Àr sÄ sjÀlviskt och egoistiskt sÄ det Àr skamligt att bara tÀnka pÄ sig sjÀlv. De borde verkligen skÀmmas !! Men det finns det nog inte vett till !! En sak Àr om man inte kan ta vaccinet av nÄgon anledning..

  1. G C Hemdal

   Vilken anledning skulle det vara att inte kunna ta vaccin?? HĂ„ller 💯 % med dig Carola, det bĂ€sta inlĂ€gget hittills. Corona đŸ‘Ÿ dödade den baby den 3 februari!!!!!!!!! VĂ„r lyckodag đŸ€ź. Hur fĂ„r jag inlĂ€gget till en tjej som Ă€r vaccinationsmotstĂ„ndare?! Heja dig och hoppas vi fĂ„r trĂ€ffas typ nĂ€r du tĂ€ltar. đŸ–ïž

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting