Okategoriserade

Besvikelsen

I torsdags var det nitton år sen min mormor dog. Och, det visade sig bli en dag med en besvikelse som tryckte ner mig långt i skorna. Nu blir det långt och klagande😬

Jag hade i torsdags tid hos kirurgen för en efterkontroll på min opererade fot, och enligt den tidigare planen så skulle senan transfereras först, för att få en bättre funktion i foten, och sen så skulle det påbörjas fettransplantationer till min högra, förstörda vad. Det var det jag sökte för. Jag har en normal vad, den vänstra, och den högra är smal som en pinne. Det finns en antydan till vadmuskel, men inte mer än så, skillnad i omfång är runt tio centimeter. Det skulle kunna vara två ben från två olika personer. Det här har givetvis påverkat hela mig och mitt liv. Jag ägnar massor av tid åt att dölja det, på olika vis. Står sällan med benen ihop, utan hänger på det ena för att minska den visuella skillnaden, jag har aldrig klänning eller kortare byxor om jag ska vara fin, på fester eller tillställningar med folk jag inte känner. Till vardags får jag ju lov att visa mig, men det är alltid, även inför familjen, något jag mår dåligt över. De skiter ju högaktningsfullt i hur jag ser ut, men JAG lider av det. Varje dag. Ändå försöker jag, jag är gammal nu, det vore väl själva fan om jag skulle låta en fysisk defekt personifiera mig. Och det vore ju fint om det funkade. Men en sån enkel sak som att gå med ungarna på stranden är skitjobbigt. Folk ser och funderar. Man gör ju så, det gör jag med när jag ser något som inte är som ”det ska”.

Ok, ni som fattar, ni fattar. Det är ett livslångt psykiskt lidande. Det finns saker jag valt bort, som att bli flygvärdinna till exempel, för på dåtiden hade de bara korta kjolar, och jag kunde inte visa mina ben på det viset. Samma med fotomodell, den karriären fick jag överge… Eller vänta? Nä just ja, nån sån karriär kanske inte var aktuellt pga massa andra saker, främst att jag inte är fotomodellsnygg, på något vis alls😂

Men ni fattar. Eller inte, men då får ni försöka sätta er in i det. Under många många år så fanns det inget att göra. Sen började det komma mer och mer, implantat i hela kroppen, och rätt var det var så fanns det ju implantat även för vader:) Jag har googlat detta, slår man ihop de timmar jag researchat så är det nog månader. Jag har sett främst män, som skippat sina legdays när de tränat, eller som har svårt att få volym i vaderna medan resten av kroppen är muskulös, och sen poliopatienter, där muskler förtvinar. Jag VET att det inte går att göra min vad så den blir exakt lika som den friska, men det är inte det viktiga. Det viktiga är att det inte är en sån enorm skillnad på dem så att det är det första som syns.

I alla fall. Jag har kämpat för att få landstinget att lyssna. Samma landsting som är orsaken till min skada. Eller i alla fall en av deras anställda läkare, som satte den där K-vitaminsprutan rakt in i ischasnerven och slet sönder den för all framtid. Han visste säkerligen inte att det fanns en risk för det, men det har de lärt sig nu. Jag har varit kopplad till ortopeden, som skulle gjort den operation jag nu gjort, för flera år sen. Men av olika anledningar så blev den uppskjuten, och sen förklarade två ortopedläkare, varav en specialist, att det inte var värt det, så de sa nej. Efter år av väntan. Besvikelsen var inte att leka med.

Jag sökte vidare, och gav upp tanken på att få en funktionell fot, och sökte plastikkirurgen för att be om en vad. Första remissen från vårdcentralen skickade plastiken tillbaka med orden att de inte gjorde sånt, jag fick söka privat. Efter att ha kommit över den besvikelsen så skickade jag en egenremiss och fick faktiskt komma dit. Första killen sa ”Jamen, kanske, vi gör ju mest bröstrekonstruktioner och sånt, men jag ska lägga fram det för kollegorna.” Kollegorna sa nej, med hänvisning till att det var en ren kosmetisk operation som landstinget inte ville betala. Återigen samma landsting som lovade mina föräldrar all hjälp till mig i framtiden, som till exempel eventuella plastikoperationer. Jag blev sur, och ifrågasatte skillnaden på kosmetik i bröst och vader. Hur ofta går en kvinna barbröstad, och hur ofta går en kvinna barbent?

De lyssnade, och bad om en second opinion av KS. Läkaren där sa att de gjort både implantatoperationer, med ett eller två implantat, och även fettransplantationer med helt ok resultat, så de sa Kör.

Läkaren återkopplade till mig, och jag skulle nu få träffa superspecialist, som var sugen på att även göra något åt funktionen. På det mötet frågade han vad som var mest intressant för mig, det funktionella eller det kosmetiska? Jag bad om ursäkt för min fåfänga men sa att det var det rent kosmetiska. Då sa han att vi börjar med sentransfereringen, sen tar vi fettransplantationer. Som skulle behöva bli fler till antalet, eftersom fett försvinner. Helt ok med mig, jag har fett i överflöd;)

Den första läkaren kom ikapp mig i korridoren efter detta och sa att det var kul att att höra att operationen skulle bli av, och sen sa han ”Och jag hörde att sen skulle A påbörja fettransplantationerna, vad bra.” Med en hand på min axel, för han hade fattat hur viktigt det var. Jag sa att det var bra att han också hört det, för jag kunde inte tro mina egna öron, det var så stort, och han sa att Jodå, så skulle det bli.

Sen kom en pandemi i vägen, och min operation ställdes in två gånger, men efter drygt två år så blev den av i höstas. Resultatet är det förväntande, en något bättre funktion i själva lyftet av foten, vilket gör massor för mig i vardagen. Missförstå mig inte nu, jag är överlycklig över den operationen MEN det var inte den jag önskade mig mest.

I torsdags när jag träffade kirurgen, som jag tycker jättemycket om, så pratade vi om foten, och han sa att nu släppte de mig, jag fick återkomma om det var något, men annars bara fortsätta som jag gjort, rehab ser fin ut osv, osv. ”Undrar du över något?” Avslutade han, och jag, som på riktigt hatar att be om saker, eller tjata eller för den delen böna och be, fick ur mig frågan om när vi skulle börja med vaden? Han sa att det inte skulle bli av.

Ridå.

Va? Nu, när jag sitter här, så fattar jag inte. Jag får inte ihop det, jag har läst i journalen, och jag har läst vad jag skrivit själv om det, och det är inte direkt som att jag missförstått något här. De har sagt att det skulle påbörjas fettransplantationer, för det bedömde de som bäst, eftersom implantaten möjligen skulle bli lite tunga för ett redan litet ben.

Han sa att han inte hade någon erfarenhet av det, att det var stor risk för komplikationer, och att risken att jag blev missnöjd var stor. Vad för slags komplikationer det rörde sig om var dels att implantatet kunde flytta sig och orsaka compartmentsyndrome, en form av inklämning som är jättedåligt. Nerver kläms och förstörs. Men när jag läser om det på 1177 så är det inte så illa som jag minns det från när jag jobbade på barnortopeden. .. Och varför skulle det ens flytta på sig? Ett ben utsätts för mer påfrestning än ett bröst exempelvis, det kan jag köpa. Men jag kan ju inte tro att man bara öppnar vaden och häller in implantatet, det lär ju fästas på nåt vis, ligga i nån form av ficka eller så, vad vet jag, jag är inte kirurg:)

Missnöjd? Tja, kanske. Men med tanke på hur det ser ut idag så är det faktiskt svårt att det skulle bli fulare. Fettransplantationer som det pratats om tidigare var helt plötsligt inte aktuellt för det skulle krävas så mycket. Eh ja? Alltså, jag FATTAR fullt ut att alla operationer är potentiellt farliga, jag vet det. Jag vet att folk dött när de gjort exempelvis rumpimplantat, men hur jäkla många implantat sätts inte in varje dag? Och hur många dör? Och med eget fett är det samma sak, hur många fettsugningar görs inte varje dag?

Jag bönade och bad. Jo, jag kände mig som en idiot, och det värsta är liksom att det är en skönhetsgrej, inte en funktionell sak. Det känns så otroligt skämmigt att be om att få en korrigering av en sån ytlig sak. Men för mig betyder det ju väldigt mycket. Han menade på att han kanske varit otydlig när vi pratat om detta förut, men det är en omöjlighet. Jag missförstår inte sånt här. Jag kan läkarspråket, jag vet vad vi sagt. Det var först foten, sen vaden. Och det bekräftades av läkaren i korridoren.

Han har ingen erfarenhet av det, och han vill inte chansa, även om jag sa att det är helt okey att chansa lite;) Jag förstår honom. Jag gör det. Fullt ut. Men, jag kan inte acceptera det. Han sa till sist, kanske mest för att få slut på mitt bönande, att han skulle researcha mer, kolla dokumentationer och återkomma per telefon. Jag gick därifrån, och kämpade med tårarna hela vägen till bilen, utan att direkt lyckas, det var ett antal hulkningar och tårar som fick kvävas, kryddat med lite hyperventilering för att få syre till hjärnan. I bilen sen så var det fulgråt på hög nivå. Jag var så besviken, så ledsen och så förbannad. Varför i helvete har de sagt att det ska göras? Varför ens ge mig minsta lilla hopp om de inte tänker genomföra det? Varför är jag så jävla dum att jag ens för en sekund inbillat mig att jag skulle få se ut som alla andra?Varför tillät jag mig det?

Samtidigt så trängs tankarna om att jag borde inte begära mer, jag borde vara nöjd med det jag har. Jag borde inte utmana ödet, för sanningen att säga så är kanske inte ödet helt på min sida i det här. Kanske blir allt sämre om jag framhärdar. Eller, så blir allt bättre. Vad är väl en bal på slottet….liksom.

Jag bölade. Och samtidigt så var jag arg som fan. Efter att ha försökt landat i det här, träffat botten och sakta börjat ta mig till ytan igen, tänkt att jag har ju levt så här i femtioplus år, vad gör det egentligen? Jag får väl stå ut.

Men vänta nu? Varför nöja mig med hans ord? Han må vara superspecialist men han är inte den enda superspecialisten. KS läkare sa att de gjort operationen med godtagbara resultat. Jag har nu landat i att min kirurg får de två månaderna på sig, men vill han fortfarande inte, vilket jag tror, så får han lov att skicka mig vidare. Vi har rätt att begära vård i hela Sverige, som hemlandstinget får pröjsa. Jag ska ha minst en second opinion, och om de kommer fram till samma slutsats så vill jag ha en tredje. Är alla överens så får jag face the fact, men då har jag gjort vad jag kan. Men jag kan inte bara lägga mig ner utan att försöka.

Det må vara ytligt som fan, men för mig är det mer än så. Det handlar om självkänsla och självförtroende, om att bli bedömd utifrån mina fysiska företräden, eller snarare bristen på dem. Det handlar om att aldrig kunna känna mig fin i en klänning, att stövlar glappar, att byxor är tajta på ett ben och lösa på det andra, om att hela tiden använda strategier för att försöka dölja det, om att få frågan och behöva bli mittpunkt och sen beklagad. Om att känna mig väldigt obekväm i okända sällskap, att åka på spa edyl är ju en ren jäkla mardröm. Få massage en annan. Om att anses som svagare. Rent fysiskt så är det få saker som stoppar mig, jag gör det jag vill, om än att jag får anpassa ibland, men det är en helt annan sak än det psykiska.

Läkarna lovade mina föräldrar att de skulle hjälp mig med allt som skulle kunna uppstå. Som plastikoperationer, som sagt. I gengäld fick de avsäga sig att stämma sjukhuset från felbehandling. Ja, det luktar lite illa… Tills jag blev 18, och vuxen, så gjordes det nog vad som gick att göra, men då jag överfördes till vuxenortopeden försvann allt. Ingen där bryr sig om att följa upp och ha koll. Alla fattar ju att med åren så blir kroppen sämre, och alla eventuella skador förvärras, kroppen tar stryk. Men jag har fått tjata mig till att ens komma dit. Samma med neurologen som jag också tillhört, de slår ifrån sig med allt de har: ”Vi kan inte göra något!” Men hur kan de veta det när de inte ens kollar?

Som liten gjorde jag en friläggande operation, där man helt enkelt skar upp hela lårets baksida för att se om, och var, ischiasnerven är skadad. Sen gjorde de en hälseneförlängning eftersom jag gick på tå på den foten, och så småningom när de såg att benet växte långsammare så valde de mellan att låta mig växa klart, och sen förlänga det skadade benet, eller stanna växten i det friska. Det blev en tillväxthämmande operation där man först satte in märlor över tillväxtzonerna i knät, sen fick de sitta där tills jag var färdigvuxen och då opererades de ut. I och med det så snodde de några centimetrar av mig;) och jag blev lilleputten i familjen med mina 169 cm, som jag förvisso är helt nöjd med:) Sen blev jag vuxen, och då sa landstinget tydligen upp sitt kontrakt med mina föräldrar.

Så många tycker att jag ska stämma sjukhuset nu, men det är ju inte så enkelt. Det är många år sen, journaler är på vift och rent krasst får man ju inga stora belopp i skadestånd i Sverige. Dessutom vet jag knappt var man ska vända sig, det är inte som att jag direkt orkar slå pannan i väggen där med. Men det lockar mer och mer, för även om det inte skulle hjälpa så känns det som ett Statement.

Jag har brutit ihop ännu en gång över detta, och var tvungen att ladda om i några dagar, och jag är fortfarande så sjukt jäkla besviken att tårarna stiger i ögonen mellan varven, men nu försöker jag ställa om siktet på en second opinion.

Ni som fattar, ni fattar som sagt.

Nu ska jag öppna min dator och försöka kreera några sidor i min bok. Jag har helt tappat bort den, efter magisteruppsatsen så var jag så slut att jag behövde en paus, som blev längre än tänkt. Dels för att min sommarkurs var jäkligt krävande, och sen har höstens kurs varit omfattande, superkul och lärorik och jag älskar det! Men mitt egna skrivande har fallit i bakgrunden. Inte ok, och nu måste jag ta tag i det, jag har bestämt mig för att det ska bli klart, det ska bli en jäkla bok av det, oavsett vad som händer sen. Så då kan jag inte svika mig själv:)

Vi hörs snart:) Ha en fin lördagkväll!

Kommentarer

 1. Sofie

  Svensk sjukvård är förjävla dålig ibland faktiskt. Jag har en ovanlig sjukdom och får inte rätt behandling i Stockholms län som jag tillhör. Patienter i andra län får dock behandling så jag har varit inne på att flytta. Det beror helt på vilken läkare man får träffa verkar det som.

  Har precis som dig träffat läkare som sagt en sak för att vid nästa besök säga ”Det har jag inte sagt”, så nu för tiden har jag alltid någon med på läkarbesök. Dessutom har jag installerat en app på mobilen som spelar in samtal så jag har bevis om det skulle behövas…

  Prova skriv egenremisser till specialistmottagningar i andra län. Och/eller prata med patientnämnden som kan hjälpa till att framföra synpunkter. IVO är ju också ett alternativ. Man måste tyvärr vara på själv som en iller om man ska få vården man har rätt till.
  Hoppas det löser sig!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jamen det vore ju lite kul! Med språket som extra krydda… blir det ett ben som opereras eller kanske en Axel????😂😂

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag vet inte🤷🏼‍♀️det är märkligt. Det är dessutom inte en speciellt svår eller krävande operation, och med få komplikationer, enligt mitt googlande 🙂

 2. Åsa

  Carola, fy fasen vad tråkigt att höra. Samla dina krafter och stå på dig ❤
  Jag undrar om man ska behöva filma möten med läkare där hen talar om vad man ska få för åtgärder? Bara för att ha bevis.
  Vi gjorde det vid ett tillfälle i vår racingverksamhet. Sparade videomöte som vi hade med en beslutande instans. Detta hade vi verkligen nytta av då personen ifråga helt plötsligt efter 2 veckor ändrade sitt beslut. Då hade vi redan investerat en rejäl summa……
  Jag ska tamejsjutton filma nästa läkarbesök. Gör det du med 😉😉

 3. Annelie

  Jag förstår din besvikelse och din ilska. Har varit en försökskanin i vården under hela min uppväxt pga skolios (sned rygg). De ville testa både det ena å det andra… de lovade att jag skulle undersökas även som vuxen, är nu snart 53… inte mycket till uppföljning vill jag lova. Skulle vilja säga ett å annat till de som ”utsatte” mig för detta. En del saker var rent av kränkande har jag insett i efterhand. När jag börjar tänka på det blir jag så förbannad så jag försöker låta bli…

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja, jag var också uppvisningsobjekt för läkarkandidater. Har fått paradera i underkläder på en scen framför fullsatta föreläsningssalar, jag var typ fyra fem år… så jag har bidragit till att lära nya läkare vad som kan hända. Jag har fasen gjort min del i det hela och mer därtill. Att bli uppföljd när det är saker som försämras är det minsta man borde bli. Jag har delat sjukhussal med tjejer med skolios, på dåtiden, och det var ingen kul syn. Jag har jobbat med skoliosbarn senare och det har också förändrats massor, så du har bidragit till dagens kunskap:) Så, var är tacken? 🤷🏼‍♀️😳🤗😂

 4. Anonym

  Fy, vad nedrigt! Först bli misshandlad av vården med att behöva utstå operationer som barn, p.g.a. ett slarvfel av sjukvården. Sen bli lovad och tvärt finns inte löftet.

  Att jämföra med andra fungerar inte. Det är som att försöka tvinga barn att äta äckligt och påstå att de borde ”tänka på de svältande barnen i Afrika”.

  Eller att jämföra krämpor, upplevelser…Det blir i mitt tycke bara löjligt. Alla är vi VÄL medvetna om att allt, för det mesta, kunde ha varit värre. Men det ligger nog i våra gener, i vår intelligens att alltid vilja ha det LITE bättre.

  Sen hoppas, bli lovad, se fram emot och så rycks mattan under dina fötter iväg. Nog är systemet i USA ibland överdrivet, men hos oss är det liksom…Underdrivet? Man hoppas att folk ska tröttna och inte klaga, på sin höjd, klaga i det tysta.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Inte ett slarvfel!! Det vill jag vara tydlig med, för det var ingen som visste att det kunde bli de här skadorna. De lärde sig det via bland annat min skada. Jag hade en, eller faktiskt två, läkare som forskade mkt på detta. I övrigt håller jag helt med dig 🙂

 5. Jenny

  Men alltså va!? Sånt där gör mig galen!! Hur kan de lova något och sen bara strunta i det? Fasen vad jag lider med dig! Hade du ens gjort första operationen om du vetat att vaden inte skulle bli av? Så fult att de gjorde så! Håller alla tummar att du får en second opinion och att de ändrar sig! Stor kram från en trogen läsare ❤️

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Haha tveksamt faktiskt!! Jag hade nog inte riskerat en ännu mindre volym över vaden pga gipsad, om jag inte haft löftet om vaden. Jag är ändå glad att jag gjorde den, men ledsen över det här andra :/

 6. Ann-sofie

  Är född med sneda fötter,har aldrig kunnat gå i högklackade skor och visar gärna inte upp mina fötter för någon.För några år den fick jag stora knutor på sidorna som fick opereras bort men att rätta upp fötterna ordentligt är tydligen en jättestor operation så jag avvaktar mrd den 🙂

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Fötter är alltid en stor operation, men ofta, enligt min trägna googlande, så uppfattar patienterna det som en vinst:) Gör det om du får möjligheten och det kan göra dig bättre:)
   Högklackat är något jag aldrig bemästrat, men inte heller flipflops, träskor eller sandaler som
   Inte spänns fast funkar🤷🏼‍♀️ Det är typ gympaskor eller likande som går:)

 7. Sanne

  Carola, missförstå mig rätt nu. Du kan dölja din ”missbildning” med byxor, var glad för det. Jag är i din ålder och mina fingrar på båda händerna devierar utåt, och knogarna går ihop med varandra, p g a rheumatoid artrit sedan 25 år tillbaka. Går inte att dölja, och som en fd kollega uttryckte det: ha, du ser ju ut som min 80-åriga mamma på händerna! Men, jag har lärt mig att leva med min sjukdom, både vad gäller smärtan som felställningarna i lederna och skäms inte att jag ser ut som en 80-åring i mina händer. Det är så jag ser ut, och kan inte göra någonting åt saken, bara att gilla läget.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag vet att det alltid finns de som har det ”värre”, men det hjälper inte mig. Jag har också lärt mig leva med hur jag ser ut men när det finns sätt att åtgärda det, som jag blivit lovad, så kan jag inte acceptera att det inte görs. Finns det inget att göra så får jag acceptera men det går ju att fixa till så det blir mer symmetriskt, och då vill jag det 🙏🏻

  2. Marie

   Jag tycker det är så illa med folk som anser sig ha rätt att säga att de har det värre. Alla har rätt till sitt lidande utan att bli bedömda. Smärta, oavsett den är fysisk eller psykisk, är individuell och inte jämförbar.

   Jag hoppas att det ordnar upp sig med din vad. Stå på dig. Det verkar inte klokt att först bli lovad och sen ingenting.

   1. Profilbild
    familjenannorlunda

    Jag håller med! Allt är relativt och man kan bara jämföra med sig själv. Så länge man inte är en egoistisk rackare så kommer det alltid finnas folk som har det så mkt sämre än man själv, även när man har det som svårast. Men det är ingen anledning att inte kämpa för sig själv. Folk!!
    Tack 🙂

 8. Birgitta S

  Hej! Förstår din ilska frustration fullständigt . Vi har en bra vård i Sverige men ibland så är det riktigt illa och de har gjort fel från början . Frågan är vart du kan vända dig för att få rätt hjälp. Kirurgen borde själv inse att om kirurgen ej vet/kan remittera dig vidare . Det är svårt att som vanlig få rätt mot myndigheter mm. Jag tror att många felbehandlade inom vården inte orkar strida det blir övermäktigt .
  Hoppas du orkar kämpa vidare om svaret efter 2 månader är negativt .
  Trevlig Lördag kväll trots allt !

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Han är ju bra!! Så jag fattar verkligen inte vad det här kommer ifrån, och tyvärr så tror jag det kanske har med pengar att göra. Och det är jag inte redo att ta, jag har betalat varenda jäkla dag i hela mkt liv, så det är paybacktime för landstinget nu.
   Jag ska försöka hitta kämpaglöden! Involverar mina bästa kämpar 😇
   Tack ☺️

 9. Viktoria

  Klart du ska be att få en second opinion. Jag tycker du har all rätt att få en kosmetisk ”korrigering”. Hoppas verkligen läkaren tänker igenom och förstår hur mycket detta betyder för dig. Ge inte upp!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag tycker också det, och hoppas han hittar bra fall. Annars har jag, via en läsare ❤️fått
   Massor av bra länkar från Frankrike som jag ska ge honom. Antar att det blir billigare att operera mig i Sverige än att betala Frankrike för det…😅

   1. G C Hemdal

    Om du inte lyckas med second opinion vilket jag verkligen hoppas att du gör, hindra dig inte från att stämma dem med en bra advokat. Varför tar de inte upp alla stämningar, man måste ha något som heter prövningstillstånd?? Lycka till hoppas du får två likadana ben såklart. 💕

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är lite det som är problemet. Och det som gör det enkelt för dem att slingra sig. Men, vad ska jag göra åt det idag? Lägga mig ner och dö? Acceptera? Må dåligt, gå dåligt, bli sämre? Utan kamp? Nä. Jag försöker, och försöker igen, och fick ju en operation av två, även den i direkt relation till den gamla skadan. Det här är något som många inte förstår, men för mig är det viktigt. Jag blir ledsen av kommentarer som denna så vore tacksam om du höll dem för dig själv 🙏🏻

   2. Karin

    Om de bedömer att de inte gör operationen i Sverige kommer FK inte heller betala för en operation utomlands så de kostar ingen annan än dig som får betala.

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Men de har inte bedömt att den inte ska göras, utan de har inte erfarenheten av det och ingen dokumentation på det. Och ja, i värsta fall så får jag nog betala för den själv, vilket jag kan tänka mig. Men, eftersom jag ändå anser att landstinget är skyldiga mig det här av många anledningar så tänker jag kämpa för att de betalar den, var den än görs. Mitt primära var inte att operera mig i Frankrike utan att skaffa fram dokumentation och erfarenhet till min kirurg.

   3. Karin

    Om de bedömer att de inte gör operationen i Sverige kommer FK inte heller betala för en operation utomlands så de kostar ingen annan än dig som får betala för det.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting