Okategoriserade

När man blottar sig…

Igår skrev jag om den enorma besvikelsen när läkaren plötsligt sa att han inte ville operera min vad. Jag blottade mig för er. Jag visade min sorg, och mer än så, varje gång jag skriver om min skada så är det djupt personligt. Det är en väldigt öm tagg i min själ. Jag vill ju inte att någon ska märka det, så att berätta om det är att visa sidor av mig som jag önskade inte fanns. Det gör ont som fan, och enda anledningen att jag gör det är för att det berör min vardag mer och mer, på olika sätt.

När man blottar sig själv så är det minsta man vill ha, behöver ha, de där vassa kommentarerna. För min del är det helt obegripligt hur man ens kan komma på tanken att skriva saker som att det är preskriberat för länge sen, men kanske borde anmälts till landstinget för 50 år sen. Eller att Försäkringskassan inte betalar för en sån operation utomlands eftersom de bedömt här att de inte gör den. Det är bara att strö salt i såren och är helt onödigt. Det kanske må vara sant, men det är inget jag behöver få upptryckt i ansiktet när jag är ledsen. Lite fingertoppskänsla vore önskvärt.

De allra flesta av er är underbara, och jag blir varm i hjärtat av era vänliga ord. Ni förstår att allt är relativt. Min smärta över detta är MIN, och den går inte att jämföra med någon annans. Smärta kan vara oöverstiglig fast den bara är en etta på en tiogradig skala. Den kan också kännas som en piss i Mississippi fast den är uppe på en tia. En fysisk defekt kanske inte är dödlig, men för den sakens skull kan det vara förödande för psyket. Jag har haft ett jävla helvete med det här, psykiskt, i hela mitt liv. Jag har full förståelse för att andra människor kan ha det värre på många sätt och vis, herregud, jag är väl inte dum i huvudet? Fattar väl jag med att det är värre på alla sätt att få en tuff och krävande diagnos som kanske medför massor av smärta och potentiell död, än att ha en ful vad. Men man kan inte jämföra så. Det går inte, och de flesta av oss vet det.

Ännu mer förundrad blir jag över den som skriver och ställer mig och min smärta mot sitt eget barn som minsann jobbat inom vården och slitit under pandemin. Att vårdskulden är hög så patienter dör och därför borde jag skämmas över att vara ledsen över en kosmetiskt operation. Att mina problem är lyxproblem, att min tillvaro låter som en dröm och att mitt enda problem under pandemin, eller kanske alltid, högst oklart, är att inte få plats på de pass jag vill på Friskis. Och att jag borde gjort en insats i vården stället för att läsa Jack Reacher och studera för att det är kul. Att jag borde använda mina sociala kanaler för att uppmärksamma den ohållbara situationen inom vården. Och lyfta dem, kanske mest personens eget barn;) för deras insats under pandemin. Men mest borde jag skämmas över att jag är jag och att jag gör de val jag gör.

Okej. Jag förstår, det är frustrerande att ha en anhörig som jobbar med jobbiga saker, men mest troligt så har ju ditt barn valt sitt yrke själv? Väljer man vården så ingår pandemi-vård, även om man inte trodde det. Väljer man brandkåren så ingår bränder även i jättekonstiga byggnader. Väljer man polis så ingår att potentiellt bli skjuten på. Är det rätt och riktigt? Nä, kanske inte, men likafullt är det så. Jag kan inte hållas ansvarig för att andra valt att jobba inom vården och därmed slitit som hundar. Jag har hyllat vårdpersonalen, och jag har också under åren pekat på hur icke-fungerande den är. Och hur bra den är när den funkar! Men min blogg är inte dedikerad till det, det är korrekt. Varken under pandemin eller i ”vanliga tider”.

Att jag skulle gjort en insats inom vården…tja det kan man ju tycka. Men, jag är utbildad på barn och neonatal, och där behövdes inte personalen. Jag HAR ställt mig till förfogande, men det gjorde väldigt väldigt många, Akademiska fick in massor av frivilliga och alla fick inte plats, hur det än är så krävs det en viss utbildning för att jobba inom vården. Att säga att jag borde gått in, är som att säga att vården kräver ingen kunskap, vem som helst kan göra det. Och DET mina vänner, är så fult att jag storknar. DET är förminskande för de som jobbar inom vården! Givetvis hade jag kunnat tömma sopor, eller skurat ett golv, men jag kan inte bara åka upp till sjukhuset och göra saker. De måste ge mig ett ok, och de hade fyllt sina behov av det. De hade behövt kompetens, en kompetens som jag inte besitter, och inte kunde trolla fram. Jag är barnsköterska, och har ingen erfarenhet alls inom vuxenvård. Absolut inte inom akutvård eller infektion. Och Barnsköterska är inte Barnmorska, eller Barnsjuksköterska eller något annat. Barnsköterska är den lägsta rangen, finns nog inte ens idag, och jag har inte befogenhet att varken sätta nålar, dropp eller katetrar. Jag får inte ta blodprov eller liknande, utan min uppgift är att vårda barnet. Allt medicinskt är över min kompetens.

Att mitt enda problem varit att inte få plats på Friskis-passen är så dumt att jag storknar. Nej, verkligen inte, det är ett extremt ytligt ”problem” och jag tror att de allra flesta fattar att jag inte menar så. Jag skriver en vardagsblogg, om mitt liv. Min vardag handlar om barnen, studierna, hemmet och träningen. Alltså är det vad jag skriver om, kryddat med lite av varje som jag antingen gläds över eller blir upprörd över. Eller bara anser behöver sägas. Som att Jack Reacher är min favorithjälte och jag är glad över att det kommit en serie:) Eller, att jag är sur över att inte fått plats på passet på Friskis. För även om livet suger för övrigt så finns det alltid något man blir glad av, och ett pass på Friskis hör till det i mitt liv. Det betyder inte att jag tycker att en plats är mer viktigt än allt annat, och att jag förringar pandemin.🤦‍♀️

Begriper man inte att det finns saker som jag inte skriver om, så bör man ta sig en funderare, för då kan det vara så att man tar för allvarligt på allt. Att man inte har någon form av analytiskt tänkande, att man inte behärskar den ibland väldigt svåra konsten att ta till sig ironi och humor i skriftlig form. Om man tror att mitt liv enbart är det jag visar på bloggen så har man väldigt väldigt fel. Jag antar att personen i fråga också helt missat hur mitt liv sett ut de senaste åren, med 24/7 beredskap och sorg🤷‍♀️

En annan kommentar var svar på den ovan, som tyckte det var bra skrivet, och hon passade också på att ge mig en känga över mina studier. Tror jag att jag kommer kunna försörja mig på att skriva? Ja, det tror jag. På nåt sätt så 🤷‍♀️ Jag gör det ju redan. Eller läser jag bara för att det är roligt? Ja, typ:) Vad är det för fel med det? Det är inget någon annan lider av, jag skadar ingen med det, så varför ska det ens ifrågasättas? Jag gör mina val i livet, andra gör sina. Det är flera som surt har ifrågasatt mina studier, men sluta med det. Ni har inte med det att göra helt enkelt, förlåt men så är det. Vill ni plugga, så gör det, vill ni inte det så låt bli. Men låt mig göra det i fred.

Även den personen tyckte att jag skulle börja jobba inom vården. Men… jag har ett jobb. Varför ska jag sluta med det, som jag älskar, för att börja jobba med något jag inte vill, eller ens är speciell lämplig för, just pga min fot? Jag fattar inte det? Jag gjorde mitt under pandemin, som att ta hand om mina barn. Barn som haft undervisning hemifrån, och barn som pga det haft det knöligt och inte mått helt tipp topp. Jag fortsatte även med det som är mitt jobb, mina sociala medier. Jag försökte vara ett litet ljus i ett för oss alla ganska kompakt mörker, genom att skriva om vardagens triviala saker. Jag försökte bidra med lite glädje. Jag tror att det i alla fall varit lite uppskattat, jag hoppas det🤗

Summan av det hela då:) Jo, man behöver inte tycka som jag, absolut inte. Men, man måste, ovillkorligen, förstå att allt är relativt. Saker kan inte ställas mot varandra rakt av. Det som är svårt och jobbigt för en människa, kan vara en axelryckning för en annan.

En annan sak, är att man faktiskt inte behöver säga det man tänker. Man bör inte trampa på andras önskemål, drömmar eller livsval, man ska inte håna någon annan för dennes val. Det är inte en rättighet man har att vara otrevlig, det är bara en dålig ovana. Det är dålig karma, och något som inte gör gott för någon, allra minst en själv. Att ha en missunnsam och avundsjuk approach gör själen svart. Jag vet att folk gärna kallar det för något annat, vad som helst som låter trevligare, men det spelar ingen roll, det är till syvende och sist fult att vara taskig, även om man lindar in det.

I korthet blir det såhär:

När någon är ledsen, som jag var, och är, så peppar man, man ger fan i att komma med elakheter. Om man absolut måste leverera dem så får man ta det en annan gång. Man drar inte upp fan och hans moster, utan man bara peppar och stöttar. Eller så är man tyst. Det är verkligen inte kärnfysik utan vanligt sunt förnuft.

Tack tack tack till er som peppar och stöttar ❤️ Ni betyder så oerhört mycket, och jag är så glad över att ha er i mitt liv. Jag är tacksam över att ni tar er tiden att skriva en kommentar, att ni förstår och bryr er om:) ❤️

För övrigt, jag fick inte plats på mitt Friskispass på torsdag, för jag hade inte förnyat mitt årskort än …. Fatta den besvikelsen på morgonen klockan 07.00, när man få beskedet att man inte är behörig att boka. Och fatta hur sur jag blev över att, när jag i racerfart betalat årskortet, och två minuter över sju kunde försöka igen, fick köplats sju ….😂😜

Men… för att citera Baksmällan: But did you die???

Nä, det finns värre saker i världen, men jag är ändå deppig över den lilla trivialiteten. Allt är nämligen relativt 🙂

Kommentarer

 1. Emma

  I krig ordnar man filmvisningar och uppträdanden för soldaterna. Man behöver lite glädje i livet. Det gäller även i en pandemi. Man behöver lite glädje i livet för att överleva, och kommer det motgångar i form av fulla friskispass eller nekad plastikkirurgi står ens känslor inte på paus pga en pandemi. Möjligtvis kan en plastikoperation skjutas på till förmån för sjuka patienter eller semester för sjuksköterskor som arbetat slut sig i en pandemi. MEN DÅ BLIR DEN AV, INTE NEKAD. Heja dig, stå på dig, du ska ha operationen. Eller skadestånd så du har råd att gå till en privat klinik. Punkt.

 2. Cina

  Ja ibland funderar man på hur folk funkar… Jag får inte ihop hur man orkar vara så negativ. Om jag inte uppskattar det du skriver så läser jag något annat. Alla har ett eget ansvar och ett val.

  Jag har följt dig länge, gillar dina kloka funderingar och läser gärna innan jag somnar. Tack för att just du bloggar, fortsätt med det 🤗

 3. Kicki

  Carola din blogg ÄR en riktig ljusglimt i vardagen, tvivla inte på det! Du skriver så bra OCH är dessutom rolig, älskar det!

  Jag ligger hemma svindålig i covid-19, som jag dragit på mig just för att ”jag gjort en insats i vården” … och vet du vad, ångrar inte en sekund att jag valt att sitta nära och klappa handen på någon som är ledsen och ångestfylld och sen visade sig ha covid… jag gjorde det som var rätt i stunden för honom ❤️

  Dom som säger att man ”ska göra en insats i vården” har ju överhuvudtaget ingen koll på vad som krävs för att klara det….det är ett av de svåraste yrkena enligt mig, både psykiskt och fysiskt… dåliga scheman o dålig lön…
  Du kan ju be dom själva ”göra en insats som brandman” helt outbildade så ser vi hur bra det går…. Blir irriterad på självbelåtna missunnsamma människor!!

  SÄRSKILT hatar jag när folk skriver något jävligt elakt och börjar kommentaren med ”förlåt, men…”
  Vadå förlåt din idiot, du vet alltså att det du ska skriva kommer att såra någon annan men du väljer ändå att skriva det?! Av vilken anledning?!

  Usch så tröttsamt!

  Ser fram emot mer blogg-läsning härinne nu medan jag ligger hemma!

  ❤️

 4. Bloggläsare MB

  Jag har läst din blogg i många år men aldrig kommenterat. Nu gör jag det för att skicka dig varma tankar, pepp och omtanke. Jag är djupt imponerad av dig och tycker du är en fantastisk person. Du studerar över heltid och är ensam vuxen med en underbar familj.
  Är så ledsen för de trista och okänsliga kommentarerna du får. Jag håller tummarna för att du får second opinion med bättre besked.
  Var rädd om dig och fortsätt vara samma positiva, starka och inspirerande Carola.
  Hjärtliga kramar på Alla Hjärtans dag ❤️

 5. Maria

  Det är nog baksidan av offentligheten. Att öppna sig öppnar andras dörrar och behov av att rida på vågen, rättshaveristens väg eller nåt . Att våga säga sitt och klicka på skicka utan att tänka ett varv till. Sticka till med nålen så det känns. Jag tror att pulsen höjs lite hos dom här personerna, möjligen t o m av rädsla att avslöjas. Dom vet att det är på gränsen, men dom väljer gränsen medvetet. Inget kan ju hända. Mer än just det här, att du blir ledsen.
  Försöker bara reflektera kring hur otroligt onödigt det är. Hur dumt. Och frågar mig varför? Varför klickar man på skicka? Varför tycker och tänker man inte i sin skalle och bara låter det vara där?

 6. Ann

  Din blogg är bäst, läser varje dag, vet precis vad jag förväntar mig och får det. Fortsätt precis som du gör, håll huvudet högt, du e grym, glöm inte det🥰

 7. Maria

  Jag är specialistläkare och jobbar inom ett område som ligger rätt långt ifrån covid-patienter. Vi har mest av allt varit rädda att alldeles för många i personalstyrkan skulle bli sjuka samtidigt och sen kom skräcken att vi skulle bli dirigerade att arbeta med just covid-patienter. För läkare som läkare, va? Kan tala om att min erfarenhet av respiratorer är en månad som student anno 2007, det vore katastrof att sätta mig där. Tack och lov fick vi lov att fortsätta med vårt eftersom man antagligen insåg att våra patienter behöver oss och vi kan inte ersättas särskilt enkelt heller. Och det leder fram till att alla idéer om att vem som helst kan larva upp till sjukhuset och börja jobba är befängd. Eller okej, handlar det om att tömma en sopsäck kanske det går, men att städa ett rum som det legat en coronapatient på? Eller en annan smittsam sjukdom? Sätta ett dropp? Ge medicin? Färdas mellan rummen på ett smittsäkert sätt? Använda skyddsutrustning på rätt sätt? Däremot kan jag alldeles ärligt och innerligt säga att få lov att läsa din blogg på tåget om morgonen på väg till mitt jobb och mina patienter, det har gett glädje och en stunds ro, för usch så bekymrad jag har varit. Håller dagens plan? Sitter min kollega på plats? Eller måste jag jobba över och hjälpa yngre kollegor på akuten pga sjukdom? Eller ve och fasa, drar jag hem skiten till min familj, eftersom mina patienter måste få läkarvård om de är smittade eller ej. Mina gamla föräldrar, kan jag träffa dem? Lite ont i magen hela tiden i månader, da hjälpte det faktiskt att läsa din blogg och få en paus. Så tack för det!
  P. S. Jag känner igen det där med att en plan kan ändras efter läkarens eget huvud. Lovar att jag inte gör det. Om jag inte är säker, så säger jag det från början.

 8. Heidi

  Hej Carola, jag är en följare som bor i Österrike (svensk mamma), och jag kan inte förstå hur folk beter sig…. förlåt för kanske dålig svenska….
  Men i alla fall, basta hälsningar från vackra Tirol/Österrike

 9. Inger

  Jag beundrar dig för att du orkade lämna ut din besvikelse över läkarens ord.
  Självklart ska du be om en second opinion när du orkar.
  Har följt dig några år och en annan sak jag beundrar är att du aldrig lämnar ut dina barn. Du skriver om dem men utan att lämna ut dem. Tror att du fattar vad jag menar

 10. Therese

  Man måste få se till sig själv och vad som är jobbigt för mig.man kan inte hela tiden sätta andras lidande före sig själv. Det som är jättejobbigt och nästan inte går att reda ut är en skitsak för någon annan.

 11. Ellinor

  Sista idioten är inte född ännu,tyvärr men normala människor tröstar,peppar och stödjer annars kan man ju sitta på fingrarna så dom inte skriver något dumt😘Alla hjärtanskram till dig❤️

 12. Ing-Marie Billgren

  Jag blir så besviken på folk som kan ge så trista kommentarer, då är det väl bara att sluta och följa Dig. Jag skriver som någon annan redan gjort tycker bara att det är mysigt att få följa Din familj, dina barn var ju inte så stora när det började och snart är flera av dom vuxna. Vad gäller jobb så kan jag inte heller förstå, att vara en hemmavarande mamma och ta ALLT ansvar tar ju faktiskt tid och sedan när du skriver och låter oss följa med Dig i ditt liv så är nog dagen fulltecknad (glömde gympapassen),

 13. Camilla

  Funderar på om du kan anmäla din skada till IVO,den är ju uppenbarligen dokumenterad,kanske värt att pröva.Finns det kanske någon privat plastikkirurg som skulle kunna hjälpa dig,jag förstår att det kanske är dyrt och kanske helt omöjligt men när du lider så av din skada så kanske det vore intressant att överväga.

 14. Astrid

  Tack för du delar personliga saker. Det stärker och gör att man inte känner sig ensam med sina egna utmaningar. Stort som smått.
  Blir också ledsen när jag inte får plats på mitt pass 😉 Små saker absolut, men som förgyller livet.
  Styrkekram ❤️

 15. Linnea

  Har följt din blogg länge och när du skriver om benet slår det alltid mig hur knepigt det är att du inte kan ”komma över det” rent kosmetiskt. Man är en förebild för sina barn och borde kunna visa att det är okej att ha kjol även om man har ett ben som är defekt. Att man duger som man är. Man behöver inte älska varje del av sig själv, men att man har den kroppen man har. Ett utseende ska inte hindra en från att bära vissa plagg osv. Det är ju tex mer härligt att ha kjol/klänning/shorts när det är varmt än att ha byxor. Jag avskyr vissa delar av min kropp men det är väl som det är? Vi lever!

  MEN jag försöker vrida och vända på det för det är såhär du känner och det måste man försöka förstå och respektera. Jag tänker att det handlar om allt sammantaget som har med benet att göra. Du har blivit felbehandlad av vården flera gånger, du har blivit lovad och sviken gång på gång, du har rent funktionsmässigts blivit nedsatt osv. Så många år och så mycket känslor som är kopplat till benet, jag tänker att då är det inte så konstigt om du också har problem med hur det ser ut och att du inte vill att det ska uppmärksammas pga att det ser avvikande ut.

  Och angående det att ställa din olycka mot något som är värre – nja det är väl ganska ruttet. Visst kan man förstå att detta har blivit uppskjutet men att alltid jämföra med något värre blir inget bättre av. Om man alltid är en person som lever i det blå och inte är verklighetsförankrad alls så kanske man har god lust att informera om ett och annat. Jag håller verkligen inte med dej i allt och tycker att du ibland kan vara lite för ”svart eller vitt” för min smak men inte är du en person som man behöver knäppa på näsan. Särskilt inte när du skriver om något som för dej är känsligt och personligt.

  Jag ska hålla alla tummar för att ditt ben blir ordnat till det bästa

 16. Jenny

  Kanske dum fråga, men finns det inte fler som råkat ut för samma sak som du? 🤔 Vet du om de isåfall fått någon hjälp med att korrigera? Är tacksam för att du skriver om livet stort som smått, uppskattar verkligen sina texter. Jag hoppas ju på en bok en dag, då är jag först med att köpa. Underbart med folk som utbildar sig ju! Vi har en lärling på mitt jobb som är över 60 år. Är dessutom ett tungt fysiskt jobb. Blir så inspirerad av såna människor som gör något de drömmer om eller vill!! Tycker om att få följa med på ett hörn i ditt pluggande även om jag själv aldrig skulle orka. Stor kram ❤️

 17. Yvonne Rehnqvist

  Människor är väldigt underliga , detta din egen upplevelse , ditt liv och vad du känt . Varför jämföra ?
  Får väldigt mycket tankar svårt att ibland sätta ord på allt , men det kan du med ditt inlägg /dina inlägg. Tack för att du dela med dig 💕❤️

 18. Susanne

  Hoppas det går att lösa, så att du känner tillfreds med benet.
  Härlig läsning om dig och din familj, tack för att du delar med dig.
  Men hur kan vuxna människor ta sig rätten att skriva åsikter vad andra ska, borde göra.
  Påhopp mm för att någon delar med sig om tankar och livet, ni borde skämmas.

 19. H

  Jag förstår din frustration, både kring utebliven operation och responsen från vissa. Landa lite och se vad du vill göra, det finns säkert sätt att gå vidare på något vänster 💕

  Angående det här med att få höra att man borde ställt upp för vården i pandemin så kan jag 100% relatera. Har fått höra det förra gånger. Jag har rätt utbildning för att analysera coronaprover, men arbetar på en annan typ av labb (där vi inte sysslar med humanpatogener), och har fått flera kommentarer från bekanta att jag borde byta jobb till något av alla de tjänster som regionen utlyst där de sökt mikrobiologer/molekylärbiologer. Och jag känner lite att.. alltså, dels HAR jag redan ett jobb, som faktiskt också är viktigt även om det inte räddar världen i en pandemi. Och dels har jag aktivt valt bort att arbeta inom vården för att jag pga psykisk ohälsa (komplex ptsd, depression, panikångest och gad) har svårt med stress, att då börja jobba inom vården UNDER EN PANDEMI vore dömt att bli sjukskriven inom kort. Då känns det ju som en större nytta för samhället att jag stannar på mitt nuvarande jobb.
  Men jag tycker överlag att det är ett så spännande synsätt, att jag ”sviker samhället” för att jag inte omgående byter jobb och börjar analysera coronaprover bara för att jag råkar ha rätt utbildning. Vissa får det att låta som att det skulle vara min plikt som människa i princip, även efter att jag försökt förklara att jag inte skulle klara av en sådan situation.

 20. Ekot

  Jag gillar att läsa om dina vardagligheter och dina reaktioner, särskilt under trist pandemi när man inte träffat så många har det varit gott sällskap! Om en del saker (ganska få) tycker vi olika, men så är det här i världen, det ger lite krydda! För att bli riktigt bra på ett yrke krävs både utbildning och att man gillar det, så är såklart bäst att läsa saker man gillar, sedan jobbar du ju faktiskt redan med att skriva, det är inte precis en foto-blogg, även om kul att det kommer bilder också!

 21. Carina

  ❤️ så bra skrivet! Och det finns så många bittra avundsjuka spydiga och elaka människor ( mest kvinnor över 50 tror jag) nåt som händer under och efter klimakteriet 😰. Dem blir bittra osv och ångrar att dom inte gjort andra val i livet. Skit samma! Låt dessa bitter fi__or gå tillbaka under den sten där dom hör hemma 😉 kram till dej i morgon på Alla ❤️ Dag och tack för en bra blogg! 👍

 22. Agnethe

  Tack för att du blottar dig. Du skriver inte bara om dig utan du skriver om mig och många andra med samma känslor. När du berättar om ditt liv knyter du ihop ditt liv med mitt och många andras liv. Vi håller varandra i handen och skapar en stark mur. Försök inte att få ikull oss! Vi är starka!

 23. Karin

  Jag läste ditt förra blogginlägg, ja jag läser ju alla dina blogginlägg eftersom jag tycker om att läsa din blogg.
  Jag tycker om att du skriver om det vardagliga, det som är ditt liv.
  Jag orkade dock inte tänka och formulera några peppande ord igår, och du vet ju varför jag inte är på topp just nu, men jag finns här bakom dig ändå.
  Kram från mig 💕💕

   1. G C Hemdal

    Jag ber fruktansvärt om ursäkt om jag skulle ha skrivit något fel någon gång men ASD/ADD blir missförstådda hela tiden. Jag tycker inte du är vitt eller svart, du är ju grått som alla vi andra. Hoppas du är med mig i 3/2 som jag är med dig. Försöker ringa/skriva till sommaren då, verkar inte funka nu. Lycka till med sjukvprden/advokater, ge inte upp. ❤️💐

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting