Okategoriserade

Snöstorm och jobb:)

Fast de sa på nyheterna att det inte var full storm, och att den därför inte fått ett namn. Franklin heter den i Storbritannien, och det är han som är här nu, i en mildare variant. Men ändå, med rejäla resultat.

I Uppsala ställdes först alla regionbussar in, alltså de som går en bit utanför staden, och några timmar senare även alla stadsbussar. Det innebär att min Robban nu är ute i busvädret och kör för att hämta hem sin syrra, Patricia blev liksom strandsatt på jobbet. Jag fattar beslutet, men undrar över hur tanken är? Om man som Patricia nu då, jobbar till 19.00, och bussarna meddelar vid 15-tiden att de ställer in, vad ska man göra då? Säga Tjarrååå, till jobbet och dra? Eller gå hem i snöstorm? Inget funkar ju direkt bra.

Jag kan bara dra mig till minnes en gång förut som lokaltrafiken ställt in helt, och då fick jag packa in småkids i bilen för att åka och hämta hem ungar från skolan i stan. Eller så behövde jag inte det, men stod redo, jag minns fan inte:) Det händer inte allt för ofta i alla fall.

Jag har varit ute och skottat en gång. Det ser inte mycket ut för världen men var runt 2-3 decimeter.

Här skyddar bilar och carport så det är mindre, men jag började här och trodde det skulle bli en easypeasy match… Fan heller. Syrran och jag skulle åka och träna men bestämde redan tidigt att strunta i det, eftersom trafikläget var som det var, massor av avåkningar. Men man kan säga att jag fick ett redigt jäkla träningspass ändå, för fasen vad tungt det var. Marken är varm, så det smälter underifrån och även om det översta var fint så fastnade det på bladet, och var bara skitjobbigt. Grannen var ute han med och vi sa några ord till varandra över staketet, ingen av oss direkt superhappy över vädret, han sa att de typ börjat planera vårsäsongen och så detta…:) Jag håller med! Jag hade börjat klura på massor av vår-relaterade saker redan, även om jag vet att vintern inte är över, så hade jag inte direkt tänkt mig en snöstorm.

När jag skottat allt, så hade det kommit ett lager på två centimeter igen…så jag hade kunnat vara där ute fortfarande;) Men, valet är ju att vänta tills det slutat snöa helt, och då ta massor, med risk att det antingen töat ännu mer, och väger ett ton per skopa, eller att det frusit på och är som berg, eller att skotta medan det fortfarande snöar. Det är ju ändå vad jag pysslat med de senaste 28 åren, för alla vet ju att ha småbarn är som att skotta snö i snöstorm;)

Bra kläder är en förutsättning för att vara ute, så jag tog lurvstrumporna;)

Men faktiskt, gympaskor och tunna mjukisbyxor var helt i sin ordning. När jag väl kom in såg jag ut som en snögubbe med snö fastfruset i hela håret… oh vilken charm;)

Jag gick in. Och lagade mat i stället, idag gratinerad fläskfilé och potatisgratäng. Det var gott, tog massa tid bara, men medan det stod i ugnen så vevade jag ihop en matbrödsdeg som står och jäser nu:)

Herregud, vem trodde det? Att jag skulle baka bröd:) Det är nog något som skulle stå längst ner på mångas listor över vad som är troligt att jag skulle göra. Oddsen skulle vara skyhigh på nåt så galet. Men ändå.., det är rätt najs. 🤷‍♀️ Det värsta är ju att det är svingott med nybakat bröd, så jag äter massor, vilket inte direkt är vad jag gör normalt:)

Sellman var ute en stund och kom in, kall och blöt. Han sträckte sig upp mot mig som ett litet barn gör, ni vet när de sträcker upp armarna mot en för att bli upplyft:) Sen kurade han in sig mot min axel, under håret, och spann när jag svepte in honom i min kofta. Jag skulle jobba, och det gick inte för han ville absolut ligga i knät och sova, varmt och skönt, för både honom och mig, så jag misstycker inte det minsta.

Lilla gosproppen:)

Och apropå jobb…🤦‍♀️ Nu och då så ramlar det in kommentarer om just det. Det kan tyckas som att de är oskyldiga och bara nyfikna, men nej… då lämnar man sin rätta mail och är inte anonym.

Jag är så trött på det här. Jag har ett jobb, och det är med mina sociala medier, jag är influencer. Look it up om ni inte vet vad det är. Det finns utbildningar till det idag, på gymnasienivå och som kurser. Ni får tycka vad ni vill om det, men det spelar ingen roll, för det är som det är:)

Jag har ett jobb. Jag går inte hemma och driver, eller ligger på sofflocket och pillar mig i naveln, eller vad fasen ni som frågar det här gång på gång tror? Jag svarar dessutom gång på gång, så ni måste helt uppenbart ha kort minne.

Jag vill inte jobba med något annat, så sluta säg att jag ska utbilda mig till än det ena än det andra som NI tycker att JAG borde göra. Ni hör ju? Alla får väl ändå bestämma själva vad de ska göra? Eller är det på allvar någon som bestämt åt er vad ni ska jobba med, eller plugga? Mycket tveksamt. Men OM det är så, så tänker inte jag byta jobba för att ni är missnöjda mer erat. 😂

Jag vill ta en mastersexamen i Kreativ skrivande. Det är mitt mål med pluggandet, förutom att det är fantastiskt kul och nyttigt att få testa sina vingar, lära sig nytt och vidareutvecklas:) För att inte tala om det kreativa, jag får skriva skönlitterärt och få massor av feedback från otroligt kunniga lärare och kursare. Det är egoboostande, så förutom allt annat så ger mig pluggandet en fin självkänsla.

SÅ jag har ett jobb, som jag älskar, som jag är väldigt tacksam över för det berikar mig på många plan, och jag har inga planer på att sluta med det för att göra något jag inte vill. Jag pluggar för att ta en master, och för att vidareutvecklas och för att det är kul.

Jag är less på er anonyma som ska ställa samma fråga, utan att ens lyssna på svaret, eller – ifrågasatta svaret 😂 så kan ni läsa det här, och komma ihåg det nu? Det vore tacksamt.

JAG HAR ETT JOBB. JAG HAR ETT JOBB, JAG HAR ETT JOBB. PUNKT.

Ja, lite så:)

Jag kanske måste förtydliga att jag inte blir speciellt irriterad eller upprörd av sådana kommentarer utan mest bara väldigt trött. Det känns så … omodernt, välkommen till tvåtusentalet i stället😁 Här där man kan jobba med allt möjligt, inte bara de gamla vanliga grejorna.

Nu kom Sellman, han har vågat sig på att gå ut en sväng igen, men den var kort, och nu kröp han upp i famnen så jag inte får plats att skriva:) Jag har precis ställt in brödet i ugnen också, så om femton minuter måste jag resa mig, vare sig han vill eller inte. Jag tror att han instämmer i bilden ovan han med;)

Hörni, jag återkommer!!

Kommentarer

  1. Ellinor Blomqvist

    Måste skratta..hemma och dräller😂Med barn och familj så dräller man sällan,skit i anonyma foliehattar😘🤗

  2. Sandra

    Eller som jag, på min praktik i Sthlm kl 15 när bussarna ställdes in, bor 2 mil norr om Uppsala.
    Så fick bli hotell istället då jag inte kunde ta mig hem.. mindre roligt när det inte är planerat men va sjutton.. jag måste sova någonstans.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja jag funderade på det där. Ställer flygen in står de för boende, men inte bussarna. Iofs har man inte bokat sin resa på lokala bussar, men lite märkligt är det att inte hjälpa sina kunder. Eller kan du skicka in och få det återbetalt?
      Inte kul!

  3. Ewi

    Sist jag kommer ihåg bussarna var… oj. Maken hade beställt vinterjacka (ute i god tid… 🙄) och tog sista bussen ut till Gränby C efter jobbet/em, för posten fanns där då, för att hämta den. Slet upp paketet, svidande om och fick gå hem pga busstoppet. Tror jag var hemma föräldraledig med mellanbarnet, och han är som Jamie men född i februari, så troligen vintern han skulle bli 1. Dvs 2012/2013 då. 😊

    Vet du förresten vad jag brukar tänka (inte säga pga lite för väluppfostrad ändå) när folk frågar/säger halvelaka saker med ”snäll” röst: ”F… you, f… your opinions and f… the f-ing horse you rode in on.” Vad behöver de bry sig om vad/hur/när du jobbar? 9 barn växer upp och mår bra. Good enough!

  4. Birgitta S

    Hej! Riktigt skitväder även om jag sluppit att skotta . Däremot drog jag en vurpa i slask o snö så nu är jag mörbultad . Begriper mig inte på de som ifrågasätter om du arbetar ? Ja det gör du som influencer o bloggar . Hoppas din fot känns bättre o fortsätter så.
    Må så gott!

  5. Maja

    Tror aldrig bussarna ställts in här där jag bor, ca 100 mil norr om Stockholm, för att det snöat och blåst. Däremot ställs bussarna in ett par ggr per år p g a av halka. Det vore rent livsfarligt att ha bussarna i trafik de gånger det regnar på isiga vägbanor.

  6. ML

    Spraya den snöfria skyffeln med silikonspray och snön fastnar inte, det blir världens skillnad när man slipper sparka loss snön speciellt när det är blötsnö som vi har haft idag

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag måste fasen skaffa det! Men glömmer liksom bort hur drygt det är så fort jag ställt ifrån mig skyffeln 🙈😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting