Okategoriserade

Herregud vilken galning

Jamen jag pratar ju såklart om galningen i öst. Vad är det för fel på den mannen? Vad vill han, vad fan är syftet med det här? Invadera Ukraina, och sen då, skaffa sig världsherravälde över en trasig värld som hatar honom? Han känns som en nutida Napoleon, måhända lider han av samma sjukdom också, syfilis lär ju leda till vansinne.

Jag begriper inte, en gammal gubbe som regerat över sitt land i evigheter, har han tråkigt nu? Börjar åren sina så han måste skriva in sig i historieböckerna innan han dör? Han kan väl skaffa sig en normal hobby i stället för att starta världskrig, det är så förbannat omodernt. Han kan börja med att ta hand om sina medborgare, det är ju ingen dans på rosor i hans land direkt. Gubben är ju en helt vanlig diktator, för vem mer än han är det som vill det här? Knappast ryssarna. Stackars satar. Det är en sån sandlådenivå på det, förutom att han sitter på kärnvapen nog för att förinta hela jorden flera gånger om. Men han beter sig som värsta sortens skitunge som fast han har en stor fin hink att bygga med, ändå ska ha alla de andra barnens hinkar. Bara för att han kan. Han är pinsam. Livsfarlig men likafullt pinsam. En ynkrygg, för han lär ju sitta i en bunker och inte direkt rida i täten som de gjorde på dåtiden.

Ok, vem skickar vi för att gräva ner honom? Med rumpan upp så kan de använda honom som cykelställ. Snabbt.

 

Vi har haft en pandmi under två års tid, och hela världen har försökt hitta vägar att överleva den, shitloads av effort har lagts på att försöka hitta ett vaccin som funkar. Har han lagt allt sitt krut på att planera ett övertag av världen? Kanske var det han som planterade ut lite corona för att få vara i fred med sina sjuka planer. (Obs, jag är ironisk, det är ingen konspirationsteori.)

Jag såg en tweet: Congrats u survived pandemic so your reward is Word War III

Och så är det ju, vafan! Hela världen går på knä och försöker återhämta sig, sin ekonomi och sin befolknings hälsa och välfärd, vi behöver lugn och ro nu. Folk är slut. Alla är trötta och det kommer ta åratal att komma igen. Och så kommer den där dåren och lägger ytterligare sten på bördan. Ur askan i elden. Det är inte schysst, och för vad? Vad kan han rimligen vilja ha som han inte redan har, eller kan köpa som vanligt folk. Eller, låta bli att ta med våld i alla fall.

Vad är det som gör män, och jodå, kvinnor kan de med, men män är överrepresenterade, maktgalna? Vad gör att de tycker de är i sin full rätt att ta saker med våld? Företag, makt, kvinnor, liv, länder? Vad är det för fel på dem? Om det finns i deras DNA så känns plötsligt genmanipulation av foster som en bra sak. Så kan man utrota det oönskade beteendet, och förstärka de mer humana, som diplomati och medkänsla.

Fan jag har inte ord, fingrarna slamrar runt på tangenterna utan att kunna sätta mina tankar på pränt och då är det illa. Jag är så arg. Så besviken. Så frustrerad. Och så mycket av allt.

Jag skäms å hans vägnar.

Det är nära oss, vilket gör det hela obehagligt, såklart. Jag är inte rädd för att han ska skicka missiler hit, men det är ju inte enda sättet han förstör på. Å andra sidan, vem vet vad han tar sig för, så helt säker kan man ju knappast vara.

Men jag kan inte göra ett dugg åt det och då är det ingen idé att oroa sig sönder och samman. Det är bara att se tiden an, ta det som det kommer.

Jag hoppas detta får ett snabbt och fredligt slut, att det inte blir mer än vad som redan skett. Det är tillräckligt med det lidande och fasa Ukrainas befolkning redan fått utstå.

Världen behöver fred. Lugn och ro. Hopp. Må det segra. Fort.

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Norrlandsmamma

    Tyvärr något som varit noga planerat länge länge. & än är han inte klar. Utifrån vad de som har koll så har/är målet ett nytt suveränt Sovjet. Typ. & orsaken varför jag vägrat åka tillbaka ens för en dagsresa sedan den dåren började härja . Även under de bästa tiderna är det lite halvspännande i gränsövergångarna osv

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tror också det, men jag tror också att han drabbats av storhetsvansinne, att det lossnat ett helg gäng skruvar i skallen. Så tragiskt och så jävla korkat.

  2. Agneta

    Men varför han gör det vet vi väl. Det är ju tragiskt hela vägen. Men orsaken är att han är rädd att Ukraina går med i Nato. Och då har han USA runt knuten. Typ ?
    När Ukraina blev självständigt, var det på premissen att Nato slutade vid Tyskland.Så har jag förstått det

  3. Marie

    Bra skrivet. Det snurrar i mitt huvud, miljöförstöring, pandemi, krig. Och så allt våld vi har här hemma i Sverige. Inga ljusa tankar.

  4. Mumintrollet

    I går morse såg jag något som jag sällan ser, min man grät. Han har jobbat en del i Ukraina, och lärde sig att älska landet och människorna där. Han tyckte att livet där var så okonstlat och naturligt, många människor var fattiga, men man hjälptes åt. Dessutom är det ett vackert land.
    Jag tycker att testesteronet är ett j-a hormon, det orsakar maktbegär och revirtänk, och därmed mycket elände.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting