Okategoriserade

Det är svårt

Usch det är hopplöst att försöka distansera sig från det här kriget. Jag såg en liten kille på nyheterna igår som etsade sig fast i hjärtat. Han och han mamma flydde från Ukraina och intervjuades i en bil. Pojken, som kan ha varit lite yngre än Jamie kanske, svårt att säga, men runt 8-10 år, svarade först på nån fråga, sen sa han att de lämnat kvar pappa. När han sa det så fylldes ögonen med tårar och man såg hur han fick bita ihop för att behärska sig. Och så liten han var lyckades han och fortsatte efter en stunds tystnad med att säga att pappa stannat för att hjälpa deras hjältar, soldaterna. En kort paus, så sa han att pappa kanske också skulle strida.

Den blicken, rakt in i kameran, det lugna allvaret från en så liten gosse, satte sig rakt in i hjärtat. Jag har sett klippet med honom på flera ställen sen, antar att det inte bara vare jag som fick ett slag i magen av det han sa. När barn drabbas är det svårt att inte känna något. Den där lille killen kommer finnas i mitt minne för evigt. På samma vis som det finns andra barn där, från andra katastrofer som skett. Det är barnen som stannar hos mig.

Hur överjävligt det här kriget än är, så känner jag en liten känsla av vad jag tror bäst kan beskrivas som stolthet. Jag är fan stolt över hur omvärlden hanterar det hela, hur alla sätter in sanktioner mot Ryssland för att sätta press på galningen Putin. Bankerna, sportvärlden, Elon Musk, ryska spritdrycker tas bort från Systembolaget, flyg stoppas osv. Det är fint ändå. Det är inte så kul att höra att det kommer vidtas åtgärder mot de länder som skickat krigsmateriel till Ukraina när vi gör det, men det känns som att ta en för laget. Vi måste ju göra vad vi kan, för annars kommer hela världen tvingas prata ryska framöver.

Här kommer en lista på var man kan swisha ett bidrag, och eftersom jag är en aning tveksam till Veckorevyn, så har jag kollat alla nummer😇, de stämmer och varje krona hjälper.

Alla är organisationer som gör stor nytta, så kan ni avvara en slant, stor eller liten så gör det. Jag misstänker att många med mig med glädje skulle skänka pengar för att få bort Putin⚰️, men än så länge finns inget sådant swishnummer, så vi får koncentrera oss på att hjälpa de som kan hjälpa. 🙏

Kommentarer

  1. Ellinor

    Läget är vidrigt men jag är glad över att världen ställer upp,kanske det goda kan vinna över det onda✊️

  2. Majsan

    Vad är alternativet? Krypa för den? I sinom tid prata ryska och bli stenad på torget om man har fel åsikt?
    Jag är glad att bo i ett land där jag kan uttrycka mig fritt och leva fritt jag tycker det är värt att försvara.
    Om putin vill lägga hela Europa under sig kan han drömma vidare.
    Frihet är värt att försvara, stora mobbare kan inte få vinna genom hot. Han kan ärligt talat dra åt h-ete.

    Beundrar Ukraina för deras styrka.

  3. Agneta

    Men det som är lösningen är väl samtidigt problemet. När vi hjälper Ukraina, blir också vi hans fiende.

    1. Maria

      Ukraina krigar för hela Europa nu, för hela världen, för demokrati och friheten. Det är folkmord som sker på ukrainska gator nu. Och även den ryska befolkningen är mycket hårt drabbade. Ukraina står upp för din och min frihet, att inte hjälpa dem är inte ett alternativ.

  4. Birgitta S

    Kan bara instämma så hemskt alltihopa . Män som är kvar o strida o lämnar kvinnor o barn vid gränsen. De som lyckats ta sig till en gräns.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting