Okategoriserade

Bara vanligheter:)

Idag kör vi ett inlägg fullt av svammel, ok? Inte ett ord om allvarliga saker.

Tidigare idag var jag helt övertygad om att det var torsdag:) Patricia frågade om jag hade träningsvärk sen i måndags och jag tyckte det var lite väl långt för att få det nu, och började argumentera om att det ju var torsdag. Bara för att inse att det är det ju inte:) Jag har ingen koll på dagar känner jag, de ramlar på så snabbt, det har knappt hunnit vara torsdag färdigt innan det är torsdag igen. 😅

Men nu var det bara onsdag och plötsligt känns veckan längre:) Igår, alltså tisdag, var jag med Trixie till tandregleringen. Hon har väntat på det i flera år, men nu är det äntligen påbörjat. Det gjordes avtryck och avgjutningar och fotades och hade sig. Jag som kväljer bara jag tänker på det, är imponerad av att hon fixade det easyepeasy. Nu ska vi dit om en månad för info och sen ska det väl börja regleras. Hoppas man, vågar inte ta ut nåt i förskott, man vet aldrig när folk ändrar sig.

Utanför tandläkaren ligger ett konditori som tydligen har stans bästa semla. Jag vet inte jag, de är goda, men inte är de så goda att jag skulle köa för dem…

Men det gjorde folk:) Kön var 20-25 personer, och lika lång när vi gick in som ut, en timme senare. Antar att det såldes VÄLDIGT många semlor.

Robban skjutsade mig in till stan, det är sånt meck att hitta parkering, och sen gjorde han nåt ärende innan han hämtade upp oss igen. Så najs med barn som har körkort:)

Hemma var det dags att tänka på middag. Eller, jag hade faktiskt tänkt på den sen dagen innan:) Ja, det är ovanligt, normalt kommer jag på runt tre-fyra tiden att man ska äta idag igen, och plockar fram nåt från frysen 🙈 Men, i måndags när jag öppnade skafferiet för att göra nåt, så noterade jag att ett av äggen såg grisigt ut och plockade ut äggkorgen. Jag förvarar äggen i en trådkorg, antingen i skafferiet eller på köksön. Jag ha inte haft äggen kallt sen…. Hm.. tja men sen vi flyttade hit. De håller sig länge ändå, och vi äter ändå upp dem snabbt.

När jag ställde upp korgen på bänken så såg jag att några av äggen var spruckna och insåg att det var ett av dem som läckt på de andra. Nu kunde jag också känna doften, eller ska vi säga, odören, av ruttna ägg🤢 Jag tog bort de trasiga äggen, och så fort jag knäckte dem stank det ju satan. Fy bövelen vad illa det luktar om ruttna ägg. Efter att ha slängt de trasiga, och tvättat av de andra så tyckte jag ändå det luktade illa. Satte vartenda ägg till näsan och snosade, och hittade nåt som kanske var dåligt, knäckte det, men det var fint. Så då bestämde jag mig för att det bara satt i skalet. Men likafullt kändes det som att jag borde använda upp dem. Så, det blev pannkaka:) Knäckte dem ett och ett i en kopp, efter att ha luktat på dem, hittade ytterligare ett ruttet, det kändes tydligt på doften.

Jag har ALDRIG i hela mitt liv haft ruttna ägg hemma. Aldrig. Enda gången jag upplevt det var som liten när vi kom till scoutstugan och hela huset stank. Vi letade efter döda möss, kollade avlopp och sen var det nån smarting som öppnade ett köksskåp och där….urk. Men nu, fler stycken. Nog för att några var spräckta, men kan ägg kanske spricka för att de är ruttna? Av typ metangasen eller nåt? I dont know. Men äckligt är det! Jag köper alltid flak med ägg, för det går åt massor, och de här är inte speciellt gamla. Men shit happens🤷‍♀️ Det blev goda pannkakor i alla fall:)

Herregud vad jag är bra på att steka pannkakor. Sa jag aldrig:) Jag jämför med min mormors, som var flortunna, man kunde se igenom dem:) Som fina virkade dukar. Sen vek hon ihop dem på tre, runt stekspaden på nåt vis jag aldrig klarat av, och lade dem på ett fat med folie över. DET är vad jag strävar efter, och det här är resultatet 😉

Förvisso är det behändigt med pannkakor som man kan rulla in grädde och sylt i utan att allt rinner ut på tallriken, men mormors är det inte. Jag käkade mina ståendes vid spisen medan jag stekte:) Jag skulle träna, och tanken var att laga maten innan jag åkte, och att det skulle bli över så jag kunde frysa in dem. Gissa hur många som blev kvar?

Noll. 🤗 Efter träningen så fyllde jag på kolhydraterna med semla:) Vi brukar göra egna, alltså köpta bullar som vi sen monterar ihop som man vill. Flera av barnen gillar inte mandelmassa, medan andra hellre vill ha nutella på. Jamie tycker inte om semla alls, men vill gärna ha enbart bullen. Jag älskar grädde så den snålar jag inte med.

Idag var det inte träning förrän klockan 20.00, så hela dagen var tom. Eftersom solen strålade så fixade jag lite på förmiddagen först innan jag och Doris gick en promenad. Jag försökte välja väg efter där solen låg på, och det är så underbart! Jag bor i skogen, typ, men sant:) Många av husen här har också väldigt höga och många träd, och det blir skugga och kallt. Bättre med sol, och idag tog jag en annan väg än den vanliga, bara för solens skull. Jag har fortfarande jobbigt att gå längre sträckor, men tänker att det är väl bara att envisas. Går lite långsamt och försöker ändå:) Halt och knaggliga snöremsor på sina håll, speciellt stigarna i skogen är som frusna forsar, knöligt som fasen. Kan jag så undviker jag dem men ibland måste man, och då är det stappligt:) Oftast går det att ta några steg ut i skogen för att få lite bättre underlag.

Hemma igen så hade solen nästan tagit sig över träden och fram till min dörr. Bland det bästa som finns är att tidiga vårdagar när solen strålar, sitta på tröskeln och dricka kaffe, så det tänkte jag inte missa. Men eftersom det var en liten stund kvar till solen nådde fram så tänkte jag passa på att dammsuga hallen. Och sen ta undan julmattan. Och sen dammsuga igen för det ramlade av massa grus igen. Sen skura golvet. När jag hällde ut vattnet i toaletten tänkte jag att det är lika bra att göra den den, så det gjorde jag. Tog loss locket och skurade det. Medan det torkade så tänkte jag hämta en matta i garaget som fick duga tills jag hunnit köpa en ny. Men bestämde mig för att fixa kattlådorna först, så tömde dem, skurade ur, fyllde med ny sand, och sen fortsatte jag ut i uterummet för att göra nåt. Blicken föll på en rulle med matta som vi lade där ute. Hm….? Tog in dem, måttade och skar till två bitar till hallen.

Bilden är kass, tog den bara för att visa syrran:) Men mattan är perfekt där, och den samlar upp det mesta, det vet jag sen uterummet:D Antar att nån kattrakande tänker pinka på den, men jag har mer:D

I alla fall, äntligen klar med ”dammsugningen av hallen”, så jag fixade kaffe och satte mig på trappan…för solen hade redan försvunnit från tröskeln, och det var kallt om fötterna, och rumpan, och sen försvann den helt. Fan också. Men jag hade dörren öppen hela tiden medan jag städade så jag fick lite sol i alla fall:) Och förhoppningvis blir det fler dagar med sol.

Och just ja, med ”hela dagen var tom” så menar jag såklart inte tom som i har inget att göra, som några tråknissar här vill få det till🤦‍♀️utan att jag inte hade något iväg från hemmet förrän träningen. Lika bra att förtydliga så nötterna fattar de med.

Barnen fick mat idag med. Robban tyckte att vi kunde laga pasta carbonara, och det är inte gott:) Jag har oerhört svårt för parmesan, och sen grädde och bacon… blir en aning för fett och mäktigt. Men, eftersom jag inte lagat det någon gång, och det är enkelt, och kanske att barnen skulle gilla det så köpte han sidfläsk. Sen drog han på bio och middag på stan, så varför han skulle lägga sig i vet jag inte 😂

Men det var ett bra beslut, för barnen tyckte det var det godaste de ätit på länge:) Okej, jag lägger det på listan över middagar som är okejade av alla. Utom mig då, men det gör mindre. Idag åt jag en Kelda sparrissoppa med nån lufttorkad skinka i. Sjukt gott, jag älskar den soppan:) Till lunch åt jag knäckemackor med tonfisk i tomatsås, enda problemet med det är att man får slåss med djuren om att få äta upp det😜 Vilken gourmand jag är va?

Nu är det sovdags! Vi hörs snart igen. Tills dess – ta hand om er, huvudet högt och andas. Det kommer bli bra 🙏

Kommentarer

  1. Anette

    Vi köpte på Centralkonditoriet (utan att köa) 42 kr styck, men vi blev besvikna, de var helt ok men ingen wow känsla.
    Jag köpte semlor på Citygross dagen efter 2 för 25kr och när hela familjen betygsatte så vann citygross överlägset 😀

  2. Malin

    Men gör utan grädde då, det ska inte vara grädde i, det är nåt svenskt hittepå. Pasta, bacon eller sidfläsk eller dyl, äggulor, svartpeppar och parmesan. Späd med pastavattnet till önskad konsistens.
    Och sen gör man maränger av äggvitorna. 😁

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Parmesan är inte gott, men grädde är:) Men det är nåt med hela rätten som är läskigt, jag har svårt för den . Maränger var det evigheter sen jag gjorde !

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting