Okategoriserade

Träd, djur och fordon:)

I tisdags ringde grannen på baksidan, och sa att nu står arboristen där. (En riktig, för er som inte gillar mina skills där😂) och han skulle ta ner alla granarna. Vi pratade om det i höstas när de första åkte, pga granbarkborren. Jag har en tall precis där och blev orolig för att jag också skulle behöva ta ner träd, det är ju inte gratis, men det verkar inte som granbarkborrar gillar tall:)

Då sa hon att fler träd skulle ner, men visste inte när. När arboristen nu frågade om grannen, alltså jag, visste om det, så sa hon Jajamen, vi pratade i höstas:) Då muttrade han att det kanske var bra att hon kollade igen för allt skulle hamna på min tomt 🙂 Eftersom vi aldrig är på baksidan för den är för mörk så spelar det ingen roll, det finns inget jag är rädd om eller något som kan gå sönder, mer än huset. Det går inte att fälla träden utan de tar de i bitar så det är lugnt. Efter en stund stod jag i köket och snackade med Trixie och Novalie som var hemma, och råkade kasta ett öga in genom Trixies dörr. Antar att det var för att det var så ljust;)

De hade skalat av alla de lägre grenarna och jisses – det står ett hus där!😂

Granarna har varit yviga och från våra fönster så har vi såklart sett huset, men skymt bakom grönt. Nu står det bara ett gäng tallar kvar, och det må vara hänt, även om jag helst skulle se att alla, även mitt, försvann. De gör liksom ingen nytta där:)

Alla stammar låg sen snyggt och prydligt uppradade på min tomt och jag lekte med tanken att gå ut och hugga upp dem till ved;) men eftersom jag inte besiktar skorstenen så kändes det inte så nödvändigt. Jag kanske borde ta hit sotaren och elda lite, men kaminen sitter nere i killarnas rum, så det känns inte så värt. Vi eldade hela vår första vinter här, och jag kan inte säga att värmen direkt sprider sig i hela huset. Men det var ett jäkla meck;)

Nåja, nu ser jag fram emot att se vad som händer med baksidan när det plötsligt kommer ner ljus där:) Kanske kan den användas till något, mer än bara klippa gräset.

Idag drog jag upp rullgardinen när jag bäddade, framåt lunch, och Doris kom som vanligt flygande. Hon måste hålla span även åt baksidan och det enda sättet är att hoppa upp i sängen:) Hon ser ofta nåt spöke som hon måste skälla åt så det är mer regel än undantag att hon låter. Men idag började hon tokskälla😬 Jag hivade ner henne från sängen och muttrade om att det var väl själva fan vad det skulle hållas på, och så kastade jag ett öga ut och se där!

Inte så märkligt att hon gormade:) Det var ett först som kom gåendes för att sen ta ett skutt över till grannen, spatsera runt lite där och leta efter nåt gott att smaska på. Grannen är trädgårdsarkitekt och har massor av sällsynta exemplar av växter, men inget som passade den där läckergommen. Så småningom hoppade den tillbaka och då var de plötsligt två:)

Jag har inget värt att skydda på min tomt, nån tulpan här och var på sin höjd men inget de brukar föredra. De är gula och mamma påstår att de inte äter gula blommor, om det är sant eller inte vet jag inte, men det är sällan de är avkapade i alla fall:) För min del kan de gå runt hur mycket de vill, det är mest bara gulligt. Jag vet att de är fulla av fästingar men jag ska inte ta in dem och gosa i soffan, så det lär inte heller göra så mycket. Jag tycker det är väldigt charmigt med djur från skogen:)

Ja, vad ska vi säga om priserna på drivmedel då? Dags att skaffa häst och vagn kanske.😜 Får man ha det i ett villaområde? För jag har plats, och jag kanske kan göra om friggeboden till stall, så har den nånstans att stå också. Jo, man kan cykla men knappast överallt, och inte när det är halt och kallt, eller annat tråkväder;) Jag avstår med hänvisning till att jag behöver handla så stora mängder att det är svårt att få med sig, och vi har dessutom uppförsbacke hela vägen hem;/

Men inte är det direkt så att man gör några joyrides för tillfället😬 Fan ska det aldrig få bli lugn och ro med allt nån gång?

I dag har jag varit på förnedringsträning igen, och herregud vad han kan hitta på märkliga övningar. Jag har ändå tränat i massor av år, med massor av ledare och kollat på massor av träningsvideos på nätet, men ändå är det övningar jag aldrig sett eller gjort:) SÅ kul! Passet heter Balans och rörlighet, och inget av det är ju min paradgren;)

Idag hade han tex fäst upp gummiband där det normalt sitter en marklyftstång, och sen skulle vi göra armhävningar mot det. Men fatta hur armarna skakade 😂 Eller balansera på bollar, en under vardera hand och en under fötterna, och sen försöka ta sig ut i planka och tillbaka….. tänker inte ens försöka röra mig;) Stå så kan jag, men absolut inte flytta runt bollarna. Men det är sjukt nyttigt, för det är ju inget vidare att vara smidig som ett jävla kylskåp;)

I går körde jag plaza och för första gången på evigheter kände jag mig hyfsat stark, men det gick i och för sig över rätt snabbt;) En av tjejerna där som hade covid precis innan mig, är fortsatt halvtidssjukskriven för hon har bland annat svårt med syresättningen. Så fort pulsen ökade blev hon helt slut. Hon har ett rörligt jobb, där hon far och flänger mycket. Jag känner mig ju ungefär likadant, men för mig är det inget mer än träningen som påverkas, jag sitter ju mycket stilla hemma om dagarna, och att gå hundpromenader är inte direkt flåsigt. Hm… jag kanske borde kolla upp det? Men å andra sidan – vad spelar det för roll? Det lär ju inte göra varken till eller från att veta hur jag syresätter mig? Och, det går väl över med tiden får man hoppas!

Jag gör vad jag kan för att försöka få fart på flåset, men inte fan går det speciellt mycket framåt;)

I morgon cirkelfys om folk bokar av så jag får plats:) annars blir det gym! Sen ett utvecklingssamtal med Jordan via Teams, handla och sen tacos. Med Corrinda hemma:D

Jag ska ju berätta om hennes lilla fadäs med den mexikanska polisen också, men behöver få lite ordning på historien 🙂

Vi hörs snart! Natti natti för nu:)

Kommentarer

  1. Ekot

    Kul med lite bilder från trädgården, ser gärna mer av det! Kanske blir ditt sovrum trevligare med mer öppen utsikt? kan du plantera lite buskar med något ätbart? Du har rätt i att det inte är någon lugn och ro, tuffa tider, kanske läge att se över skorstenen och spara lite av veden, iaf kapa upp lite grenar, kan vara tacksamt att iaf kunna värma upp ett rum och värma mat om el inte fungerar…. Det är ändå en fantastisk plan B som du har inom räckhåll. Men beror såklart på vad det kostar att ta hand om skorstenen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting