Okategoriserade

Kan nån förklara?

Jag kanske inte lyssnade tillräckligt bra på samhällskunskapen i skolan, men hur kan det komma sig att om ett annat land vill skicka soldater/materiel edyl för att strida under Ukrainsk flagg så innebär det ett tredje världskrig.

Men, det är helt okej att Ryssland anlitar alla möjliga nationaliteter att strida under deras flagg?

Jag begriper inte hur sånt bara kan gå ena vägen liksom? Är det för att han gör som han vill? Att han sitter på makten? Men isf skulle ju alla länder som är emot åka dit och bomba en parkeringsplats av hela Ryssland, alla är ju eniga att han är galen och måste bort.

Jag fattar heller inte varför Putin som ändå är en i grunden rätt normalbegåvad, snudd på intelligent kanske annars vill väl inte KGB ha honom, människa, gör så? Det finns ju nån slags regler även i krig.

Egentligen fattar jag nog, Putin är livsfarlig och ingen vill ta det steg som kan utlösa hans vrede över hela världen. Alltså trycka på knappen.

Men rent generellt – kan någon förklara hur det kan vara möjligt att ett land får hyra in utländska soldater medan det andra startar ett världskrig om de gör samma sak ?

Nu ska jag sova 🙂

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Gabriel

    Både Ukraina och Ryssland anlitar utländska soldater för att strida för deras sak. Ukraina har en volontär bataljon som utgörs helt av utländska soldater och Azov regementet som utgörs av nynazister och andra högerextrema stridande både från Ukraina och andra länder. Den Ukrainska regeringen har uppmanat människor från hela världen som vill strida för deras sak att de skall få vapen om de kommer till Ukraina. Ryssland gör i stort sett samma sak. Men frivilliga och legosoldater är inte samma sak som nationella styrkor från andra länders arméer. Även om jag som svensk reser till Ukriana för att strida för Ryssland, utbrytarrepublikerna eller regeringen i Kiev, så förblir Sverige neutralt.

    1. Km

      Asov består på sin höjd av ett par tre hundra personer så de är ingen stor styrka men hoppas de och många andra ändå kommer slåss för Ukrainas sak.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting