Okategoriserade

Thåström ❤️

Jag tror att ni vet att jag älskar Thåström, sen den där första gången jag hörde Imperiets version av Bellmans Märk hur vår skugga:) Redan innan var jag förtjust i dem men då slog den stora kärleken till. DEN RÖSTEN leker man inte med:) Jag har ägnat många timmar i deras sällskap, och återkommer ständigt till Imperiet. Går fint med Ebba Grön också:) Mina barn har 800grader och Mamma pappa barn inbäddat i sitt DNA och jag kan omöjligen låta bli att rysa när Die Mauer hörs. Så många bra låtar, så härligt skränigt och gapigt:)

Thåström som soloartist är samma kärlek. Den mannen är inget annat än en legend.

I fredags hade han turnépremiär i Uppsala, och det var två timmar och tio minuters magi. På allvar alltså. Jag är inte helt superförtjust i de nya låtarna, det är en aning för mycket poesi för min smak, men live…. live var de en helt annan sak. ❤️ Musiken var så suggestiv och röjig att låtarna växte till magnifika konstverk:)

Okej, jag SKA köpa ny telefon. Jag ska på konsert igen i april, och då ska jag ha en ny. Sjukt ledsamt när man ser damen framför mig med nån jävla samsung eller nåt, som tog bilder som om hon hade en systemkamera. Jag har IPhone och kommer inte byta till android, av många anledningar. Men kameran är det som får mig att vackla. Jag har siktet inställt på en 13 PRO max, har nån något att säga, så speak up!

Vi var smarta och lämnade våra jackor i bilen, var ändå tvungna att parkera på dyrparkeringen precis utanför, och det var inte så kallt. Att köa för att hämta ut jackorna efteråt är öken. Klev in, köpte såklart en tröja, för en kompis till mig hävdar att har man inte köpt en konsert-tisha så var man inte där:) Däremot tar jag aldrig på mig tröjan där och då utan knölar ner den i väskan. Som är liten, men precis rymmer en t-shirt:) Sen gick vi på toa och sen intog vi Fyrishovs hall. Folk halvlåg och satt på golvet, så vi gick helt sonika längst fram och satte oss. Glest mellan sällskapen just då, men sen tätnade det. Herrgud, vad mycket folk! 2500stycken sa recensionen senare, och så många på så liten yta har jag inte sett på två år. Gillar det inte helt, urk för att ha folk så nära😂 Här ska jag ägna några rader åt att klaga på medmänniskor på konserter, eller faktisk tjejer på konsert. Vad är det för fel på brudar som envisas med att trycka sig emot en? Som liksom lutar sig emot en och kanske försöker manövrera bort en för att ta min plats. Jag hade en skitjobbig tjej i ryggen, som anlade ett ganska konstant tryck emot mig, sådär så man måste hålla emot lite. Antigen det, eller så slog hon mig i nacken med sin väska när hon skulle filma.😬

Jag har stort tålamod, jag fattar att alla vill se, och jag släpper fram folk som ber om det, men inte för att ställa sig framför mig och täcka min utsikt. Kom i tid då🤷‍♀️ Män gör aldrig på samma vis. De kan absolut tränga sig, men de står aldrig och lutar eller trycker sig emot en på det där viset. Jag hatar att ha kroppskontakt med folk jag inte känner, och speciellt tjejer för de är så oberäkneliga. Män är enkla att hantera 😂 Jag hade en kille till höger om mig och vi hade till och från-kontakt med våra överarmar. Men han lutade sig inte på mig. Eller jag på honom för den delen.

Jag hatar brudar, och jag skulle enkelt kunna generalisera dem utseendemässigt, men jag har ingen lust att ta det idag;)

Så, nog klagat, för det var verkligen det enda som fanns att irritera sig på, och jag kom efter ett tag på ett bra motvapen, jag hade håret utsläppt och det funkade rätt bra att kasta det bakåt, då släppte trycket för en stund;) Jisses, kommer ni ihåg när man fick röka på konserter? Eller hade med sig tändare för att hålla upp? Då hade jag inte kastat med håret😜

Thåström började strax efter utsatt tid, och sen var det bara att njuta. Han var glad, och log och skrattade, det är inte ofta man får se det, och han sa heller inte en enda gång ”Varsågoda” som han brukar, utan ”Tack” 🙂 Jag gillar ju iofs det störiga, självmedvetna Varsågoda:) Att han var på bra humör var uppenbart, och att sången kom från hjärtat är också helt tydligt. Hans scenspråk är ju väldigt annorlunda mot de flesta, det är händer och fingrar som viftar och fötter som går på tå. Det är ingen större skillnad från när jag såg honom 1985, samma energi och inlevelse.

Han såg förbannat fräsch ut, jag må vara partisk för jag har alltid tyckt han är snygg, men jäklar vad stilig han är🤗

Även om många av låtarna är små ganska enkla vardagsbetraktelser så blir de stora mästerverk när han lägger sin själ i dem.

Utan tvivel var det de gamla godingarna som fick fart på publiken mest av allt, även om det var bra drag hela tiden. ”Slickar i mig det sista” och ”Fanfanfan” som är en mysrysare, och när ”Kriget med mig själv” kom så lyfte nog taket lite extra:) och när han körde ”Blå himlen blues” och på slutet CC Cowboys så inser man hur orden sitter fastbrända i muskelminnet:) Bara sluta tänka, bara känna och sjunga med.

Han har ett enormt låtmaterial att luta sig mot, och setlisten var fab.

Tyvärr inte min bild, det hade varit coolt:) Den är från hans Instagram.

Jag är rejält avis på alla er som ännu inte sett honom på turnén. Ni kommer få en fin afton:)

Så var det slut. Han tog leende avsked, kastade slängkyssar (!!!) och klev av scenen, och bandet spelade klart, och sen tändes lamporna i taket. Jag kan konstatera att jag tappat förmågan att stå still i timmar 😂herrejävlar vad ont i ryggen jag hade. Och knäna, fötterna, höfterna. Måste öva upp den igen!

Tvåtusen femhundra människor skulle nu ut. Och är det någon gång som det går snabbt så har jag inte varit med om det ännu. Det blir ju som en kork. Vi hade inga jackor och behövde inte gå via garderoben, men det var svårt att se någon utväg. På något vis så hamnade vi snabbt vid trappan ner, som var avstängd. Eller av tre trappor upp/ner så var två avstänga, den tredje ledde ner till garderoben, och där stod en biffig vakt och försökte hålla ordning på folk. Jag sa något till honom om garderob och han svarade att jo, det var kön dit.

”Men om man inte har nån jacka då?” Frågade jag, och då svarade han att då fick man gå före:) och så gjorde han plats så vi kom förbi:)

DEN känslan var värd att frysa lite på väg till bilen, för oj så skönt att slippa köa. Nu hade vi bilen kanske 2-300 meter bort, så man hann ju inte frysa ihjäl direkt, men kallt var det. Vi träffade på Robban som skulle hämta en kompis, han hade erbjudit sig att skjutsa oss också men vi ville äta burgare efteråt:) Jag hade inte ätit mer än kvarg efter dagens träning, och inte syrran heller, så vi var hungriga som vargar, och styrde kosan mot Max. Där satt vi sen och käkade, kollade på videos från konserten och avslutade det hela med en lyxshake. Innehållande typ 500 kalorier…. Det brukar normalt avskräcka mig, för så gott är det inte;) Men nu blev det en perfekt avslutning, man måste ju fira lite extra. Och sen frös vi så vi hackade tänder, på allvar alltså, de skallrade runt i munnen halva vägen hem 😂

För övrigt måste jag innan jag slutar säga något om scenen! Jag har aldrig tidigare sett en sådan belysning som han hade, med lampor hängandes i sladdarna över hela scenen i jämna rader. De höjdes och sänktes och gav en jäkligt snyggt ljus. Känslan av råddig industrilokal var påtaglig, även fast vi var i ganska tråkiga Fyrishov, som ändå bjöd på mycket bättre ljud än exempelvis kassa Tele2 arena.

Ja, en fantastiskt kväll, med magi och ont i kroppen, men mestadels en härlig känsla av värme. Ni vet när man är sådär lycklig och nöjd, så var det❤️

Nu ska jag ut i solen ! Vi hörs snart!

Kommentarer

  1. M

    Åh Thåström är ju bara så bra han har funnits med mig sedan Ebba Grön tiden och naturligtvis har man en särskild spellista med honom i sin telefon o kan digga till 😊

  2. Marie

    Jag skulle önska att man förbjöd allt förbannat fotande på istället , hela upplevelsen är förstörd av allt viftande med telefoner !!!! Titta o lyssna istället och var i nuet !

    1. Lilian

      Exakt. Det förstör både sikt och upplevelse med alla kameror. Eloge till de artister som förbjuder det. ( Tyvärr börjar det bli få )

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Men det är ju i princip omöjligt att säga att folk inte får ha med sina mobiler in, så det kan inte ligga på artisten tycker jag. Man får acceptera det nya 🙂

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det skulle man kunna tycka. Jag har inget emot telefonerna men jag tänkte faktiskt på det i fredags, att det var annat förr när man inte fick fota/filma. Man ÄR mer med utan mobilen som man måste fokusera på för att få bilder. Men sen efteråt så är de där bilderna/filmerna väldigt mysiga att ha🤗
      Det går knappast att ta ifrån en hel publik mobilerna idag så man får bara gilla läget:)

  3. Linnea

    Hatar när man generaliserar vad gäller kvinnor och män. Särskilt uppfattningar som att ”män snackar ingen skit utan kör med raka rör” etc. Men du älskar att dra sådana generaliseringar och man får helt enkelt ta dom om man ska hit in och läsa, jag vet. Men jag vill, av princip, ibland sätta ner foten och säga att jag håller inte med. Jag tycker att det är tråkigt att du har träffat kvinnor som gett dej dessa erfarenheter.
    Jag har så många fina vänner som är tjejer och likadant på jobbet. Visst snackas det skit ibland, för att jag jobbar på ett sjukhus där miljön är stressig och lönen är usel. Ingen kan klandra någon om den vräker ur sig någon dum kommentar ibland när det är körigt, man är trött och situationen känns hopplös. Och jämför jag min sambos manliga relationer, på jobbet och även inom föreningsidrotten, vågar jag påstå att mängden skitsnack är den samma trots att det är mest män. Jag tror att du har olika förväntningar på män och kvinnor och så fort en kvinna bekräftar din fördom får du vatten på din kvarn. När en man fäller en liknande kommentar är han mer ”en skön typ med humor”.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha garanterat inte. Om en man hängde sig på mig på samma sätt som tjejer gör, VISSA tjejer inte alla, men det trodde jag var solklart, så skulle jag först bli förvånad och sen hade han fått höra det. Men att i den situationen börja prata med en klängig tjej är lika med att det blir en catfight, vilket jag också varit med om, när jag vänligt bad en tjej lugna ner sig och inte hoppa PÅ mig.🤦‍♀️ Som minst blir det en sur tjej som delar med sig av vassa armbågar. Jag hittar inte direkt på mina upplevelser🤷🏼‍♀️
      Givetvis finns det trevliga tjejer!! Jag har bara trevliga tjejer runt mig, det är inte de det är fel på. Utan på vissa tjejer som helt enkelt är otrevliga. Ego och empatiska. Finns otrevliga män med men det brukar jag inte träffa på i de sammanhang jag beskriver.
      Och har jag verkligen sagt att män inte snackar skit? För i så fall tar jag tillbaks, de är lika illa de med. Däremot är de oftast inte lika falska.
      Jag generaliserar absolut, men det innebär inte direkt att jag inte ser nyanser 🙂
      Men när jag skriver om otrevliga tjejer på konserter så är det för att jag tyvärr råkat på massor av otrevliga tjejer där 🤷🏼‍♀️
      Skriver jag om sjukt trevliga snubbar på nåt visst ställe så är det för att jag träffat trevliga snubbar där:)
      Alla tjejer är inte otrevliga men det finns rätt gott om dem🙈
      Merparten av tjejer är trevliga!! Men nu pratar jag om en viss klick, viket jag trodde var ganska uppenbart 🙂

  4. Birgitta S

    Hej! Sitter med samma dilemma har en IPhone 6+. Men nu är det dags . Går ej att uppdatera så en del appar vill inte vara med. Håller mig till IPhone . Har alltid köpt mina på Phone Hero tror jag de heter . Begagnade o de har varit i bra skick o fungerat utmärkt . Denna köpte jag 2016 för 4500kr . 6 månader gammal . Bytt batteri en gång . Ett tips. Roligt att gå på konsert det är en upplevelse . Må så gott o njut i solen ! Nu när den är framme😄

  5. Monica

    åååå Nu ser jag ännu mera framemot konserten i Falun 🥳😍
    Gruvar oss dock båda två, för att vi måste stå 🤣 men det är det värt😍

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting