Okategoriserade

Dagens planering höll fint:)

Tänk vad härligt det är med lite drag under galoscherna ändå va? Jag känner hur energin är på väg tillbaka efter den långa kalla mörka vintern. Dagarna blir längre och jag hinner med lite mer 🙂

Idag var det tanken att först köra Cirkelfys, och check på den✅ Efter det så hade mamma bett om ColdZyme för hon är förkyld, så vi stannade vid det närmsta apoteket. Q-park är mycket men varken generösa eller realister 🤦‍♀️

Tio minuter!! Sen bötfäller de om man råkar stå kvar. Alla vet ju hur lång tid det kan ta inne på apoteket. För syrran tog det en kvart idag, då var det tre före henne. 🤷🏼‍♀️

Nu begriper jag inte riktigt hur de kan ta tiden för det står inget om p-skiva. Vilket det bör göra annars. Men så är det på många platser här. Snark.

Vi åkte förbi och lämnade till mamma direkt och fick med oss en kartong med kläder som hon ville att vi skulle ge till Mikaelsgården. Det är nån form av härbärge för missbrukare, men jag insåg idag att jag inte vet så mycket om det. Mer om det snart.

Sen hem, duscha och äta innan syrran hämtade upp mig igen och så drog vi till vaccinationsstället. Där gick det fort och kvickt, en varsin TBE – spruta tjoff in i överarmen. Jag som är 50+ ska ha fyra sprutor och kunde få nån snabbvariant, så en idag, nästa om en vecka, sen den tredje om två veckor och den sista sen nån gång, det glömde jag bort direkt 😉

Plåstret ryckte jag bort snabbt 🙂

Sen åkte vi till Mikaelsgården och körde ända fram till dörren. Öh…ehum…? Där står det shitloads av poliser 😳 Undrar om man ens får köra in så här?? Står vi i vägen för dem nu? Vad gör de? Vi frågade om det var ok att stå där om vi bara skulle lämna in kartongen med kläder och det var det. En viss förvirring uppstod då de trodde att vi jobbade där, och hade nycklar.( Najs ändå att de inte trodde vi tillhörde målgruppen😅) Nej, vi ska skänka kläder bara?

”Aha, men det är ingen där, de drog”, sa en av poliserna. (Alltså jag trodde faktiskt att man var tvungen att sluta gymnasiet innan man blev polis?? 😁 Han såg inte äldre ut, men jaja man är väl gammal)

Eg? Ehum, drog? Och ni är här? För att? Det ligger en bomb i lådan vid dörren? För att nån är skjuten därbakom där ni står? Varför drar personalen annars klockan 16.00?

Men tydligen så stänger de då. Och där antar jag är svaret på att det inte är ett natthärbärge. Jag TROR att man inte behöver vara nykter om man vill komma dit men är inte säker. Vad nu det har med öppettiderna att göra förresten? Anledningen att det var en polisbil och en piketbuss och sex, sju poliser kan ha varit att det satt ett gäng bakom huset som de pratade med. Hoppas vi inte störde något men det verkade inte som det. Poliserna vi pratade med tog sig all tid i världen med oss.

De rekommenderade inte att ställa något utanför, för allt sånt kunde eldas upp och då kunde även huset brinna upp. Ok. Antar att det är lite stökigt där då. Vi sa att vi tar det till SagaHemmet i stället och vinkade och åkte.

SagaHemmet är ett härbärge där man nog behöver vara nykter och kanske att det finns sängplatser där. Jag gick ofta förbi där när Janelle och Patricia var små, och det var alltid nån äldre herre som hejade glatt, men nu var det många år sen. Syrran var där för nåt år sen med ungefär ett ton små inslagna tvålar som mamma och pappa fått på olika ställen i världen. Alla finfina och väldoftande. De var mycket uppskattade:) Inte riktigt klokt att det ska vara på det viset, det är inte så de utsatta i samhället ska behöva leva. Missbruk är skit. Svårt att hjälpa folk som inte vill eller orkar. Vi pratade några ord med en dam som satt på bänken utanför och blossade. Eller… okej, hon fick instruera mig i att ringa på:) Jag läste lappen på dörren men såg ingen ringklocka🙈 Kläderna togs tacksamt emot och damen sa att det var schysst av oss. Och pappas kläder kan kanske värma någon annan nu. Det känns bra.

Vi åkte vidare till Gränby centrum för att klippa oss.

Det tog en kvart och nu är både syrran och jag fina i håret. Det var bara en enkel toppning och sen fick hon gradera ut luggen lite på sidorna. Jag gillar inte när allt är jämnlångt. Efter det gick jag in och klämde på en ny IPhone. Måste ju kolla hur stora de är nu förtiden innan jag bestämmer mig. Jag har nog gjort det, men ska bara vela lite i några dagar först;)

Vi kollade in på TGr också och sen gick vi förbi fiket och blickarna föll på semlorna. Det tog oss en hundradels sekund att motivera varför vi skulle fika😂

Spruta, och vi hade ju ändå tränat;)

Jag ska ju ta en spruta nästa vecka också, och sen en till plus den tredje covid, så oj vad mycket fika det krävs. Lite som en muta till en själv för att man ska ta det där sticket 😂

Napoleonsemla, helt ok, men vanlig Napoleon är bättre. Men jag älskar ju semlor i alla dess former.

Nere i garaget sen så åhhhhhade vi båda två åt den fina bilen som stod parkerad intill. Och i samma sekund insåg vi att det nog var den som stått parkerad bredvid oss på Ikea för några veckor sen. Vad är oddset på det? Och vad är oddset att jag fotade den förra gången så vi nu kunde konstatera att det verkligen var samma ?? 🙈😂

Det finns ändå en jävla massa bilar i Uppsala, och att stå parkerad intill samma två gånger på två olika ställen… 🤷🏼‍♀️

Jäkla stalker !!😂

Eller… så är det JAG som är en jäkla stalker som fotar nån annans bil 😉 Ni får tro mig på ordet att det är samma. Visst fasen är den snygg??

Jaha, nu är det sovdags, vi får höras i morgon. Då är det Plaza styrka på agendan, hur nu det ska gå, jag har sån träningsvärk i rumpan att jag inte vet hur jag ska ta mig upp;)

Men men, det är morgondagens problem. Nu – natti natti 😘

Kommentarer

  1. Carola

    Vi har just köpt en liten Fiat 500 hybrid, en knallröd liten sak med svart soltak.
    Den är otroligt trevlig att köra och som en gullig liten nyckelpiga till utseendet 👌🏽

  2. Marie

    Jamen, det är ju FIAT! Nu blir jag rörd, fick skrota min. Saknar den sååå. Charmigaste bilen nånsin. Bara man inte krockar he,he.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting