Okategoriserade

En tung dag idag, och får man skämta om allt?

Jag vaknade med huvudvärk och den följde med hela jäkla dagen. Blä! Att veta exakt varför den är där suger, för det har ju som vanligt med nacken att göra. Jag kan räkna de gånger jag har huvudvärk av annan anledning på en hands fingrar och då är det oftast migrän. Men den här förbannade jäkla nacken som envisas med att bråka:/

Jag har ju som vanligt när jag får ont, gjort något som får nackens muskler att gå i strejk, och det är väl troligtvis nån av alla de påfrestande övningar vi gjort på träningen. Men jag fattar liksom inte varför? När andra muskler värker och gör ont så skapas ändå nån slags tolerans, som gör musklerna starkare. Men inte nackens?

Måste jag gå till nån? Men rent konkret – vad kan en sån göra? Och med ”Sån” menar jag typ naprapat eller kiropraktor 🙂 Jag skulle iofs kunna konsultera någon av sjukgymnasterna jag hänger med;)

Nåväl! Förutom huvudvärken så var det en vanlig fredag. Jag har tränat, fast det var inte det minsta kul eftersom det, hm, ja tja – gjorde ont;) men det som inte dödar härdar, det vet ju alla;)

Sen gick jag hem och fortsatte ha ont;) och eftersom jag redan börjat med det så tänkte jag att det var lika bra att göra klart det ordentligt 😂men nu börjar jag känna mig mer än klar. Efter ett antal medikamenter, värmekudde och spikkudde plus en timmes sömn, och sen Ipren-salva så hela håret är kletigt, så känns det tillfälligtvis ok.

Jag kämpade mig igenom ett utkast som skulle in, och var extremt lycklig över att jag handlat redan igår till dagens tacos så jag slapp ut och göra det. 😅

I onsdags efter träningen så åkte jag och Patricia och tog TBE-spruta. Jag påbörjade ju en snabbvariant förra veckan, och sköterskan i onsdags ifrågasatte det. ”Normalt ger man det bara till personer i riskgrupp, eller som vet att de snart ska utsätta sig för massa fästingar….Det finns inte lika mkt forskning och statistik på det, vill du ta den ändå?”

Men vafan? Inget vidare säljsnack där inte😂 Jag vet inte varför varför man gör si eller så, men på första stället (som var stängt den tiden) så sa de att det var ett bra sätt för de över 50. Jag skiter väl i hur och varför, jag vill bara ha ett skydd mot TBE så jag slipper dödsångesten när en fästing nyper sig fast.

Jag sa: ”Stick nu bara!”

Så det gjorde hon, ett pyttigt plåster den här gången, men det åkte ändå av så fort jag kom ihåg det, hade för mycket kläder på mig för att orka rycka det direkt. Både syrran och jag har haft rejält ont efter just TBE. Jag bruka inte känna så mycket av sprutor, men det är inte så konstigt att det känns, man sprutar in ett främmande ämne rakt i muskeln. Men det är ömt och faktiskt lite svullet. Rätt snyggt ändå, eftersom axeln får en fin rundning:) Haha. Måste träna axlar så jag får det hela tiden, men det var ju det där med att då får jag ont i nacken…🤦‍♀️

(Det är INTE en biverkning av sprutan att jag har huvudvärk nu, det är solklart efter träningen. )

Nu ska jag ta nästa spruta om två veckor och då tar jag på det första stället igen:) Det funkade bara inte med tiderna den här veckan.

Sen ska jag ta den tredje covidsprutan efter det nångång och sen får det vara nog på ett tag. Jag har aldrig under min livstid sprutat i mig så här mycket på så kort tid. Varken vaccin eller annat;)

Idag är det första april. Jag tycker inte det är så kul faktiskt, men vissa skämt är ju roliga. Men mest känner jag mig sur över att bli lurad🤷‍♀️ Lite funderar jag över de här som blir så upprörda över att folk skojar om positiva gravtest. Att det skulle vara kränkande mot de som inte kan få det andra skojar om.

Jag tycker att det är pinsamt tråkigt att skoja om att man är gravid, fattar överhuvdtaget inte grejen för det är ju något man ska vara rädd om tycker jag. Att få berätta en sån sak är de flesta förunnat ett fåtal gånger i livet. Slarva inte bort det.

Jag har inte varit med om varken infertilitet eller missfall. Jag hatar ordet Tolkningsföreträde, tycker det är en idiotiskt PK-grej som folk slänger sig med. Jag anser att alla har all rätt i världen att tycka och tänka exakt vad man vill, oavsett vad eller vem man är. Man får också skoja om allt. Sen gäller det att ha fingertoppskänsla såklart, för ett skämt kan landa riktigt dåligt. Se bara på vad som hände på Oscarsgalan med Will Smith och Chris Rock, heter han väl?

Bara för att vissa tar illa vid sig kan inte alla andra tassa på tå runt alla. Jag FATTAR att det måste vara skitjobbigt att inte kunna få barn, tro mig det är något jag aldrig tagit för givet att jag skulle få. Sen fick jag lyckan att få många. Men om vi ska tassa på tå och inte skoja om det, så ska det gälla för allt annat också. Och då blir det riktigt jäkla besvärligt.

Om det ska finnas regler för vem som ska få skoja om vad, hur blir det då? Ska bara handikappade få skämta om handikapp? Bara gravida eller mammor om graviditeter, bara föräldrar till tvååringar om just tvååringar, bara politiker om politiker, bara svarta om svarta, vita om vita, gula om gula, unga om unga, gamla om gamla, skådisar om skådisar och så vidare. Tolkningsföreträde you know. Och vad ska hända med den som bryter mot reglerna, och vem ska hålla ordning?

Nej, aldrig. Glöm inte fingertoppskänslan, så går det bra att skoja om allt, och kanske att man bör välja sin publik. I min familj skämtar vi grovt om jobbiga saker. Pappas död är inget undantag, det är så vi bearbetar och kommer vidare. Kan låta märkligt men det är inte så ovanligt, och det är ett sätt att distansera sig till det jobbiga som man måste igenom. Det betyder inte att vi sörjer mindre eller är känslokalla eller nåt, utan bara att vi hanterar saker med galghumor. Kan man få dra på smilbanden en aning så hjälper det faktiskt en liten stund.

Jag har all medkänsla med dig som inte kan bli gravid, eller som fått kämpa för att bli det, och för egen personlig del känner jag inte att det är intressant att skämta om det. Det är bara inte kul 🤷‍♀️ Andra tycker annat. Jag har saker jag inte uppskattar att folk skämtar om, och det tror jag alla har. Vissa saker sätter sig djupt, men man får lov att skaffa sig ett extra lager hud, och försöka låta bli att ta det personligt. De allra flesta skämt är ju inte på något vis adresserade och tänkta att vara på just exakt DIN bekostnad. Utan till en enormt stor grupp.

Så skämta på! Men gör det med en aning finess så kommer det landa bättre:)

Har ni blivit lurade idag? Roligt eller inte roligt?

Berätta:)

Jag ska se på film nu, har inte bestämt mig om jag ska fortsätta med Batman vs Superman som jag började se, har sett den förr, men å andra sidan – Whats not to like med två hunkiga superhjältar??😍

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Sari Salonen

    Absolut en naprapat. Om inte annat så kan dom iallafall säga om du måste vidare på utredning. Tycker om när det gör sådär skönt ont att man skrattar fast det gör så fruktansvärt ont. Min naprapat brukar skratta åt mig för det. Hoppas det löser sig:)

  2. Therese

    Människor överlag är alldeles för känsliga och har noll självdistans 😅 Man kan ju försöka läsa av stämningen litegrann av respekt, men jag tycker att typ allt går att skämta om 🙂

  3. Ekot

    Går det bra med nacken efter ”förnedringsträningen”? I så fall, kör mer av den ett tag, sedan försiktigt med styrka axlar? Men ja, såklart bra att prata med sjukgymnaster du ändå hänger med <3

  4. Caroline

    Gå till en naprapat! Efter att ha haft ont i nacken och mellan skuldrorna i flera år, ibland så ont så det känts som en kniv stuckits in och vridits om (som jag tänker mig att det känns iaf..🙃) så tog jag mig äntligen för att boka en tid. Efter 4 behandlingar så mår jag så otroligt mycket bättre. Den intensiva smärtan är borta. Jag hade massa låsningar tydligen som hon tryckt och knäckt bort. Fått stretschövningar att göra hemma och även om jag slarvat lite med dom så känner jag mig ändå som en ny människa. Så boka en tid bara! Så värt det, slippa ha ont och ständig huvudvärk.
    Ha en fin helg!

  5. Mumintrollet

    Jag tycker också att man måste kunna skämta om allt, men för mig går gränsen vid PERSONLIGA ANGREPP. Annars blir livet så himla grått och trist.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Precis. Om man inte känner mottagen väl och vet att det är okey. Men allmänna skämt och allra helst om sig själv måste få vara ok😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting