Okategoriserade

En skitig helg:)

Redan måndag. Märkligt, men sant. Helgen gick som alltid och vanligt i ett rasande tempo. Men å andra sidan så gör hela livet det nu för tiden;)

Jaja jag började lördagen med att hämta upp mamma, sen syrran och ett promenad-band, som jag köpte för flera år sen när jag fick för mig att jag behövde promenera mera. Det var vinter och kallt säkert och vi var med en en av Paolos 15-minuter om dagen träningar:) Nu för tiden är ju Paolo bannad så det törs man knappt säga😜men fasen vad bra det upplägget var. En kvart om dagen med pulshöjande träning kan man få till även om man bara är hemma. Anledningen att jag köpte löpbandet var att det ingick en tävling om man ville, och bonusmotion gav mer poäng. Jag gick en halvtimme på bandet varje dag förutom de femton minuterna och vanliga träningen på Friskis och jag tror jag vann den där utmaningen:)

Sen ledsnade jag på bandet, och det stod i vardagsrummet, ihopfällt, i flera år, innan jag körde över det till pappa. Som ställde det i garaget och där har det stått sen dess. Nu hade mamma lovat bort det till en kompis och vi körde dit det. Fika ingick:)

Eftersom det här är en av familjerna som vi åkte husvagn med när vi var små så var det bara trevligt. De är underbara människor och som grädde på moset så kom deras äldsta son hem och blev förvånad över att se oss i föräldrarnas soffa:) Så kul att ses, och nu måste vi dra ihop hela gänget igen och se till att umgås. Antar att det ligger på min lott:) så jag ska skriva till dem typ idag:)

Vi åkte hemåt efter några timmar och först satt jag en stund i solen och drack lite mer kaffe, sen var det dusch och matlagning, innan jag gjorde mig i ordning för att gå ut och träffa killarna.

De hade biljetter till en konsert, på Katalin, som de haft sen innan pandemin och undrade om vi inte kunde hänga med. Eftersom banden var lite utanför vår smak, dessutom med kvinnliga sångerskor i ganska rockiga band, som vi båda har en aning svårt för, så gjorde det inte ett dugg att biljetterna var slutsålda:) Vi mötte upp dem utanför efteråt i stället och satt i några timmar och snicksnackade.

Det jag så kärleksfullt och vördande tittar på är högst oklart, det enda som fanns där är ingången till konsertsalen;) Förvisso sprang folk ut hela tiden för att gå på muggen… jag begriper mig inte på det? Går man på konsert för att lyssna på musiken eller för att dricka öl och gå på toa? Väldigt olika:) Jag tänker att det blir onödigt dyrt, man kan lika gärna sitta hemma, dricka öl och lyssna på Spotify 😉

Ölglasen är en annan historia. Skitsvåra att dricka ur ju! Man behövde nästan använda dubbelfattning:D

Men killarna kom ut, och det är alltid lika kul att ses. Vi hade bestämt redan innan att det skulle bli en lugn kväll, och när de stängde vid ett så promenerade vi hem. Några minusgrader men vindstilla. Robban hade erbjudit sig att hämta oss men vi tänkte att vi provar, blir det för kallt över det långa vidsträckta gärdet där det alltid blåser så fick vi ändra oss:) Men det var faktiskt mest skönt. Jag har inte promenerat så långt och så snabbt i ett sträck sen operationen, det blir ungefär 10.000 steg, men det gick bra. Förutom sista sträckan, kanske en halv kilometer, då fick jag rejält hugg i vristen, där senan nu förtiden sitter. Det var skönt att komma in, och eftersom jag vet att det inte är nån ide att lägga sig när man är så kall, för det var jag, men frös inte, så satt jag uppe och läste en stund. Käkade macka och drack mjölk också för jag var hungrig:)

Sen var det söndag. Och då, dags att ta tag i gillestugan.

Gillestugan är ett evigt sorgebarn, från första stund ett bortglömt rum i huset. När det gäller städning;) Det ligger på undervåningen, och går jag förbi så är det alltid för att göra något, typ tvätta. Sen går jag förbi igen och då har jag glömt det:)

I många år nu har det funderat som rum åt Lovelia och Trixie. Och även som förvaring för massa pyssel och böcker, i två skåp. När de flyttade ut innan jul så tog de med sig exakt det de ville, resten lämnade de. Städade gjorde de inte alls. Eftersom vi hade en rockad med att Patricia flyttade hemifrån, Lovelia in till hennes rum, Robban ut ur sitt rum och in i småkillarna som skulle ner i gillestugan och Trixie in till Robbans, som först skulle renoveras….så var det ett kaos utan like. Jag hade opererat foten och kunde inte göra så mycket och sen blev det jul.

Och sen blev det ståendes. Det är inget som görs på några timmar utan det handlar om dagar, och det har inte riktigt funnits varken ork eller lust. Men igår började vi. Syrran kom såklart och hjälpte till:)

Ett panorerat foto över eländet;) Givetvis bjuder jag på den råa verkligheten i sitt fulaste:) Varsågoda:)
Det här är hörnet där Jordan fick ställa allt från deras rum innan tjejerna helt flyttat ut..

Sen har vi Jamies sida, där han inte är för han sover kvar uppe hos mig.

Kläder överallt. Och de där förbannade sedlarna;) Om de vore riktiga hade jag varit miljonär nu:D Skrivborden är belamrade av saker som rensats ut, eller ska vara nån annanstans, som rengöringsspray och tejp.

Eländes elände..

Jordan har röjt en del på sin sida, men alla dessa konstiga möbler som hamnat här…?

Doris är med såklart;)O

Och sen det hör med att inte ta undan sina tallrikar eller glas när man använt dem, varför är det så svårt för barn och tonåringar? Nog för att jag lämnar kaffeglas efter mig, men vafan?

Vi ägnade åtta timmar åt rummet igår, och än är vi inte klara. Jag ska gå ner nu och tömma ett skåp, massa gammalt pyssel som troligen inte funkar längre, eller så åker det till återvinning, eller så får Corrinda ta med det till förskolan:)

Möbler har åkt ut, sopor har samlats ihop, damm har dammsugits, sladdar har retts ut, kläderna ligger i tvättstugan för tvätt, och alltså ser den ut som skit nu;) J

Jimpa har lovat att komma och hämta alla sopor och möbler och skit, han har en stor buss där det ryms bättre än i bilen. Hade blivit massor av vändor annars. Han är ju just nu i solen och jäser, så han är med största sannolikhet mer än redo för att hugga i när han kommer hem. Han har ju en aning svårt för att inte jobba:D Min totala motsats 😂

Japp, så nu vet ni vad jag gör idag! Först ska jag bara korrigera ett utkast, var lite länkar som fått fnatt:/ Men sen så!

Jag återkommer med efter-bilder:) Ha det bra:)

Kommentarer

  1. Helena

    Jag blev så inspirerad av tv programmet sortera upp ditt liv så jag har rensat allt. Donerat och återvunnit över hälften av det som fanns i mitt hus tidigare

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag är imponerad 🙌🏼och tänker att du inte kan ha haft de mängder som jag har😂 för det skulle ta sån tid här! Jag jobbar på det efter att i så många år sparat allt till nästa barn så kan jag faktiskt kasta iväg mycket nu:) Men det är ofta mkt känslor och svårt ju 🤷🏼‍♀️😅🤗😁

      1. Helena

        Jag är inte sådan som har känslor till saker som jag förstått andra (förutom till böcker)har utan jag är mer har jag inte använt det på länge så gör jag mig av med det. Likt förbannat så under barnåren så har jag inte haft tid eller ork att rensa. Men känslan när allt är bortrensat och det är sorterat och organiserat. Halleluja moment

  2. Ekot

    Heja på, jag är imponerad! Men även road, älskar sådana här inlägg <3 Bra gjort med promenaden också, nu behöver du inte fundera på vad du klarar längre! Vill du så kolla om det finns någon lokal fb-grupp där du kan lägga möbler, pyssel och annat som skänkes om den som vill ha hämtar, du kan säkert hitta annat jobb till Jimpa 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag hivar iväg sånt som är gammalt och skruttigt men resten åker till någon form av återbruk. Jag har inte lust/tid/energi att sätta ut på någon säljsida även om det kanske skulle generera några kronor. 🙈 Ha folk här som ska hämta skänkasgrejor pallar jag inte alls 😂
      Det handlar inte om några dyrgripar utan mest gammalt rat:)
      Foten är kul! Men nu har jag ont så det var kanske inte mitt mest lyckade drag 🙈

  3. Birgitta S

    Härligt du är sann! Därför läser jag varje dag . Vi är 4 vuxna sönerna är över 20 en pluggar o en har nyss börjat att jobba tyvärr blir han av med det jobbet 15 April. Vi försöker rensa men det ser ut som vi bara samlar . Det värsta är att när man är mitt i rensandet ser det nästan ännu värre ut😡vem vill fortsätta då?
    Må så gott!

  4. Rille

    Du är nog den mest ostylade influencern! Fortsätt med det, det är så uppfriskande och tusen gånger mer intressant än de som visar upp sina utställningshem, utställningsbarn och märkesprylar.

  5. MamMi

    Skulle bli galen på röran men oj vad jag gillar just sådana här inlägg som du verkar lägga upp som ”arbetsprojekt” vilket ju är sjukt smart. Tror många barnfamiljer kan känna igen sig..

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag ogillar stök men är helt uppenbart inte tillräckligt på tå för att undvika det 😅 Blir såhär hela tiden. Eller inte riktigt så illa kanske 😂😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting