Okategoriserade

Vintern kom tillbaka:)

Tänk ändå hur vädret bara kan slå om och från sol och kaffe ute till snö och skrapa rutor är det bara timmar. Jag är inte det minsta nöjd, men lite imponerad ändå. Moder Natur visar vem som bestämmer.

Jag vägrar skotta. Jag gör det inte, det är april och då skottas det inte, det är sen gammalt. Jag hade tänkt att det skulle smälta bort direkt och det var bra på gång med regnblandat elände hela dagen igår, men nu är det frysgrader och snön känns ganska kompakt och fin. Lite som i fjällen. Men jag vägrar ändå att skotta. Messade med Jimpa igår och sa precis det. Han tyckte att jag väl kunde dra av skiten, hade han varit hemma hade han kommit och skottat😜 Men jag lever på hoppet att det töar bort.

När man bor i villa som jag ju gör, så får man en tidning i brevlådan: Vi i villa, eller Villaägarna eller vad den nu heter. Jag gillade den förr för då var det mycket intressant, nu tar det sån tid att bläddra förbi reklamen att jag hinner ledsna. Jag ska inte varken byta tak, bygga pool, eller lägga sten, eller skaffa ett växthus, och det är vad reklamen fokuserar på. Men jag brukar lägga in den på toa:) Haha, så kan man bläddra runt när man gömmer sig för familjen en stund, och läsa de få artiklar som finns, och även lite tips. Nu såg jag det här, och kände hur jag bara måste ha ett sånt.

Men tusen spänn för en guldfärgad slang som ändå kommer vara för kort för att räcka nånstans i min trädgård och så kommer jag koppla på den vanliga fula gröna…? Nja. Men kanske kan jag helt sonika sätta upp hornen, och köpa en svart slang? Alltså, skaffa hornen på nåt annat sätt, typ leta i garaget för det kan hända att jag har i alla fall ett renhorn;)

Eller så säger jag till mina barn att det här vore en finfin Mors-dagspresent??

Okej… en googling senare så inser jag att tusen spänn var rätt billigt ändå, för själva horn-grejen kostade Shitloads mer:

Jag får leta på Blocket efter horn, spraya och skruva upp:) Men kolla vilka sjukt häftiga slanghållare!

Alla jag känner suckar ljudligt nu, och fattar att jag inte kommer kunna släppa det här, men tänk va, en stor klo, kanske från en drake?? I love it!

Jag har inte köpt slang på länge, för det slutar alltid med att jag blir sur för det är dyrt, fult och alltid för kort. Plus att jag har:) Brukar räcka med att köpa ny koppling i bland 🙏 och ska sanningen fram så använder jag inte slangen allt för ofta. Jag behöver den, men inte till att vattna eller så, utan fylla nån balja, typ.

Undrar om de är tusenkronorsbra?

Jag vet inte, men plötsligt kände jag ett litet sting av gröna fingrar komma krypande. Grejerna kommer från Garden Glory och det är inget samarbete. Än, men de får gärna höra av sig:):)

Och dessutom, så såg jag detta:

25% på 3500tusen eller vad det blir med slang plus horn är…. En del:)

Fanns mycket kul så nu ska jag kika runt när jag är klar här.

Hörni, Facebook påminner mig ibland om svunna tider. Alltså… jag älskar att barnen växer och gör mig mer självständig;) men ärligt nu, jag saknar den här tiden, så jäkla mycket❤️

Min fina lilla tjejtrio:) och deras rum i bakgrunden med rosa och prinsessor. Jag var så mycket mer strukturerad back then, för att jag var tvungen. Nu har jag släppt så mycket. Orkar inte, ids inte, vill inte, bryr mig inte heller 🙂 De stökar egentligen ner väldigt mycket mer nu, men på specifika ställen. Hallen har alltid varit ett kaos, men tvättstugan var jag ändå boss över förr, nu är det inte mitt stök där utan allas. I en oordning som är hopplös att bringa reda i. När man är ensam tvätterska så har man tvärkoll även om det inte ser ut så utifrån. Köket är en annan kaosplats idag. Alla lagar mat och äter hela tiden. Alltså HELA TIDEN! Hela tiden. Och ingen anser att det är deras göra att hålla ordning. Jag begär inte att de ska stå i timmar, eller ens en kvart,men om alla tog undan sitt, torkade av bänkar och sköljde ur mjölkpaketen😬 så skulle det se hyfsat ut hela tiden. Just nu ser det ut som en tornado gått fram där, hela köksbordet är belamrat med saker från gillestugan. Saker som inte hörde dit, och som måste sorteras.

När de var små som på bilden så åt vi på bestämda tider, och ingen tog sig friheten att göra en macka, koka nudlar eller steka ägg vilken tidpunkt som helst på dygnet😂

Den här då, med de tre minsta❤️

I år ligger påsken lite senare, men snart är vi där igen. Tvivlar på att någon av tjejerna och kanske inte ens killarna, men tror det, för de är fortfarande lite små, kommer vilja gå påskkärring. Men det får vi se. Vi kommer ha middag här på påskafton, lördagen, och hoppas på att alla kan komma. Sen hände det något, och det var att jag plötsligt hörde mig själv säga att det vore kanske kul, att åka på Konst på väg som hålls under just påsk. Va? Jag har inte ens koll på riktigt vad det är, men tror det är nån slags konstrunda av olika slag i Uppland. Man åker runt till olika ställen och kollar på deras konst. En av mamma och pappas kompisar är konstsmed och har gjort ett djur i smide varje år, oftast ett lite, tja men ehum, annorlunda🙈 i år är det en – håll i er – silverfisk:D I storleken cirkus tre decimeter. Tidigare han gjort tvestjärtar, myror, humlor, nyckelpigor, mygga tror jag och sånt. Jag tycker de är sjukt fina och roliga och det gör folk med tydligen för de säljer som smör i solsken. Mamma och pappa har ju massor, som vi satte upp när de flyttade.

Dit kan jag tänka mig att åka, men övrig konst…? Nä. Jag är inte så mycket för det. Tror jag, men jag kanske ändrar mig. Dock känns det väldigt mycket som tantvarning på det här😂 men killarna vi åkte husvagn med förr ska tydligen åka dit, och de är ju inte tanter, möjligen gubbar då. Men jag tror att det faktiskt är alla möjliga människor som både visar sin konst och som tittar, borde ju vara så.

Nej hörni, nu måste jag dricka en kopp kaffe till och läsa lite innan jag kanske hinner göra något i gillestugan. Eller så skjuter jag på det till efter jag tränat. Inte bestämt mig än:)

Vi hörs alldeles snart igen!

Kommentarer

  1. Malin

    De gamla hederliga slangarna vinner alltid. Vi köpte nån från biltema som skulle vara smart och bli längre när man satte på vattnet. Men den var bara skit, blev inte alls så lång som utlovades och var bara krånglig att hålla på med. Lämnade tillbaka.

  2. Therese

    älskar våra grejer från Garden Glory som vi har på landet. Och hållbart tycker jag det varit. Tre fyra år upphängt nu. Men kolla runt – jag köpte någon del på rea på HilkeIndesign. Då och då rear de ju grejerna.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting