Okategoriserade

Påsklov ju! Och tårtor!

HUR kan man nästan glömma bort det? Helt obegripligt:) Inte så att jag på allvar inte hade koll, men nästan;)

Jamie drog iväg tidigt och honom har jag inte sett röken av idag, samma med Jordan. Tjejerna har varit lite överallt, men mest på sina rum:) Jag fick ta till ett urgammalt knep i går kväll för att kunna koppla av och läsa boken jag håller på med. Nämligen att skriva ner på ett papper vad jag skulle göra idag:) Herregud alltså. Jag är superbra på att prokrastinera, dvs skjuta upp saker. Allt går bra att skjuta upp, tills det inte gör det längre. Så fort jag lägger mig så börjar dock tankarna på allt som ska eller borde göras, snurra. Igår läste jag samma rader gång på gång, innan jag suckande hävde mig upp på armbågen och rotade fram ett block och penna ur nattygsbordet. Nattduksbordet tycker jag är ett bättre ord, men autokorrekt höll inte med;)

I alla fall, jag skrev ner det jag inte kunde släppa, och sen kunde jag läsa vidare:) Nyss var jag in och kollade i blocket, och jodå – allt är avbockat 😅 Det som kändes helt övermäktigt(nja men typ) var ju inte det när jag radade upp det. Check check check:)

På listan stod bland annat att vaccinera barnen, och det är avklarat förutom Jamie för han var ute och snurrade. Typiskt. Jag hade glömt bort det i morse när han drog och han är den enda ungen utan mobil så det var ju bara att vänta på att han skulle komma av en händelse. Vilket han inte alls gjorde🤷‍♀️ Så nu måste jag leta ny tid till honom, vilket det inte fanns en enda just nu. Kostnadsfri TBE-vaccinering för barn sker i Uppsala just nu på de lokaler där det vaccinerats mot covid. Framåt ska det erbjudas även på vaccinationsbyårer. Men det är ändå rätt najs när det står i deras journaler, för inte kommer ju jag ihåg sånt där. Jag har tid för min tredje covid-spruta snart också, har ju skjutit på den för att jag var sjuk, och nu håller jag också på med TBE.

Jaja, fyra av fem är inte dåligt. Även om Jamie är den som ränner utomhus mest:)

Jimpa har varit och hämtat mina sopor, och han fick även klättra upp till luckan som går till vinden. Som inte är en vind i den bemärkelse som jag tänker när jag säger VIND:) Det är nån form av krypvind, luftspalt eller nåt sånt totalt oanvändbart ställe. Luckan sitter fem, sex kanske, meter upp på baksidan och nås enbart med stege. Jag har aldrig varit där uppe, mer än väldigt kort när jag en gång var tvungen att klättra upp för att peta in en kil mellan lucka och vägg, för den slog i vinden. Luckan sitter fast med gångjärn i nederkanten och fälls inåt. Givetvis ramlade den inåt, så jag var tvungen att klättra upp på sista stegpinnen och luta mig in för att sen luta mig BAKÅT och dra luckan mot mig. Jag har blivit sjukt höjdrädd med åren, och att vingla runt på en stege som skakar eftersom hela jag darrar, är högst obehagligt. Jag kommer inte ihåg hur det ser ut;) Men det går att krypa runt där, för det gjorde gubbarna som installerade vår ventilation. Rören är dragna där uppe, till övervåningen. Rören till undervåningen går i taket och är inte så snyggt:) Men vad gör man inte för att slippa radon🤷‍♀️

Nu messade grannen för ett tag sen att den var öppen, hon ser den från sitt hus, vilket är tur, för jag ser den aldrig. Jag älskar ju mina grannar åt det hållet, inte minst för sånt här. Robban som är den som fått klättra upp senaste året, lovade att göra det, men sen kom ju värsta snöovädret så vi avvaktade. Jag vet iofs inte vad som är värst, att klättra själv eller att stå nedanför och vara livrädd att han ska ramla ner? Nu behöver jag inte oroa mig, för Jimpa stängde den åt mig:) Honom är jag inte orolig för eftersom jag vet att han har koll 😀

Vi fikade och han fick käka tårta som vi gjorde igår. Jack var ju här i helgen, och jag hade hittat en mindre variant av tårtbotten, för fem kronor. Jag och syrran köpte ett gäng, och tänkte att det kunde vara kul för Jack att göra en egen tårta:) Så kom vi på att det ju blev perfekt, för Janelles födelsedagskalas blev inställt i januari, och sen tog hon sin examen i fredags. Nu är hon färdig Level designer, och jobbar som dataspelsutvecklare. Jag fattar egentligen inte ett skit, men hon gör liksom världarna i dataspel. Placerar ut träd, gator, dörrar och hemliga gångar, typ. Kul är det i alla fall, och tårta ska man ju få när man tar examen:)

Sen frågade hon om hon fick ha en stor examensfest här i sommar, för runt 70 personer. Jamenvisst:) Jag kommer ha vanan inne då, för Lovelia konfirmeras och Novalie tar studenten. Obegripligt hur stora barnen är! Tillbaka till tårtorna! Jack gjorde en egen, sen var det jag, Jamie, syrran och Corrinda som gjorde varsin. Kan ni gissa vem som gjort vilken?

De ligger på vanliga tallrikar, så små, men eftersom ingen är superförtjust i tårta räckte varje till minst åtta bitar, eller fler.

Den här är syrrans. Hon hade avalkoholiserat, alltså kokat, lite Amarula-likör hon hade hemma, och dränkte sina bottnar i det, sen fyllde hon med vaniljkräm+grädde, banan&jordgubb, och på sidorna är det Biscoff-crunch, minimaränger, oreo, en smiley strössel där i mitten, och jordgubbar:) Mycket god!

Min hade ett lager med vaniljkräm+grädde, ett lager med lemoncurd blandat med grädde, och skivade jordgubbar på båda lagren, sen samma Biscoff-crunch på toppen samt jordgubbar och mini-marschmallows:) Jag tyckte såklart att min var godast 🙂

Snyggast var Corrindas:

Hon var lite missnöjd först, men så lade hon dit kexrullarna och pudrade florsocker över och plötsligt såg den köpt ut ju:) Hon har hallon+grädde och vaniljkräm plus jordgubbar. Superfin och lika god som snygg:)

Jamies hade grädde och vaniljkräm, Biscoff-crunch och lite jordgubbar i lagren,och sen massa smiley strössel och mini-marschmallows, och ni ser kanske att han gjorde en katt? Jordgubbar till öron, oreokakor till ögon, kexrullen som näsa:) och munnen är de gula smileysarna:)

Han åt upp nästan hela själv :):) Men den var god!

Jacks tårta ❤️

Han gjorde den nästan helt själv:) Han skulle INTE ha nån grädde alls, utan bara vaniljkräm, Biscoff-crunch, och skivade bananer. Men jag fick honom att ha lite grädde i alla fall, det behövs ju för att sakerna ska ligga kvar liksom:) När han var klar lutade han sig fram och försökte använda kexrullarna som sugrör:) Han nös inte över tårtan, men pillade lite med fingrarna som han sen slickade av:) Duktig kille ju:) Jag smakade faktiskt inte på hans, men den var nog inte alls dum.

Vi hade hur kul som helst när vi gjorde dem, och sen kom även Patricia hit, så vi fick hänga allihopa lite.

Vi ses till påsk igen, och vår tanke är att försöka att förutom påskmiddagen, även ta oss ut i naturen tillsammans och grilla korv. Jag förslog bada;) men kanske ångrar mig…:D Jag var rätt inne på att testa vinterbad, men sen började ju precis varenda kotte göra det, och då kunde jag att The moment has passed, liksom. Man vill ju inte vara som alla andra;)

Nu ska jag snart lägga mig och läsa vidare. Nån av er, fast på Instagram, rekommenderade Mikael Ressems böcker om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström, och hans poliskompis Patrik Andreasson. TACK! 🙂

Jag är helt fast. Jag valde serien enbart för att det finns många böcker, en femton eller så, och fast jag var rätt tveksam efter första så laddade jag hem nästa. Jag hade, helt otippat, lite dubier angående hur det är skrivet, det är en aning överdrivet, inte helst trovärdigt, och en jävla massa upprepningar. Jag hatar när det ska vara en repetition på föregående kapitel innan man kan gå vidare. Det klarade jag av i skolan liksom. 🤷‍♀️ Så berättartekniskt är jag inte helt övertygad, men det jämnar ut sig i att jag fastnar:)

Och, det här är ett tydligt tecken på att jag är fast i en serie, när karaktärerna är som ens vänner. Erik Sandström har grava alkoholproblem och missbrukar tabletter, och jag kommer på mig själv med att vilja ringa upp honom och tala honom till rätta när han är djupt inne i en period av extra hårt missbrukande. Två gånger, eller om det är tre? Har han åkt in på rehab och varit ren. Båda gångerna har han såklart börjat igen, och jag har varit så förbannad:D:D

Dessutom har Erik Sandström på nåt jävla vis blivit väldigt hunkig och attraktiv 😁 Det är helt obegripligt men plötsligt är jag helt kär i den där slashasen;) Kanske är ambulansuniformen? Alla vet ju hur en kvinna påverkas av uniformer 😂 Men mest är jag faktiskt förbannad på honom för hans jäkla supande. Just nu är han i Prag och dricker öl🤦‍♀️ Nåväl, så helt klart är att Ressem har något i sitt författarskap som tilltalar mig:D Han har för övrigt varit ambulanssjuksköterska, vilket gör att de medicinska bitarna är korrekta, något jag annars kan irritera mig som fan över. Det hela utspelar sig med bas i Gävle, vilket ju är nära hemma, vilket är kul:)

I verkliga livet har jag svårt att se att jag skulle attraheras av en missbrukare, det är så långt ifrån vad jag anser är snyggt som det går att komma. Snyggt som i skötsamt/ordning/hyfsad osv, inte utseendet. Jag har svårt att begripa sånt, och ogillar att vara fast under laster, inte ens kaffe är nödvändigt för mig.

Men nu har jag och hunkige Erik en dejt, ska läsa lite sen sova för att träna ett lunchpass i morgon. Kommer bli ett frukostpass, det är ju ändå påsklov:D

Vi hörs i morgon ! Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Åh tårtorna såg verkligen goda ut. Smart med mindre bottnar o kunna göra flera olika . Visst är det skönt när man får rensat men satan så segt att komma igång . Må så gott!

  2. Lisa G

    Hej, tror att jag har kommenterat det tidigare men du och Robinson-Martin Melin är ju a ”match made in heaven”. Lika i ålder och humor och sedan att han är snygg i uniform skadar ju inte. Bjud ut honom vetja 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet! 😂 Men man kan ju inte bjuda ut honom via Instagram eller sånt, han får ju massor av förslag i varenda inlägg han gör… Han vet helt enkelt inte att hans perfekta match sitter här i Uppsala och ugglar, och går miste om det😂😂 Du får bli mitt ombud:)

    2. G C Hemdal

      Ja ja han passar jättebra till dig Martin Melin 👮 en inte någon Sandström…. Ska du till husvagnen i år?! Kram 🤗

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Haha nej ingen Sandström det är dömt på förhand då min exman heter så nu för tiden, dåliga vibbar 😉 Jag ska absolut vara i husvagnen i år!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting