Okategoriserade

Tillägg till gårdagens badinlägg:)

Jag klev ner i vattnet inte bara en gång, utan TVÅ:) Mamma sa när jag kom upp, ”Tja, men det är ju typiskt Carola” 🙂 så jag antar att det är sen gammalt😂 Men det kändes som att det behövdes två dopp för att fatta, även om jag innan andra gången utbrast i ett: ”Men tänk om jag dör nu?” De andra undrade varför jag i så fall inte dog första gången…? Och det kan de ju ha rätt i, förstås.

Det var en märklig känsla i alla fall. Jag har aldrig vinterbadat, men tänker att det kanske inte är så stor skillnad just på vattentemperaturen? Sjön håller ju några plusgrader även om den är isbelagd. Jag var inne på att testa vinterbada men sen började ju varenda kotte göra det, och då kände jag att ögonblicket passerat. Gör alla andra det så skiter jag i det;) Vädret lär ju vara annorlunda, och det är också en sak som gör att jag avstått, det känns otroligt meckigt att ta sig iväg nånstans, gå en bit från bilen och sen tillbaka. Nä, jag föredrar att kunna kliva upp och bli varm av solen.

Stegen var rejält full av alger så det var halt att kliva på den, men det var absolut inga problem att gå i, så frågan är ju varför i hela friden man ska hålla på att pipa på sommaren för? När vattnet i alla fall är badbart? Jag kan ha sjukt svårt för att kliva ner, och brukar hoppa, men igår var det stadiga kliv ner, ner, ner. När magen kom i vattnet så drog hela bröstkorgen ihop sig och man tappade andan. Det var jag inte beredd på. Så lite kippande blev det:)

Uppe på bryggan satt en familj och fikade och fiskade, men de drog upp sina krokar för vår skull, tacksamt nog. Eftersom jag verkligen inte hade någon lust att gå tillbaka över hela stranden till värmestugan vi bytte om i, jag känner mig aldrig så naken som tidigt på året i badkläder😅 så bytte jag om på bryggan:)

Vi har under många år utarbetat en elegant lösning på att byta om in public, lika diskret som om man haft en badhytt. För de mindre barnen räcker det med att jag håller en sarong runt dem, så det blir som ett litet skymt utrymme. Jag krävde större saker, däremot, och syrran och Lovelia höll upp en stor strandfilt, blev som en egen privat badhytt, ni vet:D Familjen som satt där behövde inte känna sig störda eller kränkta eller nåt. Lovar:)

På väg till badet, efter att vi bytt om till badkläder, så klädde jag på mig alla kläder ovanpå, om det lät knepigt med naken bara ena vägen;) Jag tillhör den tämligen stora kategori människor som inte är helt nöjda med sin kropp, och speciellt när den stackarn är vinterblek och lönnfet😂 Blir man bara lite brun så funkar det lönnfeta, men innan dess är det inte vackert. Alla andra ser ungefär likadana ut, så det är skönt. Jag blir heller aldrig riktigt genomskinligt blek utan har en aning färg i grunden, och jag blir snabbt brun så det är kanske det som gör det extra känsligt så här i början:D Jag känner mig också extremt naken, vilket man ju är, för jag är verkligen ingen som går runt i lite kläder hemma. Nej det är långbyxor, tröjor, strumpor och koftor hela vinterhalvåret, och att sen plötsligt ha kort ärm och ben är väldigt läskigt. Man vänjer sig snabbt i alla fall.

Jag har en baddräkt för sådana tillfällen, som gör att man i alla fall inte känner sig som om man går runt i underkläderna och glömt ta på resten;) För det är lääääääääääääänge sen jag nedlät mig till att ha någon form av body som underkläder😂 Been there Done that! Jag förfasades när de större tjejerna började komma med bodys, och det enda jag kunde tänka på var hur förbannat svårt det var att knäppa de jäklarna. Vem gör ens ett sånt plagg, och vem tar på sig det? Jag, helt uppenbart, men åtminstone i den svunna ungdomens tid. Men inte ens då var det ett bekvämt plagg. Jag hade det enbart på fest, så det kan ju bidragit till att det var svårt att knäppa ….🍻 Där gick också min gräns och jag har sen dess konsekvent vägrat att ha annat än bekväma underkläder. Stringtrosor till exempel… Jag vet att ni är många som har det, men ur mitt perspektiv är det ett av de fulaste plagg jag vet. Speciellt på ett arsle som inte är från början stenhårt och välskulpterat a la grekiska mansstatyer, och helst retuscherat också. Räcker med att gå till gymmet så ser man hur fult det är, alla dessa rumpor med ett snöre mellan skinkorna. Måste vara århundradets lögn. Det ser ut som skit. Och att ha ett snöre uppkört i röven finns det liksom inga ord för. Jaja, jag fattar, troskanter är fult, men hela vitsen med trosor är väl att hålla rumpan på plats och lite skyddad från omvärlden?

Alla får göra som de vill, och ingen kommer kunna övertala mig till varken att det är snyggt eller bekvämt. Glöm det😂

Nu ska jag snart dra iväg och träna lite, det ska bli skönt. Veckan kommer vara knepig, för det är ju redan tisdag, att komma i fas är omöjligt;) Det är lite saker uppbokade, förutom träning även tandreglering med Trixie, och jurister angående pappas dödsbo som är som ett skämt. Skaffa inte barn med flera stycken, kan man väl enklast sammanfatta det med. 🤷‍♀️Jag kanske återkommer om det, eller inte.

På torsdag är det också dags att bege sig till huvudstaden för att gå på konsert. Två år försenad kommer Bryan Adams och det ska bli härligt! Förfärligt också eftersom det är så mycket folk att jag kommer få spunk, men det är bara att försöka vänja sig igen:D

Nu ska jag byta om, vi hörs snart igen:) Ha en härlig dag!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vi har en halvsyster som är äldre:) Men den enda kontakten som varit med henne är julkort. Jag och syrran har egentligen aldrig haft kontakt med henne, jag brevväxlade ett par brev när jag var 12, men det är allt. Hon har en annan pappa som hon kallar sin pappa, våran pappa är bara biologisk. Det låter ju rätt sjukt men med tanke på att det var annat på den tiden så är det inte så konstigt. Mamman hade alla rättigheter och pappan inga, bara skyldighet att betala underhåll. 🤷🏼‍♀️ Deras förhållande var över redan när hon blev gravid och jag tror den andra pappan funnits nästan hela hennes liv.

  1. Em

    Såg en dokumentär om dödsfall förr och det var (sorgligt nog) många kvinnor som drunknade just av anledningen du beskriver, bröstkorgen ”sögs” ihop av chocken av det kalla vattnet, är du under vattnet tar du automatiskt ett andetag sen. Var kvinnor som föll i när de tvättade kläder som dog på detta sätt 🙁 Vet inte varför jag delade med mig av det 🙈 Poppade upp i huvudet bara

  2. Ekot

    Kul badsäsongen är igång! Simma är också bra träning…. nyfiken på hur det blev i gillestugan när avfall forslats bort, vill killarna tillåta lite bilder?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting