Okategoriserade

Idag fick jag göra någon glad:)

När vi var på Bryan Adams konserten så tog han upp en kille på scenen.

Min första tanke var att filma, för att kunna skicka till honom.😂 Insåg när jag fått igång kameran att vänta nu… jag känner ju inte honom:) Men förhoppningvis så kanske han kollar hashtaggs på Instagram tänkte jag och lade upp videon där.

Idag hade en fanpage repostat mitt inlägg, och Axl hörde av sig, och undrade om han kunde få videon skickad till sig:) Jag tror jag skrev att Bryan Adams frågade honom vad han hette och inte hörde, och försökte med diverse som lät ungefär som Axel, men slutade med Asshole:D Men han hette alltså Axl. Som Axl Rose i Guns n`roses:)

Så givetvis skickade jag över videon till honom:) och han tackade så mycket. Jag är så glad att kunna göra honom glad 😀

Jag har ju vaccinerat mig idag och än så länge känns det bra, jag har ju hört massa historier om hur sjuk folk blivit efter tredje dosen, men tänker att eftersom syrran inte blev dålig så har jag generna på min sida.✊🏼

Vi har tränat, förnedringsträning igen:) Älskar det, även om det är skitsvårt:) Man känner sig som en treåring utan styrsel, fast utan deras smidighet😂

Sen har jag ägnat massa tid åt skrivande. Jag har idag skickat in arbetsprover och håller nu tummarna för hösten, det är ju lika skitsvårt som förut att komma in på Masterskursen, men skam den som ger sig. På köpet blev jag klar med min essä som har deadline i slutet av maj. Den kunde jag kombinera med arbetsprovet så jag valde ämne så det skulle passa:) Men, nu är frågan om jag kanske ska skriva en till? En hel månad utan att göra något känns onödigt, jag kan ju lika gärna skriva en essä till. Det är ju så förbaskat roligt 😀

Eller, så fortsätter jag med mina andra texter så de kanske blir klara, jag har ett, kanske två möjligen tre kapitel kvar sen är min bok faktiskt klar. Första utkastet då, men ändå:) Det är samma med flera av texterna, skriver jag bara klart de sista kapitlen så är de redo för genomgång och sen … tja🙈 Vi får se:)

En sak som jag tänkt jättemycket på, men inte vågat skriva om, för jag vet att det är så många som tycker jag är en skam för kvinnosläktet som inte per automatik tror på en kvinnas anklagelser…

Ni har väl hört om Jonny Depp och Amber Heard?? Hon har anklagat honom för att vara våldsam och att han ska ha spöat upp henne flertalet gånger. Redan från första stund så tyckte jag att det lät märkligt. Extremt märkligt. Nu är ju hans karriär rökt och det trots att det inte finns några bevis eller dom. Disney sa upp samarbetet direkt, på bara och enbart hörsägen. Hela tiden har bevisen EMOT Heard varit betydligt mer graverande än vad de varit emot Depp. Att säga att Heards hittar på är ju ofint, men jag är helt och fullt övertygad om det.🤷‍♀️

Han må vara en alkis och drogberoende men jag tror inte en sekund att han varit våldsam mot henne. Försvarat sig däremot.

När hon anklagade honom var jag dagarna efter på en konsert med honom, Alice Cooper och Joe från Aerosmith är det väl, som spelar tillsammans i Hollywood Vampires. SÅ många gav mig skit för att jag gick dit eftersom han var en hustrumisshandlare. Fast han absolut inte var dömd eller ens frihetsberövad utan ENBART för att hon sa så. Det är skrämmande hur snabbt en människas rykte kan slås sönder, pga en enda persons agerande. Dessutom för egen vinnings skull. Jag har ingen jäkla aning om sanningen, men förhoppningsvis så visar det sig. Om det nu blir så att hon döms för misshandel mot honom… hur tänker ni som anklagade honom på hörsägen då? Man ska vara väldigt försiktig med att döma folk.

Jag har i min bekantskapskrets män som varit utsatta i åratal för misshandel av sina kvinnor. Både psykisk och fysisk. Det är inte vackert. Det är precis lika illa som när en kvinna blir misshandlad av sin man, men förutom att bli just misshandlad så blir männen dessutom misstrodda. Ingen tror att en stor stark man kan få spö av en mindre kvinna. Men jo. Och all psykisk misshandel som gör så deras sinnen är helt söndertrasade, deras självkänsla på noll och intet. Det tar år att läka, om de ens kommer loss från förhållandet. Det finns inget ställe för en misshandla man att få hjälp ifrån. Tro mig, för jag har varit inblandad i att försöka. De kan vända sig till polisen men då behövs bevis, och oftast går det direkt till soc. Som verkar ha som utgångsläge att tro på kvinnan. För hon drar till med tårar och gråtvalsen. En man kan vända sig till mansjouren, men de kan inte göra annat än erbjuda samtal. Vad hjälper det ens? Att soc ens får säga det de sagt till min bekant är obegripligt. Finns det barn i förhållandet så är det ännu värre.

Med det sagt, jag vet att det är betydligt fler kvinnor än män som blir utsatta, och det är för jävligt! Men man kan inte alltid förutsätta att en kvinna inte ljuger om övergrepp. Tyvärr, för det vore girlpower på riktigt! En enda kvinna som ljuger sabbar för så många andra, och det är riktig taskigt. I Amber Heards fall har hon ju mycket att vinna, hon stämmer honom på 100 miljoner dollar. Han henne på 50 miljoner dollar. Vem har rätt?

Jag lägger mina pengar på Depp.

Vad tror ni? Tydligen sänds rättegången på nån kanal som jag inte sett, men lika bra det för då skulle jag fastna.

Nä, nu måste jag sluta, blev så irriterad av att skriva det där:) Och att veta att det kommer vara flera som ska misstolka🙈Men försök förstå att jag INTE säger att kvinnor ska misstros. Men de kvinnor som faktiskt ljuger förtjänar en särskild plats i helvetet. För de förstör för alla som inte ljuger. DE KVINNOR SOM LJUGER ALLTSÅ. Och män med, såklart. Om alla bara skärpte sig och talade sanning!

Äh fan, antingen fattar ni eller så fattar ni inte🤷‍♀️

Godnatt:)

Kommentarer

 1. Jenny

  Jag fattar, tycker du skrev mer nyanserat den här gången än förra gången du skrev om saken. Är för jävligt med både misshandel och lögner vem det än drabbar såklart.
  Att det finns så få mansjourer med hjälp att få beror nog på att många kvinnojourer startats och drivs till stor del ideellt av kvinnor dör kvinnor. Män är generellt sett inte lika engagerade i att hjälpa andra män tror jag. Kram och tack för kloka tankar och en bra blogg ❤️

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nyanserat är mitt nya 😂 Jag har en förmåga att tro att folk ska förstå utan att jag skriver tydligt, och att alla förstår ironi🙈Med åren har jag upptäckt att så inte är fallet. Säger nu inte att du inte fattar ironi😅
   Jag tror att det krävs enormt mkt av en kvinna för att våga berätta. Men att det krävs ännu mer för en man, för alla vittnar om en skam. Att vara den fysiskt starkare men ändå tillåta misshandeln. ”Varför slår du inte tillbaka?”
   Många män skulle kunna drämma en näve i fejset på den kvinna som misshandlar men de gör det inte för det är inte så de löser saker, vilket hedrar dem. Men även för att kvinnors misshandel ofta är subtil. Den är psykisk och det kan ta lång tid innan mannen ens begriper för de bryts ner bit för bit i lugn takt.
   Att män inte hjälper andra män kan nog vara sant men också för att det är så svårt att förstå. Det är svårt att fatta att en stor stark kille kan vara helt nedbruten av en betydligt mindre tjej. Har man inte varit med om det själv så kanske man inte ens går och funderar på det, och har man varit med om det måste man erkänna det för att kunna hjälpa andra. Och det kan nog sitta långt in. Det ses fortfarande som löjligt att en man ”låter sig” misshandlas av en kvinna eller om det är ett samkönat förhållande, sin gubbe. För att de ofta skulle kunna slå tillbaka. Men gör det inte.
   Men å andra sidan finns det väl inte tillräckligt med kvinnojourer heller, men- de finns och de är tydliga. En man får söka efter hjälpen på ett helt annat vis.
   Ha en fin sista april nu 🤗

 2. Karro

  En manlig i vänskapskretsen avslutar strax samhällstjänst pga dömd för misshandel av sin kvinnliga ex-sambo. Hon misshandla honom och tillslut försvarade han sig för att själv inte bli för skadad. Hon nekade såklart till att hon misshandlade honom och ljög sig genom rättegången, han erkände att han försvarade sig. Hon friades och han dömdes då ingen trodde honom. Det enda positiva är att han brutit helt med henne. Det är sånna som hon som gör att det blir så svårt att döma de män som misshandlar sina kvinnor när man inte kan lita på vad som är sant.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja precis, och sådana kvinnor förtjänar en särskild plats i helvetet. För att ha varit svin och för att de sabbar kvinnors trovärdighet. Din historia är väldigt lik min bekants, med skillnaden att han inte dömts. Men det är kanske bara en tidsfråga för han är på väg bort, efter år av misshandel, och det lär inte hon tolerera. Hon kommer försöka med något som drabbar honom.

   1. Linnea

    Mörkertalet skulle väl vara om mördaren förblir okänd, att fallet inte går att lösas. Men det är väl få fall som är olösta i Sverige. Så mörkertalet för män som blir mördade av sina fruar tänker jag inte är stort. Det går nog ganska enkelt att visa.

    sen att ta upp till diskussion om att kvinnor skulle ljuga om våldtäkter och misshandel – det är att bidra till att så oerhört många inte vågar anmäla, stå upp för sig och sin berättelse. Så otroligt många som är nedbrutna och inte vågar berätta i rädsla för att inte bli trodda. Det måste vara en fruktansvärd känsla.

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Nej, att ta upp den här diskussionen ska inte få en kvinna som kan tolka det skrivna ordet korrekt att inte våga söka hjälp. Om man däremot blir sur över att jag pratar om att även män kan vara i EXAKT samma position som en kvinna… då är det dags att fundera lite på sina värderingar. Jag ser ingen skillnad i kön. Det är lika illa vem det än händer!

  1. Em

   Whataboutism. Carola säger ju inte att det inte finns ett problem med att män är på kvinnor. Hon tar bara upp att det även finns fall där kvinnan är boven i det hela. Inte undra på att det är svårt för män att söka hjälp när personer som du finns, mEn KvInNoR dÅ. Ja det är fruktansvärt att mäns våld mot kvinnor är mycket vanligare, men det är lika fruktansvärt när en man utsätts.

 3. Em

  Jag kollar på Youtube då och då. Solklart att hon ljuger. Hennes försvar är så himla dåligt också så nästan blivit en komedi av det. Hon blir påkommen med lögn efter lögn. T.o.m sminket hon hävdar att hon sminkade över blåmärken med var en lögn då märket gått ut med att de släppte produkterna år senare. Bästa jag sett måste nog vara när hennes advokat/försvar? frågade om Jonny ”har urinerat framför henne. Om han tagit ut sin penis…” Och där började hela salen inklusive Jonny att skratta. Om man kissat framför sin partner som man varit tillsammans med i ish 10år (inkl dejt tiden….)……? Om han tagit fram sin penis….? Vaaaaaaaaa. Tycker så synd om han, hon verkar helt galen.

 4. En mamma

  Jag har inte lagt mig minsta lilla in i det här fallet, men rent allmänt är jag beredd att hålla med dig. Kvinnor tar så lätt till lögn, och drar de sedan martyrkappan på så får de allas sympatier. Jag har t o m en i bekantskapskretsen som fick sin exman i fängelse, enbart genom att påstå saker hon sa sig ha skrivit i dagboken. En dagbok som ingen annan fick tillträde till. Vem som helst kan dra rövarhistorier om det går till så. Självklart ska män ha straff om de beter sig illa, men samma sak gäller också kvinnor. Finns det inga bevis så ska man vara försiktig med att sprida rykten. Det kan förstöra en människas liv. Även om motsatsen skulle bevisas nån gång så kommer det aldrig mer att bli som förr.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting