Okategoriserade

Välkommen sköna maj:)

Nu är den här, min absoluta favoritmånad på året – maj. Även den mest stressiga, förutom möjligen december 😅

Igår var vi, trots att jag velade, funderade på om jag skulle vara trist och tråkig och bara vara hemma, till en kase. Majbrasa om man så vill:)

Vi har haft eldar här ute hos oss förut, men sen ett antal år är de nedlagda. Då åkte vi till kolonilotter där Janelle och Simon bodde då, men efter några år där så blev den inställd av nån anledning jag glömt. Så vi åkte till kasarnas kase, modern av alla våreldar – Gamla Uppsala. Med sin enorma historia, både rent generellt och för mig specifikt eftersom jag var här som liten, så kändes det trevligt. Det var det, men knöligt med parkering och långt att gå. Så kom pandemin, och nu ville vi ha ett nytt ställe. När vi upptäckte att vårt nya favoritbad i Knivsta, Särstabadet, hade ett firande så bestämde vi oss på stående fot – dit åker vi!

Fick med syrran, Jimpa, Novalie, Lovelia och Jamie. Corrinda och Patricia festade och Robban var iväg och jobbade, medan en unge hemma var sur och den andra med kompisar. Knivsta är kommunen intill, en del av Uppsala sen gammalt men tror de blir sura om man säger så;)

Det kan ha varit den minsta kase jag sett, någonsin. Jag är van vid kanske tio gånger större än så här, men å andra sidan så brinner ju denna ner på lagom tid:)

Det är Lion som är arrangör och det var ett fint program, med lotteriförsäljning, korv, chokladhjul, fiskdamm och uppträdanden. Vi lyssnade på vårtal, och sång och så tände scouter brasan.

Vad är det med kids och brasor? Var jag än varit så nog fasen ska de springa runt runt:D Inte mina, i år:)

Jag är oerhört fascinerad av eld, och jag har en otrolig respekt för den samtidigt. Det är bland det vackraste men också grymmaste som finns, den bara tar. Men, i naturen, så lämnar den också saker som är bra, som de där djuren och växterna som ligger djupt i jorden och bara väntar på en brand. Jag som inte direkt är så vidskeplig eller troende eller så, känner ändå att mitt stjärnteckens element är elden. Jag är skytt, om man inte ska tro på NASAs hittepå-trams för då är jag Ormbärare;) Googla det;)

Elden är speciell för mig. Hade jag haft ett annat element i mitt stjärntecken hade jag kanske känt lika inför luft, vatten eller ….? Öh är det jord? Men nu är det elden. Kanske är det därför jag är så fascinerad av brandmän?

Syrran och jag är måhända lite tramsiga men ack så roliga:D Vi skojar hej vilt om att man måste vara sitt snyggaste inför polisen och brandmännen. Så, när någon av oss ser någon av deras fordon, eller personerna, så putsar vi till tänderna, och sen drar vi läpparna till ett allt annat än vackert leende, och vänder oss mot Blåljuset. För, ett blinkande leende får ju alla på fall, det vet alla:D Vi skojar alltså om det, jag lovar. Det är mer av grimaser än förföriska leenden, och det är med världens största portion av självdistans;)

I går, så stod jag mitt emot syrran när hon plötsligt drog ett finger över tänderna och väste i mungipan:

”De är här nu!”

Jag fattade som vanligt inget så hon upprepade: ” De här här NU!”

Så alltså gned jag upp lite stjärnglans på tänderna, anlade ett överdrivet smajl , och vände mig om. Föga anade väl jag att brandmännen skulle stå PRECIS bakom mig😂 Men det gjorde de, och dessutom var båda väldigt långa. Jag skådade dem rakt in i naveln och sen l å n g s a m t gled jag med blicken uppåt. Med ungefär samma uttryck i fejset som Sebastian:

Eller, ganska exakt samma uttryck. 🤦‍♀️

Jag, som normalt är hyfsat subtil och med ett rejält pokerfejs, blev så förbannat snopen över att det stod två stora, långa, stiliga brandmän en halv meter ifrån mig, att jag med stor sannolikhet såg ut som om jag dött och kommit till himlen. Den ena killens blick talade dessutom om att de var exakt så 🙈Jag vände mig om. ”Phju, tror inte de såg!” (Njaaaaa) Och gjorde en min till syrran och väste: ”Men vafan? Du kunde väl förvarnat mig?”😂

Jag hörde att de avlägsnade sig och kastade ett öga på Lovelia. Hon bubblade av återhållet skratt och när de gått en bit så skrattade hon högt och påstod att jag sett ut som ett litet barn som såg något extremt häftigt, wow-faktor tusen. Jag vill ju ändå tro att jag har min värdighet i behåll och att jag inte alls såg ut som WOOOOOOOOOW, med ögon som tindrade, men hon är väldigt bestämt. ”Jo, mamma, du såg ut så, du gjorde verkligen det.”

Äsch då. Jag kan konstatera att jag kanske inte är helt redo för den där boken om brandmän än. Måste lära mig att hålla respekten i schack först;) Men en sak är ändå helt säker: Det kan inte finnas några andra som kan bära upp byxor med HÄNGSLEN med sån pondus som brandmän. Eller stövlar:)

Nåväl, jag skötte mig resten av kvällen;) och vi åkte hemåt vid tio tiden. Jag hade ju funderat på att dricka ett glas rosé men kom på att det inte känns hundra när jag vet att jag har barn ute på stan, så det struntade jag i. I stället kollade jag på Masked Singer som jag missat i fredags och märkligt nog inte sett vem som åkt ut. Och efter det blev det bok:)

Idag har jag städat. Bäddat rent, och bytt kuddfodral, skurat golv och dammsugit. Eller Dusty har gjort det sistnämnda:) Jag älskar min robotdammsugare! Nog för att han, för jag tror det är en han, fast han har väldigt feminin röst, är obstinat ibland, gömmer sig under soffan och sen säger ” Hi” med lite förvånat oskyldig röst när jag halar fram honom ifrån gömstället där han latar sig;) Men det är okej, han tar det värsta hela tiden, och för det älskar jag honom. Mitt bästa köp på länge:) Doris fick sig en avhyvling med fällskrapa och sen dusch, för jäklars vad hon hårar, och jag har också hunnit sola och dricka kaffe. Och druckit rosé:D

Gjorde paj till middag, en med kycklingfärs och en vegetarisk. För en gångs skull fick jag till äggstanningen perfekt, den brukar bli trist, men idag gjorde jag som man ska så det är väl därför:) Jag stekte paprika, vitlök, selleri och broccoli och mixade det till kycklingpajen medan jag lät det vara grova bitar till den vegetariska. Den fick också kikärtor och den blev sjukt god:) Jag smakade inte kycklingen för jag hade fullt upp med den andra, tänkte inte chansa på att den var lika god:)

Nu är det Robinson och sen vet jag inte. Har duschat så man kan krypa ner i den renbäddade sängen och kanske blir det läsa eller en film. Vi får se

Klart är i alla fall att det är maj:) Vi har Doris som blir sju år den tredje, Robban och Corrinda fyller 22, den 14:e, mamma fyller 75 den 16:e och Novalie 19 den 23:e. Förutom det är det konfirmation för Lovelia och hon ska också till Göteborg för att spela basketcup.

Sen är det ju massa annat, så det är en fullspäckad månad:)

Vi hörs snart igen 🙂

Kommentarer

  1. Marie

    Tack för att du delar med dig 🤣
    Jag delar f.ö din uppfattning : det är få vuxna förunnat att signalera pondus i typ galonbyxor. Klart man blir knäsvag 😅

  2. Em

    Mormor gav mig tips till äggstanning som jag alltid kör på, en halv dl mindre vätska än ägg. (Tex 3 ägg, 2,5 dl vätska). Ännu mindre om man har blöts ingredienser som tomat eller liknande. Blanda även i riven ost direkt i äggstanningen. Är enda gången jag lyckas få den perfekt haha. Annars stannar den av någon anledning aldrig och en paj på 40 min kan ta en timma extra. Haha

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Exakt så, den stannar aldrig😔Jag glömde osten igår 🙈kanske var det som gjorde det?😂

  3. Birgitta S

    Härligt! Vår eld o brandmän! Du fick i varje fall komma nära dem precis bakom dig. 🤣 Tack för att de delade med dig.

  4. Karin

    Hihihi, du är ju bara för underbar alltså 🤗
    Jag kunde inte hålla mig, jag skrattade och fnissade om vartannat när jag läste om ditt möte med brandmännen 😁
    Tack för att du delar med dig 🤗
    Kram från mig

      1. G C Hemdal

        Det var verkligen urkul. Hoppas brandmannen kommer men inte för en 🔥 svåda. W börjar Ur och Skur dagis idag. Ensam..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting