Okategoriserade

Naprapatbesök två:) och felaktigt testamente:/

Jag älskar Luciano:) Han trycker och klämmer på nackmusklerna, masserar och sätter akupunkturnålar och det känns som axlarna åker ner en våning. Sen älskar jag honom lite mindre för de överjävligt jobbiga övningar jag får😂 Men, grejen är ju så här, vilket jag kommit fram till alldeles själv, och som jag fått bekräftat tidigare så jag har inte ens frågat honom:)

Men, om man har ont, så gör man något som kroppen inte gillar. Man kan gå till naprapat edyl och få den akuta smärtan åtgärdad men om man sen fortsätter med det som man får ont av… så kommer man få ont igen. Tyvärr måste man ändra på något. Skitjobbigt:) I mitt fall så behöver jag stärka nackmusklerna. Och då ger han mig bra övningar för det och sen är det mitt göra att göra själva jobbet. Man önskar ju att nån kunde göra det åt en, men det funkar ju inte.

Jag gör troget mina övningar, varje dag, även om jag ibland glömt bort dem och sen får göra tio före tandborstningen, tio efter och så byta om till pyjamas och köra de sista tio:D Det ska fan bli bättre, jag orkar inte ha ont hela tiden.

Innan det så var vi på den juristfirma som mamma och pappa anlitade för att skriva sitt testamente. Familjens Jurist. Själva namnet ger mig McD-vibbar, det låter … billigt. Snabbt in och ut, nästa! Juristen de anlitat heter C. Eller nåt längre;) men eftersom det är jurister så har jag ingen lust för att bli anklagad för förtal eller nåt. C blir bra. Hon var dock inte bra, utan har skrivit ett förvisso korrekt testamente i lagens ögon, men inte vad mamma och pappa ville. Hon har inte lyssnat på vad de sagt, och i och med det så ska tillgångarna nu delas lika mellan mig, min syrra och vår halvsyrra, som vi inte haft kontakt med. Det låter fruktansvärt illa att säga att man vill att hon ska ha så lite som möjligt, men hon har aldrig funnits i våra liv. Pappa var nitton när hon föddes och på grund av att släkten på han sida är … hm…speciella😂 så godkändes inte deras förhållande utan de mer eller mindre tvingades i sär. Betänk att detta är tidigt 60-tal, allt, precis ALLT gällande föräldraskap var annorlunda då. Barnen var mammornas ansvar, papporna var helt oviktiga. Mamman till barnet har aldrig varit krånglig utan tvärtom så har hon krattat manegen så pappa aldrig behövts, han var enbart och inget annat än biologisk pappa. Men med det så blir det ganska begripligt att de inte ville att hon skulle ha mer än enbart sin laglott. Fan ta den som hittat på orden laglott och arvslott förresten! Hur fan ska man kunna skilja dem åt? Det blir ju fel hela tiden när man pratar och tänker. Laglotten är den del man aldrig kan skriva bort, den ska barnet ha. Och det var det som tanken var att hon skulle ha. Laglott efter pappa, sen – inget mer.

Men så skrev C i testamentet ”Våra bröstarvingar” vilket för mina föräldrar betyder jag och min syrra, för de tänkte att halvsyster skulle vara ”Pappas särkullbarn” eller nåt, som det stod i det gamla testamentet. Mamma har dessutom bara barn med pappa, så ”Våra barn” är liksom jag och syrran. Om C LYSSNAT så hade hon inte missat/låtit bli att skriva ”Våra GEMENSAMMA bröstarvingar”.

Nu skrev hon som hon tyckte, och det innebär att halvsyster har rätt till efterarv, vilket då innebär att när mamma också dör så ska hon ha ut mer pengar då. Mamma vill ju som så många, göra sig skuldfri, och vill absolut lösa ut henne med hela beloppet nu. Men, ett: det finns inga pengar utan då måste hon ta ett lån… Två: Det var inte alls så här de avsåg. Pappas sista vilja blir alltså övertrumfad.

Jag vill återigen betona – vi har inget emot vår halvsyster. Jag hade gärna lärt känna henne, och jag har brevväxlat med henne en kort period när jag var runt tolv, men sen rann det ut i sanden. För hon var inte så intresserad av mig, och jag var helt uppenbart inte tillräckligt intresserad av henne heller. Vi är två totala främlingar med det enda gemensamt att vi har delvis samma DNA🤷‍♀️ Mamma har alltid vetat om att hon funnits och hon har varit på besök en vecka en gång, när jag var fyra, fem år. Den gången blev hon magsjuk och jag kan härröra min emetofobi till exakt det tillfället 😉 Det är inte hennes fel, såklart.:)

Eftersom C visade sig vara en synnerligen kall och otrevlig person som direkt väldigt tydligt både i telefon med min syster och i mail, sa att hon ALDRIG gjorde fel… bara det får ju mig att se rött, för bara man säger så är ett bevis på att man är en otrevlig typ. Sorry, men alla gör fel. Hon menade att felet var mammas och pappas. Förvisso återigen, de har godkänt testamentet, för de tolkade det som stod så som de sagt. Det juridiska språket är extremt svårt. Det är fan värre än läkarspråket. Om man går till en jurist och säger: ”Vi vill att särkullbarnet ska ha så lite som det bara är möjligt, det hon har rätt till efter sin pappa men inget mer” och sen får ett krångligt skrivet dokument som juristen säger följer det de sa… då tror man att det är korrekt.

Om man går till läkaren och säger: ”Jag har ont i foten”, och läkaren säger en massa konstiga diagnoser och tillstånd och avslutar med att säga att man måste amputera foten, då förutsätter man att han gör det som är korrekt. Man ifrågasätter inte om man kanske inte i stället kan operera den andra foten, eller ta bort bara en tå, eller kanske kapa benet ovanför knät, för man litar på läkaren. På exakt samma sätt som man litar på att en jurist ska skriva de juridiska termerna för det man på sitt lekmanna-språk berättat. När man sen ska skriva under, så tar man knappast sitt testamente och går till ytterligare en jurist för att de ska kolla så att det stämmer. 🤦‍♀️

Det är fan extremt sårbart! Alla har ju någon gång lekt viskleken. Man säger ett ord som sen nästa person ska viska vidare… och det handlar om att tolka. Exakt som när man ska tolka någons vilja. Fan.

Idag hade vi möte med C:s chef. Han var onödigt trevlig 🙂 Det går liksom inte att vara arg och irriterad på genuint trevliga människor. Jag är lugnet själv för det allra mesta, men när det kommer till orättvisa, framför allt för människorna jag älskar, då blir jag förbannad. Jag och syrran kan på stående fot avskriva vår arvsrätt, om det ens går, men vi vill inte ha några pengar. Det var mamma och pappas gemensamma. De har varit gifta i 50+år och alltid haft gemensam ekonomi. Nu är pappa död och då är de pengarna mammas. Tycker vi. Men lagen säger att det är halvsysters. Jag förbannar att de skrev ett nytt testamente, för det gamla var deras vilja. Det nya är skit. Men, det är helt och fullt skrivet i sten.

Jag frågade om de inte hade nån ansvarsförsäkring för när det blev fel…? För det första : han menade på att det i princip aldrig blir fel. Jag kunde inte låta bli att inflika ”Eller så upptäcks det aldrig?”

Vem ska upptäcka ett fel i testamentet när personen som skrivit det är död? Nä just det.

För det andra: en ansvarsförsäkring kunde bara lösa ut om de gjort fel och det åsamkade skada. Eh Ja? Exakt. Men nej. För det går inte att bevisa att C gjort fel. Rent juridiskt har hon gjort rätt. Vi har exakt NOLL chans att rätt till det här. Så enda hoppet är att halvsyster är en god människa som vill avstå ex antal hundratusen. Odds på det?

Jag blev den tvära, raka och hårda familjemedlemmen idag medan mamma och syrran var de empatiska och mer finkänsliga. Jag pallar inte med trams, det vet alla. Jag var inte otrevlig men jag sa det som behövde sägas utan omsvep. Som till exempel att jag avslutade med att be honom hälsa C att hon sög. Att hennes förbannade ignorans och sätt att inte tala med bönder på bönders vis, gör så att mamma drabbas och att vår pappas sista vilja inte åtlyds. Fuck you C.

Chefen var trevlig så inget ont om honom. Han höll också med, även mig:) och bad om ursäkt. Men hörni, anlita inte den firman. Och trippelkolla allt innan nån dör, för efter är det försent. Pappa är borta, och inget går att åtgärda. Jag är så in i helvete jävla skitförbannad att jag borde gått till gymmet och slagit på en boxningssäck, Bara det att vi inte har nån. Och jag hade tid hos naprapaten. 🤷‍♀️

Vi KAN bestrida testamentet, men det blir till sist en tvist med halvsyster och det vill vi inte. Hon rår inte för det här, och vi är inte ute efter att bråka med henne. Aldrig. För den delen – fundera på om det är värt att gifta sig, eller om det är smartare framtidsekonomiskt att vara sambo med ett skrivet avtal? För gift = alla tillgångar ska delas även på särkullbarn, om nån som C skrivit testamentet.

Så det var min dag😅

Luciano gjorde den bättre, men med tanke på att jag redan var smågrinig sen en annan grej, och att jag sen blev toklack på två av Lovelias lärare så går inte den här dagen till historien som den när jag var mitt gladaste direkt.

Hennes lärare är en annan femma. Fan, orkar inte berätta, men jag har för första gången på länge lagt mig i skolan. Jag är av den åsikten att det som hör skolan till ska skötas av skolan och lärarna. Jag är lekman där med. Men fan när de ska tvinga ungarna till muntliga redovisningar, och grupparbeten där man får sämre betyg ju fler man är? Vafan är det ens? Om man jobbar ensam har man chans på de höga betygen, är man två de halvhöga och tre, ja då får man nöja sig med godkänt….? Varför ha ett GRUPP-arbeta om inte hela gruppen kan få A? Jävla trams. Och lite annat som jag inte fick berätta om. När mina barn mår dåligt i skolan, då är det min rätt och mitt ansvar att agera. Så det har jag gjort. Har jag ledsna barn då jävlar ska nån sona. Typ:)

Det kan tänkas att jag eftersom jag redan var så uppretad hade en aning kortare stubin än normalt, men jag hade garanterat reagerat lika starkt annars också.

Sen, som grädde på moset så kollar jag på Robinson. Och den där tramsapan Mattias 🤦‍♀️ Men skjut mig! Säg att det är någon som vill diskutera det med mig !! 😂 HUR kan en vuxen man ta på sig ett helt gäng offerkoftor och sitta och låtsas att han blivit rädd för en annan deltagare. När det finns på film?? ”Det kändes så….” Jag är allergisk mot det uttrycket. Patetisk pinsam och så löjlig att jag storknar. Ja, Mattias, du får ta det, för du har jobbat ihop till det själv. Mes.

Och med det sagt – i morgon är en annan dag, må den bli bättre med en more happy me 😜 Det borde vara svårt att bli tjurigare men ta i trä! Jag har i alla fall ett tufft träningspass inbokat så lite stress kan få lämna systemet i alla fall.

Hörni, förlåt för att ni blev en spypåse nu…. Men TACK! Jag behövde det:)

God natt ❤️

Kommentarer

  1. Lisa

    Tyvärr låter du endast girig och okunnig i hela diskussionen. En jurist som anlitas för att skriva ett juridiskt dokument lyssnar alltid till exakt vad klienten/klienterna vill, och dokumenten gås igenom flertalet gånger, med ord som alla inblandade förstår. Juristen ger rådgivning men gör ingenting som går emot klientens vilja. Sedan finns det lagar som alla måste följa, det går inte att bryta eller skriva om lagar genom ett testamente tex, utan där kan man endast påverka hur de tillämpas. Den som undertecknar ett juridiskt dokument väljer att godkänna det och har själv hela ansvaret att vara införstådd med vad undertecknadet innebär. Så det är absolut ingen jurist som tagit sig friheten att skriva fel i din fars testamente, utan det är exakt den vilja som uttryckts vid upprättandet av dokumentet som står där. Vilket som sagt även läses igenom flera gånger med ord som alla inblandade förstår. Jag önskar dig verkligen allt gott och hoppas att du så småningom kan acceptera att det är detta testamente som din far skrev under med allt vad det innebär.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej eftersom jag VET att det inte var hans vilja kommer jag såklart aldrig acceptera det. Det vore extremt korkat. Sen menar du att en jurist aldrig kan göra fel, vilket tyder på ren dumhet – alla gör fel. Sen, har vi efter kontakt med annan juridiskt kunnig expertis fått stöd i det vi säger.
      Jag säger inte att hon skrev fel med flit. Men hon underlät att försäkra sig om att hon fattat rätt. Så hon gjorde fel 🤷🏼‍♀️

  2. Ylva Paajanen

    Har nyligen fått veta att jag gått miste om ca 100000 kr, som var en del av ett arv efter min moster. Jag och min äldre halvbror fanns inte ens med i bouppteckningen, bara våra tre andra halvsyskon på mammas sida. Denna bouppteckning gjordes 2006, så det går inte att överklaga heller. Pengarna är ju så klart borta redan, men jag ville att den som gjort den, Familjens jurist, skulle få en reprimand, men det går inte. Detta arv var alltså något som vår mamma skulle haft, men hon var redan död, så det skulle gå till hennes barn. Den som gjorde bouppteckningen har alltså inte kollat upp hur många barn som fanns på mammas sida. Otroligt konstigt och man kan ju undra hur många gånger det händer.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men man blir ju trött. Det är så många som hört av sig om just Familjens jurist, och är missnöjda. Mamma och pappa valde dem för att Swedbank rekommenderade dem… Jag har problem med namn som låtsas vara folkliga och ”grannen bredvid tjenis” så jag hade aldrig valt den enbart därför. Men så spelar jag på travhästar med coola namn också 🙈
      Men vad tråkigt för dig! Jag tror det händer oftare än man tror att det blir fel men att det inte upptäcks. Eftersom personen som visste är den som gått bort. Ditt fall låter ju helknasigt :/

      1. Ylva Paajanen

        I mitt fall var det iaf 6 personer som viste om mig och vår halvbror och valde att inte säga något. För hade de sagt något så hade vi varit med i bouppteckningen. Jag har överklagat 2 ggr, men det har gått för lång tid så då anses det att jag inte vill ta del av arvet. Hjälper inte att jag fick veta detta i november förra året och alltså inte kunnat säga något. Mest lessen är jag över att återigen inte räknas med, så har det varit hela mitt liv.

  3. Mia

    Har också mycket dåliga erfarenheter av Familjens Jurist när pappa avled. Ångrade att jag inte googlade innan på vilka omdömen de har. Gjorde det efteråt och deras omdömen är inte bra! Många har haft besvär och konflikter med dem.
    Aldrig mer Familjens Jurist. De samarbetar dessutom med begravningsbyrån Fonus, så de får säkert mycket uppdrag när människor i sorg tycker det är smidigt att slippa anlita en annan jurist.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Inte vad jag ville höra… men samtidigt … jag kallade dem för McDonalds 🤷🏼‍♀️ Fan! Jag hade ju inget med valet att göra men det är ändå sugigt:/

  4. Monkan

    Blir bara matt när jag läser allt om testamentet. Har att göra med Familjens jurist fast på annan ort och är så trött på dem. Gör inte vad de ska men tar hutlöst betalt. Kommer aldrig mer anlita dem eller rekommendera någon att anlita dem.

  5. Civil

    Halvsystern får alltså arvslott som ni andra?
    Dvs mer i arv (om det finns något kvar) men kan inte kräva några pengar av dödsboet nu.
    Om det inte är fast egendom är det väl fritt för din mamma att göra slut på pengarna och slippa ta lån för att lösa ut halvsystern?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Japp. Och det var inte meningen!! Pappa ville absolut inte det.
      Jo men mamma kommer hela tiden känna att det inte är hennes pengar :/

      1. Civil

        Men det blir det i praktiken. De valde ju bort laglotten (mindre pengar) men inget utlösningskrav.
        Fanns det någon annan lösning?
        Kan man både ha kakan kvar och äta den?

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Fattar nog inte riktigt? Meningen var ju att hon bara skulle ha sin laglott. Inget mer. Nu får hon både det och arvslott.

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, men alla lösa pengar får halvsyster nu och resten sitter i boendet. Mammas besparingar går alltså åt och sen har hon inget att leva loppan för.

  6. Anna

    Om jag var i halvsysters sits så skulle jag faktiskt tacka nej till de extra pengarna det handlar om. Så det finns faktiskt människor som tänker så. Och jag håller tummarna att halvsyster är sån.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det finns, härligt att du är en sån❤️jag önskar att du var min halvsyster för nu vet vi att hon anser sig ha rätt öven till efterarv. Hon tänker inte avstå

  7. Viva

    Åh, kan verkligen känna igen de där fighterna som ramlar på en helt oförskyllt, ibland klasvis… Bra kämpat, heja dig❤️

  8. Jessica

    Om jag inte är helt ute och cyklar kan din mamma leva loppan för alla pengarna och den dagen hon dör ska du och din helsyster ha ut en större del av det ev arv som finns, halvsyrran ärvar bara det som räknas till pappans del, dvs mindre. Om det finns nåt kvar.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Japp. Men eftersom mamma är en sån som vill ha allt ordnat så vill hon lösa ut halvsyster nu. Hon kan omöjligen slappna av och leva loppan när hon vet att en del är halvsysters. Jag tycker det är dumt men hon ska må bra.
      Dessutom så var ju inte tanken att halvsyster skulle ha något mer än sin laglott, dvs den hon ändå får nu vare sig man vill eller inte. Så något efterarv var det inte tal om. Men har nu blivit det. Halvsyster tjänar alltså mer än dubbelt så mkt på testementet mot vad tanken var

  9. Karin

    Din syster och du behöver inte avstå från arv eftersom ni ändå inte har rätt till något arv efter er pappa i detta läge. Om jag vore i din sits skulle jag 1. Fråga familjens jurist vad de anser att anledningen är till att testamentet upprättades? 2. Vad blev skillnaden med testamente jfr utan testamente? (Om de redan hade ett testamente som minskade särkullingens arv så fattar inte jag varför de skrev ett nytt och det kanske är anledningen till att ändringen infördes? Varför skulle de annars skriva nytt? 3. De har en kundombudsman dit du kan överklaga.
    Den centrala frågan är hur det gamla testamentet såg ut och vad de ville uppnå med ändringen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Anledningen till det nya är att nån lag ändrades. Något med att sitta i orubbat bo i händelse av dödsfall.
      De struntade i det för det var länge sen men sen när syrran skulle köpa deras hus så skrev de om det plus ett gåvobrev för att skydda mig som ju inte ”fick” ett hus. Hon har ju betalat för det men inte till fullt marknadsvärde . Även för att se till mina barn med tanke på hur stökig min skilsmässa blev. Tanken var att jag och mamma skulle skyddas från att behöva betala ut halvsyster/ dela med mig. Det är svårt att förklara 🙂 Men testamentet skrevs för att det gamla var ogiltigt, även om det sen visade sig igår att det hade gällt om det var det enda som fanns🤦‍♀️🤷🏼‍♀️
      Gåvobrevet är också ett mysterium varför hon skrev det som hon gjorde.
      Skillnaden med testamentet är att halvsyster i detta läge endast kan kräva sin laglott.
      Kundombudsmannen är redan vidtalad och chanserna är noll, det är skrivet i sten.
      Syrran och jag skulle inte ärva idag, men jag menar att vi skulle kunna låta bli att någonsin få en enda krona om det skulle hjälpa mamma i nuläget. Det är verkligen inte våra pengar utan hennes att använda för att leva sitt liv som hon vill. Nu vill hon ju absolut göra sig kvitt med halvsyster för hon känner inte att hon kan spendera pengar om hon vet att det när hon dör blir jobbigt för mig och syrran. Alltså att vi ska dela på tre. Med andra ord: det känns som (hatuttryck😅) som att pengarna inte är hennes.
      Jag tycker hon ska vänta, ge halvsyster laglotten och sen leva loppan men hon är en sån där sort som vill ha allt klart .

      1. Karin

        Hänger inte riktigt med men ut halvsysters läge så är det väl samma situation som om testamentet inte funnits. Gåvobrevet är kanske till just för att din syster fått köpa billigare och då är det kanske reglerat så att det ska anses som ett förskott på arv för hennes del eftersom hon annars skulle få mer än ni övriga två. Sen är det ju lite märkligt om det finns minst tre personer som säger vad din pappas vilja var dvs inte vad som står i testamentet.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Hela vänkretsen kan intyga pappas vilja men det spelar tydligen ingen roll. Vi kan bestrida men även det skulle vara svårt och risken att vi förlorar och får betala rättegångskostnader är stor. Nej tack.
          Halvsyster har inte idag rätt att få ut sin arvslott. Den hon inte skulle haft alls om testamentet var korrekt. Men hon kan inte kräva ut den idag utan måste vänta tills mamma dör. Men mamma vill ju göra sig kvitt.
          Gåvobrevet är till för att jag ska få mer i arv, eftersom hon fick ett hus men tanken var bara jag och inte halvsyster. Nu omfattas även hon.
          Det är så fel. Främst att det här absolut inte är vad pappa ville! Hans sista vilja. Han har alltid varit väldigt mån om ”sina flickor” som är jag och syrran. Mamma med. Vi är deras enda fokus. Nu blev det helt annat och för vår del handlar det inte om pengar utan om att hans vilja som de gjorde allt för att få fram inte blir som han ville. Pappa skulle vrida sig i sin grav om han visste hur det blivit.
          Eller det handlar ju om pengar såklart men inte till oss, utan om att mamma ska få ha dem kvar

          1. Karin

            Ursäkta att jag fortsätter men var testamente 1 tydligt att särkullbarn skulle ha så lite som möjligt? I så fall borde din pappa tydligt sagt att nu ska särkullbarnet likställas med övriga barn? Påstås det? Eller handlade bara det tidigare testamentet om att alla barnen skulle få vänta? Tidigare fick ju även gemensamma barn ut direkt efter dödsfall nr 1 vilket kunde tas bort genom testamente så kvarvarande förälder inte riskerade t ex att bli bostadslös.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Helt ok:) Ja första testamentet är helt tydligt, halvsyster ska ha så lite som möjligt endast laglotten. Juristen C s rutiner är att vid ett sånt önskemål tala med makarna enskilt för att verkligen säkerställa att de är överens. Det gjorde hon inte med mamma och pappa vilket innebär att hon inte alls lyssnade på vad de sa. De började mötet med att säga att halvsyster ska ha så lite som möjligt. Och en ursäkt över att det låter hårt men att de aldrig haft kontakt. Men de började med det. Så jurist C har missuppfattat. Och det går inte att bevisa.
            Jag tror det står även i det första testamentet att vi ska vänta med halvsyster få ut sin laglott.
            Jag hoppas jurist C inte kan sova gott en enda natt till i sitt liv för det hon gjorde. Och garanterat gjort mot andra. Hon – som aldrig gör fel🤦‍♀️

          3. Karin

            Känns ju väldigt märkligt att det sker er sådan ändring. Jag undrar om ni ändå inte skulle ha rätt goda chanser i en domstol. Det är ju testators vilja. Kommer hon ens ihåg mötet? Måste ha träffat massor av folk under dessa år.

          4. Profilbild
            familjenannorlunda

            Nej juristen minns öht inget av mötet. Mamma minns det mesta och har som gammal kontorist ALLA papper kvar, på allt:)
            Jag vill ju helst strida in i kaklet men just nu tror jag inte vi har några möjligheter. Ska kolla med olika online-jurister som lawline osv men det verkar kört. I och med att testamentet är fullt korrekt. Bara inte enligt deras önskemål. Och pappa lever inte längre

  10. Yvonne

    Jag känner igen det där med testamentsproblem. Min sambo dog i lungcancer 2011. Vi hade varit ihop i 10 år och hela tiden sagt att vi måste ordna upp vår ekonomi. När han drabbades av sjukdom så fick vi eld i baken att ordna upp allt. Han har två särkullbarn som bor utomlands som han hade ytterst lite kontakt med. Vi har en gemensam dotter. Så alla papper vi skrev gick ut på att särkullbarnen skulle få så lite som möjligt. Men de hävdade såklart sin rätt till laglotten, vilket i sig inte är något fel (med hjälp av två advokater) och det tog 1,5 år innan vi var överens om allt och alla papper var klara. Att de bor utomlands gjorde processen än mer långdragen. Efteråt var jag rosenrasande på dem och avslutade all kontakt. Efter något år grävde jag ner stridsyxan och återupptog kontakten. Det är ju ändå min dotters halvsystrar och vi har varit och hälsat på dem i Belgien.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det är dumt att ha särkullbarn helt uppenbart. Speciellt om man inte har kontakt. 🤷🏼‍♀️ Men hur ska man vet hur livet blir liksom.
      Den där laglotten har man ju rätt till, men fan alltså… har man levt i ett långt förhållande och lämnar kvar någon som man delat allt med även ekonomi, då tycker jag att även särkullbarn kan vänta. Rent moraliskt.
      Beklagar din förlust öven om det verkar vara ett tag sen, och fint att du har kontakt med hans barn ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack! Han är en sån slajmig ful fisk som drunknar i offerkoftorna! Jag ogillade honom från första sekund förra gången han var med och det har bara eskalerat. Jag hade svårt även för Anna förra gången, men eftersom jag vet hur produktionen kan vrida på saker så försökte jag vara öppen. Anna har jag helt ändrat min syn på, hon är en gullig och tal människa. Men Mattias är exakt lika förorättad och falsk som förra gången🙈 Jag skulle inte klara en dag med honom 😂

  11. Therese

    Jag tänker spontant, vad säger systern?
    Jag kommer också i den sitsen så småningom, men min pappa och fru har skrivit med mig i testamentet. Vad nu min bror deras gemensamma barn tycker om det, men då troligast min pappa går bort först vill jag ju inte sätta frun i knipa (hon har varit som min förälder sen 6 års åldern och mina barn är hennes barnbarn) men konstigt att ärva henne sen åtminstone för min bror.
    Robinson.. ja vad ska man säga, ett evigt gnäll. Tycker inte om deltagarna iår, nej inget år för mig.

    Jäkligt glad att jag och min man bara har gemensamma barn 😀

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet inte vad hon säger. Boupptecknings juristen som även har hand om arvskiftet har pratat med henne. Mamma ringde henne och berättade att pappa var död, sist hon pratade med henne var hon 12 år och nu 58 eller nåt, det var knepigt 😅
      Men vem tackar nej till mer pengar liksom? Som man bara får som en bonus.
      Vi har ju ingen kontakt och har aldrig haft, så man kan ju bara hoppas att hon nöjer sig med sin laglott. Det är oerhört stort i så fall, och en uppoffring för en människa man inte känner. Jag hoppas såklart.
      I ditt fall har du ju vuxit upp med din pappas fru så där tycker jag det är en helt annan sak, klart du ska vara med:)
      Så hade vi tyckt om halvsyster hade funnits med oss under livet!

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Just det glömde ju! Jag var också glad över att enbart ha gemensamma barn med mitt ex. Men så skaffade han ju ett till. Eller fler kanske jag vet inte 🤷🏼‍♀️ Men det plus att han gift om sig sätter ju mina barn i en sämre sits den dag han går bort. När jag kilar vidare lär de få skramla ihop till begravningen 😉
      De är ju många så några större pengarna blir det inte. Men dumt av honom att skaffa nytt🤷🏼‍♀️

      1. Therese

        Hm knepigt, hur hade man gjort själv?

        Jag tror att jag får en överraskning när min pappa går bort, kan finnas barn på bygden..

        Ja jag anser mig nog ha ”rätt” även till att ärva henne. 😀 frågan är om min bror tycker det..

        1. Therese

          Mina barn får inget efter oss heller, har valt att jobba mindre för att vara mycket med barnen. Förhoppningsvis är det ett bättre arv än pengar. 😊

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Precis så:) det är bättre att leva upp sina pengar än testamentera bort dem🤷🏼‍♀️

  12. Birgitta

    Förstår dig Carola ,blir så arg när jag läser din beskrivning av juristen . Har upplevt något liknande då boet efter min svärmor skulle delas. Juristen hade tydligen redan innan mötet ägde rum bestämt sig för att de (elaka) särkullbarnen skulle ha så lite som möjligt och maken och gemensamma barnet så mycket som möjligt Detta genom lite juridiska tricks med värdering av vad de medförde i boet vid giftemål mm. Usch !! I det här fallet hade alla levt tillsammans som en familj under lång tid och de blev förvånade över juristens agerande. Hon fick senare erkänna att hon tolkat lite fel . Utan hennes hjälp gjordes sedan delningen så alla blev nöjda .

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja även jurister har ju känslor som påverkar dem. 😔 Inte bra att det är en enda jurist som har hand om saker.
      Skönt att det löste sig för er, men visst fasen blir man förvånad över att det som är
      Menar att bli rätt, blir fel 🤦‍♀️

  13. G C Hemdal

    Så j-a överbra skrivet och man 😁 också. Nu har du kommit till bästa ämnet. Jag har inga syskon, mina föräldrar hade inga särkullbarn ändå fick jag ingenting!! En gode man som gör sig till förvaltare säljer allt fyra ggr och ändå hade vi bott i två lgh i sju år då hon var sjuk vi hade råd etc. Jag fick inte skriva det förtida arv testamente mina döttrar skulle ha och nu ej heller barnbarnen som de dödar. Familjens jurist gäller ej för mig för då måste man ha e legitimation etc. Nu får jag extra straff bla ej mediciner och glasögon knappt mat. Jag orkar inte skriva vill förklara muntligt. Hjälp LSS inte stjälp!! Och HATAR 3 februari liksom Du ( inte!!)

  14. Ekot

    Tuff dag! Det hade inte blivit mer fördelaktigt för din mamma om de inte gift sig, så hon ska inte gräma sig för sitt äktenskap.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo då hade hon kunnat äga lägenheten ensam, osv. De hade även kunnat skriva ett äktenskapsförord men Herrgud! De har alltid delat allt. Tanken på att det skulle behöva bli kris och panik vid dödsfall fanns ju inte. För att de hade skrivit ett testamente som skulle förhindra det. Men hon ångrar såklart inte sitt äktenskap:)
      Jag däremot kommer aldrig gifta om mig. Om det inte innebär ekonomisk fördel för MIG 😂😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting