Okategoriserade

Ge upp ligger inte i mitt DNA, och Den sista nattvarden:)

När jag tycker att något är orättvist eller att jag eller någon nära blivit felbehandlad, då har jag svårt att släppa det. Ibland är det en fördel, som de gånger jag fått felaktiga p-böter och stridit för min rätt och vunnit. Det tar en evig tid för jag svär på att de kör med skrämseltaktik. ”Betala annars hamnar du hos kronofogden!” Men det går jag inte på. Jag bestrider och de får lov att pausa fakturan tills jag vunnit. Betalar man är man rökt, har nog aldrig hört om någon som gjort det som sen får tillbaka sina pengar…?

Jag kan vara som en grävling som vägrar släppa taget när jag vet att jag har rätt. Jag kan också rycka på axlarna och tänka Whatever, vem bryr sig? Det beror på hur det drabbar.

Men med det här testamentet och hela grejen runt det är fan omöjlig att släppa. Nu har vi fått svar från halvsyster också och hon vill ju såklart ha allt sitt arv. Att det är felformulerat till hennes favör skiter ju hon i. Vilket gör att jag, fast jag inte vill det, är så jävla arg på henne. Jag har alltid tänkt att hon är som jag och syrran, men nu bevisade hon motsatsen rakt av. Fattar väl jag med, det är få som avstår hundratusentals kronor pga sitt moraliska empatiska hjärta. Mer än pappas andra två döttrar. Två av tre är ändå bra. Jag är så arg på henne att det är svårt att tänka rationellt. Jag är ännu mer förbannad på jurist C som jag helst vill skriva arga mail till, lägga hundbajs i hennes brevlåda och hacka hennes konton. Inget av det kommer jag göra. Eller kanske att jag måste maila argt, det har jag inte bestämt än.

Men hon ska ha en reprimand. Hon ska lära sig lyssna. Helst ska testamentet gå att ändra, för hon gjorde ju fel. Så, om någon VET något man kan göra hör av er🙏

Jag har ägnat två dagar åt att vara arg. Det bubblar i hela mig. Jag är ingen arg person utan det går över lika snabbt som det kom. Jag glömmer dessutom bort vad jag var förbannad på inom en kvart, max. Så det här är jobbigt 😅 Jag tror mitt blodtryck slår i taket 24/7, och stressen i kroppen är inte att leka med.

Kanske därför som jag kände hur det spratt i hela kroppen idag när jag gjorde mig i ordning för att träna. Jag var så taggad och glad! Ytterligheterna ni vet….:)

Det var ett plazapass, men väl på plats så insåg jag att …vänta nu….! Det finns bara stänger framtagna. För knäböj och marklyft…. David??? Det här se inte ut som plaza….? Pirret i kroppen ökade och när han ruskade på huvudet och leende sa att det var det inte heller, så hade jag inte långt kvar till glädjeskrik:D

Det blev Tunga lyft! Som vi alla tjatat efter länge, men som det inte riktigt finns plats för i hans schema. Förrän idag, eftersom det var så få på passet:) Jag älskar tunga lyft! Även om jag inte alls är i närheten av så tungt som jag gjorde innan operationen, men man måste ju vandra den vägen om man ska komma tillbaka:D

Vi började med knäböj, i par, så syrran och jag körde och Patricia fick köra med Jimpa. De är mer jämnstarka än om hon ska vara med oss. Skönt att slippa plocka av och på vikter hela tiden. Vi skulle börja med 15 repetitioner på en uppvärmningsvikt , sen öka lite och ta 12 reps, sen öka och ta 8 reps, öka och ta 5 reps och sen köra så tungt att man absolut inte orkade mer än fem repetitioner. Halva gruppen marklyft, halva knäböj. Jag är inte bra på böj, eftersom jag har mkt sämre styrka i höger. Men det värsta när man inte gjort det på ett tag är att det gör så ont att ha stången på axlarna😂 Man ska ha den en bit ner, inte på nackkotan utan på filén av muskler strax under. Bara det att i filén hade jag världens träningsvärk efter passet i måndags och sen Luciano:) Kämpa:)

Efter en halvtimme bytte vi, så marklyft. När man börjar med en annan övning så orkar man inte lika tungt, för man är ju slut i benen. Det tog tvärstopp på 75 kilo😜 Jag fick upp 80 kilo från marken men sen skakade benen så jag omöjligen kunde få in rumpan under kroppen och få upp den helt. Som sagt, det är en bit ifrån vad jag orkade förut. Men vafan, snart så! Det kändes så bra hela vägen dit, men sen sa ryggen ifrån. Det och trötta ben;) Det sura är att jag sa till Luciano att det räckte med att boka tid hos honom för att ryggen skulle sluta göra ont. Det var ju rätt naivt, efter att haft ont i över ett år;) Kanske får be honom knäcka den med framöver…kanske;)

Jaja, jag hade en fånigt leende mest hela tiden ändå, trots att det inte var ett bra pass rent viktmässigt. Älskar sån här träning och har saknat det så mycket! Att det blev just idag kändes extra härligt.

Hemma sen så hade vi en uppgift framför oss. Lovelia har ett projekt i bilden, nämligen att återskapa ett känt konstverk. Hon har grubblat och funderat och inte haft tid, för det är ju tusen andra läxor. (OM jag nån gång startar en skola ska det vara NOLL läxor, det är ett idiotiskt påhitt)

Igår försökte hon få Jamie att ställa upp på en bild men han ville inte, och hon hade heller ingen klar idé. Så då googlade vi tillsammans; ”kända konstverk”. När Den sista nattvarden dök upp gick min fantasi igång på alla cylindrar:) Vafan, det här är ju vi, varenda måltid:)

Sagt och gjort, jag skickade bilden till familjegrupper vi har, och sa att idag efter skola/jobb var det dags att visa lite syskonkärlek och hjälpa Lovelia.

Jordan hjälpte mig släpa fram borden från poolrummet, och jag letade reda på ett par vita gardiner och lade som duk.

Sen dukade vi:

Bröd och vin:) I dunk, för man måste ju vara lite rolig också:) Eftersom vi inte var fler än sju, och behövde vara tretton så fick nallar och frisyrhuvuden komma till vår hjälp.

Vi fick vänta in Robban och Corrinda som jobbade och sen blev det middagstid på riktigt så vi käkade innan vi fortsatte. Leta reda på Hoodies och tröjor i liknade färger som på bilden.

Jag har hittat en hel massa olika varianter på bilden, men vi bestämde oss för den här ovan. Syrran har varit på plats i ….öh..? Italien? Och sett den riktiga målningen. Om jag inte minns fel är den målad på en stenvägg i en grotta under ett munkkloster, och mindre än man kan tro. Vi borde ju haft hennes äkta förlaga men nu tog vi en i mängden:)

Jag vet. Vi borde hällt upp i glasen för autenticitet men vafan… varken jag eller Corrinda var sugna på rödvin:) Dessutom hade vi blivit plakata en sketen onsdag, palla;)

Nåväl. Till sist var alla hemma, alla hade fått på sig något i stil med den gubbe de valt att vara och vi placerade noga ut oss vid bordet, checkade hela tiden med bilden så vi fick den så lik som möjligt.

Kameran på självutlösare, Corrinda fick skutta till sin plats efter att ha tryckt på knappen, hon hade tio sekunder på sig, och kameran tog två bilder. För säkerhets skull tog vi två till, även om de första såg bra ut. Så kul, jag som fotat julafton och syskonbilder under hot och mutor alla år, idag satt alla i perfekt position, väntade in de tio sekunderna i total stillhet och sen när bilderna var tagna ramlade vi alla ihop i en skrattande hög:) För att sen skärpa till oss för nästa två bilder:) Tänk vad enkelt det blir när de blir större!

Resultatet blev som följer.

Originalet:

Återskapandet:

Leonardo da Vinci gråter tårar av ren glädje i sin himmel 🙂

Den är redigerad för att se lite skrufsig och gul ut. Och fy fasen vad nöjda vi är! Vi hade så kul, och det var en fröjd att se hur alla hjälptes åt. Det är lite mycket av samma blåa färg i mitten, fast det är helt olika material så våra gester syns lite dåligt, men zoomar man så ser man:)Lovelia sitter som en tålmodig Jesus mitt i skaran av lärjungar som diskuterar något.

Om vi inte får ett A på den här uppgiften, då jäklar 😉

Bara att plocka undan allt och gå och kolla på Robinson. Och då hände det jag hoppats på sååååå länge – Mattias åkte hem. Gav upp, för att han hade ont i axeln. Men vet ni, jag är helt övertygad om att han inte vågade möta Hayes i en duell, och fegt skyllde på sin axel. Det är exakt hans stil. Mes. Men han är borta och jag kan äntligen slippa irritationen som kryper i mig när jag ser honom. Han är en människa som jag absolut inte klickar med. Han skulle kunna vara den sista mannen på jorden utan att jag skulle vilja ha honom i min närhet. Han bara irriterar mig 🤷‍♀️ Förorättad offer-all gubbe.

Dagen innehåll i alla fall mer glädje än sorg idag, och det är skönt. Jag ogillar att vara arg och på dåligt humör, men riktigt än kan jag inte släppa det. Men försöker ändå välja det som gör mig glad:D Det är sunt och bra. Nu är det sovdags, och i morgon är en annan dag. Det kanske är dagen när allt löser sig, vem vet?

Att natti nu 😘

Kommentarer

  1. Camilla

    Om det står att halvsyster ska ha ut sin laglott nu så innebär det väl att din mamma förfogar fritt över tillgångarna så länge hon lever? Din mamma vill avsluta sina förehavanden mot din halvsyster så fort som möjligt har jag fattat rätt då?Förslag din mamma erbjuder en summa över laglotten och hoppas att systern går med på det alternativet är att som sagt din mamma förfogar över tillgångarna fram till sin död och då tar halvsyster en risk att allt är förbrukat.Jag gissar att det är försäljningen av huset till din helsyster som trasslar till det för att pengarna sitter i ett hus,dvs du och din syster har fått förskott på arv.Ingen avundsvärd situation önskar er lycka till.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja så är det. Men mamma känner att pengarna blir låsta, att hon inte kan göra som hon vill. Det kan hon, men hon är extremt rättvis och ärlig.
      Hon vill absolut inte att jag och syrran ska få strul den dag hon går bort.
      Försäljningen av deras hus till syrran är en del av strulet men det skulle inte heller varit nån grej om testamentet skrevs som det var tänkt. Så allt bottnar i att jurist C inte skrev ordet GEMENSAMMA.
      Hade hon skrivit gemensamma bröstarvingar, som hon skulle, då hade det varit fine nu. Men hon skrev Våra bröstarvingar. Vilket såklart tolkades som mamma och pappas gemensamma eftersom mamma har inga fler barn.
      Det gör mig så jäkla arg:/
      Tack ❤️

  2. Ekot

    Snyggt konstverk!
    Antag att ditt ex gifter om sig, får fler barn och sedan avlider. Hur tycker du att de barn du har med honom ska hantera sina rättigheter?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Han är omgift och han har fler barn. Men lever än, tack och lov, jag önskar inte livet ur honom.
      Jag är helt ärlig när jag säger att arv efter föräldrar är en ren bonus, absolut inget jag räknar med eller går och väntar på. Jag tycker det bästa är att den/de som tjänat ihop pengarna ska använda upp dem. Jag förväntar mig inget. Jag får väl för sjutton tjäna ihop mina egna stålar. Absolut inte få några på någon annans bekostnad.
      Mina barn är nio stycken, det lilla de möjligen får i arv efter någon av oss föräldrar är en piss i Mississippi 🤷🏼‍♀️ Om exmaken skulle dö först så skulle mina barn få ut sina laglotter, och sen är de inte garanterade ett skit mer. Han är fri att skriva bort resten om han så vill, och det är inget jag varken bryr mig om eller funderar på. Deras rättighet är att få ut sin laglott. Och det får de automatiskt, det är inget jag kan styra. Sen vet jag inte om han har ett testamente men det är ju hans problem för annars kan det ju bli så att hans fru får gå från hus och hem för att mina barn ska ha ut både laglott och arvslott. Och hur mkt jag än ogillar henne så är det ett scenario jag skulle avsky.
      Jag tycker på riktigt allvar att ett pars gemensamma ekonomi inte ska delas ut och decimeras pga ett dödsfall. Det är illa nog att bli av med en inkomst/pension.
      Det gäller även par jag avskyr🤷🏼‍♀️
      Nu hoppas jag att det inte ska bli aktuell förrän om många år för som sagt önskar jag inte livet ur honom.

  3. Veronika

    Det är INTE sniket att vilja ha sin tredjedel av sin pappas arv direkt (dvs både laglotten och arvslotten). Självklart har hon rätt till den på en gång, skulle tro att hon vill avsluta relationen så snart som möjligt med personer som aldrig stått henne nära alls och sedan gå vidare i livet. Hon blev bortvald som barn. Ja, du skriver att din pappa ”blev tvingad”, men håller inte med om det. Han valde att överge henne och hon har inte fått den kärlek, tid och engagemang som ni har fått av er far. Jag skulle ha gjort precis som hon! Din mamma får behålla sin egen del av boet samt din och systers.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja som sagt, jag börjar känna mig som en papegoja nu😂 INGEN av oss vill ens tänka tanken att neka henne laglotten. Men eftersom det alltid varit meningen att det är det enda hon ska ha, är det verkligen konstigt att vi är ledsna nu, eller? När hans vilja, deras gemensamma jävla vilja sen de blev tillsammans har trumfats över av en idiot till jurist?
      Jag fattar att ni är pengasugna men JAG funkar inte så🤷🏼‍♀️ Och om JAG fått det förklarat med bevis i form av alla deras gemensamma vänner som varit med från start, det gamla testamentet och mammas ord. Då hade jag avstått. För jag vill inte ha något på andras bekostnad. Att du vill det är din sak, alla är vi olika, men du måste ju kunna förstå hur jag menar? Jag fattar hur du menar.

      1. Veronika

        Sorry, jag har bara svårt att förstå hur man kan vilja att ett av sina egna barn ska få hälften så lite som de andra två. Har jag skaffat tre barn så vill jag att alla tre ska få lika mycket (om inte något barn gjort något väldigt elakt). Skulle ett av mina barn inte ha något släktskap med min nya partner så skulle det barnet inte behöva vänta på sin del. Låt säga att din exman går bort och lämnar himla massa tillgångar till sin nya fru. Vill du att dina barn ska ha rätt till sin del (dvs både laglott och arvslott) direkt eller vill du att de ska få vänta tills exfrun också gått bort?

          1. Veronika

            Jag är för trött för att skriva 😂. Skulle ju inte stå exfrun i sista meningen, utan nya frun (änkan).
            Jag förstår att du tänker på din mammas bästa eftersom ni står varandra nära, men halvsyster har ingen relation alls med henne. Precis som dina barn inte har relation med nya frun.

          2. Veronika

            Jag är för trött för att skriva 😂. Skulle ju inte stå exfrun i sista meningen, utan nya frun (änkan). Jag förstår att du tänker på din mammas bästa eftersom ni står varandra nära, men halvsyster har ingen relation alls med henne. Precis som dina barn inte har relation med nya frun.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Helt ärligt nu. Jag tycker att ingen ska få något innan båda gått bort. För det är inte barnens pengar utan den kvarvarande maken/makan. Hur ofta behöver inte folk gå från hus och hem för att arv ska betalas ut?
          Dessutom finns det inget som hindrar min exman från att i ett testamente skriva bort våra barns arvslott.
          Jag fattar att du har svårt att fatta, men för mig är det här solklart.
          Det är fel. Så hon ska inte ha mer än sin laglott. Punkt. Sen kan man tycka exakt vad man vill om det, men så var det tänkt

          1. Veronika

            Nej, det är inte kvarvarande makans pengar om man inte är släkt med arvingen. Det är barnet som är arvinge i det fallet och som inte vill behöva vänta tills ”främlingen” gått bort. Du som älskar din mamma vill förstås att hon ska få behålla halvsysterns arvsdel. Om min exman skulle skriva bort mina barns arvslott så skulle de bli fruktansvärt ledsna. Om han inte skriver bort arvslotten så vill de inte vänta på att nya frun går bort långt fram i tiden om de inte känner varandra och då se om deras arvslott eventuellt finns kvar.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Men vem Fan bryr sig? Jag är less nu. Jag berättar vad jag tycker och du ska säga att jag har fel…? Okey. Fråga inte vad jag tycker då.

          3. Veronika

            Jag fattar mycket väl att du vill att din mamma ska kunna bo kvar, det har jag skrivit. Men jag förstår även din halvsysters agerande, jag kan se det från hennes sida. Om du hade kunnat sätta dig in i hennes skor så hade du inte varit arg på henne, hon förtjänar inte det. Klart du kan vara less på situationen som uppstått, men hon har ingen som helst relation med din mamma. Därför jag tog dina barn som exempel för att det är lättare att sätta sig in i någon annans sits om det skulle vara någon nära som blir orätt behandlad.

          4. Profilbild
            familjenannorlunda

            Men vad är det som inte går fram? Jag säger också att jag förstår henne. Om det är något i världen som jag är bra på så är det att se saker med andras ögon.
            Men jag är arg. Jag säger att jag vet att det är fel. Men jag är arg likafullt. Hon vet det inte ens så för henne kvittar det men jag är arg och det blir hon och jurist C som blir de naturliga målen. Jag tror inte någon i samma sits känt nåt annat. Det är en psykologisk vanlig reaktion, det är bara att kolla hur ex sorgefasen ser ut. Vreden är såklart irrationell men det går inte att göra något åt. Den är där. Och det är jobbigt, dels pga anledningen och dels för att jag inte vill vara arg på henne.
            Jurist C däremot…
            Men att inte förstå varför jag är arg är för mig obegripligt. Det är empatilöst och känslokallt. Herregud man är ju gjord av känslor! Eller jag är i alla fall. Ilska går hand i hand med sorgen, alla känslor hänger ihop och det är inte ovanligt att reagera på ett orationellt vis. Och JAG är inte orationell, bara mina känslor.🤷🏼‍♀️

  4. Monika

    Jag misstror inte det du skriver på något sätt angående testamentet. Men från halvsysterns perspektiv kan det kanske framstå som att det är du och din helsyster som är gamarna. Hon har fått veta att hennes biologiska far dött och lämnat efter sig ett testamente som han godkänt medan han levde. Sen vill hans nya fru och barn hävda att testamentet inte alls var pappans önskan. Pappan går inte att fråga och då står man där och funderar vad som är sant eller inte. Jag kan absolut förstå henne även om jag tycker synd om er andra. Hur skulle du själv reagera om dina barns pappa lämnat efter sig ett testamente och hans nya fru och barn sen hävdade att, nej det var inte alls hans vilja. Skulle det kännas lika självklart då att dina barn skulle gå med på att få mindre?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha men det räknar jag med. Att hans fru snor allt alltså🤷🏼‍♀️ Nej jag kan absolut sätta mig in i hennes sits!! Men när hon får veta omständigheterna så kan jag inte tycka hon gör rätt. Jag fattar att det kan ses exakt som du säger. Men eftersom det verkligen verkligen inte var så det var menat så känns det så ledsamt. Och våra händer är så bakbundna att det gör ont .

      1. Monika

        Ja, jag förstår verkligen att det känns hemskt, inte att dela i sig, utan att det blev fel trots att dina föräldrar gjorde sitt yttersta för att det skulle bli som de ville. Känns som det är väldigt vanligt att inget skrivs och så blir det osämja. Eftersom dina föräldrar skrev testamente gjorde de ju vad de kunde för att undvika det.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Precis så ju. De har skrivit för att allt ska vara kristallklart. Att det omöjligen ska kunna uppstå tvister mellan någon av oss. Och så blir det exakt tvärtom. Tack 🤗

  5. Sandra

    Kanske halvsyster har längtat efter sin pappa hela livet och inte själv kunnat påverka om de ska ha en bra relation. Kanske pengarna symboliserar något annat för henne än bara pengar. Kanske som för sveda o värk av en saknad relation eller som att höra till. Kan det röra sig om mycket känslor istället för avsaknad av känslor. Men såklart är det hemskt och ledsamt för er så som det är nu 💕

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha ja säkert 🤷🏼‍♀️ jag har ingen aning om hur man känner. Men vad jag fattat så har hon vuxit upp med en annan man som hon kallar pappa. Så den där biofarsan tror jag inte spelar så stor roll. Hans död blev en bonus i kassan bara. Just nu kan jag inte hitta några förmildrande saker om henne. Jag har i hela mitt liv tänkt att hon är ungefär som syrran och jag. Men icke.

      1. Em

        Säg inte dock. Jag har växt upp med min ”pappa” som kom in i mitt liv innan jag fyllde 1 år och har funnits där genom allt. Jag bär ändå på en sorg och aggression mot min biologiska pappa att han valde att lämna mig. Ju äldre jag blev ju mer växte det, gick i terapi till slut. Trots att min pappa är helt underbar och har gett mig allt. Så det ena utesluter inte det andra. 🙂

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Nä kanske inte. Men faktum kvarstår ändå att hon väljer att få mer än vad som var avsett trots att det drabbar andra. Och det skulle inte jag själv kunna leva med. Men alla är inte som jag det har jag upptäckt många gånger. 🤷🏼‍♀️

  6. Lm

    Men kan halvsystern verkligen kräva ut allt nu. Laglotten förstår jag…men om det var dina föräldrars vilja att hon inte skulle ärva mer än det då kan det väl kanske finnas sätt så att det inte finns nåt när din mamma är borta.
    Hoppas du förstår hur jag menar

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag fattar och vi klurar 🙂 Men nej hon har idag bara rätt till sin laglott. Sen när mamma går bort sin arvslott.

  7. Em

    Tänker spontant vilken liten f*tta men sen tänker jag också att ja, jag hade nog inte heller brytt mig om min fars övriga familj i ett sånt läge om jag hade noll band till dem. Hoppas såklart att det löser sig till er fördel, hon ska ju ändå få vad hon har rätt till.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag hoppas att jag varit tydlig med att vi inte vill neka henne det hon har rätt till, sin laglott. Men att hon får även arvslott när mamma och pappa aktivt valt att hon inte ska ha det, men en jurist inte fattar… då blir man ledsen och jävligt trött. Det hade varit bättre om de inte gått dit, då hade det gamla testamentet varit det enda som funnits och varit det som gällt. Trots lagändringen då, men det hade inte påverkat detta. Men de försökte göra rätt, de trodde de gjorde rätt … och så blir det så här 😥

      1. Em

        Du har varit supertydlig. Det jag menade med att hon kommer att få sin del. 🙂 Men jag kan se det från bådas håll. Som sagt, vet inte om jag hade brytt mig heller i hennes situation.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Bra 🙂 vill att det ska vara solklart 🙂 det låter ju bra jäkla illa när man säger det. 😥

          1. Em

            Man önskar ju att man skulle ha gjort det rätta och att man vill göra rätt för sig. Men när jag tänker mig in i det från hennes håll så vet jag inte.. Lätta pengar på ”laglig” väg utan att behöva såra någon man älskar. Tror inte att det är ett så självklart val som man vill att det ska vara.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            För mig är det lätt 🤷🏼‍♀️ Jag skulle inte vilja ha något på någon annans bekostnad. Inte någonsin. Men jag vet att det är ett ganska ovanligt tänk:) Men så funkar jag.

  8. Jenny

    Bilden blev ju klockren 😂 Bra jobbat! 👍😍
    Känner spontant att om det varit jag som varit halvsystern så hade jag avstått från pengarna.. Skulle inte vilja ta något som inte var menat för mig, men är en sån som säger till om jag får betala för mycket i affären eller säger till arbetsgivaren om jag får för mycket i lön. Å andra sidan vet man ju inte hur man skulle reagera om man väl var i situationen, tänker om jag tex hade barn som hade det ekonomiskt svårt så skulle jag ju vilja göra allt för att hjälpa de. Men förmodligen inte på bekostnad av min heder och stolthet. Situationen är ju piss oavsett och lider så med din mamma. Förstår att det känns tungt att din fina pappa inte fick som han ville ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det är ju det som är jobbigast, att det pappa absolut inte ville är det som blir. Pga en enda jävla jurist

  9. Carina-särkullsbarn

    Som halvsyskon hade jag också gjort likadant om min pappa inte varit närvarande i mitt liv. Det är liksom mannen i det här fallet som får stå för konsekvenserna att ett barn avlades för 58 år sedan.
    Har man dessutom inte haft kontakt så har man inga känslor för resterande familjemedlemmar och det är lättare att reagera utifrån lagar och rättigheter.

    Jag är själv särkullbarn och har redan diskuterat med min far och hans hustru hur arvet en dag kommer att fördelas mellan mig och min mycket yngre halvbror.
    Men så har också min far aldrig släppt kontakten med mig, även om den varit sporadisk emellanåt och det är 54 år sedan jag föddes.

    Jag förmodar att jag sticker ut hakan här. Tror att många skulle hantera det likadant som halvsystern i hennes situation. Gratis pengar, vem tackar nej av ödmjukhet?
    I den bästa av världar gör man det. Men sådan är inte världen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag förstår dig. Men jag tycker det är oerhört sniket. Men sen är jag den som inte skulle gama åt mig mesta möjligt heller. 🤷🏼‍♀️Så funkar jag, jag anser inte att det är min rätt helt enkelt att på bekostnad av någon annan sko mig.
      Jag förtydligar återigen(!!!) att hon ABSOLUT ska ha sin lagliga rätt, sin laglott. Men inget mer. Eftersom det var så mamma och pappa gemensamt beslutat. Ingen vill ta ifrån henne det.

  10. Marre

    Alla får vi våra strider, tyvärr! När det gäller arv och pengar, det tar fram det sämsta ur människor. Blir likt gamar och hyenor, riktigt egoistiskt tänk. Finns ingen vinnare, alla är förlorare. Kämpa.

  11. Linda D

    Hej,

    Jag arbetar på advokatbyrå och ser stämningsansökningar gällande klander av testamente ganska ofta. Jag bifogar en länk och känner spontant att punkten 5 ”Testatorn har missförstått de faktiska omständigheterna som varit avgörande för att skriva testamentet” stämmer in på din pappa vilket innebär att klandertalan skall godkännas och testamentet kan förklaras ogiltigt.
    Håller tummarna för er!
    Mvh Linda
    https://lavendla.se/juridik/familjeratt/testamente/klander-av-testamente/

    1. Karin

      Var ett tag sedan jag pluggade juridik men ska inte testamentet klandras inom 6 månader? Efter personen fick kännedom om testamentet.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Dessvärre kan det vara så. Antar att inte varken pandemi eller total datakrasch på bouppteckningsfirman gills

  12. Agneta

    Du måste återkomma om lärarens feedback på konstverket!
    Jag tycker inte du ska ge upp om arvet.Har ett fel begåtts,borde det kunna justeras.lallafall värt att fortsätta.

  13. Anette

    Helt otroligt bra tolkning! Kommer helt klart ge ett A. Har ni kollat om Kapitalfrigöringskredit på lägenheten skulle kunna gynna dig och din syster och givetvis er mamma?

  14. Monica

    Haha underbar bild! Skratta högt nästan då jag själv skulle vilja va med på ett hörn😂 måste ju bli ett A 🥳🥳🥳 jobbigt med testamentet! Helt sjukt att hen kunde göra detta fel! Dom var väl det av en anlednig just för att ändra på testamentet 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️♥️♥️♥️♥️♥️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      De ändrade inte ens, de behövde göra ett nytt för nån lag har ändrats sen de skrev det första för många år sen

  15. Hanna

    Den bilden! Vilken kul idé, jag skrattade högt, hoppas verkligen det ger högt betyg! Om inte annat så har ni ett skoj minne!

  16. Camilla

    Jag tycker dina föräldrars testamentstrul är lite för privat för att fläkas ut på en ganska stor blogg och du fläker dessutom ut annan person i detta fall din halvsyster som du påstår dig att du inte känner. Din halvsyster har enligt lag rätt att kräva ut sin laglott och att testamentet är felskrivet är inte din h-systers problem. Vi som läst din blogg länge vet att du mer än gärna fläker ut folk du inte gillar eller har problem med, tror faktist att du känner nån form av tillfredställande övertag när du gör så. Gillar ni inte testamentförättaren byt advokatbyrå.

    1. G C Hemdal

      Det kan de ju inte göra nu, det förändrar ju inte testamentet (ena). Förvaltaren / C vill ju bara ha så höga arvoden som möjligt till sin egen fördel. Vet Men varför svarar inte galvsyrran:e mannen etc någon gång!! 😡

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fläker ut och fläker ut? Jag tycker jag håller det alldeles tillräckligt privat. Du kommer aldrig någonsin kunna klura ut vem någon av dem är. Det är inte som att halvsyster heter Wetterholm 😂men det fattar ju alla tänkte jag. Det finns noll saker som avslöjar värt släktskap.
      Och ni som läst min blogg länge men ändå fortsätter fast ni tycker jag gör fel/är fel/säger fel/beter mig fel/ osv kanske känner någon form av tillfredställelse av att läsa vidare?
      Den är ju värre 😂
      Jag skriver en blogg om mitt liv och det som gör mig glad, arg, ledsen, irriterad.
      Jag är noga med att inte skriva ut namn eller visa bild på folk, jag försöker alltid undvika att få med folk på bilder men ibland går det inte. Å andra sidan är det inte fotoförbud på offentliga platser så min effort att försöka undvika det är överkurs jämfört med de allra flesta andra influencers. Jag har till och med få vänner på bild! Allt för att ingen ska känna sig obekväm.
      Det här är något som till stor del är till för att försöka se till så ingen annan hamnar i samma sits! Att upplysa om vad som kan hända även fast man tror man gör rätt. Och hur jävla omöjligt det är.
      Det HJÄLPER INTE att byta advokatbyrå!! Allt är redan försent! Pappa finns inte mer och testamentet är hugget i sten. Halvsyster gör som alla andra som får vittring på pengar – de gamar åt sig allt de kan få oavsett hur omständigheterna är.
      Det finns ingen som vill att halvsyster ska bli utan arv. Men som juristen C skrivit nu så får hon mer än vad pappa någonsin avsåg. Det är hans sista vilja. Sug på den. Hans sista vilja blir plötsligt till vår nackdel. Han skulle vrida sig i sin grav om han visste det… och allt på grund av en främmande människa som inte tog sig tiden att lyssna… det är inte ok.
      Jag tror faktiskt inte att jag någonsin fläkt ut någon som kunnat identifieras av någon annan än möjligen sig själv.
      Att jag skulle känna ett tillfredsställande övertag är total fel, av den anledningen, bland annat.
      Att jag känner tillfredsställelse när jag skriver är däremot helt rätt. Det är därför jag skriver allt jag skriver, så att säga. Annars hade jag inte använt mig av den formen att förmedla mina tankar, känslor osv. 😅

      1. Karin

        Har ni pratat med er syster? Juristens uppdrag är väl att berätta om innehållet i testamentet. Inte något om att ni systrar är av åsikten att er pappa ville något annat? Är det ens klarlagt att hon känner till omständigheterna? Å andra sidan kan hon kanske känna sig berövad en pappa och tycker att hon därför iaf borde få ärva. Det är knappast ett barns fel att de inte haft kontakt. Som vuxen kanske det är svårt att reparera? Skrapa ihop lite intyg, ta upp tidigare testamente och överklaga beslutet till Kundombudsmannem. Kräv kompensation av företaget som upprättat.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Hon ska ha fått informationen och även vår åsikt. Men svaret var att hon ville ha allt. Det är i första hand mammas åsikt. Som jag sagt så skiter jag och syrran i om vi ärver noll den dagen mamma går bort men tills dess ska hon kunna göra vad hon vill. Hon får ärva. Sin laglott. Resten var aldrig meningen🤷🏼‍♀️
          Det är absolut inte barnets fel att det inte finns kontakt! Men i det här fallet var hennes mamma väldigt tydlig med att pappa inte skulle höra av sig, eller vara delaktig. Det enda hon ville ha av honom var underhåll. Han var 19 år, och även på den tiden var man en snorunge då;)

      2. M

        Räcker att kontakta skatteverket så kan man få reda på namn på alla i din familj och din pappas barn mm.
        Jag gjorde det en gång när jag fick veta att min pappa hade fler barn. Kontaktade skatteverket och fick veta att han hade två barn till som han aldrig nämnt. Fick deras namn mm.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Haha men då får väl folk göra det. Jag känner att jag håller saker tillräckligt privat för att vara nöjd själv 🙂
          Vill sen folk snoka så var så god🤗 I ditt fall förstår jag dig och hade gjort likadant! Men att en total främling ska snoka reda på min halvsyster för att… ja vad? Säga att jag är dum som tycker hon är sniken? Be my guest 🤗

          1. Camills

            Hade situation varit omvänd här hade ju du rivit upp himmel och jord för få din arvs/laglott. För att inte tala om hur du hade rasat i bloggen om detta på samma sätt som du gjort tidigare om vissa även det jävligt privata saker. Du behöver komma ut från din instängda bloggbubbla och lära dig samspela med människor som inte levt/lever i den världsfrånvända bloggvärlden där ni bloggare alltid ska ha rätt oavsett vad det gäller och vi andra är idioter för att vi ifrågasätter det som skrivs i en del inlägg där alldeles för privat info fläks ut där andra personer omkring er bloggare är involverade.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Gulligt av dig att inte skriva mer. Eller vänta, det var ju tvärtom ! Så dumt av mig 😂Men så är jag ju så filterlös och arg jämt. Undrar exakt vad du tänker på? Jag har mig veterligen aldrig varit mer privat än att jag kan ta det med valfri främling på Ica. Du kan väl vara hygglig och googla upp länkarna?? Du verkar inte ha så mkt annat att göra liksom;)
            Och nej. Jag hade inte velat ha mer än laglott. Om det var så tanken var. Svårt att fatta jag vet, kanske speciellt för dig. Jag behöver absolut ingenting av det du skrev, i årets längsta mening utan varken kommatecken eller punkt. Herrgud människa, lär dig använda sånt!
            Gå och lägg dig nu så kanske du vaknar på en trevligare sida i morgon 😘

          3. Camilla

            Lika härligt ironisk och hånfull som alltid när läsare inte delar dina åsikter i dina blogginlägg. Puss på dig härliga Carola 😘

          4. G C Hemdal

            Men herre 😇 tack för länken hur man bestrider testamenten men funkar väl inte på gode man/förvaltare läs förskingrare!! Och drar ut på tiden så det blir preskriberat. Och M det vet vi ju ringer typ Skatteverket nästan varje dag men tar väl inte kontakt med tjejen om hon bor avigt. Vid adoption får man inte reda på identiteter mm. Men Carola förklara du vad ÄR arvslott/laglott ich alltihopa gäller det kontanter =pengar hade de huset och massa annat, hur räknas biologiska syrran ifrån?! Nu kan jag inte förnya körkortet idag för fv inte bet ca 200:- som det kostar att fota sig så disponerar ni arven sedan då?!?!?! Är det även saker värdepapper?? Min pappa ärvde av farsans brorsa en åsna som sket ut cigaretter?? Det är alltså 💶 💴 💵 💷?????? Jag vi ❤️Carola hon skriver så 👿 roligt också. Du hade bästa mot alla 💶 nio barn, FN jag avundsjuk på det!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting