Okategoriserade

Jag hittade lampan:)

Reklam och annonslänk för Cellbes

När jag bodde hemma och fick en spegelvägg, ni som är i min ålder vet exakt vad jag menar, eller hur? De där spegel-fyrkanterna man satte upp och ihop till en stor spegel. Det finns ju fortfarande men jag tror det ”kom” då. I alla fall, jag minns exakt hur happy jag var när pappa borrade, pluggade och satte upp de där sex stycken fyrkanterna. Wow en stor spegel! Jag var garanterat i tonåren och ägnade massor av tid framför den:) Dels för att gnälla över hur ful/fet/flobbig/finnig jag var och dels för att måla på ett ton mascara och kajal, men kanske främst för att fixa håret. Åttiotalet krävde förutom en stor spegel, även hårblås, hårskum och jäkligt mycket hårspray. Inget hände så att säga av sig själv där vid spegeln utan det var slit. 😂 Säkert därför jag idag är allergisk mot allt som tar tid med att fixa sig 😉

I alla fall, igen. Man måste ha bra belysning vid en spegel, och pappa klämde fast en spotlight. Easypeasy.

Det där har följt med mig genom hela livet:) Jag tycker att en spotlight vid spegeln är det optimala för att se sig själv. Inte nödvändigtvis för att ta snygga spegelselfies däremot, men för att se hur man ser ut. Spotlighten lyser på en och man ser superbra. Jag har letat efter en snygg nu i ett par år. Inte hela tiden och inte med panik men jag har saknat en vid spegeln som vi har nere. Det finns massor men antingen är de fula eller svindyra.

Men till sist hittade jag den här : ❤️

Perfekt! Så snygg spotlight med sitt industriella utseende och klämman är också den perfekt, stadig men inte för tajt. Här sitter den på en garderobsdörr. Lampan är handgjord och kostar inte mer än 249kr 👌🏼

Det finns fler lampor i samma stil, taklampa och olika varianter av fönsterlampor , också de till helt humana priser.

Jag letar också lampor till mitt uterum och är väldigt sugen på den till vänster här ovan. Dessvärre tror jag inte det blir bra för fönsterrutan går i samma linje med väggen, den får inte plats att hänga. Kanske att jag kan lösa det med någon form av distans eller upphängning, jag ska fundera. För jag tycker de är ruskigt supersnygga:)

Cellbes, som de kommer ifrån, har inte jordens största utbud av just belysning, men inte heller det sämsta. Det som finns är mycket helt i min smak, jag köper ju ofta all julbelysning härifrån och även massor av ljusslingor.

Tror nästan varenda unge har en sån här i sina rum:) i olika färger.

Jag är väldigt förtjust i belysning, har alltid varit. Jag gillar inte att sitta i ett mörkt rum och uggla, utan har små belysningspunkter överallt. Man måste också ha en grym taklampa som man kan slå på när man måste städa… Jag har alla möjliga former av belysning – städ, mys, läs, allmän, dekoration osv.

Den här bordslampan har jag suktat efter ett tag

Den är på rea nu så jag borde slå till, men den kräver sin plats. Som jag inte har hittat än 🙈 Den skulle också kunna funka i uterummet men jag kan inte se det framför mig riktigt. Jag anar att om jag städar upp vinterns stök och smuts där inne och får ordning som det ska vara så kommer det bli enklare att se. Men det är ju en bit kvar dit:)

Hörni, Cellbes hela utbud finns HÄR

Deras sommarshop har öppnat nu också, vilket innebär massor av sommarkläder 😍😍 Love it!

Kommentarer

 1. Lilian

  Har inget med inlägget att göra men måste berätta att jag och maken (skåningar) tillbringat en vecka i Uppsala. (Åker hem imorgon. ) Fy sjutton vilken röra med trafik och parkeringsmöjligheter. Vi har som ”hobby” att besöka så många platser i Sverige som möjligt. Trevlig stad Uppsala men usch vad svårt att komma med bil.

  1. familjenannorlunda

   Herregud jag skäms! Och håller med, det är en jäkla sörja att försöka manövrera sig fram med bil i Uppsala. Det handlar väl om att miljöpartiet, och sen Pelling med anhang gärna vill försöka förvandla staden till en bilfri stad. Men det som hänt är att centrum dött, och alla butiker flyttat till stora köpcentrum utanför stan där man måste ha bil för att ta sig till. Eller bör. De krånglar och bygger bort gator så bilarna inte får plats men cyklisterna får fina banor, de som inte ens kan grundläggande trafikregler… Varenda gång man kör bil i stan så håller man på att köra på minst en cyklist. Sjukt.
   Jag ber om ursäkt å min stads vägnar, och hoppas att ni hade trevligt förutom det!

   1. Lilian

    Inte ska du skämmas el. be om ursäkt . Frånsett trafikproblemen och lite brandrök hade vi en bra vecka i och kring Uppsala.

 2. Helena Nilsson

  Hej Carola! Erkänner att jag läser dig sporadiskt.Har dock läst en del idag, men inte så långt tillbaka.
  Om du orkar svara, varför måste er halvsyster ärva? Var inte testamentet tillräckligt tydligt? Önskar att allt
  löser sig! Mvh Helena

  1. familjenannorlunda

   Alla barn har rätt till att ärva sina biologiska föräldrar. Det man aldrig kan skriva bort är vad som kallas för laglott. Sen kan man även få arvslott ( den som hittade på två likadana ord kan dra åt skogen 😂😅) men arvslotten går att skriva bort.
   Laglotten kan man aldrig gå miste om eller skriva bort.
   Så länge jag kan minnas har mamma och pappa pratat om att halvsyster enbart ska ha sin laglott. Det har varit massor av arvsdiskussioner i deras umgänge under åren och alla släktingar och alla vänner har varit involverade och alla håller med – laglotten till halvsyster. Thats it.
   MoP skrev ett testamente för tusen år sen, där det här stod tydligt och klart. Sen blev det en lagändring och testamentet rekommenderades att skrivas om, främst för mammas skull tror jag, något med orubbat bo. Det struntade de i, men när sen de skulle flytta och syrran köpa deras hus så ville de att JAG skulle vara skyddad. Inte för att jag och syrran någonsin skulle kunna bli så osams, men man vet aldrig. Det var fint tänkt. De skrev juridiska papper som skulle skydda mig. (Det där går tillbaka till när vår mormor dog och jag fick en del av hennes lägenhet, som jag sen lät gå in i huset i stället för att bli utköpt, av den enda anledningen att om jag skulle köpas ut så skulle inte syrran ha råd med huset🤷🏼‍♀️)
   I samband med det skrev de även det nya testamentet. Där deras avsikt var att halvsyster skulle ha sin laglott och inget mer. Juristen lyssnade inte på dem, och skrev ”våra bröstarvingar”vilket i lagens mening innebär oss alla tre. I mamma och pappas öron innebär det syrran och mig, för mamma har bara oss. Det skulle stått ”våra gemensamma bröstarvingar” …
   Så, enbart detta lilla ordet som fattas/utelämnades gör att halvsysters arv fördubblas. Något som inte var tanken. Juristen har inte talat med bönder på bönders vis utan pratat juridikspråk som ingen normalt funtad icke juridiskt skolad begriper. Det är värre än läkarspråket. Mamma och pappa trodde att de förmedlat det de ville. När man börjar mötet med: ”Särkullsbarnet ska ha så lite som möjligt, även om det låter illa, men det är så vi vill ha det.” Då tror man att juristen översätter det till sitt språk i testamentet. Vilket hon inte gjorde.
   Vilket är helt sjukt att hon missade för det var hela grejen med att anlita henne. De hade kunnat göra ett bättre testamente själva och fått det bevittnat av vänner/kollegor🤦‍♀️Men de ville göra rätt. Och betalade dyrt för det, och så blev det fel.
   Till sist. Ingen av oss vill neka halvsyster hennes laglott. Absolut inte. Hade pappa velat att hon skulle ärva mer så hade det varit helt i sin ordning det med! Men han och mammas önskan var att hon enbart skulle ha laglotten. Vi är inte snikna. Men vi vill att det ska vara rätt så som pappa velat. Inte att en jurist ska komma och sabba allt. En enda okänd människa som tar sig friheten att skriva fel i ett testamente, tog henne inte många minuter säkert, som förändrar livet för evigt för alla inblandade. På gott för halvsyster och på ont för oss andra.
   Tvärtemot pappas vilja. Det suger.

   1. G C Hemdal

    🦈 Men jag fick inte ens laglotten Förvaltaren sålde två lgh fyra ggr!! Och vi hade råd hade bott där i sju år!! Måste man inte se till att nästa generation också har testamente?! Men det måste ju vara en förmögen familj?!?!?! Ingen aning om hur mkt hon hade lgh 2 milj omgjord till 6 milj då verkar det ❓att man inte ens får mediciner hårfrisörskan glasögon semestrar ens mat och bara, han 💩 i det!! Vad är laglotten en viss % sats??

    1. G C Hemdal

     Bara mig han 💩 i barn och barnbarn. 💩 I gravstenar tom begravningar, det börjar faktiskt lukta!!

 3. Ulrika

  Jag är ett år yngre än du och vet precis vad du menar med spegelvägg, håret, och icke att förglömma, den blåa mascaran!

  1. familjenannorlunda

   Precis den skojar man inte bort 😂jag hade grön också , köpt i london och jag älskade den

 4. Lena

  Hej,vill rek.bra webb butik från Dalarna: FAMILJEBUTIKEN CALIMERO
  Dom har fina saker,klämm lampan finns med ,även i vit färg samma pris.
  Gillar din blogg

 5. Rille

  Hahaha, din beskrivning av 80-talets spegelväggar och hårmode var klockren! Man fick flashback direkt! 😀

 6. Karin

  Åh wow, den där spotlighten var ju skitsnygg 👍🏼🤗
  Måste genast fundera om jag har nån bra plats för en sån här hemma 😃
  Tack för tipset 👍🏼

  1. familjenannorlunda

   Ja visst är den!! Är helt kär i den:) Jag ska ju ha den på spegeln nere men inser att jag går runt och försöker hitta en bra plats här uppe så jag ser den mer 😂😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing