Okategoriserade

Hur väljer du parfym?

Reklam och annonslänk för Parfym.se.

Jag börjar ju ta tillbaka gammal mark:) I så många år har jag varit småbarnsmamma, med spädbarn i famnen och ett entourage runt benen. Jag tycker om saker som doftar gott, som sköljmedel, doftpinnar och parfymer. Jag tycker också att spädbarn ska känna sin mammas doft och inte den av parfym:)

Därför har min doftgarderob varit lite vilande under ett par decennier 🤗 Antagligen är det därför jag nu verkligen frossar i goda dofter:) Jag älskar det! Både på mig själv och andra. En man som luktar gott är något som får mig att vända mig på huvudet:) Vissa av er tål inte starka dofter, eller ens lätta, och ni ska kanske inte läsa vidare nu😅 Jag vill ändå poängtera att för mig är det en himmelsvid skillnad, och gränsen mellan väldoft och to much är hårfin. Det gäller alltid att använda dofter med förstånd. Less is more, så att säga. Och det går aldrig att dölja sämre lukter med en god doft!

Jag har en rabattkod till er, så kolla längre ner🤗

Jag tycker om att dofta gott. Så är det bara:) Jag föredrar lätta friska fräscha dofter, som den här från Marc Jacobs – Daisy

Daisy doftar som en sommardag, sol och molnfri klarblå himmel. Noterna i den är blå mineralnot och gul lotusblomma som tillsammans skapar frisk blomdoft med havsnoter, insvepta i sandelträ och mysk. Underbar, och passar perfekt till dagar som igår med konfirmation i en spirande vårgrönska 🌱

Den tar inte över och doftar inte för mycket.

Jag valde mellan den och någon av mina Eternity 🙂

Det är en följeslagare sen länge, jag är ju trogen i det mesta. Eternity for women och Eternity Moment. Den här finns ju även för män, och jösses vad de doftar gott!

Jag har börjat leta efter en lite mer kryddig och aningen tyngre parfym, men jag tycker det är supersvårt att dofta runt i butikerna för efter en stund så känner jag ingen skillnad:) Allt luktar gott men det är svårt att skilja dem åt. Jag skulle gärna ta emot lite tips där! Inte supertunga men lite mer mystik än mina blommiga favoriter:)

Den här från Lancôme, La Nuit Trésor hade jag i mina gömmor:)

Det är en liten miniförpackning som jag fått i ett set för flera år sen. Jag trodde den skulle blivit tråkig kanske, men eftersom den var oöppnad så doftade den som ny:) Doftfamiljen här är orientalisk och toppnoterna är bergamott, päron och mandarin, medan mellannoterna är jordgubb, passionsfrukt och vaniljorkidee. Basnoterna är Patchouli, Litchi och Kola. Alltså det här med noter är ju en hel värld, och jag är inte helt bra på det, men jag försöker lära mig:) Det är som att gå på bolaget och försöka hitta en dryck, det är noter av geléhallon, lakrits och maskros, typ.

Men den här gillade jag väldigt mycket, det sägs att den skapades som en parfym men råkade bli en kärleksdryck:) Jag hade den på 80-talsfesten jag var på, och hade utbudet av män varit lite mer i min smak hade jag kanske ställt mig nära, nära och låtit parfymen göra jobbet 😂

Den kändes helt rätt till svart, tuff tisha och lite mer makeup än jag brukar ha:)

För visst är det ju så att rätt doft kan lyfta hela outfiten ett snäpp till:)

Jag har mina vardagsdofter som jag tycker passar till allt, året om, och det är ju alla dofter från Clean

Jag vet att många av er har andra vardagsfavoriter, kan ni inte tipsa mig? För även om jag aldrig kommer ge upp Clean så är det ju så härligt att ha en stor doftgarderob att välja ur🤗 Det är väldigt mycket vardagslyx för mig.

Jag handlar ju oftast från Parfym.se, och de har just nu en stor parfymkampanj med 20% på utvalda dofter. Det är ju toppen! Men vad som är ännu mer toppen är att NI får ytterligare 5% off om ni använder koden: Carolasdoft

Alltså, totalt 25% på utvalda dofter, och 15% på övrigt sortiment.

Och förresten! Jag har hittat en så jäkla bra läppbalsam kombiscrubb-grej!

IsaDora Clean start exfoliating lip scrub

Jag har ju letat så länge, och frågat er om råd, och köpt massa olika produkter och ändå varit torr om läpparna. Jag hatar det! Men så hittade jag den här, och jäklar vad bra den är! Ingen aning om tanken är att den ska vara bara en scrubb, men den är riktigt återfuktande samtidigt. Skrubben är inte speciellt vass, några korn här och var, ibland mer och ibland mindre men den gör sitt jobb kanonbra. Nu smörjer jag med den morgon och kväll och möjligen en gång eller två under dagen. Möjligen. Jag har en annan produkt också som jag gillar, ska bara testa den lite till innan jag säger mitt, hittills är den suverän den med.

Så, in och kika med er, tänk på att det är Mors Dag nästa helg 🤗

Alla är vi garanterat värda en liten extra uppmuntran, vare sig man är en mor eller inte. Man kanske har en mor man vill uppvakta lite extra? Kanske någon som är som en mor för en, eller så köper man bara något till sig själv för att man vill 🌸 Man ska vara snäll mot sig själv:)

Kommentarer

  1. Cecilia

    Min favorit är Ariana Grande cloud tror jag den heter. Blå flaska. Älskar den men kan inte ha den på jobbet pga allergiker. Så där har jag Victotia Secrets body mist, strawberry and champange. Den klarar allergikerna av. Men så fort jag är ledig blir det Ariana Grande 🤗

  2. Lena

    Använder faktiskt inte alls parfym längre, har nog inte gjort det på 20 år. Är väldigt känslig för dofter och kan ev. ta lite mist som inte är så tung. Har kollegor som sprutar på sig parfym inne på toaletten på lunchen utan en tanke på att det kanske kan störa andra.

  3. Johanna

    Jag tycker det känns så ”anno” 1900-tal med parfym. Känns otroligt omodernt att parfymera sig. Sen är jag naturligtvis påverkad av min uppväxt med förälder med astma. Min Mamma får astma av starka dofter som parfymer, tvättmedel, rengöringmedel, blommor etc. Och kan tex inte vara på ett kalas hos oss om andra gäster har parfym. Vi påtalar det för folk men det går inte in. ”Jag tar bara lite”. Min mamma kan tex inte vara med på skolavslutningen eller åka buss/tåg eller äta på en restaurang. Eller hon kan det, men hon blir allvarligt sjuk om någon med parfym kommer nära. Jättebegränsande där henne.
    Nåja- personligen anser jag att det känns som omodernt och onödigt att parfymera sig.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha ”anno 1900-tal” 😂 Nu tänker jag på vitpudrade peruker och parfym för att dölja odörer, även om det är ännu tidigare 😂😂 Jag fattar allergier, det måste vara oerhört jobbigt. Jag fattar också de som säger att de ”bara tar lite” för alla är sin egen kritiker – man har egna ramar och åsikter om vad som är relevant eller acceptabelt. Att vara helt utan doft är säkert det bästa för alla som är allergiska, alltså att alla andra är det, men för de icke allergiska är det kanske något som saknas. Jag själv tycker dofter förhöjer och kompletterar, och tycker det är fantastiskt med folk som luktar gott, men jag förstår också allergikerna. Det är en knepig balansgång.

  4. Birgitta S

    Hej! Jag använde mkt dofter i unga år nu är jag 60. När hände det? Sen många år har jag svårt med dofter får huvudvärk. Men jag sätter lite runt fotknölarna luktar lagom för mig då.

  5. Malin

    Blir täppt i näsan o får huvudvärk av många dofter. Så sköljmedel, doftpinnar o sånt går helt bort. Är glad att jag inte behöver åka kollektivt, att hamna i närheten av någon som sprayat sig kan förstöra min dag. Har någon hyacinter inne får jag be dem ställa ut dem. Tom blommor som doftar utomhus, syren, hägg, pioner mm är jobbiga. Var häromdagen utomhus på en tillställning o en person hade ett doftmoln omkring dig, kändes på flera meters håll. Inte OK. Så tänk på det/oss innan ni sprayar er, tack!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nu är jag alltid måttlig med dofter för jag har världens mest känsliga näsa😂Jag fattar att det är jobbigt, och är väldigt glad att jag inte är så känslig, för jag älskar verkligen goda dofter 🙂

  6. Monica

    Mina topp 3 är Viktor och Rolf flowerbomb,
    skandal beauty från Jean Gaultier
    Sen jean gaultier classique
    Tröttnar aldrig på dom…

  7. Em

    Pendlar mellan Good girl från Carolina Herrera och Euphoria från Calvin klein. Både är lite tyngre men kör någon av dem varje dag. Tyvärr tog My way från Armani slut nyligen, den är en favorit den med.

    1. G C Hemdal

      Grattis LOVELIA till konfirmationen ⛪. Nr 3/3 är konfirmerad bara så jag väntar ff på de andra. Parfymer köpte man alltid på ❎ ningarna. Anais Anais Amour Amour vet ej vad de hette för nu får an ju inga 💶 till det ellerens ❎ ning ar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting