Okategoriserade

Konfirmerad 💒

Jag Ă€r helt matt och kĂ€nner mig nĂ€stan lite bakis, men pĂ„ ett bra sĂ€tt:) Det har varit intensivt. Mitt kapade instagram har ju satt sina spĂ„r i form av att jag varit helt hĂ„glös. Vilket för övrigt Ă€r ett ord jag inte anvĂ€nder sĂ„ ofta, men jĂ€klar vad bra det Ă€r Ă€ndĂ„ – hĂ„glös. Ett trĂ„kigt tillstĂ„nd att vara i dock. Men med instagram tillbaka sĂ„ Ă„tervĂ€nde Ă€ven lite av energin. Och tillrĂ€ckligt för att fĂ„ ihop sĂ„ Lovelias konfirmation blev fin❀

Jag har ju inte sÄ mycket med den att göra mer Àn sjÀlva mottagningen hemma. I princip allt sköts av kyrkan. Jag tvÀttade hennes kÄpa, men sen bytte hon den, för den var dels för lÄng och sen var den i ett annat material Àn alla andras sÄ det blev en fÀrgskiftning. SÄ hÀmtade jag Lovelia med vÀnner pÄ kyrkan i fredagskvÀll efter genrepet och körde Trixie och nÄgra av de andra ungdomsledarna pÄ morgonen. Lovelia samÄkte med nÄgra andra. Det var min arbetsinsats:) Trixie har varit ungdomsledare sen efter sin konfirmation för tvÄ Är sen, och jag Àr oerhört stolt över det. Jag har ju vÀldigt mycket att tacka kyrkan för, i princip sen Janelle var ett Är sÄ har jag hÀngt dÀr:) Först pÄ Lötenkyrkan dÀr vÀrldens bÀsta Uffe jobbade och dÀr jag trÀffade Anna, som kommit att bli en av mina nÀrmaste vÀnner. Hela hennes familj kÀnns mer som slÀkt:) Jag har ju inte sÄ stor slÀkt sÄ jag kör stenhÄrt med Ohana:) Som betyder familj i en utökad mening, bÄde den med blodsband sÄvÀl som vÀnner och adoptivfamilj.

NĂ€r vi sen flyttade ut hit sĂ„ saknade jag min kyrka och mina vĂ€nner dĂ€r, men nĂ€r tvillingarna föddes sĂ„ hittade jag till SĂ€vjakyrkan. DĂ€r jag har haft i princip allt mitt umgĂ€nge under de Ă„r jag var hemmamamma ❀ Det var dĂ€r jag fick tröst nĂ€r min mormor gick bort, och nĂ€r min man gick bort pĂ„ ett annat vis Ă€n genom döden. Det var dĂ€r jag trivdes bĂ€st. Och det suger att den tiden Ă€r slut. I fredags var jag pĂ„ Jamies skola pĂ„ nĂ„got de kallar Kulturdagen, och dĂ„ trĂ€ffade jag en av de mammor jag hĂ€ngt med pĂ„ Kyrkis, och fan vad jag saknat henne. Det gĂ„r sĂ„klart att styra upp och trĂ€ffas Ă€ndĂ„, men det var pĂ„ ett sĂ„nt oerhört kravlöst sĂ€tt, alla var pĂ„ samma villkor.

Jaja, alla fattar – jag saknar kyrkan. Jag önskar ibland vĂ€ldigt mycket att jag vore troende. Av den anledningen att jag uppfattat det som en vĂ€ldigt stark gemenskap, mĂ„nga av förĂ€ldrarna jag hĂ€ngde med dĂ„ var ju troende, mĂ„nga inom ett samfund som jag inte gillar, men som börjar pĂ„ Livets och slutar pĂ„ Ord:) Att jag svor som en jĂ€kla borstbindare spelade ingen roll, och att jag som Uppsalabo mycket vĂ€l kommer ihĂ„g allt drama som skapades nĂ€r de startade, med tungotal, missionerande och handpĂ„lĂ€ggning ute pĂ„ stan, eller varför inte skuldbelĂ€ggande? ”Du haltar, du har syndat”

”Men, vĂ€nta lite nu
 jag fick en k-vitaminspruta direkt efter födseln, hur skulle jag kunna hunnit synda?”

”Jaha, men dĂ„ Ă€r det din mamma som syndat dĂ„.”

Logik pÄ LO-nivÄ;) Men det spelade ingen roll vilken tro eller brist pÄ tro vi hade, vi gillade att hÀnga ÀndÄ.

Eftersom kyrkan givit mig sĂ„ mycket, sĂ„ tycker jag om att mina barn hĂ€nger i den gemenskapen. Dessutom sĂ„ Ă€r det lite mindre risk för att de testar dumma saker, för de Ă€r under viss uppsikt. 🙌 Inte gudomlig uppsikt, men vĂ€l av prĂ€sten och ledarna:)

Tillbaka till Lovelia!

Konfirmationen var i Danmarks kyrka. Som Ă€r min kyrka pĂ„ sĂ„ mĂ„nga vis. Ja, jag Ă„terkommer hela tiden till mig sjĂ€lv, sorry för det😂 HĂ€r har jag haft mĂ„nga skolavslutningar genom Ă„ren, scouterna firade St Georg dĂ€r, jag sjĂ€lv konfirmerades dĂ€r, mina barn Ă€r döpta dĂ€r och jag gifte mig dĂ€r. Om jag ska gifta om mig blir det troligen dĂ€r ocksĂ„ 😁 MĂ„ste skaffa en man först bara;) Jag tycker vĂ€ldigt mycket om Danmarks kyrka, och varje gĂ„ng jag kör förbi sĂ„ slĂ„r hjĂ€rtat lite snabbare.

De slĂ€ppte in i kyrkan frĂ„n 10.30 och eftersom jag varit med förr sĂ„ sa jag till barnen att vi Ă„ker 10.15. För att fĂ„ bra platser och frĂ€mst för att fĂ„ parkering och inte behöva fulparkera i panik. Jag gillar att vara i god tid, jag gillar att se bra:) Robban och Patricia var tvungna att jobba, och Trixie och Lovelia var pĂ„ plats redan sĂ„ jag skulle ha med mig fyra barn. Jordan och Jamie, Novalie och Corrinda. Givetvis var det enklare nĂ€r jag hade nio barn hemma att styra runt med, dĂ„ var alla klara i god tid och jag fick fixa mig pĂ„ de tre minuter som blev kvar. NĂ€r de Ă€r stora och sjĂ€lva ska se till att bli klara till en viss tid
dĂ„ gĂ„r det sĂ€mre😅 Men vi kom ivĂ€g, och fram till kyrkan nĂ„gra minuter efter halv, och hamnade tillsammans med mamma och syrran pĂ„ rad tvĂ„. Janelle och Simon kom nĂ„gra minuter efter oss, och de pĂ„ raden framför oss var sĂ„ vĂ€nliga att hĂ„lla de platserna till dem. SĂ„ alla sĂ„g bra:) Jack var som en liten pĂ€rla:)

Ja, det skaver lite att se att han har keps i kyrkan😂pĂ„ vissa saker Ă€r jag helt klart vĂ€ldigt gammal. Men Jamies Ă„kte ner i min vĂ€ska:) Jag försöker att inte lĂ€gga mig i nĂ€r barnen blivit vuxna, det Ă€r deras liv och tiderna förĂ€ndras.

Jack Àr ju sÄ jÀkla gullig att jag storknar. Han satt fint och spelade pÄ en mobil, och kikade upp mellan varven om det var nÄt intressant. Stod församlingen upp sÄ stÀllde han sig prydligt han med.

Lovelias konfirmandgrupp framförde ett litet spel och det var som det brukar bĂ„de humoristiskt och fint. PrĂ€sten som jag först trodde var typ lika gammal som Corrinda, alltsĂ„ 22, och tĂ€nkte att det var fasligt sĂ„ kort prĂ€stutbildningen Ă€r nu förtiden🙈var nog lite Ă€ldre Ă€ndĂ„, och jag gillade honom. Med lite halvlĂ„ngt hĂ„r och skĂ€gg sĂ„g han automatiskt trevlig ut:) och han var sĂ„dĂ€r lagom lĂ€ttsam/allvarlig som gör att det blir mest behagligt, inte lĂ„ngtrĂ„kigt eller högtravande utan en trevlig stund i kyrkan helt enkelt. Återigen – jag trivs i kyrkans alla rumđŸ€—

Och jag bölar alltid i kyrkan. Den hĂ€r gĂ„ngen till psalmer jag inte kĂ€nde igen, men herregud vad vackert det Ă€r! Snart Ă€r det skolavslutning och eftersom pandemin Ă€r avblĂ„st sĂ„ kanske jag fĂ„r stĂ„ dĂ€r och böla till I denna ljuva sommartid ocksĂ„. Jag fattar inte, men det mĂ„ste vara vissa toner som slĂ„r an nĂ„got inom en. Förr sĂ„ tyckte jag det var jobbigt att tĂ„rarna alltid kom och försökte dölja dem, men nu har jag tĂ€nkt om. Det Ă€r sĂ„ vackert att jag grĂ„ter – who cares? Mina barn vet det och skrattar först Ă„t mig för att sen gĂ€rna fĂ€lla en tĂ„r de med.

Lovelia ❀

Mitt sjunde barn, min sjÀtte dotter. Nykonfirmerad:)

Corrinda hade klivit upp tidigt för att hjĂ€lpa henne locka hĂ„ret. Lovelia har ju lockigt hĂ„r men givetvis Ă€r det fel slags lockar, som alltid – det man har vill man inte ha:)

Och sÄ familjebilden. Nu var det Janelle som pÄpekade att vi mÄste ta en, och jag Àlskar det. Efter att i alla Är fÄtt tjata och krÄngla för att fÄ till familjebilder/syskonbilder sÄ stÀller de nu mer Àn gÀrna upp:)

Simon och Jack och syrran hör sÄklart till familjen:)

I Ă„r Ă€r det tio Ă„r sen vi tog bilden som hĂ€nger i köket, och jag har en liten plan pĂ„ att göra om den. Jag skulle vilja ha bilder pĂ„ ungarna samlade genom Ă„ren ju. Barnen Ă€r helt inne pĂ„ att de ska göra en recap, alltsĂ„ göra bilden exakt lika. Med andra ord ska Jamie sitta i Patricias knĂ€ och Jordan i Janelles
:) Kan ju funka i Ă„r möjligen men sen kommer ju inte tjejerna synas bakom mina stadiga söner;)

SÄ Äkte vi hem. Jag hade Àgnat halva fredagen Ät att laga mat, frÄn tre-draget till sju stod jag i köket och sen frÄn Ätta-ish till midnatt.

Jag hĂ€mtade rabarber frĂ„n baksidan och blundade hĂ„rt för hur jĂ€kla frodigt det blivit dĂ€r pĂ„ nĂ„gon vecka 🙈

Noterade att det i mina pallkragar vÀxer BARA maskrosor. Sen gjorde jag paj, som blev sÄ jÀkla god att jag kÀkade alldeles för mycket av den sen igÄr..

Jag blandar alltid havregryn och vetemjöl nÀr jag gör smuldeg och det Àr sÄ förbannat gott:)

Jag stekte kyckling i ugnen, och passade pĂ„ att Ă€ven göra köttfĂ€rsen dĂ€r, och sen bacon och minipizzor. Kokade Ă€gg, ris, skivade champinjoner(som jag sen glömde lĂ€gga i salladenđŸ€Šâ€â™€ïž) och skar massa sallad. Stekte halloumi. Vi skulle ha mammas kycklingsallad, som Ă€r barndom, hon gjorde den ofta nĂ€r vi skulle ut med husvagnen:) Det Ă€r sallad med ris, kyckling och bacon, Ă€gg pĂ„ toppen. Svingott. Nu kunde jag inte lĂ€gga ihop dem som jag ville för Corrinda Ă€r vegetarian sĂ„ jag lĂ€t proteinet ligga pĂ„ sidan av sĂ„ folk fick vĂ€lja det de ville.

Det tar ju alltid en stund nĂ€r man kommit hem att fĂ„ fram maten men det blev ordning till sist:) Mina vĂ€nner sen gymnasiet, tillika barnens gudförĂ€ldrar, Maggan och Johan kom, och Helen som Ă€r en Ă€nnu Ă€ldre kompis, vi trĂ€ffades 1976:) och sĂ„ var det familjen. KĂ€ndes vĂ€ldigt stort att ha folk hemma igen! Även om vi haft kalas med massa folk i somras, sĂ„ var det lĂ€nge sen nu:) Vi kunde sitta ute i poolrummet, som jag Ă€gnat massor av tid Ă„t att röja i ordning, men trots det sĂ„ behövdes det en snabb dammsugning av dynorna, det drar in massa pollen och bös.

Jag saknar mina vÀnner, Àven om vi ses Àr det allt för sÀllan. För tvÄ Är sen sa jag att jag skulle bli mer social, och dÄ kom det en pandemi och sa NEJ DU. Men om jag viskar det? För jag gillar ju att hÀnga, och nu börjar det bli enkelt igen:)

Vi satt lĂ€nge och kĂ€kade och fikade och snackade. Underbart! Lovelia öppnade paket och allt var bara trevligt och hĂ€rligt. SĂ„ smĂ„ningom droppade folk av, och mamma och syrran hjĂ€lpte mig att plocka in saker, och sĂ„ snackade i nĂ„n timme till innan de Ă„kte hemĂ„t. Jag gjorde ett sista ryck och drog igĂ„ng diskmaskinen och sen gick all luft ur 😂 Jag blev sĂ„ trött. Jag och Lovelia lĂ„g i varsitt hörn av soffan och glodde pĂ„ Lets dance, sen tĂ€nkte jag sova. MEEEEN dĂ„ visade de ju Top Gun:) Och jag rĂ„kar nu Ă€lska den filmen, och ja jag ska se den nya asap. Har fĂ„tt leta efter sĂ€llskap men Robban stĂ€ller upp:D

Jag tycker att Tom Cruise Àr en vass skÄdis och jag tycker det Àr coolt med flygplan, sÄ det kommer bli kanon.

Nu ska jag ladda om, det Àr tvÄ veckor kvar tills Novalie tar studenten, det blir vÀl samma upplÀgg dÄ, varför Àndra ett vinnande koncept. Jag har massor att göra, men idag tÀnker jag bara göra sÄnt jag vill. Inte mÄste, det Àr ju ÀndÄ vilodag:) MÄsten tar vi tag i pÄ mÄndag. H

Hörrni, nu ska jag hĂ€mta mera kaffe, men vi hörs snart igen:) Ha en fantastisk söndag 🙂

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha Ă€lskar att ni saknar honom 🙂 Han Ă€r hĂ€r:) Just nu har vi inga pĂ„gĂ„ende projekt sĂ„ det innebĂ€r att jag inte alltid nĂ€mner honom. Jag menar om han bara Ă€r hĂ€r pĂ„ tacos sĂ„ Ă€r det inte alltid jag talar om det, pĂ„ samma vis som syrran inte alltid nĂ€mns:) Sista tiden har det dock varit lite mindre, all skit som varit hĂ€r har tagit kraft, han har varit sjuk och innan det bortrest. Men han Ă€r hĂ€r 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting