Okategoriserade

Novalie fyller år! ❤️ och måndagsmigrän

Födelsedagarna duggar tätt så här i maj, jag har tre majbarn och en mamma som fyller år. Vissa år blir det ännu mer firande, som med konfirmationen. Men idag är det Novalies 19-årsdag! Det är det ingen som fattar, allra minst hon själv:) Hon sa idag att det kändes som att hon möjligen fyllde 17, och jag skyller på pandemin. det här två åren har varit väldig sömlösa, inga högtider som normalt firas har firats. Ingen majbrasa eller midsommarstång, ingen påskmiddag eller julfest. Jag tänker att man borde kunna räkna bort de åren, för de har ändå inte gillts, liksom.

Nåväl jag har ju alltid svårt att fatta hur snabbt tiden går, jag minns ju som i går när hon föddes och var liten:) Novalie är mitt femte barn, född efter tvillingarna. Hade båda de två varit som hon så hade jag haft världens enklaste tvillingrace:D Novalie bara åt och sov, och var glad när hon var vaken. Lade jag henne i vagnen för att jag var tvungen att rådda med något – ja då somnade hon🤗 Aldrig varken förr eller senare har jag haft ett så enkelt barn.

Alltid glad. Alltså ALLTID. Bara hängde med och var supernöjd. Den här bilden ❤️⬇️ hon är så jäkla söt att jag storknar lite:)

Jag hade en usel kamera då, det suger. De flesta bilderna är gryniga och oskarpa. Men barnet är gulligt.

Barnen är fotade hos fotograf när de är 6 månader och 1 år:)

Lilla glader❤️

Hatten var en favorit, den hörde till en Snobben-serie.

Novalie Karin, barnet i mitten, fyra syskon före sig och fyra efter. Säkert inte den bästa positionen i en syskonskara, men kanske inte heller den sämsta:)

När Trixie föddes blev Novalie en liten extramamma:)

Hon har älskat att ta hand om sina småsyskon, och fixat och grejat och haft koll:) Finns de som säger att det är taskigt mot barnen att växa upp med många syskon, och att de får ta en massa ansvar. Ja, säkert, och sen när är ansvar dåligt? Så länge det inte är ansvar på liv och död så ser jag ingen nackdel med att få vara den större systern som tar hand om de mindre, så länge det är kul. Novalies mindre systrar, Trixie och Lovelia har alltid varit henne varmt om hjärtat och de är fortfarande en fin trio. Inte alltid, såklart, men ofta:)

Jag älskar dig Novalie❤️

Vi väckte henne med sång och paket. Det var inte det roligaste presenten, för hon tar studenten snart och krutet ligger där, men det var ändå uppskattat, BUS-produkter 🙂

Sen gick jag och lade mig igen, Trixie och Jamie med för de är hemma och är förkylda, Novalie somnade också om för hon hade inga lektioner och övriga, alltså Lovelia, Corrinda och Robban, och Jordan, gick till skola/jobb. Jag hade känning av migrän. Igen? Jag hade det förra måndagen med, så det kanske är en måndagsmigrän🤷‍♀️ Jag hoppas innerligt att det inte är här för att stanna för jag har inte tid med sånt.

Jag sov nån timme till, utan att det gick över och klev sen upp och svalde lite piller. Jag hade inte huvudvärk märkligt nog utan ”bara” det ryckiga i synfältet. Skumt. Men migränen är lite olika, och pillren tog väl värken. Det gav med sig och jag satt ute med kaffe och vatten och snackade med mamma. Så kom det tillbaka och jag började få aningens panik. Fan, jag hade tid för däckbyte halv fyra, hur fasen ska jag kunna köra dit när jag inte ser? Messade syrran och frågade om hon var hemma eller på jobbet? De är inne på kontoret några dagar per vecka men när är olika. Tänkte att om hon inte kan så får jag köra halvblind. Nä, så tänkte jag faktiskt inte, det går inte att köra när hela synfältet rycker och allt är blurrigt. Hon var hemma och hon kunde fixa ❤️

Hon kom och hämtade bilen och åkte sen och bytte däcken, och nu är det som det ska med den. Tur att jag har henne:) Både Robban och Corrinda jobbade, och Patricia med vad jag vet. Jag valde tiden efter hur jag skulle tränat, men det var ju inget pass idag. Inte har jag åkt själv heller. Jag har huvudvärk nu, men inget blurr, tydligen får jag dras med det ena, och det har suttit i hela dagen. Nyss var jag så trött att jag tänkte att jag går och lägger mig. Halv sju… men hejdade mig och tog en dusch i stället:)

Det blev ju inte bättre men känns rent allmänt skönt med nytvättat hår och len kropp. Jag köpte en ny duscholja och den var så skön:) Jag har suttit i solen hela dagen, för det är ofta väldigt skönt med sol och värme på nacken när jag har ont, och konstaterade nere i duschen att jag blivit ordentligt brun om armarna:) Jag får lätt färg, och har konstant tusen olika solränder efter linnen och tröjor. De flesta solas bort snabbt av sig själv, men de efter bikiniBH/BH är rätt konstanta. Jag lägger noll vikt vid att försöka vara utan ränder, för det räcker med att jag visar mig ute så dyker de upp:) Mina barn hatar mig för att jag blir brun så snabbt, men jag tycker det är helt okey:)

Jag älskar solen och även om jag hellre mår bra, så är det ändå en bra ursäkt för att få ligga i en solstol hela dagen:) Utan att ens fundera på allt jag borde göra, som klippa gräset eller rensa ogräs.🙈

Det finns tid till det en annan dag:)

Vi hörs snart igen:)

Kommentarer

  1. Mia

    Huvudvärken försvinner tydligen vid migrän när man blir äldre har jag läst. Det stämmer in på mig. Jag är 65 och har ”bara” auran kvar. Dessvärre kommer den oftare än förut. Vissa månader har jag synrubbningar flera dagar i rad. Det är frustrerande att bli handlingsförlamad och ändra sina planer.

    1. G C Hemdal

      Grattis NOVALIE åh vad fina namn!! 🎈 🚀, jag har ont i nacken som går över i huvudet, inget med synen peppar peppar. ”Sekreterarnacke” säger killen eller ”mobilnacke”.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting