Okategoriserade

Besiktat och sur…

Tisdagen avlöpte utan huvudvärk:) Däremot har jag ett gäng ungar som är risiga, lite förkylda bara, förutom Jamie som har fått en öroninflammation. Stackarn, det är inte trevligt. Varken han eller jag sov speciellt bra i natt, han för att han hade ont och jag för att han hade ont. Bara alla friskar på sig snabbt är jag nöjd, och helst inga fler sjuka då.

Jag har tränat och sen var det hem för att äta innan jag tog pappas bil till besiktningen. På väg dit fick jag plötsligt för mig att det var fel bil;) I går när däcken skulle bytas så hade Corrinda tagit Hondan till jobbet så hon fick vackert åka hem på lunchen och byta. Jag kör oftast min, men åker lika ofta med syrran, och är konstant förvirrad om vilken bil jag egentligen sitter i. Har hänt både en och två gånger att jag parkerat fel bil, med olika appar:) Inte kul för blir det p-böter blir det dyrt. Därför dubbel och trippelkollar jag, men det kan ju bli knas ändå. Jag var i bra tid till bilprovningen men inte så god att jag hunnit åka och byta, så det var ju tur att jag ändå hade rätt fordon med mig. Hade ju varit aningens fånigt att kör sin med Dacian som fick OK där förra veckan:)

Nåväl. Jag blir alltid stressad och nervös av Bilprovningen. Alltid. Det är ju för att OM något är fel så blir det dyrt, och allt ska ske NU. Man har ju bara en månad på sig. Plus att man måste betala ytterligare 5-600kr för en ombesiktning. Det är för dyrt helt enkelt.

Det tog ovanligt lång tid idag. Jag satt där inne i det aptråkiga kundnummer och väntade, och funderade på om hela bilen rasat ihop? Men så kom tjejen och hämtade mig, och sa direkt: Det där gick ju bra:)

Pust 😅

Mamma ska sälja den, hon kör inte bil längre och hur vi än försöker med att hon borde, så är hon inte så sugen. Nu är den ju en onödigt dyr bil att både äga och köra, och både jag och syrran bor fem minuter bort så hon behöver ju ingen. Men det är frihet. Jag skulle gärna köpa den, om den inte vore just dyr, plus att den är femsitsig. Jag vill gärna kunna få med mig sex barn, de gånger det behövs är det guld. Jag tar det i etapper, från min niositsiga buss, där jag fick plats med alla, Janelle flyttade ju hemifrån snabbt, till min sjusitsiga som jag älskar och faktiskt helst aldrig vill byta bort. Sen nångång blir det en mindre bil, kanske en tvåsitsig camaro eller nåt;)

Problemet med att pappas bil försvinner är att då försvinner även dragkroken:) Jag har ingen på min nämligen… så hur vi ska lösa transport med husvagnen blir intressant:)

Nu idag blev det extra aktuellt för de ringde från campingen och skällde på mig för att jag inte tagit ut sakerna från byggnaden där man får vinterförvara dem…. Sa att jag ju måste fatta att de ska bort innan ett visst datum(som var oklart) för det skulle ju vara fest där. En fest jag inte är bjuden till…. Den var för säsongarna, alltså även mig, men infon om det har som vanligt inte kommit fram.

Ärligt nu: är det rimligt att all info kommer via deras facebooksida eller via Caravan clubs hemsida? Eller som det i praktiken är: via anslagstavlorna på campingen?

Jag tycker ju att info ska mailas eller skrivas på de fakturor som skickas ut, varav den senaste är relativt nyligen. Jag är så förbannat less på folket där, faktiskt. Jag gillar campingen men är döless på deras klubb för inbördes beundran.

Damen som ringde och var arg sa att info om när sakerna måste vara ute står både på Facebook, och på CCs hemsida, och så gav hon mig ytterligare en facebooksida. Den innehåller absolut ingen info alls, och klickar man på Läs mer kommer man till en trasig länk: Oops något blev fel…

Jag har nu lusläst och det står INGENSTANS något om varken datum för utflytt eller om några fester. De har haft årsmöten och stämmor, som man får reda på i efterhand, via Facebook men aldrig en kallelse eller liknade innan. Hon sa att hon behövt ringa mig förut i samma ärende, alltså att jag varit för sen att ta ut sakerna och det är fel. Det var ett helt annat ärende. Jag har aldrig varit sist, aldrig. Då sa hon att det berodde på att de andra, vars saker stått kvar, varit dödsfall eller nåt annat särskilt skäl. Okej och hur ska jag veta det? Om ingen säger att jag måste ta ut sakerna innan ett visst datum, eller ställa in dem innan ett visst datum, eller något annat jag bör veta….då vet jag inte det. På samma vis som jag inte visste att jag får ställa sakerna där över vintern, eller att jag får ha kvar saker på min plats över vintern, eller att man får låna en släpkärra vid behov eller massa annat. Exakt noll info har jag någonsin fått, förutom att de lagt massa lappar i mitt förtält att jag har felaktigt dragen el….Bara det att min el varit godkänd av en behörig elektriker. Men visst 🤷‍♀️

Hon var rätt otrevlig alltså. Jag har ingen lust att vara kvar, och det har byggts på under några år. Jag försöker alltid vara trevlig och göra mitt bästa, men att vara på den där campingen är exakt likadant som att flytta ut i ett visst norduppländskt samhälle där vi bodde ett år, och där ingen sa hej, utan alla vände bort huvudet när man kom… Byhålor. Antingen är de underbara eller hopplösa. Här ignorerar de mig. Jag är inte så intresserad av dem heller i ärlighetens namn, jag vill mest vara i fred när vi är där. Men jag är alltid trevlig och glad.

Jag har absolut ett ansvar att ta reda på saker, men jag har ändå bott säsong på andra ställen och där har det aldrig varit några problem. När jag tror att jag har koll, men helt jävla uppenbart så stör sig folk på allt jag gör…nja. Kanske blir det sista säsongen här., Eller, så blir jag så förbannat motvalls att jag står kvar för att jävlas 😜

Nu sa hon att de skulle flytta ut mina saker till min plats. Jag protesterade och sa att det fick de inte, jag har ju bland annat ett kylskåp där, som knappast kan stå ute, plus att då lär ju saker försvinna. Jag har varenda år fått leta efter mina saker som fått fötter, och ibland blivit av med dem. Hon krävde först att jag skulle ta ut grejorna innan fredag, och jag sa att det kunde omöjligen ske, för jag har inte tid förrän efter studenten. Sen sa hon att de skulle lyfta ut mina grejor och sen att jag var tvungen att ta ut dem innan helgen innan midsommar, så tusen olika besked alltså. Antagligen kommer de väl stå på min plats och vara genomblöta och förstörda.

När jag frågade vad det var för kul som skulle hända på fredag, så sa hon att det skulle vara fest för säsongarna… okejjj…? ”Jaha, vad kul det hade varit, har infon om det också stått på Facebook?” Frågade jag och hon sa först ja, sen nej, den hade visst bara aviserats på anslagstavlorna på campingen. Aha, så om man inte är där så är man inte inbjuden alltså….? Jag har skolbarn… och alla med barn vet hur snärjigt det är i maj. Utom klubben för inbördes beundran då😬

Jag hör hur gnälligt det låter. Jag anar att en del av er kommer lägga det hela på mig, men hur jag än vänder och vrider på det så kan jag inte ta på mig skulden. Jag måste få informationen för att kunna göra rätt. Om ingen säger att jag gör fel, hur ska jag då kunna ändra mig så det blir rätt? Jag gör det jag tror är korrekt.

Jag ska messa henne i morgon 😀 Rätt måste vara rätt och jag har ingen lust att ta skit jag inte förtjänar. Infon hon påstår finns, finns inte, alltså kan jag inte veta, för ingen jävel pratar ju ens med mig. 🤦‍♀️

Jag älskar Norberg. Av många anledningar:) Men just idag är jag ledsen, för det blev väldigt tydligt att hon inte gillar mig och att det snackas bakom min rygg. Går man in på Facebook och läser omdömena om campingen så är det inte direkt positivt. Tvärtom, och det talar ju ett tydligt språk. Nä, fan jag vet inte nu. I sommar blir jag kvar i alla fall, så får vi väl se, men just nu lutar det åt adjö… Ska jag behöva köpa ny bil för att kunna åka runt med vagnen nästa år? Fast vänta, jag pallar inte det…. Nån som vill köpa en husvagn 🙂 Nytt förtält och annex ingår😂

Sorry om det blev spretigt och stökigt, jag behövde bara ventilera lite:)

Nu ska jag sluta vara sur och gå och sova i stället:)

Vi hörs i morgon 🙂

Kommentarer

  1. Annika

    Jag förstår dig precis även fast jag inte campar.
    Och jag kan själv bli så frustrerad och arg över saker – varför ska allt vara så krågligt och bittert?
    Kan man inte bara vara glad och trevlig?
    Kram till dig – you go girl!
    Fantastiska massa-barn-mamma!

  2. Helena

    Tack för att du delar med dig🌺 Jag är helt såld på kommunikation.
    Din beskrivning av samtalet med kvinnan från campingen innehåller känslor och vem som bär skulden.
    Vet du, det bästa är att var och en är ansvarig för sin del i tvåvägskommunikationen och man behöver endast ta ansvar för sin egen.
    Sen att kalla henne för ”surkärring” som någon gör i kommentarsfältet är på en annan så kallad nivå 👀

  3. Johanna

    Sätt på en dragkrok på bilen! Vi lämnade in den oxh det kostade visserligen några tusen, men lätt värt det!

  4. Ann

    Hoppas att du kan få en ursäkt från surkärringen,
    För ingen kan klaga när man inte får veta något.
    Vet att det är så på andra campingar också, att det är några få som tycker att dom har rätt alltid.
    Håller på dig, Carola.

  5. Kristina

    Har jobbat flera somrar i receptionen på en fin och populär camping på min födelseort. Husvagnsfolk är genrellt så himla trevliga. Men sen har man säsongerna som tror att de äger stället och helst inte tycker att andra människor som lever på ett annat sätt än dem ska störa deras händelselösa tillvaro. Minns så väl en morgon när jag stannade med cykeln vid personalingången. Då stod en tant (som alltid letade fel) och väntade på mig, 30 min innan vi öppnade. Hon säger ”nu vet ju jag att du inte börjat jobba ännu men det är slut på papper på en av toaletterna!!!!” Alltså jag orkade verkligen inte, efter en hel sommar av tjat från henne. ”Är det slut på alla 12 sa du?” ”Nej på en.” ”JA MEN TA EN ANNAN DÅ TILLS STÄDPERSONALEN BÖRJAR!” Tokig blir man.

  6. Ulrika

    Årsmöte måste utlysas på ett visst sätt så om de inte nått ut till medlemmarna så har de misslyckats. Det är inte så att din ”lite till åren” husvagn inte passar in längre och detta är deras sätt att få er därifrån?

    En crazy tanke; arvet efter din pappa som din mamma vill ska gå till er kanske kan gå till en sommarstuga som du och din syster kan ärva? Om ni ändå inte ämnar köra runt med husvagnen till olika ställen så verkar det ju smidigare med fyra fasta väggar och tak med toa+dusch??

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Så är det, och så funkar det inte. Har pratat med henne idag och jag är fortfarande sur men orkar inte tjafsa. Det är ju trevligt att slippa bära ut sakerna själv 😂😜
      Nja, det är inte en speciellt fancy camping, det finns gott om äldre vagnar, så det är nog mer mig som person de ogillar. Från storstan, varit med på tv tror jag är nåt …🙈
      Jag är sjukt kluven till sommarstuga, det är å ena sidan och å andra sidan. Jag har ju en skitstor tomt hemma som måste skötas, syrran med, samtidigt som det vore najs att bara stänga dörren och låsa. Men arvet är inte lösa pengar utan sitter i mammas lägenhet, så det är inget alternativ 🙂

  7. Agneta

    Vore kanske bättre att hitta någon närmare camping nu när barnen blir äldre och inte vill vara borta så länge. Tycker du alltid har vettiga argument när du ”gnäller ”. Heja dig!🧡

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tror inte de som är tråkiga på campingen är boende i Norberg bara 😅utan kommer från andra små orter

  8. Barbro

    Tipsar om en annan camping . Norrtälje stadscamping , helt ok resväg från Uppsala. Ligger superfint, nära till stan, nära till affärer , nära till bad. Fina omgivningar lite landet men ändå så nära stan.Vi har stått där året runt nu i två år pgr av coronan. Finns också mycket mysigt runt om Norrtälje att uppleva

  9. Ekot

    Kanske mindre jobb och mer prisvärt att hyra stuga ibland, ofta blir det inte så många nätter/säsong man kommer iväg ändå, och stora barn har sin egen kalender…bilar äter pengar och bränsle, bra ha så få som möjligt. En el-cykel kanske funkar för många ärenden?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha nej en elcykel är inget alternativ till bil. Bara jag ska handla lite blir det flera kassar och jag är dessutom för bekväm för att cykla 🙈 Det knepiga med bara en bil hemma är att jag då har två kids som vill låna den.. Corrinda behöver en till jobbet, det tar sju minuter med bil och 50 min med buss

      1. Ekot

        Jag tänkte mest för stora barn som vill ha skjuts 🙂 , inte ett alternativ till att ha bil men för att kunna ha färre bilar…

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Aha, nej jag behöver en bil bara. Men sen behöver Corrinda en för att ta sig till jobbet, som tar sjukt lång tid med buss. Jag måste dock ha en hemma på dagarna för att kunna rådda vardagen, så det får lösa sig på nåt vis . Men tyvärr är Uppsala en usel stad när det gäller kollektivtrafik:/

    2. Em

      Fast jag klarade mig inte med elcykel ens när jag var själv med djur. Hur skulle det gå till med massa barn? Funkar väl om man köper mjölk typ men mycket mer är ju inte kul att cykla med.

  10. Sofia

    Ja nu späddes mina fördomar om campingar på… Har du kollat om du får dra vagnen med din/syrrans bil? Tänkte att isåfall kan du ju montera krok. Ibland behövs inte registreringsbesiktning

  11. Jenny

    Sånt där gör mig galen i alla typer av sammanhang, när man inte blir informerad. Och sen dessutom få skäll för att man inte gjort något man inte visste att man skulle göra. Hoppas du hittar någon roligare camping att stå på! ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack för medhåll! Ibland tror man ju det är ens eget fel när folk skäller på en … men här kan jag inte ta på mig skulden… 😝

      1. Em

        Vi var på säsong i Eksjö och sen Hjo i många år. Man kollar ju inte info året runt för det 🤣 Är ju bara när man är där/ska dit som det är intressant att kolla upp något.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting