Okategoriserade

Om igår kväll 😜

Om man ska döma gårdagen efter hur trött man är idag, då var det en fullpoängare 😂 Det var den på många andra sätt också 😇

Jag hade ju bestämt att cykla. Jimpa pumpade mina däck igår men framdäcket var tomt :/ Fan också. Jag pumpade det igen och avvaktade en stund för att se om det läckte ut igen, jag drog åt ventilen först. Det minskade rätt fort. Skruvade loss däcket och krängde av det från fälgen, plockade ut slangen och pumpa upp igen och dränka i vatten för att se var det läckte. På kanten av ventilen-omöjligt att laga. Jaha, så då var det bara att åka och köpa ny slang 😅

Mötte upp jamies kompis med familj för att hämta hem Jamie som sovit där. Sen hem och byta slang, och faktum är att det gick förvånansvärt enkelt. Inget krånglade märkligt nog 😂

Duschade och gjorde mig i ordning och sen cyklade jag. Det gick också över förväntan:) Jag har inte cyklat sen …? Ja fler år, och på gymmet inte sen innan operationen nån gång. Resultatet är att jag har ont i rumpan nu;)

Mötte upp Helen vid Stationen, där jag parkerade min cykel i ett cykelställ där man kan hissa upp den i luften, tänkte att jag aldrig kommer hitta den bland alla tusentals cyklar och sen inte få ner den;)

Vi hade bokat bord och beställde en toast Skagen, en halv, för att kunna äta dessert också 😂

Svingod. Till efterrätt tog jag en créme brule’ och Helen en chokladfondant, även denna tog jag en halv av, och även om den ser fjuttig ut i jämförelse med den andra så var den magisk!

Två öl rann ner också innan solen försvann och det blev lite kallt. Helens systerdotter jobbar på ett ställe som heter Frenchy, så vi gick dit för en drink:)

Den vi ville ha var slut, så vi fick en annan. Men sen kom killen tillbaka och sa att det var vår lucky day, det hade blivit nåt missförstånd i baren, så två drinkar hade gjorts, antagligen till oss, men sen missats, så nu blev de on the house😎 så då svepte vi två då:) Den ena var med kokosgrädde och lime eller nåt, och basilika. Helt ofantligt god, den andra kommer jag inte ihåg😂men den var surare, och också himla god.

Så förflyttade vi oss tvärs över gatan till O’Connors. Helen förvånade mig med att vara pigg trots den sena timmen, hon är normalt kvällstrött 🙂 Vi kom dit vid halv tolv eller så och det var väldigt lite folk. En kille som spelade vilket innebar inträde, så då går man ju inte hem direkt. Vi drack en öl och så en till. Eller jag då, hon dricker cider:) Det rasslade in mer och mer folk.

Jag minns överhuvdtaget inte hur det gick till men plötsligt var vi omringade av killar. Småkillar 😂 som helt uppenbart antingen supit sig blinda eller så;) Men trevliga. Och så säger den ena att han känner igen mig? Ok. Kul. Det visade sig vara Corrindas klasskompis från gymnasiet 🙂 Jag har mig veterligen aldrig träffat honom, så vet inte hur han kände igen mig. Corrinda fattar inte heller, men han gjorde det iaf. Genast tog vi bild och skickade till henne och sa att hon borde komma dit. Sen var det en annan kille som på frågan om han också var 22 år såg högst förolämpad ut. Nej aldrig. Han var minsann 24:) Han kände nog inte henne men tyckte ändå att hon skulle komma, så det blev en bild till:) Corrindas svar var : Hahahahahahahahahahahaha:)

Det fanns ytterligare en snubbe som jag pratade en del med, och en annan i baren i randig skjorta:) Plus en pappa till nån av Helens förskolebarn. De tog också en stund att komma på, för honom, hon hade koll direkt:) Plus en riktig snygging som dessutom klivit över 40-strecket 😂Det var plötsligt så himla mycket kul folk, och det ställdes fram fyra öl och en jäger på bordet och jag tror det slutade med att jag drack upp allihopa😜 Inte helt säker men det känns så idag. Jag älskar att prata med folk på barer edyl, det är ett evigt glappande från min sida då, och det slutar alltid med att jag får höra massa saker, sånt jag var nyfiken på och sånt jag hellre varit utan 😉

När det var dags att gå hade vi sällskap till både höger och vänster, bara att välja och vraka 😜

Vi stängde O’Connors, och det hade jag inte räknat med, Helen är som sagt kvällstrött men blev förvånad när de tände lysena. Så kul! Nere på gatan stod Corrinda och två kompisar och väntade, jag tror jag presenterade en kille som hennes nya styvpappa;) Det är ett internt skämt:D Ganska effektivt också om man vill skrämma bort folk;) Det ville jag inte nu, men skämtet är som sagt internt.

Sen var det bara att i den ljusa ljuva doftande sommarnatten ta sig tillbaka till cykeln, dra ner den från ovanvåningen och hoppa upp och cykla. Ont i rumpan som fan:)

Det tar ungefär 1,5 timmar att gå hem från stan, och det är en lång och tråkig raksträcka mesta delen, en lång bit över öppna gärden där det blåser motvind oavsett hur man åker. Att cykla tar kanske en dryg halvtimme. Hemåt är alltid tråkigare för det är uppför de sista sega kilometerna. Jag har ju sen jag hade covid haft svårt med att bli andfådd, då tar hela jag slut, och så även när jag cyklar. Så det var rejält flåsigt båda vägarna.

Idag sen då. Bakfyllan hade kunnat vara överjävlig, men tacksamt nog var jag bara trött. Jag har sovit lång middag på soffan i uterummet, det är helt underbart att sova där. Det är som ute fast inne, och det rasslar av barr som åker runt på taket eller om det regnar är det ett stilla trummande. Älskar det! Corrinda går dit efter jobbet och tar sig en powernap nästan varje dag 🙂

Det är typ inga barn hemma, de har varit hos kompisar eller i kyrkan, och nu sover några borta. Såhär kommer det vara hela sommaren nu, svårt att ha koll på var alla befinner sig. Första veckorna nu är intensivast, sen brukar kompisarna åka iväg på semester och så även vi. Jag älskar det! Det är så härligt att kunna ta dagen som den kommer och inte ha tider att anpassa sig efter.

I morgon är det dock en tandläkartid, Trixie ska dra ut två tänder. På onsdag är det besiktning och sen bio på kvällen, om planen håller. På fredag är det fest! Jag funderar på att vara nykter 😅 Det är så mycket partajande framöver som är inplanerat att det är helt galet. Kul som tusan och väldigt galet:)

Nu ska jag sova, i morgon är en annan dag 🤗

Hörs snart! Natti natti

Kommentarer

  1. Anna

    Låter som en väldigt roligt kväll! Och ganska mycket dricka om man lägger ihop allt 😎 Duktig du är som bara byter cykeldäck sådär. Det skulle jag inte klara. Skulle ta evigheter pga mental förberedelse, research, hitta/låna verktyg, få olja på kläderna osv. Blir trött bara jag tänker på det. Man är bra på olika saker helt enkelt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Onödigt mkt dricka 😂 i ärlighetens namn. Men ändå inom gränsen för att må bra🙌🏼
      Jag hade ALDRIG bytt om det var bakhjulet!! 21 jäkla växlar är 20 för många 😝

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting