Okategoriserade

Naprapat, tandreglering och PT:)

Idag var det lite olika saker inbokade, och det började med ett naprapatbesök. Jag fick nålar i nacken och ryggen och blev ihopvikt och knäckt – underbart:) Knäcket är najs för det känns bra, och nålarna är härliga för att dels är jag väl lite masochist😁 Viss smärta är trevlig medan jag kan vara pipig som bara den gällande annan. Att ha ont i huvudet eller magen exempelvis suger ju, men att få en nål i nacken, eller för den delen tatuera sig, det är en rätt skön smärta. Ja, det är lite stört, men så är det. Han masserade också ryggen och nacken och det är ju skillnad på massage och massage ändå. Han är stark och tar i ordentligt, vilket är precis så som det ska vara. Jag har varit på vanlig massage där man nästan somnade för det kändes knappt. Helst ska det vara hårt så man får blåmärken… Japp helt klart masochist 😂

Nåväl, det var som alltid ett trevligt besök, och jag kan bara varmt rekommendera Joylife🤗

Sen åkte jag hem, och käkade för jag hade glömt äta frukost. Det är genomgående den här veckan, jag är inte hungrig. Antingen beror det på de ohemula mängder öl jag drack i helgen, att kalorierna var tillräckliga för en vecka 😉 eller så är det värmen och vädret. Men hungrig är jag INTE. Dricker knappt kaffe heller för den delen🤷‍♀️ Glömmer bort det, det är liksom inget medvetet val:)

Rätt var det var så blev det lite stressigt, klockan gick snabbare än tanken och vi fick snabba på in till stan igen. Trixie och jag parkerade nere vid järnvägen och spatserade upp till tandregleringen.

De hade stängt för lunch mellan vad det nu var och 13, när vi hade tid, så vi fick vänta utanför. Sen en stund inne, innan hon fick komma in.

Världens trevligaste tjej som satte in den, och det gick problemfritt och relativt snabbt. Nu har Trixie räls uppe, och ganska så ont. Dels måste ju läppen och insida kinder vänja sig vid det vassa, och sen flyttar ju tänderna på sig. Jag minns exakt hur det känns, även fast det var hundra år sen jag hade tandställning. Inte för att det kanske märks ens idag att jag haft det, men med tanke på alla tänder jag drog ut så antar jag att det sett ut som ett krigsskådespel annars:) Mina tänder är inte de snyggaste men de krånglar sällan ( ta i trä) vilket jag är djupt tacksam över 🙏

När vi var klara där så promenader vi tillbaka, jag brukar parkera nere vid ån och det är vackert så här års. Vi svängde in på ICA på vägen hem för att köpa glass på rekommendation av tandregleringen:)

Hemma sen så pratade jag i telefon 😇och röjde på lite. Det är helt sjukt hur ungarna stökar ner, och det är absolut ingen av dem? Det är ju sjukt märkligt eller hur? Jimpa kom för att spika fast en hylla i husvagnen, han sågade till det hyllplanet i höstas och jag fick ingen rätsida på hur han tänkt, och det visade sig att det ramlat ner en list som det skulle vila på. Inte så konstigt att det glappade:) Vi hann med en kopp kaffe innan jag ilade iväg för att träna. Skojade lite med Jimpa om att det var få bokade platser och att jag inte ville köra själv med ledaren. Inte för att det är något fel på honom, såklart, men för att det skulle vara överjävligt jobbigt. Man kan ju inte fuska om man är solo.

Åkte dit, bytte skor och gick in. Hm…var är alla ? Jag var tidig, så visst, de kommer väl. Speciellt en kille som alltid brukar vara där förutsatte jag skulle komma vilken sekund som helst. Men icke.

Det blev jag och ledaren. 😂 ”Men du kör väl du med???” Frågade jag en aning panikslagen, för orka vara den enda som tränar och han tittar på:) Han hade nog inte tänkt det, men gjorde så:) När man är ensam, så har man ingen möjlighet att smita undan, det går liksom inte. Annars kan man fuska, alltså ta en liten vilopaus, när han är hos nån annan, men idag var vi bredvid varandra hela tiden:) Lägg till att det var åska och sjukt kvavt i luften, och typ inget syre där inne. Efter två övningar var jag flåsig och helt genomblöt av svett. Najs. Men det var han med:)

Jag gillar verkligen den här ledaren, han är skitbra och trevlig, vill bara säga det så alla fattar:) Men att vara den enda, är inte min grej. Hm…jo i vissa lägen 😜jag är ju gärna den enda för någon speciell så klart, men ni fattar;) Jag vill inte stå i centrum. Trots det var det ett kul pass, och som vanligt ganska klurigt. Det är rörlighet och balans och det är två svagheter 😂 Dels för att jag har stor skillnad i styrka och balans på vänster/höger och dels för att jag är ungefär lika rörlig som ett kassaskåp. Förutom i ländryggen sa ju naprapaten förra gången 🙂

När vi var klara så tackade jag för mig och åkte hem, och duschade. Eftersom vädret fortfarande är varm och klibbigt så är jag nästan lika lökig igen. Men bara nästan:)

Förresten, den här förskolebussen såg vi idag. Vet inte om ni har det hos er, men här finns det ett antal bussar som funkar som rullande förskolor. Exakt hur vet jag inte, men det är en rätt smart idé som förstås grundas mer i ekonomi än hälsotänk, men man får väl selektera lite;)

Jag vet inte om det är jag som drar förhastade slutsater, men jag tycker det var ett aningen opassande namn på en buss med barn.

Jag drog parallellen till Josef Fritz, som efter en googling visade sig heta Fritzl, men ändå.

Nu tror jag det är en av katterna i Pelle Svanslös som heter Fritz, men min instinktiva tanke var att det var väl själva fan att döpa en buss till samma namn som idioten i Österrike som spärrade in sin egen dotter i källaren i massor av år. 🙈 HADE det varit så då hade det varit illa, men nu – jag fattar, jag tänkte fort och fel:)

I morgon är det fredag! Igen…? Jag ska träna och sen är det fest! Och även om jag funderade i några dagar på att vara nykter så har det gått över nu😜 Man kanske, ganska troligt ändå, blir det inte samma mängder som förra helgen. Eller;)?

Nä nu ska jag gå och fixa i tvättstugan, detta eviga göra, och sen se på House. Jag älskar honom, den dryga, elaka fan:) med de magiskt blå ögonen. Jaja, nu ska jag sätta fart:)

Hörs i morgon !

Kommentarer

  1. Rille

    Finns det någon förskolebuss som heter Måns? Det vore väl ännu värre i så fall, att döpa bussen efter den mobbarkatten. Gösta Knutsson lär dessutom ha haft Hitler och Mussolini som förebilder för Måns, vilket inte gör det bättre direkt…

  2. Sanna

    Bussarna är döpta efter katterna i Pelle Svanslös😉 Min son gick på Pelle bussen sista året på förskolan. O det va det absolut BÄSTA!! Va helt ärligt skeptiskt till en början. Men sååå många olika platser han varit på, o sååå mkt kul han fått göra!😃 Han sa själv att det va det bästa!
    Apropå o dricka. Våra barn är utomlands me sin farmor. Så i tis passade jag o mannen på o cykla ner till Stationen o käka o ta lite gott o dricka! Sen igår kom en vän förbi o då vart det oxå lite dricka o sen stan bara nån timme. Idag har man varit seeeg😅 Är liksom inte van!😂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha jag har haft en lång tillvänjningsperiod nu, efter många år i total nykterhet. Har inga problem med att vara nykter, absolut inte, alltid är det nån som ska anklaga mig för alkis om jag inte säger det;)
      Vad mysigt det lät med middag och dricka!
      Jag anade att bussarna var döpta efter pellefigurer, och jag är helt övertygad om att det är ett superbra koncept! Men tillkommet av ekonomiska skäl 😎

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting