Okategoriserade

Jag är typ klar:)

Typ klar, för att jag skulle kunna röja ännu mer, men jag är klar så tillvida att det duger mer än väl. Jag har kastat allt som jag inte vet vad det var i mina lådor, och en del har jag fått fråga Jimpa om vad det är:) Herregud vad det finns grejor! Jag gillar att ha saker som man kan McGyver-fixa saker med, men nu rykte det mesta. Eftersom Jimpa är min personliga fixare så har han en massa saker här och ni fick han en egen låda:)

Andra killar kanske får en byrålåda i sovrummet, men han får nöja sig med en i garaget😂 Och med ”Andra killar” menar jag nu inte att jag har några, tyvärr kanske, men jag har verkligen ingen byrålåda till övers;) Men Jimpa är min brorsa från en annan morsa:)

Dagen började med ett tandläkarbesök med Jamie. Han har en tand som sitter ovanpå den permanenta, och vägrar lossa, som en kapsyl. Vi har varit där och visat upp det, och fått order att vicka på den, men den har inte varit lös. Nu har han försökt men den lossnar ändå inte, och han var livrädd för att dra ut den. Han frågade tusen gånger om det var så att de måste dra ut den, skulle de göra det direkt då? Jag kände mest att ”Vafan, orka åka hit flera gånger, kan vi inte bara dra ut eländet??” Men försökte vara pedagogisk. De första femton gångerna🙈

Jag talade om för dem att han var rädd och de var så fina. Jag måste bara säga att jag tycker att personalen på folktandvården, där vi alltid gått, blivit så mycket bättre! Det finns vissa rötägg som jag vägrar gå till, då bokar jag om, men de vi träffat sista gångerna är supertrevliga. Unga, det kanske är det som är grejen:)

Han behövde inte dra ut den och vi behöver inte komma förrän i höst. Men de tror att den åker ut inom några veckor, så han får vicka vidare. Sen åkte vi direkt därifrån till Citygross för att handla till midsommar. Jag hade totalt hjärnsläpp och fick gå fram och tillbaka för att hämta varor jag glömt. Så vi får väl se vad som blev handlat i morgon, allt eller delvis:)

Vi åkte hem och käkade frukost, klockan ett, och efter att ha suttit och låtit kaffet sjunka lite åkte jag och tränade. 100 pass innan midsommar är ett delmål och det klarade jag:) Med nöd och näppe;)

Jag började med löpintervaller. Jag vet, vem är jag? Jag springer inte ju. Av så många anledningar:) Men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig, och eftersom jag kan bli väldigt masochistisk mot mig själv ibland så springer jag. Det man är dålig på hatar man ofta, och då kan man ju öva sig, och kanske i alla fall bli lite bättre:) Det är också det enklaste sättet att få upp flåset utan att fuska .

David har plågat oss med intervaller, där vi springer i 30 sekunder och vilar tio, och klarar man tempot så höjer man. Jag har en modifierad variant på det, och springer 20 sek och vilar 15, då hinner faktiskt pulsen lugna sig lite. Och jag höjer de första fyra, fem intervallerna, av åtta, sen springer jag på samma. Jag är livrädd för att ramla av när det går för fort😂

Det är konstigt ändå, jag ökade successivt till nivå 12 och tyckte att det var riktigt överjävligt. Men sen vilade jag och så kör jag en omgång till, fast baklänges, jag sänker. Efter en vila på kanske två minuter kände jag mig så fräsch att jag testade att dra upp den till 13, och sen sprang jag nästan alla på den. Som kändes totalt omöjlig omgången innan. Kanske att jag ändå blir lite bättre med tiden:D

Sen körde jag ben, och avslutade med mage och stretch. Sen var jag som en blöt fläck där på golvet. Tog mig ut och hem och käkade lite keso innan jag gick ut i garaget för att påbörja. Corrinda åkte till Skåne idag, för att fira midsommar med Jasse, hennes resekompis från Costa Rica, och jag hade lovat köra henne till tåget. Men så kom Robban hem och tog över det uppdraget. Det passade ju toppen för Jimpa kom precis för att hjälpa mig med soporna. Så vi packade in det och åkte och lassade ur det. Vid det här laget kände jag mig som en svettlobba deluxe, jag hade träningskläderna på och var dammig efter att ha sopat garaget. Blä. Jimpas hund uppskattade det väldeliga och försökte få slicka mig på armen, men tji fick han😂 Doris ska också slickas när man är svettig och jag avskyr det, älskar Doris men hon får inte slicka, äckligt.

Efter avslutat sopkastande så fortsatte jag. Det stod saker lite här och var efter mitt maniska röjande, och de ska ju få plats nånstans, helst utan att det syns:) Men jag kan nöja mig nu, som sagt. Jag har ett gäng kartonger med barnkläder som jag sorterade ut för att sälja eller nåt, efter min översvämning, och det var ju ett antal år sen…. Men de står där fortfarande. Jag ska gå igenom dem, jag tror det är massor av klänningar som är superfina, men har egentligen ingen aning:) Sen ska jag göra mig av med lite barnvagnar, det är svårt för vagnar har varit något jag gillat, och jag har bara sådana kvar som jag älskar:) Ni som vet, ni vet:) Jag har kvar att göra där, men vi kan dansa och även ställa in en soffa om vi känner för det. Jag kanske ska göra om det till en uthyrningdel? Sa jag det i går förresten?🙈

Jaja. Jag har bestämt mig för att jag ska ha en kapsylöppnare på väggen inne i uterummet. Syrran och jag köpte en till mamma och pappa för många år sen och de är ju så fina, och bra. Jag har under alla år sett dem på diverse butiker i stan. Men när jag var inne för att göra fransar så letade jag. Var inne på Åhléns, och sen en inredningsbutik vid stationen, men inte fan hade de heller. Flera av de små inredningsbutiker som funnits har försvunnit och jag fick vackert beställa en från nätet. LeilasGeneralstore hade en röd, och eftersom den skulle sitta på en vit vägg tog jag den.

Den måste ju synas:) Den har jag nu skruvat upp, alldeles själv:) Hämtade borrmaskinen, letade borr och plugg och det var ju såklart inte rätt borr-grej, den var säker för trä eller nåt, men med lite envishet så funkade det. Nu sitter den som berget.

Man kunde beställa en liten låda som ska sitta under och ta emot kapsylen, men den var jag alldeles för snål för att köpa:) Tänker att jag kan ställa ett av mina stora ölglas på marken vid sidan av muren så kan man droppa den där. Nu måste jag köpa flaskor med kapsyl:)

Som om jag inte hade nog att göra så kom en leverans från Matsmart, de är hypersnabba nu. Jag beställde i tisdags tror jag. I alla fall, tre stora kartonger som skulle packas upp, så det fick jag vackert göra. Plus fixa massa annat. Strax före midnatt klev jag in i duschen 😅 Och fick äntligen bli ren. Så skönt! Smorde in med med god bodylotion också, och nu doftar jag så gott:) Mycket bättre än svett och smuts.

Hörrni det är midsommarafton nu, vad ska ni göra?

Vi ska som vanligt till samma firande som alltid, det är trevligt, och barnen jobbar där. Sen hem och grilla, fläskfilé och till det potatissallad. Tjejerna har gjort glass och rabarberpaj, och kanske att det inte blir några jordgubbar. Syrran brukar köpa det, från en gårdsbutik, men vi har inte pratat om det i år så jag vet inte hur det blir. 🙈

Förra året var vi och badade, det var också mysigt. Pandemin hade sina fördelar:) Det ska ju bli supervärme i morgon här, så det blir nog bra. Lökigt, så man blir svettig igen:)

Oavsett hur ni firar, så gör det till en fin dag för er. Det spelar ingen roll vad andra gör, man kan alltid göra det på sitt eget vis:)

Om vi inte hörs innan så vill jag önska er en riktigt fin Midsommar 🌸

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Karin

    Jag tycker egentligen inte om att fira midsommar, jag har aldrig riktigt fattat varför vi firar att det vänder och blir mörkare igen 😔
    Mamma sa alltid att vi firar den ljusaste tiden, men lik förbaskat går vi ju mot mörkare tider. I don’t like it 😔😪😩
    Men jag vill ändå önska er en trevlig midsommar 🥂🍓🤗

    Hur som, så köpte vi en pennkorg på Ikea och satte under våran kapsylöppnare, det blev kanonbra 👍🏼

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting