Okategoriserade

Vem är jag?

Jag kunde inte sova i natt. Först och främst gick jag inte och lade mig förrän vid tre, duschade först, och somnade nog till en stund. Så vaknade jag, kollade på klockan – halv fyra. Sen kvart i, kvart över, halv fem… Jag hade klockan på sju för att gå upp och boka ett pass på Friskis och det var nog lite därför jag inte riktigt kunde somna. Det kändes som ingen idé. Nåväl, jag låg kvar där i sängen och vände och vred mig till klockan var nånstans runt åtta. Då klev jag upp. Det här händer liksom inte, jag kliver inte upp om det inte är nödvändigt.:)

Men den kändes som att om jag somnade och sov nån timme så skulle jag bara bli sjukt trött, och ta ett paket kex och en saftflaska och åka. I stället käkade jag frukost ute, det var redan knallhett. En kaffe, som inte smakade bra. Sen hade jag bestämt mig – jag gör en pastasallad på fläskfilén som är kvar. Sagt och gjort, jag gick in och kokade pasta, och skar ihop en sallad, och … skar ner brödet vi inte åt upp i går och rostade krutonger. Halv tio på morgonen??? WTF deluxe. De som känner mig skakar på huvudet nu:) Jag stökade runt där i köket i godan ro, smsade lite med folk som är morgonpigga tydligen, och fixade. Gick ut och hämtade papperstallrikar och bestick i garaget och en stor kylboxlåda. Strax efter tio messade jag till syrran och Patricia som skulle med:

Barnen hemma började vakna till liv och jag packade badväskan och sen åkte jag och tankade… i förväg. Alltså vem är jag? Det här är inte jag:) Men vad jag önskar att jag vore morgonpigg, för oj vad mycket man hinner då😂

Vi kom i väg vid elva, och körde till grannkommunen Knivsta som har ett bad vi upptäckte förra året – Särstabadet. I alla år har jag hört talas om det men inte ansett att det var nåt för oss… man kan säga att jag hade generalfel. Det är ett superfint bad.

Vi låg och jäste i solen en stund, det brände i riktigt ordentligt och till sist var det omöjligt att stå ut, ner i plurret! Jag vet inte hur varmt det var i vattnet, men svalt. Friskt:) Runt 20 kanske? Det gick att vara i länge, men var samtidigt lite kyligt. Skönt att svalka av sig. Sen bjöd jag familjen på pastasallad med nyrostade krutonger 😂

Herrgud vad gott det var! Rätt simpel med grillad fläskfilé, spenat, gurka, paprika och pasta, lite mozzarella också. Och krutongerna. Jag har inte varit förtjust i det alls förut, mest tyckt att det varit torra tråkiga onödiga tomma kolhydrater. Men sen gjorde jag ju till Novalies student och alla älskar dem. Mina är helt klart mkt bättre än de man får i påse på ex McD. Jag hade HIV-t mer två flaskor läsk, stod och funderade på att ta vatten också för det gillar jag bäst, men bestämde mig för att det var onödigt. Ingen kommer vilja ha det när det finns cola. ALLA tjatade efter vatten 😂

Typiskt. ”Drick cola nu för helvete!” 😉

Jag dök, har vilat mig i form, men eftersom jag är rädd om mina fransar så försöker jag hålla huvudet över vattnet. Jag vet, det är ett ytligt i-landsproblem, men skit i det. Efter bad nummer två så somnade jag. Som en stock medan jag lyssnade på Patricia och syrran som avhandlade något. Jag hörde men sen hörde jag inte mer:) Gud så skönt att sova en stund! Vaknade av att de knuffade på mig och sa att de skulle bada. Jag gnällde ett näääääjjjj, men behövde bara kvickna till så hängde jag med:)

I går diskuterade vi det här med att smörja in någon på ryggen. Att det är väldigt intimt. Patricia hade legat och solat hemma på gården när en kille kom fram och frågade om hon kunde smörja honom på ryggen. Hon sa nej 😜 Det visade sig vara ett raggningsförsök för nästa fråga var om hon var singel. Hon fortsatte säga Nej:) enklast så liksom.

Men skulle ni smörja in en främling på ryggen? Det är ju svårt att nå där, så för den delen fattar jag, men jag avskyr ju att ta på folk, att vara nära… brrr. Sen är det skillnad på folk och folk! Jag skulle lugnt kunna smörja alla fotbollskompisar, för vi är ofta nära, i och med ljudnivån på krogen så är det tvunget. Jag känner mig väldigt avslappnad i deras sällskap för det är verkligen bara kompisar. Jag skulle såklart kunna smörja in en kille jag är intresserad av, men vill absolut inte ta i de flesta:) Barnen går bra, men deras respektive är en annan femma. Jag tycker heller inte om att någon utom familjen smörjer in min rygg. (Hur många ”smörjer” hittar ni?)

Med det sagt. Jag skiter oftast i det. Och ibland straffar det sig. Jag är röd på ryggen. 😅 Med kritvita streck efter bikini-BH:n, så mycket för att jag för en gångs skull försökte undvika ränder;) Tänker inte visa er för det är sjukt amatörmässigt att bränna sig. Jag gör det sällan, och jag kommer vara brun i morgon, men det är pinsamt.

Vi hade en härlig dag på stranden! Det är underbart med en stor familj när vi gör sånt här, det finns alltid någon att snacka med eller knuffa i vattnet;). I morgon kör vi en repris. Minus pastasalladen och krutongerna för det var nog en once in a lifetime-grej:)

Nu sitter jag här i uterummet, med ett glas rosé blandat med fruktsoda för att det är gott, jag har sovit en stund i kvällssolen ute och nu börjar det ordna upp sig.

Men förresten! När jag kom hem och skulle packa upp kylväskan så halade jag förvånat upp en kartong med GB-Sandwich, glassen alltså. Fyra smälta glassar, och så många frågor. Vem lade den där i, varför, och var det ett misstag eller med flit? Någon kanske tog fel väska, och saknar nu sina glassar? Jag har ingen aning men jag tänker äta upp dem:)

Nu ska jag se på film! Vi hörs snart 🙂

Kommentarer

 1. Annika

  Undrade först vem Petra är tills jag kom på ”syrran”!
  Hahaha – har du nånsin nämnt henne vid namn? 😀
  Jag är säkert ute och cyklar nu men nu vet jag iallafall! 😀 😀

  1. Avatar photo
   familjenannorlunda

   Haha exakt, syrran heter Petra 🙂 men jag kallar henne för just syrran för att undvika missförstånd 🙂

 2. Malin

  Ha ha! Ja man hinner mkt där på morgonkvisten. Jag jobbar som målare o börjar kl 7 på morgonen. Vilket innebär att det är upp o hoppa som gäller för mina kunder vare sig de vill eller ej. En del ska ju iväg till jobbet o ska upp ändå så klart. Men så finns det de som inte är vana att gå upp så tidigt, men de brukar komma på framåt 9.30 att ” oj vad jag hunnit med mycket redan o klockan är bara halv tio!” ”Hunnit röja både här o där”
  Ja varför tror ni jag börjar jobba klockan 7? För att kunna sluta 16. 🙄

 3. Camilla

  Skulle aldrig smörja in en okänd person oavsett kön tycker det är för intimt. Gillar inte kroppskontakt med okända överhuvudtaget.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing