Okategoriserade

Två gånger till tandregleringen idag:)

Mitt i natten snacket kommer här:)

Jag råkade sova några timmar tidigare ikväll, efter att fått sjukt ont i magen. Jag har aldrig, eller väldigt sällan, ont i magen så det är antingen vätskebrist från gårdagens bravader, eller så är det en grym ägglossning. Antingen eller, och det gick över efter Ipren och några timmar i planläge.

Dagen började med ett besök hos tandregleringen, Trixie skulle sätta in räls i underkäken. Det gick bra att få parkering och vi var där i god tid. Rälsen sattes in och allt var frid och fröjd. Förutom att hon visste vad som komma skulle denna gång, i form av smärta. Vi promenerade tillbaka till hamnen där vi ställt bilen, i maklig takt för jag hade ett besök inplanerat till efter elva, och behövde dra ut lite på tiden:)

Nere vid ån stod två brandbilar, och om jag ska gissa så fyllde på vatten i ån. Med å-vatten, så de är inte så smarta;)

Kan också ha varit att de övade på att hantera slangen, för de grejade så vattenstrålen blev smal och hård och vid och mer som en mist. Inte fan vet jag vad de gjorde;) men de pumpade vatten ur ån som de sen sprutade ut, på olika vis. Tre killar i korgen och de såg väldigt engagerade ut:)

Folket som satt på andra sidan ån riskerade att bli blöta, men det verkar ha gått bra:) När jag låste upp bilen så knallade en man förbi. I kilt.

Det ser man ju inte dagligdags, och det är ju ändå underbart. Kanske på fler sätt;) Är kilt verkligen ett vardagsplagg? Jag har googlat nu men blev inte klokare. Jag gillar ändå kombon kilt, tisha och gympadojor:)

Vi åkte till lokalen där jag skulle möta upp en tjej, det ska ni få höra mer om senare, och hämtade upp lite prylar, och snicksnackade en stund. Sen åkte vi hem. Det var så fint i trädgården för min jasmin har börjat blomma, hela stora busken är vit och doftar ljuvligt. Rätt vad det var så sa Trixie: ”Nu lossnade det nåt här?”

Och vid en titt så visade det sig att de tre bakre plupparna på tänderna lossnat, tandställningen hängde helt löst. Det var ju bara att sätta sig i bilen igen och åka tillbaka till stan. Lite sved det med tanke på att bensinpriset är i klass med guld, men vi skyndade oss för att hinna innan de lunchstänger. Kom in och stod där i receptionen och funderade. Den var obemannad som så ofta nu för tiden, på alla möjliga ställen. Sjukhuset är samma sak, och jag blir så irriterad. Det måste finnas ett ansikte utåt, framför allt på ställen där man kanske är orolig eller nervös. Någon som kan hjälpa en med vad man nu funderar över. Nu fick jag försöka haffa en personal som kom och ropade upp en annan patient, för jag vill absolut inte springa runt i deras korridorer och störa när de behandlar andra patienter. Hur skulle jag själv uppskatta att det knackade på dörren och en annan patient klev in och frågade något om jag var den som behandlades för något? Inte alls, tvärtom, man ska inte behöva göra det. Så jag väntade och frågade snällt. Svaret var att jag fick gå in till den som gjort det…. Som hade en patient. Jag ogillar det så mycket! Men de var precis klara, och hon såg mig och sa att hon kommer asap.

Hon trodde att hon missat att lägga på nåt blått grejs som ska vara först så tanden blir helt ren, det hade aldrig hänt henne förr. Men mest troligt var det så. Hon är supertrevlig så då är det så mycket enklare att bara gilla läget:) Hon fixade till det på kort tid och så lämnade vi igen:)

Hem och äta frukost som jag inte gjort innan, och försöka greja lite. Det gick sådär:) Syrran hämtade mig sen för det var dags för träning. Tunga lyft, som i marklyft. Jag har haft svårt för det sen efter operationen, tror inte det beror på den utan på att jag fick ta det lugnt så länge. Idag gick det käpprätt åt skogen, jag orkade ynka 62,5 kilo, det som jag normalt har som en uppvärmningsvikt … Jag var helt slut, och tappade både styrka och teknik. Inte ens när David kom och höll mig i axlarna, för att hålla bak dem, han hjälper inte till mycket alls men det gör massor för självförtroendet, så fick jag upp 65 kilo, de satt som fastgjutna i golvet. Sjukt irriterande men jag antar att gårdagen tog ut sin rätt. Återhämtningen var usel och då blir det sådär. Ryggen gillar det inte heller, men den kändes ok idag, men jag orkade inte. Ska vila mig i form:)

Eller inte för det är träning i morgon igen, men en annan sort.

Vi åkte hem och jag försökte äta lite, det gick sådär och sen fick jag ont i magen. Corrinda ville ha skjuts till Patricia och eftersom jag hade ett paket att hämta så körde jag henne. De skulle äta pizza så hon tyckte jag skulle ta en slice:) Herregud vad gott det var! En knallhet pizza direkt ut ugnen var det år och dar sen jag åt. Måste äta pizza snart helt klart:) Jag hämtade paketet och sen låg jag på soffan i några timmar som sagt.

Det onda gav med sig efter massa vatten och Ipren så jag hoppas det är borta nu. I morgon ska jag förutom träna även städa, och försöka tvätta. De säger att det ska regna men det visar sig hur det blir med det.

Jag har ingen koll på kidsen hemma;) De är överallt och ingenstans, Lovelia är hos en kompis och jobbar åt deras föräldrar, massa olika saker de behöver hjälp med. Suveränt ju:) Jordan är hos en kompis och Jamie är överallt hela tiden. Det är som det ska:)

Jag fick förresten det här som minne på Facebook:

Herregud vad vi använde den där mattan, men till sist gav den upp. Den fick hänga ute hela året och som de har lekt där. Och hur skönt var det inte att sova där en stund:) Jag var såklart höggravid med Jamie när jag gjorde den, och det var såklart tusen grader varmt. Att ha en stor tjock matta i knät och sy kanaler för pinnarna var svettigt. Ni ser vilka det är va?

Det är Jordan, Trixie och Lovelia 🙂 så små❤️

Jag har en matta kvar, som jag kan göra likadant med, och jag är lite sugen faktiskt. Eller så åkte den nu i min maniska garageröjning.. ?

Jaja, oavsett – natti natti:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting