Okategoriserade

En sån helg❤️ Del ett, fredagen

En sån underbar helg vi har haft!

Jag kör ett långt inlägg, så det kan vara en idé att koka kaffe och sätta sig bekvämt:) (Och jag ångrade mig, det blir två, men kaffet kan vara en idé ändå 😂)

Började i fredags, med ett träningspass som sitter i fortfarande, så det var en härlig start. Tanken var sen att åka och handla och städa men jag öppnade kylen och konstaterade att det inte skulle rymmas en pinal till. Så mycket som stod därinne som kidsen inte tänkte äta. Det behövdes en kylskåpsresning först, och jag struntade i att handla. Tänkte att det blir bra ändå:) Jag hade gjort en sjukt god kycklinglasagne på torsdagen som det fanns kvar av, så det fick de äta till middag på fredagen och på lördag var det ju fest med mat. Inget synd om dem. Robban fick åka och köra en stödhandling av yoghurt kvarg och mjölk. Så det blev städ. Städ och städ och städ.

Vi skulle vara ute, men man vet aldrig. Vädret lovade regn och då kan de ju vara skönt att kunna gå in. Plus att folk behöver få gå på toaletten, och den där lilla detaljen att det alltid bli samling i köket. Vardagsrummet är genomgångsrum till uterummet, så det måste se ok ut. Så hall, toaletter, kök och vardagsrum, uterum, terass och trädgård städades. Mitt sovrum ser ut som en soptipp nu igen, för där ställer alla, även jag, in sånt som måste bort;)

Jag skulle ju ut, hade träff med husvagnsgänget från förr:) Vi har hållit på att få ihop ett datum sen i april eller maj eller så, det är inte helt enkelt med åtta personers scheman. Jag har ju alltid ledigt för roliga saker, då stuvar jag om och löser det😂 men jag är å andra sidan både singel och flexibel, och har fostrat barnen till att klara sig ensamma;) Nu hade faktiskt även jag en del datum då jag inte kunde, som student och konfirmation, så jag var inte det minsta bättre än nån annan. Om nu någon tror det.

Jag skuttade in i duschen en timme innan det var dags att åka och överlämnade resten av städandet till barnen. De hade lovat och med Corrinda som övergripande arbetsledare går det fint. Vädret var mulet och kvavt och inte helt lätt att klä på sig, men det blev det jag visade er.

Vi skulle cykla, och fem minuter innan vi skulle träffas vid affären jag och syrran så messade Helen att det ösregnade hos henne. Det såg ut att kunna komma en skur så vi avvaktade lite. Tur det för det kom ett rejält regn, och jag satt där inne på trappan och tittade ut, redo och klar. Aldrig tar det ju så lång tid som när man väntar:)

Vi skulle ses halv sju, eller det var lite flytande, vi hade tid för shuffleboard sju och bord åtta. Men tanken var att ses halv och hinna sänka två öl innan så man kunde skylla på det:D

Vi cyklade på 28 minuter, vilket är jäkligt bra för det är på andra sidan stan, och vi kom fram sist men hann med en öl i alla fall:)

Det här är familj. Vi är åtta stycken, fem killar och tre tjejer, och de är jag syrran och Helen, som varit tajta hela livet. Vi flyttade till samma gata 1976, och sen dess är vi vänner:) Två av killarna har syrran och jag känt hela livet, tror jag det känns så iaf. Mormor och deras morfar var särbos fast det ordet inte uppfunnits då. Båda blev änka/änkling tidigt och ungefär samtidigt och jag TROR att de kände varann innan det också. De var hur som helst ett trofast par fast de inte bodde ihop. Mormor och Farbror Erik😍

De övriga tre killarna är också bröder, och bodde granne med Farbror Eriks barnbarn. Det här är solklart eller hur:) De tre bröderna heter Björn Stefan och Hans, och barnbarnsbröderna heller Jocke och Mattias. Första gången vi åkta husvagn ihop var på åttitalets början nångång, jag vill tro att det var 82, men är osäker. Sen trivdes vi så bra ihop, både barn och föräldrar att vecka 32 blev en stående vecka på Årsunda camping, under många år. De där veckorna var alltid fyllda av bad, sol, massor av drinkar och diskussioner, ett spel som hette Ordbox, dukade långbord mellan fyra husvagnar vända inåt i en fyrkant. Så får man inte stå idag, på de flesta campingar, men då fick man. Vi måste ha varit sexton personer om jag räknar rätt, och ingen av oss kommer ihåg att det ens fanns annat folk på campingen, för vi hade så kul ihop.

I min lilla vagn trängde alla barn in sig varenda kväll för att kolla på tv. Vi tycker att det alltid var Familjen Macahan, men det bör rimligen ha varit annat med. Idag gnäller mina barn när de är fyra som ska se på film samtidigt, de har ingen aning om hur man är kamratligt😜 Vi låg i dubbla rader, i samma ordning varje gång, och på mina och Björns ben, som vi fick dra upp så de kunde luta sig, låg syrran och Hans som är yngst och då var kortast. Idag skulle det vara jag och Helen som hamnade där, alla killar är rejält långa och syrran längst av oss tjejer:)

Nåväl. Slut på nostalgitrippen, men tänkte att ni behövde lite bakgrund.

Vi lottade lag till shuffleboarden, och jag och Björn hamnade i samma, det är bra, tänkte jag. Vi kommer äga:) Han tänkte samma och ingen av oss var speciellt på topp kan man säga – vi kom nog sist. Kanske? Men det skyllde vi glatt på hans fru, stackarn, som satt hemma och insåg att han bytt lösenord på Apple-id. När man byter lösen så ska det ju per automatik strula, så det tog lite tid innan de löst det:) Och det är perfekt för då har man något att skylla på 😂 Men sen, och det är är inte ens skylla-ifrån, men det ena bordet måste ha något fel. Det går inte att skjuta pucken rakt, utan den skruvar sig. Om jag ens kunde skruva så kunde man ju tro det var ens eget fel, och ibland ser det ju jäkligt proffsigt ut;) men en puck som man bars släpper ska gå rakt. När vi väl insett det och började kompensera så gick det ju bättre och vi tog poäng iaf:D

Det spelar ju egentligen ingen roll, vi spelar ju enbart för att det är kul och för att kunna jävlas med varandra:)

Jag har nästan inga bilder, eller iaf inga som jag kan dela med mig av. Jag tror inte att de skulle avlida om jag visade upp dem, men har faktisk inte frågat så då avstår jag. Ni får se min suveränt goda pizza istället.

Den var så god! Vi käkade ju pizza i Norberg, och den hade jag sett fram emot för det var så länge sen jag åt det, och så var den rätt tråkig. Ni vet, en capricciosa med alldeles för lite tomatsås, torr tråkig skinka i strimlor och kanske åtta champinjoner. Nej fy, den var inte värd sina kalorier, men det var den här 😍 Nu snackade jag konstant medan jag åt så kanske borde ägnat smaken lite mer eftertanke, men jäklars vad god den var!

Eftersom ingen kom och frågade oss om vi ville ha dessert eller mer öl, eller kaffe eller så…? hallå? Så frågade vi om vi kunde sitta på ovanvåningen där det finns soffor. Det fick vi och tog med oss öl från baren upp. Där satt vi sen till de stängde. Snackade och snackade och skrattade massor. Vi har kul ihop och det är så chosefritt, som att hänga med sina syskon. Och det är ju på sätt och vis det, vi växte upp ihop, om än inte hela tiden. Nästa träff kom på tal. De har garvat åt att jag fick lov att bli förbannad på dem när vi skulle bestämma dag, de var helt hopplösa där ett tag. Men så röt jag i och vips kunde alla svara:D Haha, jag var beredd att ge upp, men lite ilska löser det mesta. Nu har vi högtflygande planer, de kanske går i lås tills vi är pensionärer eller så, men deras takt;)

När de stängde så gick vi vidare. Någon tackade för sig, men resten gick till stan och letade efter ett ställe utan allt för hög musik, och vi siktade på Domcrafts uteservering. Dit går ju syrran och jag ofta med fotbollskillarna, men de hade stängt ute. Inne har de bara massa finöl med tusen procents alkoholhalt, och det vill man inte ha kvart i tre liksom. Baren mitt emot var dock öppen så där satt vi någon timme tills de stängde där med. Sen sällskapade vi med Björn vars buss inte gick, och sen cyklade vi hemåt. Helen vek av på vägen, och vi trampade hemåt de sju åtta kilometerna med uppförsbacke de sista tre typ. Hemma vid tre, halv fyra eller vad det var. Ingen aning:) En aning stressad över att jag måste skynda mig att sova så jag var i form för festen på lördag:) Jag käkade nån macka och drack oboy, innan jag kröp i säng och hoppades på att vakna nykter😜

Det var en suveränt kul kväll, med både nostalgi och framtid och allt där i mellan. Vi borde ses så mycket oftare än så här. Och innan nån säger, som syrran alltid gör – då kanske vi inte skulle ha lika kul….så tror jag det är bullshit. Ju mer man umgås ju roligare har man, och har man så kul som vi har skulle det bli olidligt roligt:) Kanske att deras fruar skulle klaga förstås, men det är nog ingen risk;) De är vettiga människor allihopa:D

Så, nu avslutar jag fredagen och går på lördagen. Hörs snart!

Kommentarer

  1. Ewi

    Helt off topic men bästa pizzan finns på Torino i Avesta. Passa på att vik förbi där någon gång. Bara någon km till från Dalahästen, men före Metropoolen etc så ingen stor extra sväng.

  2. Karin

    Ahh så Årsunda camping (Strandbaden) var din redan då 🤗
    Det är så fint där 🥰
    Kommer du ihåg Högsommarfesterna som var på Årsunda ip? Jag minns att Europa spelade där -83 😍

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting