Okategoriserade

En sån helg ❤️ del två, lördagen, Janelles fest

Jag vaknade efter den blöta fredagen redan vid halv åtta, och mådde inte direkt som en prinsessa. Huvudet värkte och det smakade som en räv lagt sig att sova bakom hörntänderna;) Om jag hade orkat hade jag gått upp och druckit vatten och borstat tänderna igen. Det orkade jag inte utan somnade om. Vaknade vi tio och mådde helt ok.🙌

Lite huvudvärk och även om den definitivt kom från gårdagens öl så var det blandat med träningsvärk i nacken. Kände hur det strålade och allt eftersom dagen gick blev det stelare och stelare och nu har jag en schysst nackspärr. Jaja. Hur jag än hade mått så visste jag ju att lördagen var en viktig dag, så jag är tacksam att jag mådde helt okey. Efter frukost och några koppar kaffe och en värktablett var jag i fin form igen. Janelle och Simon och Jack kom vid elva-tiden, och vi började fixa det sista. Ett partytält skulle upp, mat skulle hämtas, bord dukas och allt skulle få en sista touch. Toaletterna skurandes en sista gång, och som alltid så beklagar jag att de inte är renoverade. De är original sen huset byggdes -66 och även om både toa och handfat är utbytta så är det plastmatta och lite skabbigt. Jimpa ska måla om taket och fönsterkarmarna inne på stora badrummet så det kommer bli finare, och den lilla toaletten älskar jag färgerna på, grått och ljusblått, så det är inte som att jag vill renovera. Men känner pressen att jag borde, för att alla andra gör det. Badrummet har vaniljgult kakel som är så fint, jag vill i ärlighetens namn inte alls göra om😂

Men när alla andra har fokus på att renovera badrum tills de är som ett på Hilton så känns det alltid lite beige. Jaja, det är som det är:)

Barnen skrev en välkomstskylt, och ja, det ska vara ett s, men jag had inte hjärta att korrigera:)

18+ 😂 det såg jag inte förrän nu:) Det var definitivt inte bara 18+ utan det var från Jack till mor- farföräldrar. Janelle har ju inte så stor släkt, än, det kommer nog med tiden;) men därifrån var det jag, syskonen, mormor och syrran. Simons släkt är fler, med både mamma, mormor, moster, kusiner och pappa med fru, och farföräldrar. Sen var det ett helt gäng kompisar som jag kände igen alla:) En del från det att de var små, och en del från senare.

Det började tre, och i perfekt tid innan var vi klara.

Den lilla lådan med runda burkar i köpte jag för flera år sen för jag hade en idé. Den har stått i garaget sen dess…. Men nu diskade vi den och det här var ju perfekt förvarning. Papperstallrikar och bestick i nåt nytt material som ser rätt sunkigt ut men de var betydligt bättre och stadigare än plast. Massor av cava, och dunkar med rött, vitt och rosé.

Plus en stor kyl med öl, cider, läsk och ännu mera cider:) Vattnet var mer for show:) Det fanns givetvis alkoholfria alternativ.

Jag missade att fota maten, men det finns stories på min instagram, sparade som en kategori döpt till Fest:) Ni får lite screenshots också, sorry för att de är suddiga.

Till pappas minnesstund tog vi mat från Citygross och det var så gott och så mycket. Janelle körde på det hon med, och beställde för mindre personer än tänkt och ändå hade vi ett helt fat kvar. Så Citygross mina vänner, är ett hett tips för catering. Hon valde ett fat med skinka, rostbiff, frukt och grönsaker, och potatissallad till, plus bröd. Det var så gott! En annan sallad var det också men den smakade jag inte för det låg massa syltlök där och skrämdes. 🙈

Tårtorna kommer från Eko, och det är ett lika hett tips det. De har väldigt gott fikabröd där, vi har köpt lite av varje tidigare och tårtorna var suveränt goda. De gick åt till minsta lilla smula:)

Sen gick jag in och poppade ungefär tio liter popcorn eller så, och det var inte kvar det heller:)

Janelle tog emot och hälsade välkomna och det minglades lite och sen käkade vi. Jag passade på att sitta med Simons pappa, fru och farföräldrar för de träffar vi inte så ofta. Nu har vi fått prata ordentligt och det är trevligt:)

Jag var utsedd till allt i allo, och försökte sköta mitt jobb, med att mingla och vara trevlig:) och fylla på om saker tog slut. Jag uppfyllde det första i alla fall:D Nejdå, vi hjälptes åt allihopa.

Jag fick så fina blommor, och en fin liten presentpåse med massa fint i, för att jag var värdinna:)

Jag fick också äran av att ha fixat den här festen, och försökte protestera, det enda jag gjort var att upplåta huset och städa. Allt annat har Janelle och Simon fixat:) Och det med den äran, det var absolut inget som fattades, och allt flöt som på räls, alla hade trevligt och stannade länge. Hon hade varit lite orolig att folk skulle dra tidigt men det behövde hon inte oroa sig över. De sista lämnade vi två på natten:)

Janelle fick massor av fina presenter, och hon har alltså tagit examen från The Game Assembly, i Kista där hon pluggat dataspelsutveckling med inrikting level design. Jag fattar ju inte sånt här, men hon brukar förklara det med att allt man ser i ett dataspel har hon satt där. Träd, buskar, vägar, portaler osv. Level design 🙂 Det är så roligt för nu jobbar hon på ett företag som heter Fat Shark:) och jag vet att en del av det hon gjort visats på internationella mässor eller vad man nu promotar sånt här. Jag är stolt:D

Jag vet inte vad klockan var när folk började dra sig hemåt, men Simons bror och fru som har en fyramånaders bebis, och mor och farföräldrar samt föräldrar droppade av under kvällen. Kvar var vi som bor här;) syrran och kompisarna. Eftersom damerna spelade fotboll så slog vi på tv:n utan ljud för att ha lite koll, och satt och snicksnackade. Jack fick gå och sova vid halv tio och sen blev det beerpong. Jag har ALDRIG spelat det, men har ju sett det. Corrinda var helt förbluffad över att jag aldrig gjort det, hävdade att jag ju var ung på åttiotalet, som att det var då allt hände;) men mig veterligen var det inte uppfunnet då. Vi käkade väl svampar;)

I alla fall, jag har spelat BeerPong nu. Och det var ju faktiskt inte det roligaste jag gjort i mitt liv.🤷‍♀️ Men väldigt kul grej ihop med alla:)

De sa att bordet var lite stort, och det tog ju en evig tid, men jag satte tre eller kanske fyra bollar i muggarna, och det var ändå bland de bästa, insåg jag i efterhand:)

Jag misstänker att mina grannar kanske inte var helt nöjda med vår fest, men å andra sidan – det var nog första gången vi haft det på väldigt många år i alla fall:) Ingen kom och klagade. Och faktiskt så var det inte speciellt högljutt, lite tjo och tjim, absolut, men inget fylleslag. Det blev mörkt och Robban hämtade en lampa som han fäste i partytältet, nåt från marknadsstånden, svinbra liten sak som gjorde det ljust som på dagen.

När BeerPongturneringen var avslutad så flyttade vi in.

Den här bilden säger en del om kvällen:) Det var allas kväll, och Jamie älskade att få hänga med de stora killarna. Vi pratade en del om det kvällen innan, men husvagnsgänget. Att det var fest varenda kväll den där veckan vi sågs varje år. Föräldrarna drack gin och tonic och vin och diskuterade hej vilt. Vi barn var med överallt. Det var så förr. Mina föräldrar har haft mycket vänner, och det var mycket fest, och vi var alltid med. Alla barn var med, och vi hade ju svinkul. Aldrig att jag känt mig obekväm, eller rädd för att de vuxna var påverkade, eller ibland redigt fulla. Det var alltid positivt när de drack alkohol. idag har det blivit fult att dricka inför barn, och jag är delvis med. Kan man inte sköta alkoholen ska man inte utsätta barn för det, punkt. Men om man kan festa med finess – be my guest. Jag personligen vill inte dricka så mycket att jag inte har koll, helst aldrig, men absolut inte runt barnen. Om något händer vill jag kunna reda ut det. Om det så bara är att de vaknar om de sover, eller om det händer något akut. Men jag dricker hellre när alla är hemma, än om de är iväg. Nyår exempelvis är jag oftast nykter för att finnas tillgänglig.

Mina barn tycker, precis som jag när jag var liten, att det är kul med fest, det är inte obehagligt utan positivt. De tycker inte det är läskigt att se folk bli glada och fåniga av alkohol, utan de är glatt med på noterna. Nu måste jag inflika att det absolut inte handlar om att dricka sig redlös utan om att dricka med förstånd. Kvällen var full av allt, och alla var på glatt humör och barnen frågade på morgonen efter när vi skulle ha fest igen🤗 Jag vet att jag hanterar det här på ett bra sätt, för mina barn, och för att jag är som jag är. För andra funkar det inte. Man ska alltid ha förståndet med sig, sunda förnuftet är det enda man behöver. Många har inget sånt, och de får tänka annorlunda 😉

Kvällen var lång, och superkul. Jag gillar Janelles kompisar och att de är så fina med ungarna, och att det känns helt normalt att hänga med dem:)

När de sista åkte vid två, hade Corrinda däckat för länge sen. Hon skulle bara vila lite men tvärslocknade, så det har vi hånat henne för;) Vi plockade undan det som behövde plockas undan och struntade i resten. Janelle och Simon sov i mitt sovrum och jag på soffan i vardagsrummet och att säga att jag sov bra är en överdrift. Jag sov som en kratta. Vaknade av Doris morrande flera gånger när hon såg nåt, och fick för mig att alla kråkor, skator och rävar skulle riva runt i soporna som stod kvar. Klev upp vid halv tio när huset började röra på sig, och då var Corrinda uppe och vaken sen åtta:) Vi röjde och jag bakade scones för brödet visade sig vara slut, och sen käkade vi frukost i poolrummet.

Bakfull dag två:) fast med modifikation, jag var mer trött. Efter ett antal koppar kaffe ordnade det upp sig och vi fixade i ordning, tog ner partytältet, dammsög, plockade, och sen packade de in i bilen framåt kvällen. Simon äger på Tetris och bilen var full från topp till tå. Jack ska få den gamla springcykeln, så de hade köpt nya däck, och det höll vi på med i timmar! Jäkla däck att vara svåra att få tillbaka på fälgen.. Till sist hämtade jag hårfönen och värmde gummit, då gick det äntligen att kränga på. Både Simon och jag slet tills vi blev både arga och irriterade, men så till sistvar det klart.

Jack var trött och lite seg, han är inte van att vara uppe så länge, men han hade ändå full uppbackning av ungarna här. De var sega de med, det var mycket slappa igår:) Som det ska vara. När Janelle och familjen åkt så gav jag upp och satte mig med en bok och kaffe. Det enda vettiga jag gjorde sen var att laga middag:)

En helt underbar fest var det! Så kul och jag vill verkligen tacka alla som gjorde den så fin. Jag är så tacksam över att mitt skabbiga poolrum numera är ett uterum i världsklass, och jag är sjukt stolt över min familj. Det känns som att jag lyckats med någonting i livet i alla fall, när de har så kul ihop, syskonen, och att jag får vara med:)

Tack för den här helgen ❤️

Kommentarer

  1. Lena

    Njuter av läsningen, & håller med, inget fel att ta lite vin/drink/öl i goda vänners lag & barn, men inte ok med tokfylla & sånt naturligtvis
    Apropå badrum/toalett så förstår jag inte att folk kan lägga hundratusen på sånt -för vad gör man på toan? jo mest A&B ha ha… men visst, har man för mycket pengar ”fine” men annars finns väl roligare saker att lägga pengarna på snoffsiga toaletter 🙂
    Varm kram till dej & din härliga familj <3

  2. Malin

    Vilken härlig fest ni haft och angående badrummet/toaletten. Riv inte ut något som fungerar bara för att. Vi rev ut vårat förra sommaren och det är fortfarande inte klart…🙈 nu hade vi visserligen fuktskador, men jag säger till alla som funderar på badrumsrenovering: riv inte ut något som är helt och fungerar 😅😬

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej inte förrän det blir nödvändigt! Alldeles för dyrt och tar tid, och sen måste man göra massa val😂😂

  3. Maria

    Hej och tack för en härlig blogg! Verkar ha varit en mycket lyckad fest. Jag undrar var de fina rosa servetterna med blommor på kommer ifrån?🌸

  4. Birgitta S

    Hej! Låter som en lyckad kväll. Härligt med alla små som stora som umgås.
    Nu får du återhämta dig efter allt festande!

  5. Agnethe

    Skojigt med fester som är roliga för alla generationer! Unga föräldrar nu för tiden vill oftast vara superföräldrar som sätter ungarna främst när barnen är med på festen. Allt sker för att barnen skall roa sig, och vuxna hinner knappast tala med varandra. Barn är gulliga, men de måste få lära från de vuxna och se hur vuxna samspråkar. Inte bestämma hur en fest för alla ska gå för sig! Et födelsedagskalas för barnet är en annan sak.

  6. G C Hemdal

    GRATTIS PÅ EXAMENSDAGEN JANELLE 🎈 🎉 🎊 ✨ 🚀 önskar fam Hemdal Lundvall och Bertlin. Ska ni resa utomlands?! Berätta om planer erfarenheter!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting