Okategoriserade

Ensam i backen, eller ?

Här i Norberg lallar vi på. Igår var det växlande molnighet men varmt hela tiden. Det är rätt skönt. Tjejerna och jag pratade om att gå till Blå grottan, men så kom killen i vagnen intill och var mer intressant:)

Han bor här hela sommaren och är typ 13, och han och Jamie är av samma skrot och korn. De trivs bra ihop. Jamie älskar att hänga med större killar, har alltid gjort, och det är ju på gott och ont. I det här fallet gör det inget alls, det är en bra kille🙌🏼 Tjejerna och han är ju också nästan jämngamla så det blev en fin kvartett igår. Jag blev överflödig deluxe.

Det är rätt skönt, ibland, att vara helt frånkopplad från allt annat och bara jäsa. Igår läste jag hela dagen. Ungarna var och badade och satt och snackade. Jag frös nåt så infernaliskt natten till igår. Låg därinne i tältet och kunde för mitt liv inte begripa varför? Jag har sovit i tält tusen gånger, i vindskydd mitt i vintern och i hällande ösregn, men aldrig frusit såhär…? Till sist ramlade poletten ner – jag har ingen sovsäck. Alla år jag bott i tältet har jag haft sovsäck och ett täcke över. Nu har jag bara täcke. Stor skillnad kan jag meddela. Jag har aldrig tyckt att luftmadrassen kyler, det klagar syrran på jämt, men nu gör den det. Fast jag hade en fleecefilt under. Jag hade långärmat och hoodie med huvan framdragen till näsan, raggsockor , fleece under, ett tungt täcke, sen ett täcke till, och inte förrän jag virande in mig i ytterligare en fleecefilt så blev det varmt. Ska helt klart ta med sovsäcken nästa gång!! Sov ytterst lite, men några timmar efter fem blev det iaf. Jag tog en tupplur på en halvtimme eller så på dagen och det var skönt:)

Jag fattar inte hur man kan glömma bort att man ska ha sovsäck? 😬Det kan iofs bero på att jag sovit inne i vagnen sista åren men ändå. Nåväl. Skönt att komma på det iaf:)

I natt gjorde jag ny bäddning. Fleece underst, sen vek jag det stora dubbeltäcket som är tunt, som en burrito, alltså halva under och halva över så man kan vika in sig i det, sen fleecefilt närmast kroppen, vika över det tunna och sen det tunga täcket. Givetvis långbyxor, tisha hoodie med huvan på och raggsockor. Perfekt varmt!!

Tills solen gick upp…. Oh herregud så lökigt och varmt det var vid halv sex i morse när nån körde iväg med bilen och väckte mig. Bara att börja skala av lagren😂 När det blir varmt i ett tält blir det snabbt olidligt, så till sist gick det inte att vara kvar. Då är det bråttom ut:)

Runt middagstid igår fick jag lite ångest över att jag inte rört en fena på hela dagen och bestämde mig för backintervaller!

Blev bara jag, och myggen, för nu har de vaknat, eller om de hittat mig kanske. Jag sa till syrran förra veckan att jag inte haft en enda myggbett, inga som kliar iaf. Tar tillbaka det nu…

När jag körde in vid backen såg jag att det stod uppdukat för picknick på ett bord.

Letade efter personerna men det var tomt. Jag är inte helt sugen på att ha publik när man travar upp och ner, men det var ingen där. Lite märkligt ändå, glaset såg rätt nypåfyllt ut, och jordgubbarna hyfsat fräscha. Var var människorna?

Jag gled förbi, kikade noga men såg ingen och glömde bort det. Traskade upp och ner i den branta backen, sex vändor hade jag tänkt. Gick inte hela vägen upp eller ner på de två första och blev skitsur på mig själv för fusket😂 Det blev två straffvändor.

Så totalt åtta varv, varav att jag faktiskt sprang de två sista. Inte hela vägen för det orkar jag inte. Men i tre stycken, med flås pauser:) Ner vågar jag överhuvdtaget inte springa för det är för mkt rullande grus och stenar, men det spelar inte så stor roll. Det är oavsett sjukt jobbigt och intervaller är intervaller oavsett. Sist jag var här var jag lite deppig över att foten inte var så stadig som den brukade, innan operationen. Den vek sig åt alla håll och kanter, och att jag fick jäkligt ont i ”tå-viket”.Det hade jag såklart glömt bort🤷🏼‍♀️ Det gjorde lite ont på väg upp, det är ok, och på vägen ner fick jag tänka lite var jag satte foten men det gick väldigt mkt bättre 🙌🏼 Det och att det inte var riktigt lika jobbigt som sist gjorde mig på gott humör 🙂

Jag hittade en bra, platt sten som jag tog hem till mitt ljus i förtältet.

Vilket just nu är den enda ljuskällan där ute. Det finns en lampa ovanför dörren men där lyckades jag vrida av vippknappen igår. Vafan, att saker inte ska hålla längre än typ 45 år??? Så usel kvalitet 😉

Måste byta den, men det gör jag inte här. Ingen aning om hur heller men antar att Jimpa vet 🙈

Idag ska tjejerna pressa på stranden. De tycker att de är bleka och börjar få panik i för att skolan börjar snart. Killarna är där de med. Grannkillen sov inne hos oss i natt:) Ler och långhalm liksom. Kanske kan jag lämna kvar Jamie här …? 😂

Vi har ingen middag så måste ta oss till butik sen, eller så får vi lösa det med nåt vi har hemma. Lovelias kompis är vegetarian så kanske att allt som finns är ickevegetariskt? Men en promenad blir bra! Jag skulle ju lugnt kunna äta kvarg enbart men jag har hört att barnen behöver utfodras på annat vis 🙂

Nåväl, jag ska gå och borsta tänderna och byta om till bikini.

Det blir en dag på stranden 🎶😅🤗

Kommentarer

  1. Åse Lending

    Scout-tips är att lägga ett liggunderlag på marken under luftmadrassen så isolerar det bra från markkylan.
    En bra sovsäck där man ska ha så få kläder som möjligt på sig eftersom kroppsvärmen värmer upp inne i säcken.
    Har man massa kläder på sig blir det bara kallt.
    Och en filt (helst rejälare sort än fleece. Typ ylle.) över sovsäcken som håller kvällsfukten borta från säcken o kudden innan man ska krypa ner.
    Natti natti! 😀

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Alltså jag HAR ju det när jag är normalt fungerande i skallen 😂 Är ju också gammal scout som sovit ute i alla möjliga väder, på liggunderlag 😎😬
      Men har man tappat hjärnan så har man 🤷🏼‍♀️ Nästa gång är sovsäcken med och då kommer det bli kalasbra 🙂

  2. Agnethe

    Du måste försöka att hitta en snygg grannkille i passande ålder åt dig själv🕺En som du kan hänga med och ha roligt. Finns det ingen vuxen grannkille i behaglig ålder i Norberg?🤗Annars verkar du ha ett bra liv utan! Skönt att din fot mår bättre. Min fot gnäller varje dag (och natt) och blir inte bättre. Artros, som äldre människor ofta får. Njut av att din bästa tid är nu!

  3. Birgitta S

    Hej! Myggbett kan driva en till vansinne. Jag brukar sätta på Salubrin svider men det hjälper på mig. Nästan lite kusligt med glaset o jordgubbarna! Vad hände med människorna?
    Idag är det varmt här i sholms skärgård. 30+ svag bris.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Har salubrin i vagnen, men det svider ju nåt så gräsligt. Men hjälper! Kniper det tar jag det ikväll!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting