Okategoriserade

Feber:/

I natt hade vi ju en nattgäst, och jag trodde först att det var bristen på sömn som gjorde att Jamie var lite deppig och seg. Men, det visade sig att han fått feber. Inte det roligaste man kan ha i värmen. Men det reder sig väl det med. Han har legat här hemma på gräset och sovit hela eftermiddagen, med huvudvärk och feber. Om han inte lagt till att han hade ont i halsen, och att Jordan där hemma har just halsont, så hade jag gissat på solsting. Nu talar det ju inte riktigt för det, men jag pytsar ändå i vätska och lägger på blöta handdukar på pannan. Jamie tycker det är så svårt att ta tabletter så han vägrar alvedon. Jag har köpt de där som smälter i munnen men de är inte heller goda. När han var liten var det enkelt, bara peta i en supp, men det känns inte som nån superlösning idag. Han kan, och ibland är han tvungen, men oftast går det ju över ändå. Han får bara inte den där falska känslan av att må bättre;)

Tjejerna blev väl inte superduperöverlyckliga över att jag lät honom ligga i deras säng och kolla på film, men det är där tv:n är 🤷‍♀️

Jag har varit iväg och duschat, och hade hellre suttit nere vi stranden nu, men han är lite pipig och mammig, sina elva år till trots;) är man sjuk är man liten när man är femtio+ också, det kände jag när jag var nyopererad:D

Kaffet smakar extra gott nu, när det blivit lite svalare, och det är väl bara en tidsfråga tills myggen kommer. Men eftersom jag nu fattat att jag inte är immun, varför jag nu skulle bli det helt plötsligt;) så kan jag ju spruta på lite Mygga. Det funkar ju hyfsat bara det att det inte direkt luktar som en rosenäng. Förhoppningvis så blir det inte så rått, kallt och fuktigt i kväll som tidigare kvällar, det vore najs att kunna sitta kvar ute. Men jag har inga stora förhoppningar på det:D

Till middag idag gjorde vi en enkel sallad på tjejernas initiativ. Jag hade kunnat strunta i att äta, som vanligt, mat är ju inte min passion direkt, men de traskade och handlade det som behövdes. Det mesta hade vi hemma, men behövde komplettera upp med protein och lite grönsaker. Plus att mina barn älskar dressingar, som jag inte alls äter, så det behövde också.

Nu ska jag göra en kopp kaffe till. Jag har en magisk gräns runt nio, då är det slutdrucket av allt, för att inte riskera att behöva gå på toa på natten:D Det är alldeles för mycket meck. Vi går ju iväg till servicehusen för allt sånt, tvätt, toa, laga mat, och det är inget man jublar över halv tre på natten. Eller ens halv sex på morgonen:D

Nu får ni gärna hålla tummarna för snabb tillfrisknande på Jamie och inga mer sjuklingar 🙏🏻

Kommentarer

  1. Agnetha

    Kan det vara höstblåsor? Här där vi bor har det gått nu i sommar, feber 1-2 dygn, halsont och vissa barn har haft blåsor på fotsulan och på händer.

  2. Kina

    Hm, har ni kollat Covid? Hela min dotters familj har det nu. Den nya varianten börjar precis så. Den har ökat väldigt nu så kan vara ide’ att kolla upp.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har inga möjligheter att kolla det här. Men så kan det absolut vara🤷🏼‍♀️ Men ingår halsont i covid nu för tiden?

      1. Kina

        Ja, de hade halsont, örvärk och lite hosta samt feber. I övrigt som en rejäl förkylning. De kollade test efter 2,5-2 dagar, alla positiva.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag skulle inte bli förvånad 🤷🏼‍♀️ Det ökar ju och alla fullvaccinerade åker på det. Han är ovaccinerad pga låg ålder.

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Nej eftersom viruset hela tiden muterar så är ju inte vaccinet en garanti. 😅Börjar ledsna på covid nu😂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      De hade Lovelia, hon är likadan, men Jamie vägrar. Men nu funkade det att krossa tabletten mellan två skedar 👌🏼

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vet inte 🤷🏼‍♀️Får testa när vi kommer hem. Han är ju ovaccinerad, pga låg ålder, men alla möjliga blir ju sjuka nu så det kan vara så.

  3. Ewi

    Det finns flytande. Alvedon smakar fan, men flytande Ipren går i min kräsna 10-åring som hatar tabletter så det bör funka!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vi krossade tabletten och tog med yoghurt på sked, det har han vägrat förut men nu funkade det fint

  4. Em

    Köp en tablettkrossare. Funkar utmärkt här. Blanda i pulvret som blir i lite yoghurt på en sked och sen mer yoghurt utan tablett i efteråt för att slippa eventuell smak.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting